KM Rundbane 2013 resultater

Da er første etappe i kampen om Stormester trofeet over til tross for et par fartsdumper i siste liten. Det har vært fellestreninger i traseen de siste to ukene for at den bunadskledde hæren skulle finne veien da stoppeklokken startet og noen var også på jakt etter det optimale sporet. Den ivrigste sporjegeren har vært TT og hans daglige observasjoner av traseen skal vi alle være takknemlige for da tømmerhogst krevde løypeomlegging i siste liten. TT tok ansvar og fant alternativer som ble grundig merket og faktisk var bedre enn original traseen.

«Trashtalk» i Sagene består stort sett å gjøre krav på de lavere plasseringene i innlegg på forumet. Nå er det bare en sisteplass å dele ut og Studenten klarte å herpe bakgiret før starten gikk og knuste dermed de andre pessimistene i kunsten spådom.

Da Langpilsen svingte inn på arenaen med stappfull kjerre for å rigge opp sekretariatet dukket et berg av ca 200 unger med foreldre i brus og pølserus frem bak grilltåken – ca midt i traseen. I en fem minutters periode hang KM Rundbane i en tynn tråd, men etter en hyggelig passiar med arrangørene ble vi enige om å dele den bynære delen av marka.

Litt forsinket fyrte vi av kinaputten som trigget tidenes største felt i KM Rundbane på 17 deltagere. Det gikk ikke en hel runde før feltet var desimert av punkteringer, i overkant optimistiske dekkvalg for gjørmebading og sykler som gikk i oppløsning. NX – du burde ha nødvendig kompetanse på dette! Minus i boka!

Det gikk friskt unna fra start og som ventet la Runner seg tidlig i front og lekte med Langpilsen fra start til mål ved å slippe den gamle mannen litt innpå for så å dra på et par minutter igjen – akkurat nok til å bli Sagenes nye klubbmester i rundbane. Gratulerer! Langpilsen vant riktignok konkurransen i færrest saltoer over styret med null mot et anstendig antall utført av Runner.

Nærmest teten fulgte noe overraskende landeveisgeneralen Wien som klart beviser at sjefen i rulla har sti under knastedekk titt og ofte. Wien var for øvrig den eneste som på forhånd var offensiv til eget sluttresultat og tippet 7-8 plass. Capitano «kom ut av skapet» og der inne må han ha trent hvis ikke kommer man ikke på 4de plass i KM.

Som vanlig på Kjelsås skiller traseen godt så det ble som ventet få tette dueller underveis og spurtoppgjør om plasseringer var ikke eksisterende. Også som vanlig går første runde fortere enn den andre med et hederlig unntak av Thorst som barberte ned rundetiden med 30 sekunder på andre forsøk.

Av de mer uvanlige tingene kan nevnes at Hallingsokken denne gangen la de tekniske utfordringene til dagene før rittet ble avviklet og ikke underveis. Også Teddy F er i positiv utvikling ved at han nå har fullført 2 KM på terrengsykkel uten å punktere.

Neste KM er Tempo i Hvervenbukta tirsdag 11. juni. Be there!

Plass Aka Sånn vanlig Runde 1 Runde 2 Tid Bak
1 Runner Carl Fredrik Hagen 18:18 18:57 37:15 00:00
2 Langpilsen Brede Arntzen 18:37 18:52 37:29 00:14
3 Wien Magnus Wien Klæboe 19:20 20:33 39:53 02:38
4 Capitano Christian Stabell Eriksen 20:30 21:21 41:51 04:36
5 TT Tom Lund 20:48 22:00 42:48 05:33
6 Dala Mattias Dahlberg 21:28 22:25 43:53 06:38
7 BB Bård Idås 21:37 23:06 44:43 07:28
8 Toddy2 Torgeir Dypdalen 22:30 22:53 45:23 08:08
9 PCH Per Christian Helme 22:21 23:13 45:34 08:19
10 Thorst Espen Thorstensen 24:16 23:46 48:02 10:47
11 Atleten Atle Rømo 23:11 26:27 49:38 12:23
12 Teddy F Årstein Skjæveland 24:15 27:05 51:20 14:05
13 Hallingsokken Bjørn Tcherning Hjulstad 24:36 27:38 52:14 14:59
Chris Christopher Einarsrud DNF
NX Erik Alexander Nordby DNF
Naboen Helge Kolstad DNF
Studenten Henning Levanger DNF

