2009 januar - desember

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

20. NOVEMBER 2009 – INGENTING

Absolutt ingenting……….

4. NOVEMBER 2009 – KORKETESTLØP

Sagene stilte med to mann under gårsdagens testløp i Korken. Vår korrespondent Lille-Erik var noe skeptisk, da han ikke viste hvor løypa gikk og kun hadde én intervalltur på beina siden gymtimene på skolen. Søta Bror (a.k.a. Mathias) var derimot mer avslappet før start, og det med rette. Som vanlig når Sportsidiotene inviterer til konkurranse, var det ikke vanskelig å finne dravillige folk fra start. Her sluttet dessverre korrespondentens mulighet til å skildre kampen først i feltet, da han har mer en nok med å komme seg opp uten å tenke på tid og plassering. Etter målgang uttalte imidlertid Søta Bror at han synes det hadde gått greit i starten og at han bare hadde ventet på å slå til. Og i det teten kom ut på asfalten (og bar bakke igjen) ved Frognerseteren, økte han bare farten og defilerte inn til seier. Grattis!

Når vi først er inne på temaet løping, kan også nevnes at to andre Sagene figurer ble observert ute i nærmarka i går. Først ute var KJ, tilsynelatende lett i steget på tilbakeveien fra Sognsvann-Ullevålseter-Sognsvann. Rett etter ble TT observert i samme område, men han prøvde seg derimot på ruten Slemdal-Sognsvann-Ullevålseter-Midstuen-Slemdal. Med 10 cm slaps over 300 meters høyde ble dette mer enn utfordrende for en kar som hadde sin første løpetur på to år! Han blir nok neppe å treffe i korketestløpet med det første!

15. OKTOBER 2009 – SYKKELEN DIN FORTJENER DET!

Ingen har noensinne vært i tvil om at Sagene har de kuleste draktene i kongeriket. Stilrene og klassiske, samtidig lett gjenkjennelige, og de regelrett oser av stolthet. Men like viktig, de forulemper ikke de dyrkjøpte syklene vi sitter på. Doninger spekket med det beste av utstyr, hvor både vekt, funksjonalitet, og ikke minst design er særdeles viktig. Hvorfor da forsøple dette med psykedeliske mønster i alle regnbuens farger?! Administrasjonen foredler nå denne hyllesten til sykkelen. For hva har til nå likevel gitt oss noe dårlig samvittighet? De har florert i alle typer dårlig design og fargekombinasjoner, og gitt det ellers perfekte ytre noen mindre skraper i lakken. Med Langpilsen i spissen introduserer vi derfor et nytt produkt i Sagene spekteret;

(flaske bilde mangler)

Vi har selvfølgelig satset på skikkelige kvalitetsgreier, en Specialized flaske flere i administrasjonen har lang erfaring med. Anbefales på det sterkeste.

Oppdatering 19. oktober; i skrivende stund har det kommet inn bestillinger fra 29 medlemmer, totalt 276 flasker, med enkeltbestillinger helt oppe i 25!

7. SEPTEMBER 2009 – VI HAR FÅTT EN NY JUNIOR!

Sagene IF Sykkel har fått en ny Junior, bokstavelig talt. Savnet etter Junior, som flyttet til Suburbia for å drive oppdrett av hunder og unger (tvillinger er rett rundt hjørnet sies det), har vært stort etter at han meldte seg ut av klubben vår før årets sesong. Men vi ligger ikke på latsiden når det gjelder rekruttering. Erstatteren, Carl Fredrik Hagen, som faktisk fortsatt er junior med sine 17 år, satte nylig den erfarne heltidssyklisten Kjell Karlsen fra Team Helium på plass under Trysilrittet. Vi tar av oss hatten og gratulerer! Les mer

25. AUGUST 2009 – 4 DAGER IGJEN TIL BIRK!

Birken står for døren, selve reinkarnasjonen på sykling for den store masse av syklende mosjonister i Norge. Så også for Sagene som stiller med hele 18 mann denne lørdagen fra Rena i Åmot kommune. Det er vel bare årsmøtet som kan skilte med større deltagelse av Sagene dudes. En six-pack selvpinere har kvalifisert seg til elitestart kl. 15:00, og her finner vi TT, Taunus, LC, Lille Erik, Storskive Odd og Carl Fredrik Hagen (MEJ). At tempoet ut fra start blir småraskt skjønner man fort når man ser navnene til svenskene og italienerne på startlista. Hva kan så Sagene-kara utrette? Løypa er blitt hele 2 ett eller annet km lenger, noe som gir i overkant av 3 minutter ekstra tid sammenlignet med fjorårets forhold. At alle lunsjbarens medlemmer skal kunne komme seg under 3 timer skal holde hardt, med Red. ønsker lykke til i et elitefelt som teller over 175 mann i skrivende stund. (Men hvor er Litj-Ivers denne lørdagen?)

