Tyrifjorden Rundt

Tyrifjorden Rundt går av stabelen 15.06. Dette var på rittkalenderen satt opp som lagkonkurranse, men vi gjør en endring og går for fellesstart (145km). Ryktene lover sol og medvind begge veier

10 Responses

 1. FroKol sier:

  DS påmeldt

 2. Moonlit sier:

  Jeg er allerede påmeldt i fellesstarten. Blir spennende å se hvor jeg ligger an på toppen av Sollihøgda…!

 3. ConteNegro sier:

  Påmeldt her. Flere?

 4. FroKol sier:

  Jeg teller 7 påmeldte

 5. Pedro sier:

  Jeg er påmeldt og plassert i pulje 2.

 6. Moonlit sier:

  Har start 0844! Om noen kjører fra Oslo rundt 0730-0800 og har plass til en kæll med sykkel så sitter jeg gjerne på! Bor på CB, kan møte opp her eller i sentrum.

 7. Wien sier:

  Referat? Jeg registrerer noen veldig gode tider på Sagene!

 8. ConteNegro sier:

  I min pulje gikk det rolig for seg fra start og inn til Sollihøgda, som jo ventet på oss ryttere allerede etter 6 km. I følge resultatlistene kom jeg på 2. plass ved passering av bakketoppen, noe som jeg anser som gårsdagens definitive lyspunkt på en ellers tung dag på jobben. I utforkjøringen fra Sollihøgda og ned til Utøya mistet jeg nemlig kontakt med pulja mi. Slet i 15 km med å komme opp på halen igjen og sykla da full tempo, dvs. 40+km/h. Da jeg nesten hadde kommet opp igjen kom det en liten stigning og feltet seg fra meg igjen. Ble så sittende alene frem til etter Hønefoss og ventet til slutt på pulja som kom bak meg. Brukte tiden til å spise og drikke og rett og slett samle krefter. I den nye pulja bidro jeg i rulla i håp om å kunne komme opp igjen til den opprinnelige gruppa mi. Noe som aldri skjedde. Det gikk ganske så kontrollert frem til en stigning ikke langt fra Sylling. Her satt jeg fremdeles fremme, i det feltet delte seg i to. I utforkjøringen her hentet vi en gruppe som syklet lagkonkurranse og plutselig var det full kaos inn til Sylling. På flata mot Tranby minnet beina mine meg på tempodraget litt tidligere i rittet – og da sa det vel mer eller mindre stopp. Resten ble en kamp mot meg selv bestående av kramper i magen og lårene. Tilbake i Asker igjen ble det litt kaos pga biltrafikken. Det var jo varmt og fint og folk ville bade, bare synd for de som syklet ritt. I motsetning til noen andre bestemte jeg meg imidlertid for ikke å bryte trafikkreglene og syklet rolig gjennom trafikken. I mål følte jeg meg omtrent som Lieuwe Westra på lørdagens Dauphine-etappe, bare at jeg ikke hadde vunnet etappen… Kudos til Sagenes øvrige representanter!

 9. Wien sier:

  Æsj, uflaks! Om ikke annet fikk du deg hvertfall en real treningsøkt mot L-O 🙂 DER skal det klaffe!

 10. FroKol sier:

  Dette ble et i overkant begivenhetsrikt ritt for min del. Dagen startet bra – selv om kommentarene satt løst om at dette var i overkant tidlig, var stemningen likevel på topp når jeg hentet ConteNegro 07:45 sharp. Rullet litt rundt før start i et uvant lite spent startområde, kjente på beina og konkluderte med at dette kan gå begge veier.

  Starten i pulje 1 gikk usedvanlig rolig, med slappe 25km/t i snitt inn mot Sollihøgda. Gradvis økning oppover, men satt lett med fronten av feltet. Mot toppen delte feltet seg og vi var 15-20 ryttere som stupte ned mot andre siden. Bommet grovt på kurven i en av svingene og fikk testet hvordan raceren funker på grus (se illustrasjon). Holdt meg heldigvis på sykkelen, men det manglet selvfølgelig ikke på kommentarer fra resten i gutta i feltet om at dette ikke var cx-ritt.

  Videre forbi Sundvollen mot Hønefoss gikk det igjen rolig. Ingen ville dra, men alle ville prate. Beina kviknet til opp Sollihøgda og jeg benyttet nå muligheten til å ta plassen først i feltet for å vise frem den fete drakta, spise, drikke og slappe av. Så må jeg tre av på naturens vegne. Vurderte det rett før start, men slo det fra meg selv om jeg i bakhodet visste at dette kom jeg til å angre på senere. Og senere var altså nå. Vurderte å prøve kunststykket i fart, en har da tross alt sett på tv, men konkluderte med at risikoen var for stor med nye sko. Da var det bare en ting å gjøre – stoppe. Varslet høflig til de andre gutta i front om planen og understreket at det ikke var forsøk på støting! Ok, gjorde som planlagt og endte med å måtte kjøre max tempo 5-6km for å klare å hente inn igjen gruppa.

  Etter ca 65km begynte støtingen og tempoet gikk opp betraktelig. Ved 70km ligger jeg nesten i front opp en liten bakke når det plutselig nesten stopper helt opp foran meg. Jeg lå klistra på bakhjulet og hadde ikke så mye valg annet enn å forsøke en rask unnamanøver og må klikke ut for ikke å velte og dra ned flere. Det gikk heldigvis bra og ingen gikk ned. Men, når jeg kommer i gang igjen er plutselig klossene både foran og bak godt inne i felgen og jeg må stoppe for å fikse. Støtingen fortsetter selvfølgelig – jeg ser gruppa raskt blir borte, ser ned på beina og konkluderer med at de ikke har power nok til å kjøre inn nok en gang. Kjører solo et stykke i smårolig tempo og vurderer seriøst å stoppe på Kaggestad Gård og spørre om autograf. Etter ca 100km kommer resten av pulje 1 opp, HasleJørn inkludert. Hyggelig å se flere Sagenerøvere! Spede forsøk fra Rye på å organisere rulle renner (heldigvis) ut i sanden. Blir liggende i front, prøver å få flere til å kjøre, men det er dårlig med respons. Bestemmer meg for at selv om det er kjørt resultatmessig er det likevel en bra økt, legger meg i bukken og kjører det jeg kan til mål.

  Rullet over mål drøye 10min bak vinneren. Umiddelbart skuffet, men i etterkant alt i alt ganske fornøyd likevel – hadde gode bein og klarte å henge med i front av gruppa uten problemer. Hadde det ikke vært for den tekniske stoppen, så…Monday morning quarterback ftw 🙂

  Hard kjøring av samtlige Sagene i dette rittet – kudos til alle!

Legg igjen en kommentar