2010 januar - mars

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

22. MARS 2010 – TAUNUS MED BURNOUT I BIRKEN

Til tross for at Taunus ifølge han selv kun satser på sykkel denne sesongen stakk han en tur oppom Rena for å lufte skiene i helgen. Det var ikke lange stunden skiene fikk være ute i det fine været før de igjen ble stuet tilbake i boden. Taunus har snust på sub 3 timer i Birken noen ganger tidligere og sogar vært innom pallen i aldersklassen sin, men å rase over fjellet på 2:50:12 til suveren ny personlig rekord er uansett imponerende. En 6. plass i M40 må vel også kunne omtales som godkjent. Hadde Taunus’ profesjon vært aksjemegler så hadde nok forsida til DN vært sikret. Hele den oppsagte redaksjonen gratulerer Taunus og gruer seg til å møte han på startstreken til sommeren.

Men det var flere som forsvarte Sagenes ære i helgen. Lille-Erik debuterte i fjor, og som den gang måtte han også i år kjempe med godt under pari glid. Forskjellen fra den gang var at han nå hadde fått profesjonell hjelp for å unngå dette. Om dette hjalp er det vanskelig å trekke noen slutning rundt, tiden ble noe bedre, 3:11:26, men plasseringen noe dårligere, nr 77 i M25. Uansett respektabelt, og holdt dessuten til merke nr to. Blar vi litt lenger ned, finner vi også BTF. Etter 9 tunge år uten merket brøt han barrieren i sitt 10ende forsøk i fjor. Og BTF har tydeligvis ikke sovet på laubærene for det ble et nytt merke i år med solid margin og tiden 3:29:46. Ut fra hva redaksjonen har klart å nøste opp, så finner vi siste mann fra Sagene på plass nr 555 i M35, Harald von. Hele 130 plasser bedre enn i fjor, og over 20 minutter raskere. Redaksjonen (fortsatt oppsagt) gratulerer alle!

Av mindre imponerende hendelser denne helgen kan Langpilsenes opptrenden i Storlirennet nevnes. Utover at han grusa Northug i spurten (Even, 14 år) er det ingen grunn til å nevne resultatet. Selve skirennet derimot bør absolutt omtales. Rennet er i fristil og går i Meråker og som vanlig med idrettsarrangementer utenfor bykjernen får man mer enn man betaler for av entusiastsike arrangører hvis motivasjon er å glede deltagerne sine og ikke bare betrakte dem som lettlurte lommebøker.

10. MARS 2010 – MASSEOPPSIGELSER I SAGENESYKKEL.COM!

I forbindelse med årsmøtet i Sagene IF sykkel ble det besluttet å sparke alle de relativt lite hardt arbeidende ansatte i sagenesykkel.com og satse på en splitter ny forretningsmodell. Det er uklart når den nye modellen vil være på plass, men det som er klart er at det satses på et delvis usensurert anarki som styringsform. Det skal være så bra, sier de som har greie på det. I en kort kommentar sier den ufrivillig gjenvalgte formannen at «det måtte tas tas grep for å kapitalisere på den raskt voksende medlemsmassen«. Det er nå gjort, samtidig som bestilling av drakter er delgert til TT. Husk at fristen for bestilling er torsdag 11.3!

På sportsfronten er det flere medlemmer som gjør seg bemerket i ulike turrenn, til og med i Moss er det aktivitet i løypene. Lokalavdelingen der nede våkner til liv med svært ujevne mellomrom, og har sendt denne rapporten:

Hyggelig å oppdage at du fortsetter som formann. Såpass happy ble jeg at jeg dro rett ut og smoka en lokal tulling i Mossemarka. Sporteren kom rundt en sving, litt brått på en iskald mossing i Sagenebunad, og prøvde å sette opp ett, for han, forrykende tempo. Ikke skal jeg skryte på meg god stake -egenskaper, men de nysteinslipte Peltonens, type 13 år gamle, skal man ikke kimse av, så når det begynte å stige – og mannen i hvit bunad lå på bakskia, SMOKA jeg’n ut av sporet. Så’n siden ikke, selvom jeg venta på toppen av bakken. Det der å SMOKE sportere er som narko; seriøst avhengighetsskapende. Med en rygg som funker og nedgangstider i bransjen får jeg rørt nok på kroppen til at jeg legger opp til ett par gode magadrag denne sommeren.