Halsende bak, men med start tidligere på dagen har vi ei flaske langpils, en blå belgier, Bob-Affe, El-Capitano, BTF, Hallingsokk, nå røyner det på, HC, Aun, Karl Jakob, Stein og Rune. En del av disse har potensiale til å komme inn i tids-sloten mellom 3:00 og 3:05, noen mellom 3:05 og 3:20, og noen rett baki der.

Spådd regn og 10 grader, så ikke gjør de samme feilene som fra 2004 hvor været også var beige. Avslutter den mentale oppbygningen til Birken med deler av rittrapporten fra Ol’ School i 2004, et eksempel ikke til å etterfølges:

¨Bakgiret sluttet å virke pga møkk i kablene, men det gjorde ikke så mye siden henda var for kalde til å bruke skifterne uansett, og beina var for kalde til å tråkke. Kort/kort uten trøye var nok ikke det smarteste klesvalget, men værvarslinga var god og kjeltringen av en speaker sa sjansen for regn var minimal. Pissregn, motvind og 4 grader ved Sjusjøen betød den kaldeste og verste opplevelsen på sykkel noensinne med medhørende besvergelser om aldri å kjøre Birken igjen¨.

19. AUGUST 2009 – URUTINERT

Selv om alle har skjønt at TT investerte i temposykkel, ene og alene for å skremme NX bort fra klubbmesterskapet, så fortsetter han hardnakket å påstå at dette inngår i en lengre satsningsplan. Problemet med en slik påstand er at den mister troverdighet over tid. Med mindre det også konkurreres da. For å holde liv i påstanden valgte TT Kalas Mila, det korteste temporittet av de alle, er jo grenser for hvor galt det kan gå. For å være på den sikre siden la han også inn noen testturer i løypa dagene i forkant. Resultatet ble et skjema med sluttid 13:30, ikke mange sekundene under treningstidene. Var beina greie skulle det bli rom for å gasse på noe mot slutten. Ble selvfølgelig tatt forbehold om greie værforhold. Et forbehold som på rittkvelden i går viste seg å være helt unødvendig, Harestua hadde kun ønske vær å tilby. Enhver kan bli motivert av slik, TT inkludert. Kombinert med synet av temporigger uansett hvor man snudde seg, og startnummer festet langt ned på ryggen, uten å ødelegge tempodressens aerodynamiske snitt nevneverdig, skjøt iveren rett til værs. Bena hamret avgårde, og 53-11 ble besøkt uten at frekvensen ble alarmerende lav. Tjueén sekunder foran skjema halvveis! I mangel av rutine ble selvfølgelig vendingen gjort uten å ha giret ned på forhånd. Men marsjfart ble nå likevel nådd etterhvert. Det vil si en nå lavere marsjfart. Starten hadde naturligvis kostet for mye, urutinert det også. Over de siste 3 km, kanskje de enkleste i løypa, fant TT det utfordrende bare å holde nåla over 40 km/t. Han var halveis oppe på bakskiva da målstreken ble passert på 13:44 og 1:02 bak bestemann. I målområdet ble det mumlet om at det skulle jobbes med rutinen. Og det sedvanlige våset om at det nå skulle trenes mer målrettet.

Når vi nå først er inne på temaet tempo, så har redaksjonen funnet frem til følgende interessante info. Greit å vite før neste års klubbmesterskap, åpner jo for et uant antall klasser! Stammer visstnok fra Velo Magazine nr 4-2003, og viser hva man kan spare på en 40 km tempo under normale vindforhold med tempoutstyr sammenlignet med vanlig landeveisutstyr:

  • Sittestilling 2:20 – 6:30
  • Platehjul 1:00 – 1:45
  • Temporamme 0:40 – 1:20
  • Tempostyre 0:30 – 1:00
  • Tempohjelm 0:20 – 0:25
  • Tempodrakt 0:14 – 0:25

17. AUGUST 2009 – TILBAKE TIL START

Et raskt søk gjennom diverse resultatlister avdekker at ikke alle hadde vondt i viljen i helgen. I lørdagens pøsende regnvær stilte tre Sagene ryttere til start på Bragenes Torg. Denne type vær er vel snart for tradisjon å regne i Drammensrittet! Best tid av våre gikk til Il Capitano. Starten i eliteklassen i Å i heiane ga tydeligvis mersmak, og han kjørt inn til en 39. plass og en tid noe over 2:48. Dette holdt til en 11. plass i M40-44. Litt bak fulgte BB, med 16. plass i samme klasse og tiden 2:55. Et navn vi ikke har sett så ofte på resultatlistene de siste årene er Per Eivind Føsker. Men hvorfor ikke by på et comeback i samme sesong som selveste Lance. Drammen ble valgt som arena, og 32. plass i M40-44 tyder på at fraværet ikke har vært helt uten trening. Velkommen tilbake!

