Mandagsportrettet Magnito

Stilsikker FamiliefarI en forsinket marsutgaven skal medlemmene bli bedre kjent med en kar med flere Raphaklær enn mariusgensere. Dette er mannen som har slått rot ved foten av Grefsenkollen og som foretrekker asfalt som underlag for sykkelen. Mandagsportrettet gir dere Magnito, i mere sivile omgivelser kjent som Magnus Jordahl.

 

Hva fikk deg fra vest til øst, og hvordan falt valget på Sagene IF?
– Fra vest til øst var via omveier. Først folkehøyskole i Molde, så 6 år med studier i Trondheim før han på papiret flyttet i Oslo, mens han egentlig bodde i København, Polen, London, seilte på båt og i Ålesund. Fant etterhvert ut at han ønsket fast sted å bo, og med en mulighet for ny jobb som ville gi mere tid til sykling, ei oslojente og mange studievenner i Oslo falt valget på hovedstaden.

Når det kommer til klubbvalg bodde han på Sagene og hadde lyst på et felleskap for å trene med. Surfet litt på nett, men var ikke klar for en klubb hvor man drukner i mengden. Da han fant Sagene ble det et lett valg å støtte lokalidretten og ikke trakk det ned at draktene så bra ut heller.

Nicket ditt er Magnito, et ordspill på Magnus eller ligger det noe mer bak?

Han drar litt på det, tja ordspill var det kanskje, men det var ikke han som fant det på selv. Plutselig en dag var det bare en britisk kollega som begynte å kalle han det.

Når Sagene krevde et nick, så tenke han at Magnito hadde en fiffig liten italiensk vri og gikk for det.

GrefsenkollenDu er langt oppe på klatrekongen tidlig i januar! Hva skjer?

He he, ja si det? Det startet vel med at jeg hadde meg en liten tur 1. jan 2014, og når det etterhvert ble en såpass stor greie med klatrekongen i Sagene utover sesongen så lagde jeg min egen tradisjon med å kjøre 1. jan 2015 også (én gang=trend, to ganger=tradisjon). Tok både Tryvann og GK, og 4. januar la jeg turen via Kongsveien.

Håpet er at han får syklet såpass i løpet av sesongen at det blir perser på alle bakkene i løpet av året.

På Merida rittranking går Lillehammer-Oslo, Enebakk Rundt og Nordhordaland Rundt igjen: noen spesiell grunn?

Nei, er litt tilfeldig egentlig. Enebakk er jo en klassikker og det blir neste ikke sommer om man ikke har kjørt det.

Lillehammer-Oslo har vært morsomt.Dette rittet var hovedmålet det første året han syklet for alvor i 2011. I 2012 satte han et litt mer ambisiøst mål, mens han i 2013 sto over på grunn av husrenovering. I 2014 med Sagene og Hasle-Løren var det ekstra gøy, og det var første gangen han kjørte med et lag. De andre turene har vært med kolleger og kompiser.

Nordhordaland rundt er det mest lokale rittet fra der han er oppvokst, og har tenkt at det hadde vært kult å få med flere Sageneryttere. Et fint ritt, som ligner litt på Bergen-Voss men med mindre fjell. Det er et typisk oppkjøringsritt til Bergen-Voss for lokale ryttere. Bergen-Voss er for øvrig et ritt han gjerne skulle kjørt flere ganger enn den ene gangen han har kjørt. Så om noen har lyst til å kjøre en av vestlandsklassikerne stiller han kanskje som guide?

VeltepetterDu har hatt blandet hell når det kommer til terrengsykling i både gjennomkjøringer til KM-rundbane og i selve KM-grus med både 8-tallshjul og flerfoldige punktering. Blir 2015 året du kliner til på mtb?
Blanda hell sier du, mye uhell vil jeg heller kalle det og 2015 blir helt sikkert ikke året jeg kliner til. Han syns terrengsykling er gøy, men finner ikke helt teknikken eller flyten som stisyklistene snakker om. Han håper like vel å få vært med på både rundbane og grusbanking.
Det beste som kom ut av det den uheldige gjennomkjøringen i 2013 var kanskje at TT fikk rydda i boden og at jeg fikk et nytt og bedre hjulsett til grusgampen, legger han til med et smil.

Han har i tillegg til KM kjørt 2 mtb ritt, hvor Montebellorittet ga mersmak i form av spennende trasé, og Nordsjørittet ga mersmak ved å ha et proft oppleg og fantastisk forpleining etter målgang. Han legger raskt til at sånn trasémessig var starten i Montebellorittet ikke det som kanskje passer han best(10km motbakke), men at resten av rittet var morsomt. Nordsjørittet passet sånn et litt bedre og fikk gjennom variert og flott natur.

