Klubb: Sagene IF Sykkel

Mange av dere kjenner til nettsiden Min Idrett. Andre gjør det ikke. Sistnevnte gruppe er dog en utdøende rase. Min Idrett har nemlig blitt en felles plattform for påmelding til konkurranser, inkludert en rekke ritt. Langt fra alle ritt selvfølgelig, men allerede nå for et imponerende antall. Et antall som garantert vil vokse på sikt.

Artikkelforfatter mangler kompetansen til å redegjøre for ordningen i detalj, men i korte trekk ser det ut til at det er opp til arrangør å velge om de ønsker å benytte seg av den nye plattformen, eller bare fortsette som før, med egne løsninger. Eller begge deler.

Velger de å fornye seg, ser det ut til at de har to alternativ. Den ene har vi vært såvidt innom, individuell påmelding gjennom Min Idrett. Men spennende nok (!!!) ser det også ut til at arrangørene kan velge at påmelding må skje på klubbnivå, gjennom SportsAdmin, klubbversjonen av Min Idrett. Altså via klubbenes lokale administrasjon!

Vi tipper vi vet mer om alt dette innen ikke så altfor lang tid. Etterhvert som vi høster erfaringer. Bare å briljere altså.

Men, så til poenget med artikkelen. I vinter hadde vi en fin diskusjonsrunde rundt hva vi bruker som klubb når vi melder oss på i ritt. Uten å gjenta diskusjonen her endte vi enkelt og greit med Sagene IF. Men som vi likevel husker fra diskusjonen var et av argumentene i mot at NCF benytter Sagene IF Sykkel på lisensoblatene. Dette ignorerte vi lett da det var samkjørt klubbenevnelse i påmeldings og resultatlister som var målet. Hva lisensoblatet i lommeboka proklamerer var vi mindre opptatt av.

Dessverre viser dette seg nå å ha vært en uheldig beslutning. Den nye plattformen for påmelding benytter seg nemlig av samme datakilde som lisensoblatene. Og dermed blir det også gjeldende for tilhørende påmeldings og resultatlister. Vår forrige beslutning blir i praksis rett og slett ikke gjennomførbar. Så, uten å bry dere med langversjonen av kontrabeslutningen, artikkelen begynner allerede å bli lang, etter grundig dialog med NCF, og effektiv behandling i styret, blir ny konklusjon at vi bruker følgende klubbenevnelse i ritt;

Sagene IF Sykkel eventuelt Sagene IF Sykkel / Arbeidsgiver *

* Må være arbeidsgiver. Kommersielle teamnavn, sponsorer, etc, er ikke tillatt, med mindre man har kontrakt med et registrert UCI lag, jamfør NCFs reglement.

Forøvrig benytter vi anledningen til å nevne at protokoll fra årsmøtet 2012, hvor altså den utdaterte og uheldige beslutningen er referert, nå er lagt ut.

3 Responses

 1. Langpilsen sier:

  «Men spennende nok (!!!) ser det også ut til at arrangørene kan velge at påmelding må skje på klubbnivå, gjennom SportsAdmin, klubbversjonen av Min Idrett. Altså via klubbenes lokale administrasjon!»

  Tipper de arrangørene som velger denne varianten ganske fort vil få tilbakemeldinger om at klubbenes lokale administrasjon har ganske mye annet å pusle med enn å dille med hver enkelt utøvers påmeldinger til ritt.

  Å bruke SportsAdmin på dette er faktisk så på trynet at arrangører skulle vært beskyttet mot seg selv og ikke fått muligheten til å velge det 🙂

 2. Teddy F sier:

  Kjenner meg igjen i problemstilling fra min tid som DL i Sagene IF. Da ift lisenser på utøvere, hvor dette måtte administreres fra sentralt hold på vegne av enkeltutøverne.
  Skaper selvsagt unødvendig merarbeid og mest sannsynlig ineffektiv resultat totalt sett.
  Tipper få klubber vil benytte seg av lokaladministrasjon av rittpåmelding.

 3. Formann KJ sier:

  Eneste tilfelle jeg ser av fornuftig bruk av denne ordningen for påmelding igjennom Min idrett er når det er lagpåmeldinger til «særiøse» turritt som blir fylt opp av «tursykkelister», slik at «særiøse» klubber som Sagene IF sykkel ikke får plass til hele A og B toget sist. (les. Enebakrundt er fult!)
  Da hadde det vært en fordel å kunne trumfet igjennom en lagpåmelding fra lokal adm.

Legg igjen en kommentar