Resultater KM TEMPO 2011

16. juni var dato for årets første klubbmesterskap i Sagene Sykkel – det første av flere skal vi lese prognosene riktig. Øvelsen det skulle konkurreres i var tempo, og tradisjonen tro var løypa lagt til Hvervenbukta. Det var ventet stor deltakelse fra sykkelgruppa, og det poppet opp forhåndspåmeldinger inntil kun få timer før start. Ryktet vil ha det til at den store interessen har en klar sammenheng med introdusering av Stormestertittelen i Sagene Sykkel. Flere enn noensinne var derfor med på KM Tempo, intet mindre enn 13 ryttere stilte til start.

Magnito viste eksepsjonell lagånd, og møtte opp som teknisk support, da egen helsesituasjon forhindret ham fra selv å delta. Magnito var rittleder, sekretariat og rittets fotograf. Takk for glitrende rittavvikling.

På forhånd var det satt opp en mer eller mindre seedet startliste, med utgangspunkt i rytteres plassering fra foregående KM, og folks egne ønsker om startplassering. Offisiell start skulle være 19:00 og deretter 30sek startintervaller. Start ble selvsagt foretatt med høyrearm klistret på busskur som startpinne. Dette behørig poengtert og forklart, av nå abdisert formann, som viste gammel autoritet i denne situasjon. Takk til Andreas som sørget for at vi ikke brøt tradisjonell kutyme. Ryttere stilte med en salig blanding av forskjellig utstyr og sykkelinstrumenter. Der hvor Freddy og Gudfaren stilte med vintage stålrammekonstruksjoner, møtte TeddyF med forpliktende temporigg og tilhørende tempohjelm/drakt. Innimellom motpolene kunne man se flere hissige carbonoppsett og tempodrakter ble observert på intet mindre enn 3 ryttere.

Noen minutter over sju, slapp Rune taket i busskuret og satte i gang som første startende. Rammen var heller perfekt, med lite vind, lite trafikk og finfin temperatur. Deltakerne gikk ut i høyt tempo og med friskt mot. Spesielt GHL virket ivrig på å komme raskt i mål – åpenbart med hensyn til tempotradisjonene i Lundfamilien, siden storebror TT glimret med sitt fravær. GHL var sitt ansvar bevisst og forsvarte æren i familien med å komme først i mål. Nivået skulle vise seg å være jevnt over hele linjen, under 5min skilte vinner fra LR. Det ble en hard kamp i toppen, hvor Teddy F tilslutt dro i land klubbmesterskapet, nesten litt for knepent foran formsterke Dala, mtp tempofasiliteringen fra TF sin side. SAF beviste tempostyrke med å kapre 3.pl foran fjorårets runner-up, Lille-Anders. Jevnt ble og kampen om plasseringen på midten og nedre sjikt av resultatlista. Det skilte kun et drøyt minutt mellom Beretta på 5.pl og KJT på 9.pl. Hallingsokken, som stilte på lånt racer med improvisert pedalfeste (som involverte godt gammelt tau), kom inn på en 10. pl, sporty! JSA ble dagens laterne rouge, en posisjon han bekledde med stor verdighet, uten noen form for vemod. Rune klarte derfor beklageligvis ikke å forsvare sin rekke med sisteplasser. Kan også legges til at tidligere formann, la seg behørig bak ny leder, på resultatlista. Om det var ment som en fin gest, sykkellederne imellom, eller kun et tegn på manglende tempoform vites ikke.

Etter endt konkurranse ble det servert sjokoladekake av nevnte påtroppende leder, mens samtalene svirret rundt spekulasjoner om hvem som vant og hvor man selv endte opp på lista. Takk til KJT(evnt. hans bedre halvdel) for nydelig kake – den ble satt stor pris på!
I klassisk god dramaturgi, ville ikke rittleder oppgi resultatene før senere på kvelden, og hungrige deltakere måtte derfor pent vente i spenning på de offisielle data.