Et navn vi heller ikke har sett mye til i år er Langpilsen. Sesongen startet usedvanlig tungt, og etter besøk hos forstå-seg-påere ble saken stemplet feiltrening. Dette ser ut til å ha båret frukter, for etter å ha tatt hele veien om start, stilte Langpilsen i søndagens Gåsebutråkket. Innsatsen ble belønnet med en 2. plass i M40-44, og en 5. plass totalt sett. Gratulerer!

Det ryktes nå at TT, som har vært innom samme forstå-seg-påere, i et blaff av optimisme har meldt seg på morgendagens tempo oppgjør på Harestua. På den annen side fikk saken hans aldri noe konkret stempel, og utover 3 uker totalt treningsfri ble det heller ikke gjort noen endringer i treningsopplegget…

12. AUGUST 2009 – AIRMILES

Mange har vel tatt seg selv i å velge et bestemt flyselskap fremfor et annet, bare for å skaffe seg noen få bonuspoeng. I praksis får man aldri brukt disse poengene til noe fornuftig, og til slutt ender man med å bytte de inn mot oppgradering til første klasse, og dermed kanskje komme seg ut av flyet noen få minutter tidligere. Slik har det nå også blitt med NC og Birken. NC poeng har blitt bonuspoeng. Man kjører land og strand rundt, velger bort ritt hvor man ikke kan få NC poeng, for så å eventuelt bytte de inn mot adgang til eliteklassen i Birken. Og troen på at dette vil resultere i pers!

Helgens poengjakt førte oss til Birkeland, et lite tettsted nord for Lillesand, hele 30 mil kjøring fra Oslo! Og dette til tross for at det dagen etter var mulig å kjøre et noenlunde likt ritt bare noen km fra Eidsvoll. Men på sistnevnte sted skulle det ikke deles ut NC poeng til noen. Lett valg! Trofaste lesere fikk sikkert også med seg at Sagene hadde en tilsvarende utflukt i fjor, da Langpilsen og LC hamstret NC poeng sørpå, i et relativt tynt elitefelt. Skal ikke se bort fra at et par i årets delegasjon fant motivasjon i dette også. Uansett, Å-i-heiane er arenaen vi snakker om!

Nå kan kanskje introduksjonen oppfattes noe negativ, men bare så det er sagt, for et ritt!! Kan umiddelbart røpe at 60 mil kjøring er verdt det! Undertegnede har i hvert fall ikke opplevd maken til Maraton trasé. Den har alt, men aldri for mye av det samme på en gang. Her er det action hele veien, med bytter fra det ene underlaget til det andre, lett vekslende mellom bakker, flater og utforkjøringer, uten at noe av det blir for langt.

