Runner i Europamesterskapet i MTB Maraton

EM MTB Maraton 2014 Trening - Runner - © Henrik KippernesFor de som ikke har fått det med seg, så har vi en rytter i Europamesterskapet i MTB Maraton i morgen. Rimelig stort selv i en klubb med så stolte tradisjoner som det vår klubb har. Rittet går over 93 km i Ballyhoura i Irland. Her vil Runner møte Europas beste terrengsyklister i det han beskriver som en “hard, morsom og gjørmete” trasé. Blir spennende å se hva fjorårets Norges Cup MTB Maraton vinner får til i det selskapet.

Han har allerede vært ute i Europa tidligere i år, da han syklet UCI World Marathon Series Roc Laissagais i midten av April. Der endte han på fantastiske 11. plass etter 4 timers hardt arbeid. Her hjemme vant han oppskriftsmessig Norges Cup MTB Maraton åpningen i Å i Heiane, og fulgte opp med andre plass i ritt nr 2, Neptunrittet, etter mye hardtrening i forbindelse med EM forberedelsene. Det holdt uansett til å beholde den gule ledertrøya. Oppe i alt det her var han også med på å sette preg på Norges Cup ritt nr 2 i landevei. Rittet gikk i Trondheim, og Runner endte på 22. plass. Etter å ha vært aktiv i et mindre brudd mot slutten av rittet.

Runner dro til Irland tirsdag, og har hatt både lette og harde økter under løypebefaringen. I dag ligger han nok med beina høyt, og vi ønsker han lykke til i morgen. Go Runner, go!

Se også Runner’s egen nettside.

Update – det ryktes om en utrolige 13. plass. Sykt bra – vi sender våre stolte gratulasjoner!

8 Responses

 1. TT sier:

  Gratulerer Carl Fredrik, sinnsykt bra, her tror jeg vi bare er vitne til starten på noe enda større 😉

 2. ConteNegro sier:

  Slutter meg til gratulasjonene fra TT! Du imponener sikkelig Runner! Gamle Kaggestad hadde nok sagt: denne unggutten har usedvanlig kjørestyrke og kapasitet. Han kommer til å bli vår neste mann ut i internasjonal sirkus! Vær klar over det!

 3. Langpilsen sier:

  Veldig bra at det finnes sånne som Runner som er villige til å ofre alt for å blir skikkelig gode til å sykle. Litt trist er det dog at terrengsykkelmiljøet ikke er egnet til å friste slike talenter til å fortsette så de fleste forståelig nok hopper over på landevei når de er ferdig blomstret.
  I år ser vi kanskje LP Nordhaug og Stake Laengen i TdF – begge kommer fra skogen – ser vi Runner opp de franske alper i juli om noen år? Det hadde vært kult det!

 4. Runner! Mektig prestasjon. Den karen jobber systematisk, målrettet og ikke minst beinhardt for å bli best mulig – fullt fortjent!

  Veldig tilfreds med at det ble sykkel foran ski på CFH 🙂

 5. Ol'School sier:

  Grattis med 13. plass, CF, kongebra 🙂

 6. FroKol sier:

  Gratulerer til Runner. Bra kjørt!

 7. Runner sier:

  Takk for hyggelige ord gutter! Fin opplevelse i Irland. Hva fremtiden bringer vet jeg ikke, men det som er sikkert er at jeg skal sykle 😉
  Race report finner dere her: http://carlfredrikhagen.com/em-maraton-13-plass/

Legg igjen en kommentar