Det var en herlig dag for deltakere, støtteapparat, teknisk arrangør og den massive supportmassen som møtte opp denne dagen. Det ble som kronen på verket, tatt et lagbilde for historiebøkene. Utrolig inspirerende å konkurrere side ved side med andre Sagenekarer!

Tirsdag venter en ny sjanse – med KM i rundbane Mtb og ny tevling om Stormesterpoeng – kjenn deres besøkelsestid!

KM Tempo Resultatliste

Oppsummering Resultater
1 Årstein, Teddy F 30,41 (40,8 km/t)
2 Mattias, Dala 31,07 (40,3 km/t)
3 Stein Arne, Vesle-Foss 31,52 (39,3 km/t)
4 Anders, Lille-Anders 32,02 (39,1 km/t)
5 Simen, Beretta 32,23 (38,7 km/t)
6 Geir Henning, GHL 32,24 (38,7 km/t)
7 Fredrik, Freddy 33,18 (37,6 km/t)
8 Brede, Langpilsen 33,31 (37,4 km/t)
9 Karl Jakob, KJT 33,40 (37,2 km/t)
10 Bjørn, Hallingsokken 34,18 (36,5 km/t)
11 Andreas, Kveita 34,38 (36,2 km/t)
12 Rune, RStoltz   34,58 (35,8 km/t)
13 Jan Sverre, JSA 35,08 (35,7 km/t)

DNS – Christian, Capitano

9 Responses

 1. Kveita sier:

  Gratulerer til den nye klubbmesteren i tempo! Jeg merker meg også at den nye formannen er ca 10 ganger bedre enn den gamle formannen til å bake kake. For egen del var litt trist å bli såpass godt kjent kjent med Hr. Forfall, som har bidratt til en tid som er 4.30 dårligere enn i 2008, selv om snittpulsen var den samme. For mye kake? For lite trening? Begge deler kanskje.

 2. Jan Sverre sier:

  Grattis til Årstein, suverent!
  Skarp kniving også om «Lanterne rouge», men jeg tok den tittelen relativ klart til slutt.
  Dog velger jeg å se fremover, tar en kamp av gangen og fokusere på arbeidsoppgavene. Aner potensiale til listeklatring med økning i 02 og watt/kg-forbedring, samt at dere andre spiser mer av Formannens glitrende kake 🙂

 3. KJ sier:

  Veldig fornøyd med topp 10 plassering i tidenes startfelt?
  Ser Langpilsen kneip minst 9 sek kun på drakta:-)
  Gleder meg til tirsdag og tempo revansje neste år på Beretta.
  To nye KM til høsten, BMX og synkronsykling 😉

 4. KJT sier:


  KJ:

  Veldig fornøyd med topp 10 plassering i tidenes startfelt?
  Ser Langpilsen kneip minst 9 sek kun på drakta og skotrekk 🙂
  Gleder meg til tirsdag og tempo revansje neste år på Beretta.
  To nye KM til høsten, BMX og synkronsykling

 5. TT sier:

  Grattis Teddy, antar du er i rute til Norseman. Og imponerende av Dala å komme så nær med bukkehorn, tidsmessig en solid forbedring fra i fjor også! Ingen tvil om at Dala er Stormester favoritt.

 6. Kveita sier:

  Rakte du i hagen, Tom?

 7. TT sier:

  Var ikke hage denne gang, men sushi. Med totalt 6 økter de siste to måneder, og kun 2.5 intervalløkter hittil i år, var jeg usporty nok til å ikke stille. Men lover å komme tilbake til neste år, og prøve å gjøre det surt for den som ønsker å bli tempomester.

 8. Teddy F sier:

  Du hadde vunnet i år og, selv med det treningsgrunnlaget. Men du slår meg som en høflig kar, så det var nok med respekt for oss andre at du unnlot å stille… 🙂

 9. Freddy sier:

  Takk for et hyggelig KM. Jeg lærte at tempo handler mest om smerte. I lår og rygg. Er meget fornøyd med å debutere midt på resultatlista.

Legg igjen en kommentar