Runner og Langpilsen i siste utgave av SkøyteVasan – Buckle Up!

Det er relativt sjelden hjelm og sikkerhetsbelter er anbefalt utstyr i forbindelse med langrennsøvelser. I historiens siste SkøyteVasan hadde det likevel passet fint inn ettersom forholdene sikret eventyrlig fart i sporet.

Sagene var representert med Runner og Langpilsen. I en pep-talk før start avduket Runner sin herlige offensive stil om ”å henge med teten og se hvordan det utviklet seg” og vi som kjenner hans meritter vet jo at det er nettopp det som kommer til å skje.

Starten gikk og Runner holdt som lovet følge med tetklyngen på 15 løpere som var samlet til Eldris før det ble sprakk opp på de siste 20 minuttene. Runner gikk i mål til en 14. plass, 1:33 bak totalvinneren Ole-Marius Back. En annen som hadde grunn til å være fornøyd med dagen var Daniel Sandoz fra Sveits som i en alder av 50+ ble nummer 12 totalt bare 1:13 bak vinneren.

Langpilsen holdt seg i høflig avstand til teten, men satte ny personlig rekord med 23 minutter som holdt til en 35 plass blant herrene snaue 16 minutter bak vinneren.

I dagene før rennet utvekslet Runner og Langpilsen SMS om logistikken til rennet – Denne kom fra Runner:
”Jeg drar til Mora i morgen tidlig sammen med faren min. Der møter jeg treneren og smøreren min.”
Den smøreren din kunne vel strengt tatt fått fri denne gangen Runner! Det hadde vel gått like fort med treski smurt med oppkok av gamle grammofonplater.

Om noen skulle lure dro Langpilsen tre strøk over hver av skiene sine med en Kuzmin sikle, børstet litt og pakket de ned. Totalt tok det ca 3 minutter å klargjøre skiene før start..

Resultatene ligger her.

1 Response

  1. Runner sier:

    Veldig bra renn av deg, Langpilsen! Sterkt å perse med 23 min. Vi skulle gått med hjelm i går, og GoPro på hodet! Da hadde vi foreviget faceplanten til fyren foran deg og dere kunne ha moret dere med Runners nesten-tryn ved Hökberg 😉 Hva jeg hadde under skiene, vites ikke, men er sikker på at oppkok av gamle grammofonplater hadde gjort tilnærmet samme nytte 🙂 Mulig jeg skal ta en tur opp på loftet og lete. Kan være greit å ha med når nesen rettes mot Engadin og Sveits neste uke.

Legg igjen en kommentar