Beste og verste dag på en sykkel?
Beste: Der er det flere å velge mellom, Bergen-Voss var en flott dag, og Nordhordaland rundt uken før var også bra. Useedet måtte han stille i pulje 4 og prøvde å få feltet til å jobbe da han følte seg sterk. Når det etter flere ivrige forsøk på å få med seg noen bruddkamerater, men som kun endte med å strekke feltet og kanskje riste av noe daukjøtt, endte han opp med å stikke fra feltet i løypas hardeste bakke. Fikk et haleheng på 2 stykker som han taua de siste 7-8km, hvorav kjipingen i full Garmin-outfit takket for hjelpen med å stikke fra de siste 50m slik at det ble 2. plass i pulja.

Syklet i 2012 Ajaccio-Corte-Ajaccio på Korsika (deler av etappe 2 i TdF 2013) i  30+ graders varme. Andre nøkkeltall fra turen er 3000 høydemeter, 160km og 10 liter veske fritt fordelt på vann, cola og espresso. Fikk litt tour-feeling og god stemning på kaffestoppene. Så de beste sykkelminnene er vel egentlig fra 2012 hvor formen var god.

Kan jeg legge til en til, spør han pent i det jeg neste spørsmål er på vei. Vattenfall Cyclassics i Hamburg: avstenge veier, mye publikum, high five med barn langs løypen, maskinen FroKol som tauet feltet og soigneur Contenegro som ordnet alt. Det var skikkelig morro.

Vattenfall 02Vattenfall 03Vattenfall 01

Verste: Tok Enebakkrundt på trening en søndag i mars eller april 2012. Da begynte det å hagle og regne om hverandre, og alle ble skikkelig våte og kalde. På denne turen mistet man ikke bare følelsen i fingre og tær. Ryktene vil vel ha det til at en av gutta pissa i puksa, ikke bare av nødvendighet, men for å få en kortvarig glede da det ikke var mulig å bli mer vår.


I barne- og ungdomstiden kan man ofte velge og vrake i aktiviteter som klarinett, gitar, speideren og sport, hva gjorde du?

Artig at du nevner gitar, jeg var faktisk innom gitar på musikkskole 1 år, men hadde ikke disiplin nok til å øve, så det sklei litt ut i sanden selv om han enda husker et knippe akkorder. Spilte fotball fra jeg var 7 til jeg var 17, og hadde som alle en drøm om å bli fotballstjerne. Litt kranglete knær og en mer og mer seriøs fotballtilværelse gjorde at han sluttet og gikk over til karate. Forøvrig en idrett han gjerne skulle ha drevet med enda om tiden tillot.

Ellers har han vært innom både snowboard, basket i tilleg til pensjonistsporten golf.

Han Hadde ikke sykkel som hobby før i voksen alder, men i oppveksten var sykkelen veldig sentral, da som transportmiddel til/fra alt han skulle på.

Hvilke økter prioriterer du tidlig på sesongen?
He he, prioriterer og prioriterer…. I år blir det vel gjerne snømåking og sånne ting siden jeg har en relativt gravid kone (fikk en datter 2. mars, red.anm), men noen av de plager det kan medføre, så tiden går mye med til familiære sysler for tiden.

Hadde jeg hatt bedre tid ville jeg prioritert noen lange økter på lav intensitet og noen lengre terskelintervaller, men siden jeg er ikke så veldig strukturert så tas ting gjerne ting på sparket. Blir lett en del lapskaus.

Den hemmelige økten som gir maks uttelling?

Har ikke noe sånt, men tar gjerne i mot tips! Lukter vi en ny kandidat til TimeCrunch Matias og Bård?

Hvordan legger du opp den siste uken før et viktig ritt?

Jeg har egentlig ingen spesielle ritualer. Jeg kan finne på å kjøre noen harde intervaller inntil 5 dager før, og noen rolige trilleturer etter det. En trilletur synes han er fint dagen før sånn at han ikke har alt for nervøse bein når starten går.

Mange av Sagenes menn er nesten like opptatt av sykkel når de ikke er på setet, er du en av disse? Hva er det eventuelt som opptar deg?

Ja jeg er vel litt nerd og prøver å få med meg alt jeg kan. Det blir ikke så mye tid til å se på tv, men prøver å få meg slutten av større endagersritt og tour/giro. Pleier å sjekke jevnlig på nettsteder og jeg er glad sesongen starter mykt med Tour de San Luis og Tour Down Under slik at man får en myk og gradvis oppladning til vårklassikerne. Ellers liker han å følge litt med på utstyr og skummer ukentlig gjennom om det er noen strålende tilbud man likevell ikke har råd til å slå til på.

