Resultat & Bilder fra Enebakk Rundt 2012

Jeg tok noen halvdårlige mobil-bilder under årets Enebakk Rundt 2012, øverst i siste bakken opp til mål.

Grattis til hele bunten, herlig dag!

Resultater (lagt til av TT);

Stein Arne Foss 1:51:04
Jonas Strømberg 1:53:28
Sten-Are Harjo 1:53:29
Fredrik Aaserud 1:53:32
Simen Boretti 2:02:34
Anders Røynås 2:02:37
Magnus Jordahl 2:04:27
Thor Wiig 2:06:00
Karl Jacob Tholfsen 2:06:38
Elias Basmadjian 2:06:40
Atle Rømo 2:06:55
Jan Sverre Asmyr 2:24:31
Nils Gunnar Tyssebotn 2:25:40
Fredrik Hovind Juell DNF/DNS

15 Responses

 1. Magnito sier:

  Snublet også over litt bildet fra årets runde her.

 2. Beretta sier:

  Og en shit-load med bilder her.

 3. Formann KJ sier:

  Min erfaring fra rittet. Ikke så slagkraftig B lag i år, så da ble det gitt stallordre i startboksen (frivillig om å adlyde) om å henge på A laget og berge sitt eget skin. Fra start 3 Sageneryttere en nymann Nils Gunnar(?), Jan Sverre og KJ, + 2 andre (venner av Magnus), Petter Stovnerkammerat jobbene i moderat tempo frem til etter Lillestrøm. Fra her ble det etter hvert fart på sakene da et godt rulle alternativ etablerte seg med nedfalsfrukt fra Rye ekspressen. Fungert veldig bra for Sagenesmenn frem til etter Flateby. Mistet denne Rye gjengen når Skårer CK toget passerte, burde hengt på disse men ble liggende forlenge til høyre for å la dem passere og klarte ikke å tette luka. 5- 10 minutter med 3 mann før jeg fikk haleheng på del 2 av Rye ekspressen inn. Ikke veldig god stil. Plukka først opp Elias og så Atle før mål.
  Er klar for et nytt opplegg neste år, men vil gjerne høre andres opplevelse av rittet før jeg fyrer av debatten 😉

 4. Det ble en undelig dag på sykkel det her. Burde skjønt greia når speaker introduserte gruppa som «her har vi en håndplukket gjeng som skal kjøre fort». Jadda. Ad-hoc beskjeden sekunder før start om å henge på A-gruppa fikk ikke engang tid til å vurderes. Bare å henge seg på. Holdt i ca 1500m, stiv som en pinne og klar for 78500 meter alensykling! Men «heldigvis» var det en stor haug med stive pinner som fikk gruppert seg. Fra Tveita (ja det var ikke langt) til Lillestrøm var det greit å være med. Men med avfallet fra Rye-ekspressen ble det for tøft. Måtte prøve meg litt med kjeft av muggent Rye-avfall som resultat (forsåvidt fortjent, lagde røre i rulla 🙂 ). Pinne stiv igjen og måtte slippe. Fikk selskap av Magnus-kompis (Eivind!) Og sammen kom vi oss med relativt hevet hode i mål.
  På lørdag lærte jeg: ikke heng på A-gruppa eller Rye-ekspressen. Neste år blir det påmelding i pulje med realistisk tidsmål 🙂

 5. Beretta sier:

  Underlig dag på sykkel skriver jeg under på, utrolig å få så mange «faser» inn på 80 km…

  Starten gikk og Stovner(dårlig)kamerat(ene) gjorde manns jobb for å sprenge feltet umiddelbart. Før vi i bakre del hadde klikket inn i pedalene hadde teten passert Parkeringen ved Rustadsaga og gått inn i bakken. Det ble stående sprint første kilometer før jeg tok igjen feltet med knallstive bein på toppen av bakken.

  Slapp feltet i god tid før Tveita (tydeligvis populært område å gå i bak-brudd) for å ikke rasere hele dagen. Magnito var «heldigvis» like stiv og vi tok en kilometer i «klage og syte tempo» før vi begynte å kjøre partempo i anstendig driv.

  Vi ble passert av Rye-ekspressen ved Lørenskog og som egenutnevnt formann i Sagene Sykkelfraksjonen «Inglorious Bastards» hadde jeg ingen betenkeligheter med å hive meg selv og Magnito inn på halen. Der gikk det fort, men jevnt – vesentlig lettere å henge på der enn på vår egen A-gruppe selv om Ryes slutt-tid ble 3 minutter bedre (Kontrollert start er kankskje noe å tenke på..?).

  I rundkjøringen i starten på det småkupperte partiet etter Strømmen ble det velt og strekk i feltet inn i bakken. Det ble for mye styr å tette luka så Magnito og undertegnede dannet nytt bakbrudd med en (etterhvert) dravillig Ryemann. Det gikk relativt radig forbi Flateby hvor vi like etterpå plukket opp ett tremannsfelt med Atleten, en ny Ryesyklist og en representant fra Ullevål Sykkelklubb.

