Dette er datoene du må sette av i sykkelkalenderen 2018

Årshjulet: Dette er datoen du må ringe rundt i år.

 

Da er det snart sesongstart for alle kvinner og menn i sort og hvitt. Dette er datoene du bare må sette av først som sist. Årets KM-datoer er bestemt. Det samme gjelder for årets vakreste sesongavslutning, Sagenens tradisjonelle og sagnomsuste Hjulebord.

 

Den som gjør det best i KM blir Stormester og får lov til å bære den ekstra fete drakta med stjerner på ermet. For være med i kampen å bli  Sagenes Stormester i 2018, må du stille på minst tre ritt. Et av de må enten være landevei eller terreng. CX er bare oppvisningsgren i år og gir ikke tellende resultat i sammendraget.

Kalenderen er som følger:

KALENDER
Dato Øvelse Gren
6. mai KM Landevei Landevei
12. juni KM Rundbane Terreng
21. juni KM Tempo Landevei
14. august KM Maraton Terreng
4. september KM Klatring Landevei
30. september KM CX Cyclocross
24. november Hjulebord Fristil

Pliktig dugnad

Det er også i år er det dugnadsplikt for medlemmer. Det vil si at du må stille som frivillig på et KM. Vi sender ut lister om dette rett over påske. Kan du ikke på den datoen du har fått tildelt, er det ditt ansvar å bytte med noen andre i klubben. Vil du derimot velge en dato selv, kan du melde deg på dugnad til et spesifikt via denne lenken. Blir det mange som melder seg på ett bestemt arrangement, vil vi kunne måtte  fordele frivillig til andre datoer.

 

Fellestrening

Årets første fellestrening blir første tirsdag over påske, 10. april. Da har vi oppmøte ved Brekkekrysset klokken 18.00. Treningene blir i år på tirsdager og torsdager for terreng og landevei. Sagene-sti kjører felles turer i litt grovere terreng hver tirsdag. Disse starter vanligvis fra Langsetløkka. Felles langturer på lørdag og søndag. Det blir lagt ut egne ukesposter for trening hver søndag. Her kan du melde fra hvilke treninger du ønsker å delta på. Husk at i Sagene er det vi som trener oss selv, ingen er ansatt som trenere.

 

Da ønsker vi i Sagene alle medlemmer et riktig godt sykkelår i 2018. Vi sees med hjelmen på.

Hilsen Marius (DS landevei) og Per Christian (DS terreng)

20 Responses

 1. Martin P. sier:

  Er ikke mange typisk bortreist kristi himmelfarts-helgen (12 mai)?

 2. Veldig godt sett – spesielt siden det skal stå 6. mai. Retter det opp. Tusen takk

 3. Er relativt fersk i klubben og i byen, hvor er brekkekrysset?

 4. Martin P. sier:

  ok! 6 mai er bedre men er samtidig som Follorittet, en av få fellesstartritt for landevei i stor-Oslo området i år (sammen med andre gjengangere som Askerrunden, Ceresrittet, Tyrifjorden, Øyeren).

  Mai er i utgangspunktet en travel måned både med langhelger og landeveisritt, så jeg ville kanskje til neste år foreslå å heller legge km landevei til en annen måned om det ikke kan gjøres på en hverdag som de andre km’ene! I det minste velge lørdag-morgen istedenfor søndag! 🙂 F.eks. er det merkelig få landeveisrittet i juni i Oslo-området.

 5. Søndag morgen er valgt ut fra behovet for å kunne arrangerer et sikkert KM hvor vi kan ivareta deltakerens sikkerhet. Erfaringsmessig har vi dalen for oss selv på søndag morgen, og slipper unna møtende trafikk og de farlig situasjonene det kan medføre.

 6. Adrian sier:

  Busstoppet «Brekkekrysset» er siste busstopp/kryss før man kommer inn i Maridalen. Lenke til Brekkekrysset i Google Maps ligger nå i innlegget over.

 7. Martin Oh sier:

  Finnes det planer på ny KM-maraton trasé i år? På tide med en grusbanking trasé igjen 🙂

 8. Martin P. sier:

  Enig – denne stormestertittelen er jo helt tilpasset de som liker sleipe røtter og gjørmesprut i ansiktet!

 9. Klara sier:

  KM-maraton er mykje grusbanking;-) (til og med asfalt!). Og det mest «gjørmete» ansiktet hadde eg i fjor etter KM landevei…

 10. Martin P. sier:

  Når man ser hvor mange av klubbens medlemmer stormester-tittelen appelerer til (veldig få) så hadde det vært lurt å senke terskelen litt her. Tror det er kun selv-definerte terrengsyklister som synes den maraton-løypen ikke kan beskrives som en teknisk løype.

 11. Henning sier:

  Sorry Martin, men jeg er ingen selv-definert terrengsyklist og mener den løypa ikke er spesielt teknisk. Første gang jeg syklet gjennom den var jeg nok litt småskeptisk (var vel i 2015 og på dette tidspunktet hatet jeg sti), men etter noen gjennomkjøringer behersket jeg den helt fint (verdt å merke seg er at et av stipartiene har blitt fjernet de senere år og har som en følge av dette blitt lettere). Det må jo kunne forventes at man må øve litt for å bli bedre og kunne hevde seg i noe og som Klara sier er det jo ganske mye grusbanking i denne løypa allerede. Og for de som ønsker litt hjelp på veien så arrangeres det jo terrengsykkelkurs nå i mai (kan på det sterkeste anbefales).