7 Responses

 1. Studenten sier:

  Jeg klarte å lire av meg «Jeg har aldri opplevd problemer med sykkelen i løpet av fem år, selv ikke punktering.» ovenfor noen venner tidligere denne uka. Glemte vist å banke i bordet, og kaste en klype salt og spytte tre ganger over venstre skulder.
  Sterkere tilbake på mer forutsigbart underlag 11. juni, håper jeg.
  Gratulerer til Runner for god klatring i måltreet.

 2. TT sier:

  Strålende gjennomført arrangement Langpilsen, med de feteste startnumrene som er å oppdrive 🙂

  OG gratulerer Runner med KM Rundbane tittelen, selv om det kanskje ikke var helt overraskende. At Langpilsen bare var 14 sekunder bak er imponerende, og viser hvor viktig tekniske egenskaper er i rundbane. Her mangler undertegnede selv mye, noe som forsøkes kompensert med bulldoser teknikk. Sier seg selv at det ikke går så bra. Konkurranseformen avslører også at pulsen må utsettes for mer varierende nivåer på trening, i motsetning til mer konstant tempobelastning og dertilhørende puls. Kroppen får rett og slett sjokk!

  Mest morsomt er det dog å se at Wien inntar den siste plassen på pallen. Overraskende, uten at jeg egentlig har noen god grunn for at plasseringen ikke tilhørte han allerede før start!

  Re andre-runde-unntaket Thorst, så punkterte vel han i første runden (?), så forklaringen ligger vel der.. Men i såfall må jeg gratulere med noe som må ha vært lynkjapp lapping!!

 3. TT sier:

  Klubbmesterskap 2013 oversikten er oppdatert med Stormesterpoeng. Bare å starte planleggingen av hvor manglende poeng skal innhentes.

  Er det flere som føler at de har fortjent en merknad til høyre for Rundbane resultatet nederst i linken, så får dere melde i fra i form av ritt kommentar under denne artikkelen. Kjeder som hopper av, og vanskeligheter med å komme inn i pedalene igjen kvalifiserer dog ikke til merknad 😉

 4. Thorst sier:

  Jeg stoppet to ganger på første runde for å fylle luft som slapp ut av en lekk ventil, så det forklarer hvorfor det gikk raskere på andre runde enn på første. Hvis jeg juster for knot og dårlige forsøk på mekking er nok mine rundetider likt fordelt som for dere andre 🙂

  Takk for et supert arrangemet!

 5. Wien sier:

  Takk for et kult klubbmesterskap! Gleder meg til de andre også, selv om rundbane kanskje er det mest actionfylte av de.

  Godsnakking med andre markainteressenter, originalt startskudd, koselig nydelig servering, god løypemerking, stilig startnr, hyggelige folk og knallmorsom løype. Kudos til alle involverte!

  Synd vi ikke hadde noen fotografer langs løypene, tipper det var mange kodak-moments (les:instagram-moments) underveis i rittet 🙂

  Sees på KM Tempo!

 6. Teddy F sier:

  Vakker beretning Langpilsen, og på nivå med resten av det arrangementstekniske. Helstøpt.

  Nok et glitrende KM, med en åpenbar seierherre og 2.pl. En noe mer overraskende 3.pl.

  Godt fornøyd med egen poengfangst. Står nå i posisjon til å forbedre mitt middelhavsfareri fra ifjor. Rundbane som innebærer sti, røtter, bløtt og gjørme er ikke mitt rette element.

Legg igjen en kommentar