  Gruppa fungerte bra til vi ble passert av Skårer CK etter ca. 5 mil da 6 stk. Inglorious Bastards så sitt snitt til å hive seg på en ny hale. Fra Ytre Enebakk ble det helvetes hardt med stadig nye syklister som falt av og skapte luker, det ble mange harde støt for å hente opp halen igjen. På veien innover hentet vi inn EB og Lille-Anders som hadde måttet slippe A-gruppa.

  Undertegnede klarte å henge på til bakken opp til motorveien ved Klemtsrud. Enten var bakken akurat litt for lang eller så var feltet akkurat litt for kort, uansett måtte jeg se halen gå over toppen 10 meter foran meg og forsvinne bortover flata.
  Fikk hjelp av en Stovnerkamerat til å holde farten nogenlunde inn til spurtbakken, der hadde jeg akkurat så mye å gi som det ser ut til på bildet øverst i tråden (nr. 2 fra venstre på øverste rekke)…

  Poenget med denne lange historien?

  Utfra løpsutviklingen og resultatene til Sagenegutta mener jeg å se at vi var mange som med et perfekt disponert løp kunne ha kjørt ned mot 1.55 på tirsdag, men ikke noe særlig fortere – Selvfølgelig med SAF som et hederlig unntak (Respekt!).

  Med mobilisering av noen kompetente hjemmesittere og noen gode nyrekrutteringer (har selv to på lager) betyr det at Sagene i 2013 kan stille eget tog med 15-20 mann som med gode forberedelser kan være med å hevde seg blant de beste lagene.

  Er vi villige til å gjøre den jobben? Kjør debatt!

 6. EB sier:

  KJ: Ikke flatter deg selv.
  Jeg fikk det etter en noe turbulent rullekjøring som gikk mest i å tette luker. Stovnergutta kjørte nok en glimrende taktikk med å kjøre av folk så de fikk en sterk stamme til mål, kudos til dem. Ris til meg for å ha latt meg liste utpå med det tempojaget. Det er artigere å bidra enn å ligge på hjul i 8 mil, selv når det innebærer å få det etter 2 mil. Når jeg kjører 6 mil mutters alene og matcher tiden fra ifjor så er det helt klart et tegn på at Sagene burde stille med egen rulle Beretta, tror flere som cruisa i sekken til stovner kunne bidratt der. Kjempeinitiativ!
  Den jobben burde starte allerede nå mener nå jeg, for når terrengsykkelen kommer ut så er dette allerede glemt. 🙂

 7. Fesz sier:

  Hei og hopp! Først beklager at eg ikkje fikke bidratt i rullen. Vi kan kalle det en series-of-(un)fortunate-events som gjorde at eg startet senere. Foruten det så var jo været topp. Personlig hadde eg to kjedeavhopp og «innbytterpuls» og var pinne stiv før Furuset. Kan ikkje forvente noe bedre tid då. Dog en særdeles flott tur.

  Plan videre, trene, trene, trene!

 8. TT sier:

  Noen som kjenner igjen / vedkjenner seg å være mannen på siste bilde? Ser ingen logo på trøyen, hvis det faktisk er en Sagene trøye så snakker vi trolig Trimtex anno 2003, første generasjon trøye i nyere tid. Mener ikke å disse, bare herlig å se at det kanskje fortsatt finnes Blendahvite eksemplarer av den!

 9. Beretta sier:

  Forøvrig lang «on-board» video av Magnito, Beretta og etterhvert også Atleten filmet av Rye-Richard her for den som måtte være interessert i denslags

  http://vimeo.com/41452416

 10. Magnito sier:

  For en dag!! Sol, blå himmel, snittemperatur over 10 grader, kan man få bedre forhold for et sykkelritt 1. Mai? Starten gikk kl. 09.05 presis, i et forrykende tempo. Last minute changes i strategien til “B-gruppa” som gikk ut på at vi alle prøver å henge så lenge vi kan skapte litt forvirring ut fra start, og jeg havnet litt på mellomdistanse 15-20 meter bak feltet, med b-gjengen etter hvert 10-20-30-40 meter bak meg. Noe av grunnen hang også sammen med giret som ble justert kvelden før, og funket kjempefint opp til start men som selvsagt slo seg vrangt etter 100 m i rittet. Et øyeblikks nøling om jeg skulle vente på B-gjengen eller gå for A-feltet gjorde at jeg mistet los på hovedfeltet, og selv om jeg prøvde å støte meg opp på feltet ved hjelp av følgebilen ble det for tøft når jeg havnet såpass på etterskudd. Spesielt med tanke på den dårlige oppvarmingen jeg hadde, så var det ikke sjans når motbakkene kom. Heldigvis (for meg) så jeg Beretta falle av hovedfeltet i en av de tidlige kneikene etter den knallharde starten også, og med pulsen i 90 var det greit å roe ned.