  Det som er av sti i den løypa er ganske smoothe og raske partier og tar man seg tid til noen få gjennomkjøringer med fokus på stipartiene mestrer man den helt fint, det være seg med både fulldmeper og hardtail. Det er jo bare å se på fjorårets resultatlister hvor bl.a. Erik og Frode fikk gode resultater i Maraton (hhv. 3. og 5. plass) og kjempet om seieren (og sågar vant) i Stormesterkonkurransen (no offense gutter, men tradisjonelt har dere vel vært relativt sett bedre på smalere dekk).

  For meg er en Stormester en som behersker sykling på tvers av grener, noe som er demonstrert på både dame- og herresiden.

 12. Martin P. sier:

  En sti-jager med ritt oppsatt S-Works fulldemper til 100 laken som hevder at løypa ikke er teknisk. Var jo akkurat det jeg sa! Erik og Frode er uansett ikke representative – de har så mye watt i bena at de må unntas fra kvantitative analyser av resultatlistene! 😉 Nei, vi må tilbake til røttene ved å bli kvitt røttene og appelere til de som ikke deltok i fjor ved å kutte noen av disse skogspartiene!

 13. Klara sier:

  Ikkje overbevist om at løysninga er å appelera til dei som glimrar med sitt fråver framfor dei som stiller opp og faktisk synst det er ganske ok med ein tur i terrenget (og som også stiller opp på tempo som er ganske pyton for ein terrengsyklist som ikkje øver på det;-))… Heilt einig med Henning, det er ikkje veldig mykje øving som skal til for å ta seg gjennom denne løypa i det tempoet som vilje og kondisjon tillet!

 14. Henning sier:

  Er det ikke rettferdig at de som har mye watt i beina hevder seg da?

  Ja det stemmer at jeg har en av de syklene, forøvrig en sykkel jeg kjøpte etter at jeg begynte å like sti og etter at jeg behersket både maraton- og rundbane-løypa på hardtail 🙂 Er bare å komme seg ut på litt teknisk trening Martin, det har alle godt av 😉

  Hilsen en nyfrelst sti-jager som bruker desidert mest tid på landeveien 😉

 15. Martin Oh sier:

  Vi har rundbane som gren og nåværende maratontrasé har vi hatt noen år nå. Stemmer for grusbanking igjen.

 16. Stine F sier:

  Melder meg på i diskusjonen her og støtter Klara og Henning om at det ikke skal mye øving til, ta meg som eksempel: Jeg hadde aldri sittet på en terrengsykkel før ifjor sommer, men siden jeg jaktet Stormester-tittelen var jeg nødt til å prøve. 😉 Og med bare 3-4 turer «på hjul» med Klara og Henning i KM maraton løypen kom jeg meg gjennom KM maraton uten problemer. Synes ikke den var spesielt teknisk, noen partier var selvfølgelig litt vanskelige men da hoppet jeg av sykkelen. Klarer jeg det så klarer nok de fleste andre det også 🙂 Noen felles gjennomkjøringer i forkant kan være fint. Stiller igjen iår og håper at flere newbies/landveissyklister som meg tør å stille.:)

 17. Henning sier:

  Det får holde med én KM Landevei per sesong Martin Oh…

 18. Martin P. sier:

  Minner litt om diskusjonen på Facebook om en mulig endring av systemet for Mastercup’en – for de som fulgte den diskusjonen. Der også var det de som ‘stod på pallen i fjor’ som var mest aktive med å argumentere for hvorfor det ikke var noe behov for endring! «Nei dette er bra som det er! Folk får tilpasse seg! Ingen grunn til endring!». Min stemme er iallefall for at man vurderer noe alla den gamle løypen igjen – som også hadde vært en ren hard-tail løype, hvor heller ikke utstyret skilte så mye, og som er mer tilpasset Birken-folket.

 19. Espen T sier:

  Skal vi forby temposykkel i KM tempo også? Og innføre minimumsvekt på 10 kg på KM klatring? Det beste er kanskje å kjøre KM som 5 ritt på Swift slik at teknikk teller null….

  Stormester er den beste syklisten i Sagene, og skal beherske både terreng og landevei! Hvis vi fjerner de få enkle tekniske partiene i maratonløypa vil KM bli veldig innrettet mot landeveisyklistene. Slik det er nå er det allerede 3 landeveisritt, men kun 2 i terreng (og ingen av terrengrittene er teknisk krevende).

 20. Brede sier:

  Som Espen sier er det 3 ritt på landeveissykkel og 2 på terreng. Jeg har valgt å bruke pengene på en fulldempa sykkel og har ikke temposykkel – andre har valgt å gjørte det motsatt. Jeg klarer ikike å se at det ene er riktigere enn det andre. I fjor kjørte jeg forøvrig maraton på HT.

  Hva de to «terrengrittene» gjelder tør jeg påstå at de er veldig snille i forhold til hvordan maraton og rundbane vanligvis kjøres både hva kjøretid og tekniske vanskeligheter angår.

  Når det gjelder landevei skal vi opp en hard stigning 7 ganger med vinnertid på ca 1:45, tempoen tar nesten 30 minutter og klatringen går i den desidert lengste bakken i byen. Selvfølgelig greit for de med mye watt i beina, men ikke oss andre.

  Jeg synes Stormesteropplegget er bra balansert og klarer ikke å se at det favoriserer de som liker gjørme i trynet.

  Som Martin sier så kan det selvfølgelig være diskusjon og opplegget må ikke være likt til evig tid, men det eneste jeg ser av konkrete forslag her er å bytte ut maraton med grusbanking.
  Den gamle grusbankertraseen hadde ingen verdens ting med terrengsykling å gjøre. Jeg kjørte den med en 8 kg sykkel med 30 psi i dekkene uten dempergaffel. Bytter vi maraton mot grusbanking står vi i tilfelle igjen med 1 teknisk gren og 4 wattgrener. Da kan vi like så godt droppe hele greia og arrangere W/kg test i Zwift.

Legg igjen en kommentar