Han er veldig glad for mange norske proffer og noen spennende continentallag. Joker ser veldig bra ut på papiret og han er spent for hva de kan få til. Det samme tenker han vår egen Runner også blir det interessant å se om Kristoff kan følge opp fjoråret, og om Edvald kan slå tilbake.

FamilietreningHva liker du best å gjøre når du ikke sykler?

Familietid og hjemmeprosjekter. Han liker faktisk huslige ting som baking, og sylting/saft fra egen hage, og han mener også han burde stare brygging av eget øl.

På vinteren samler enkelte syklende familiefedre bonuspoeng hjemme til vår/sommeren, mens enkelte fortsetter å sykle eller trene alternativt, hva gjør du?

Det blir mest familehverdag, men sniker til meg en økt om tiden strekker til. Prøver som andre å legge inn aksjer som kan løses inn i utbytte på vår/sommerstid.

Rittet du ikke har kjørt, men drømmer/planlegger å kjøre?
I fjor kjørte jeg turrittutgaven av Vattenfall, så Flander’n eller Paris-Roubaix hadde vært morro å prøve.
Ellers er det Paris-Brest-Paris som kanskje virker mest spennende å kjøre. En ekte manndomsprøve! Det er et randonneur-ritt som arrangeres hvert 4 år. Rittet er 1200km og inneholder 12000 høydemeter og for å få godkjent må man klare det på 90 timer og ha vært innom kontrollpostene for stempel. Det er ikke følgebiler, og en kan ikke motta hjelp av ikke-syklister annet enn på kontrollposter.

Rittet arrangeres i år men det skal nok holde hardt, så kanskje noen joiner i 2019?

Mål for sesongen og en «en gang i fremtiden» drøm?
I 2015 må hovedmålet være å få vektnålen til å peke rett vei sånn at motbakkene går lettere og delta på flere KM ritt enn i fjor (0 deltagelser). Så da blir det ingen spesiel hårete mål for 2015, annet enn vektmålet.

En gang i fremtiden: Fullføre Paris-Brest-Paris, sier han og smiler.

Neste mann ut:

Det må vel nesten bli mannen som har tilbragt det siste drøye året på de evige landeveier, vår egen globetrotter, Goliat.

7 Responses

 1. TT sier:

  Takk Atleten, vet dette er tidkrevende business, men begynte virkelig å få abstinenser nå! Likevel, verdt å vente på 🙂 Og godt å høre at Crossmax’ene fortsatt funker Magnito.

 2. Wien sier:

  Nok et flott intervju av nok en flott mann! Alltid en fryd å rulle med temposterke Magnito. PS. Gratulerer med datter!

 3. ConteNegro sier:

  Bra portrett av en storslagen Sagene-rytter! Det var en ren glede å være soigneur for deg under Vattenfall i fjor. Satser på en felles tur til Hamburg i år også. Gratulerer så mye med datter, Magnito!

 4. Atleten sier:

  Tidsmessig tar det som du nevner Tom noe tid og jeg var nære på å legge ned nå, men hyggelige kommentarene nå/tidligere, og de meget hyggelige samtalene jeg har hatt under intervjuene, gjør at jeg prøver litt til. Et første grep blir nok desverre at frekvensen kan gå litt ned til nåværende nivå. Om det skulle være noen der ute som ønsker å overta kan de eventuelt gjøre dette for å holde frekvensen på mandagsportrettene noe høyere, vi blir jo flere medlemmer pr mnd en jeg leverer portretter pr år.

 5. Nordboer sier:

  Flott innsikt om en flott fyr!

 6. TubuLars sier:

  Strålende fyr, strålende stil! Men HVOR ble det av barten, Magnus?!

 7. Prinsen sier:

  Nok en gang et herlig intervju av Atleten og god underholdning å lese og ble bedre kjent med Magnito! Håper det blir færre 8-tall og stup over styret i år! 😀 Bra fyr med lun humor, skal bli godt å kommer igang med sesongen igjen!

  Jeg tipper alle ser hvor mye tid som går med til disse portrettene, men selv om jeg har full forståelse for at tiden av og til kan prioriteres annerledes må jeg innrømme at jeg håper å kunne lese flere i månedene som kommer! Utrolig godt initiativ når dette kom og jeg føler alle blir mer sammenspleiset gjennom disse portrettene! Godt jobbet Atleten!

Legg igjen en kommentar