  Resten av forløpet er fint beskrevet av Beretta over, med unntak av den biten hvor jeg i et øyeblikks uoppmerksomhet slapp meg langt bakover på halen, og plutselig hadde en luke på 15-20 m som kom bardus på i all av-på aktiviteten i bakre rekker. Etter å ha gampet i samme avstand bak halen i et tidsrom som føltes som en evighet begynte jeg å gå bra tom og måtte til slutt slippe noen kilometer før mål.

  Ble bedagelig tempo på slutten, og ‘fikk det’ som bare juling opp Mur de Skullerud, man kan også se at jeg står tilnærmet stille av bildet fra linken i øverste post (note to self; gå i bukken i alle motbakker man blir tatt bilde i).

  Støtter forøvrig helhjertet opp om forslagt om eget Sagenetog neste år, tror det skal være mulig å rulle inn under 2 t med det materialet som er!

 11. Atleten sier:

  Mange gode beskrivelser her om dagen. Jeg begikk enkelt beskrevet selvmord med 3 runder i rulla før jeg brått var sistemann over kneika opp til Oppsal. Beit meg fast til Karihaugen, men når HS karen forran meg slapp klarte jeg ikke å tette luka. Pinnestiv fortsatte jeg turen alene til Lillestrøm hvor Rye dundre forbi. Klarte vell å henge på i 1 km eller no. heheh Dannet så et trekløver med en Rye og Ullevål kar før jeg endelig igjen fikk se Hvit og Sort (Magnito og Beretta). Mista gruppa i en av de små kneikene etter Shell i Enebakk. Karret meg videre før jeg ble plukket opp av et nytt Rye-tog like før Grønnmo. Derfra og inn koste jeg meg fint selskap i EB, Formann KJ og mine ihjelkjørte bein. Bakken opp Mur de Skullerud hadde gått like fort med rullator.

  Mange gode tanker om Enebakk Rundt 2013 her allerede og det er jo herlig. Et tog drevet av Sagene-ryttere som klokker inn på 1.59 må vell både være realistisk og kult?

 12. BTF sier:


  TT:

  Noen som kjenner igjen / vedkjenner seg å være mannen på siste bilde? Ser ingen logo på trøyen, hvis det faktisk er en Sagene trøye så snakker vi trolig Trimtex anno 2003, første generasjon trøye i nyere tid. Mener ikke å disse, bare herlig å se at det kanskje fortsatt finnes Blendahvite eksemplarer av den!

  Det var Even Ullrich som kjørte med den blenda hvite vesten. Ullrich sr fant vesten min i Nordmarka etter en tur før Birken 2009. Har siden ligget til forvaring hos Fam Ullrich inntil Even brukte vesten på for å kjøre sammen med Sagene og Stovner.

 13. TT sier:


  BTF:


  TT:

  Noen som kjenner igjen / vedkjenner seg å være mannen på siste bilde? Ser ingen logo på trøyen, hvis det faktisk er en Sagene trøye så snakker vi trolig Trimtex anno 2003, første generasjon trøye i nyere tid. Mener ikke å disse, bare herlig å se at det kanskje fortsatt finnes Blendahvite eksemplarer av den!

  Det var Even Ullrich som kjørte med den blenda hvite vesten. Ullrich sr fant vesten min i Nordmarka etter en tur før Birken 2009. Har siden ligget til forvaring hos Fam Ullrich inntil Even brukte vesten på for å kjøre sammen med Sagene og Stovner.

  Tenkte nå på mannen i bilde nr 7 i selve artikkelen jeg da. Hvis vedkommende hadde startet sammen med Stovnerkameratene / Sagene ville sluttiden ha vært 3:45!

 14. Beretta sier:

  Mer film fra rittet her

  Mange avgjørende situasjoner på denne, Lille-Anders og EB som kjøres inn, Atleten som må slippe i bakken opp fra Enebakk, Magnito som må gi luke på toppen av samme bakke, men som med to magadrag og offensiv kjøring støter seg opp igjen til feltet osv. osv.

  Og avslutningen her

  Med godbiter i fleng her også, Magnito som sover i timen og blir hektet av nedover (!) mot Klemetsrud, Lille-Anders og Beratta som blir kjørt av i nest siste bakke, osv., osv.

  Men fy f..n så bra vi så ut 🙂

 15. Selvanel sier:

  Jeg kunne tenke meg å være med på et B-lag neste år. Er i ufattelig dårlig form, så under 2 timer er nok ikke realistisk for mitt vedkommende med mindre jeg legger ned utallige timer med biting i styretapen det kommende året.

  Uansett vil jeg være i stand til å bidra i toget så lenge jeg holder og støtter oppunder ideen om et eget Sagene-tog.

  S

Legg igjen en kommentar