Nytt medlemsregister, treningsavgift og helårslisens

Sagene IF, og dermed Sagene IF Sykkel, tar nå i bruk Min idrett fra NIF som medlemsregister. Som seg hør og bør medfører dette at medlemmene selv blir ansvarlige for;

 • registrering av person- og kontaktopplysninger, samt vedlikehold av disse
 • registrering av klubb, gruppe og grener ved innmelding
 • avregistrering av klubb, gruppe og grener ved utmelding

Dette registeret vil bli benyttet for fakturering av Sagene IF’s Medlemsavgift, samt Sagene IF Sykkel’s Treningsavgift. Førstnevnte er forøvrig satt opp til kr 400,-, sistnevnte fastsettes på årsmøtet*. Videre vil det være et krav at avgiftene er registrert betalt før man får godkjent en eventuell bestilling av NCF helårslisens. Min idrett benyttes også for påmelding til en rekke ritt.

De fleste vil nok allerede være registrert med profil i Min idrett. I motsatt tilfelle opprettes bare ny profil.

Det alle må gjøre denne gang er å registrere klubbdetaljer under Medlemskap. Gamle medlemmer ligger sannsynligvis allerede registrert med klubb, nemlig ‘Sagene IF‘. Men alle mangler gruppe og grener;

 • Velg ‘Sagene IF’ hvis allerede registrert – velg så ‘Sykkel‘, og ‘Landevei‘ eller ‘Terreng‘, eventuelt begge deler
 • I motsatt tilfelle velg Finn ny klubb – søk på ‘Sagene IF’ – velg denne – og deretter som over

Gjør dere ikke dette blir dere stående som ikke-medlem i Sagene IF Sykkel. Dette betyr videre at dere ikke vil bli fanget opp ved fakturering av Treningsavgift, i økende grad får problemer med rittpåmeldinger, og dessuten blir stående uten gyldig helårslisens, skulle dere bestille dette.

Mangler dere innloggingsdetaljer på Min idrett, har de selvfølgelig glemt brukernavn/passord funksjonalitet der. Der er det bare å fyre løs med alle de e-post adressene man har hatt.

Til slutt, når dere først er innlogget; husk å sjekke, samt oppdatere alle person- og kontaktopplysninger også. Viktig for kommunikasjonen fremover!

Forøvrig benyttes det nye helårslisens systemet også til å søke om overgang til ny klubb, helt enkelt ved å velge den nye klubben når man eventuelt bestiller helårslisens. Både gammel og ny klubb vil bli varslet elektronisk, og må deretter godkjenne søknaden/bestillingen på nett.

Mange godbiter her. Uklarheter tas opp som kommentarer til denne artikkelen. Ikke pr mail. På den måten blir dette et hjelpeforum for oss alle.

Vi gleder oss folkens, dette blir gøy!

*For nye medlemmer går selvfølgelig betalt forskudd til fradrag på treningsavgiften.

11 Responses

 1. Jan Sverre sier:

  Litt off topic, men hvis man OGSÅ krysser av for «triathlon», hva skjer da? Ekstra treningsavgift? Er det noen aktiv triathlon-gruppe? Eller er det null utgift og kun åpner muligheten for kjøp av triathlon-årslisens?

 2. TT sier:

  På samme måte som Sykkel, Fotball, Bandy etc, er Triathlon en egen gruppe i Sagene IF. Triathlon gruppen administreres dog gjennom Sykkel gruppen. Men ja, de som i tillegg ønsker å være medlem i Triathlon gruppen, krysser av for det også. Det muliggjør så kjøp av Triathlon helårslisens. Treningsavgiften for Triathlon gruppen har hittil vært kroner 0.

 3. ConteNegro sier:

  Må jeg gjøre noe aktivt for å bli fakturert for trenings- og/eller medlemsavgift? Dvs. må jeg opprette konto på «buypass» for å kunne betale avgiftene? Takk for forklaringen!

 4. TT sier:

  I forhold til fakturering trenger man ikke gjøre noe aktivt utover det som beskrives i artikkelen over. Vi tar oss av dette etter at størrelse på treningsavgift er fastsatt. Sagene IF tar seg tilsvarende av fakturering av medlemsavgift.

 5. Magnito sier:

  I min profil står jeg under «Funksjoner og verv» registrert som utøver i Sagene IF Sykkel, og videre «Sykkel: Landevei» og «Sykkel: Terreng» under «mine idretter». Derimot står ingenting registrert dersom jeg bytter til medlemskap-fanen. Betyr dette at jeg må gjennomføre stegene som beskrevet over, eller er det ok?

 6. TT sier:

  Alle må gjennomføre stegene over, slik at det under Medlemskap blir liggende;
     Sagene IF
     Sykkel
     Landevei / Terreng eller begge deler.

 7. Magnito sier:

  Supert, takk for raskt svar 🙂

 8. M7 sier:

  Helårslisens betalt i januar, treningsavgift i februar,
  medlemsavgift i mars. Helårslisens registrert betalt i eget register, treningsavgift og medlemsavgift registrert betalt under min side/profil i minidrett.
  Når blir det da mulig å laste ned lisensen?

 9. TT sier:

  M7: «Videre vil det være et krav at avgiftene er registrert betalt før man får godkjent en eventuell bestilling av NCF helårslisens.» Din bestilling av helårslisens ble godkjent umiddelbart etter at betaling var registrert. Skal dermed allerede være klar for nedlasting. Hvis ikke ta kontakt med kundeservice for lisenssidene (link nede til høyre på siden).

 10. Jan Sverre sier:

  Samme problem her. Alt betalt, men ingen lisens å laste ned! Kan jeg få en bekreftelse på at alt er OK fra Sagenes side, før jeg maser på NCF

 11. Jan Sverre sier:

  Fant ut av det. Alt i orden.
  https://minside.quicktiming.no/
  Er stedet som gjelder for lisensutskrift,
  ikke https://minidrett.nif.no/

Legg igjen en kommentar