Hele moroa starter på asfalt ut av Birkenes sentrum, før man går over til noe grus/sti hvor feltet strekkes noe. I påfølgende asfaltparti oppstår de første grupperingene, men de større utslagene kommer først etter en teknisk utforkjøring og noen harde grusbakker rundt 12 km. Der mistet i hvert fall undertegnede kontakten med siste klubbkamerat. Det ble allerede her konstatert at TT ville få en relativt hard dag på jobben. Il Capitano derimot så lett ut i tråkket og seg greit i fra. Litt tidligere hadde LC & Lille-Erik tatt fatt på samme bakkene. Så snart man når toppen starter første utfordringer på sti. Først noe oppover, med tekniske steinete partier, og deretter en lett blanding av litt enklere tekniske partier, hovedsakelig nedover igjen. Men vi snakker fortsatt stein, men også myr, singletrack og grus. Det er i disse partiene Il Capitano klarer å kjøre seg opp til de to andre Sagene gutta. Well done! Etter 27 km er man over på ren grus som så går over i 4 km på nedlagt jernbanetrase, heldigvis både uten pukk, sviller og skinner, og tempoegenskapene blir mer gjeldende. Og ikke minst det å samarbeide. De tre Sagene gutta lengst frem jobber godt sammen her, og legger et fint grunnlag for sluttiden. TT derimot mister ytterligere et par plasseringer her, hvor har det blitt av tempobeina?! Disse flatene vedvarer til 40 km merket, hvor man så skjærer rett inn i et bratt, steinete og relativt teknisk krevende parti, før man går over i et flatere singletrack terreng og virkelig morsomme utfordringer. Ved 50 km starter gruspartiene igjen, og her blir TT tatt igjen av Rune Høydal! Sistnevnte har vært uheldig, og dro et godt stykke lenger ned i en nedoverbakke enn nødvendig, og kunne derfor tilby TT hyggelig selskap. TT våknet litt av dette, og var faktisk med og bidro litt i tospannet de neste 5 km. Og gjennom første enkle terrengparti etter dette, og noen ganske bratte utforkjøringer på kjerrevei, klarte TT fortsatt å holde følge. Men så skjer det, inn i et bittelitt vanskeligere parti, et par raske manøvreringer fra Høydals side, og her snakker vi ikke over mange sekund, og TT ligger en km bak! Men du verden så morsomt det var å se manøvreringene på kloss hold. Mye å lære i terrenget gitt! Så er det over på litt asfalt igjen, før det går rett inn i en smørje av bratte tekniske klatringer, grus bakker, asfalt utforkjøringer, singletrack utforkjøringer etc. I disse partiene takker Lille-Erik for seg, og drar fra de to andre. Il Capitano har også mer på lager, og gjentar samme prosess overfor LC litt senere. Ubevisst blir TT motivert av den offensive kjøringen, og klatrer noen få plasser på listen igjen, da han en del minutter senere ankommer de samme partiene. Han klarer også å komme seg foran beste kvinne igjen etter solid kjøring i siste tekniske utforkjøring! Etter dette er det bare noe asfalt utforkjøring, og litt morsom stikjøring så å si inne i Birkenes sentrum, før man legger igjen siste krefter i en flisbelagt klatring opp fra Sarons Dal.

Alle Sagene menn innkasserte NC poeng, mission completed! Elitestart i Birken også til neste år! Lille-Erik ble nr 9, med bare norgeseliten foran seg, Il Capitano nr 12, LC nr 17, og TT nr 19. Elitefeltet hadde 28 startende……

10. AUGUST 2009 – BOB-AFFE OVERLEVER COMEBACKET. SÅVIDT!

Etter hissig SMS-ing forrige uke var det klart at Bob-Affe fikk innvilget lisens og var klar for ritt i indre Østfold . Han melder om piler og knall og fall:

Kjære Formann, Det er med en rar følelse jeg sender inn denne rapporten. At det skulle ende slik…ja, hva skal man si. Jeg stilte opp i Sølvstufossrittet i Sarpsborg. En overraskende artig løype ventet. Det var noen raske bein på startstreken så dette så ut til å bli morro. Jommen sa jeg morro. Satt med sure startbein i 45 minutter og vaka rundt 10nde plassen (husk: dette var turritt i Østfold). Så løsna det litt og jeg fikk fyra opp litt. Lite visste jeg at mannen med skiltene hadde merket på natta, så når det var 3 piler ned – så var det 3 piler ned. Der og da. Tok da selvantenning og SMOKET meg selv. Ble litt blod og greier og rullet de siste 2 mil inn til mål. Kun’ke bryte eller, da hadde jo nederlaget vært komplett. Tok turen innom noen hyggelige & søte sykepleiere som ga meg 8 sting, stivkrampesprøyte og satte meg på antibiotikakur. Sitter nå her og planlegger en hard vinter. Dette holder ikke – det er det eneste jeg er sikker på. Tar stinga 1 uke før Birken, så det blir å rulle aldersklasse og prøve å være happy i Norges kjipeste sykkelritt. Anbefaler forresten rittet i Sarpsborg til alle som liker litt tøffe løyper. Var noen hissige NC rundbane partier i løypa. Også disse merket med «3 piler her og nå» så jeg priser meg lykkelig for at jeg ihvertfall har teknikken sånn nogenlunde inntakt. Over og ut Bob-Affe

6. AUGUST 2009 – MØTE VED MILEPÆLEN

Vel overstått sommer! Det nærmer seg Birken med raske skritt, og Helan og Halvan var ute og luftet seg sent i går kveld. En tungt løpende formann ble umiddelbart bedt om å ta på seg t-skjorta, da valpefettet hang utover den litt for trange shortsen. Det er greit med slike påminnelser etter en sommer fylt med pannekaker og småsjokolade! Halvan/Langpilsen har dessverre slitt med litt for stor totalbelastning, og formen er ikke helt på topp. Vi håper noen rolige dager vil hjelpe. For Helan/Pølsa er bealstningen mer fysikalsk, noe svetteringene som formet seg etter puppene var et klart tegn på. Desto mer skremmende å se at trebarnsfaren Casagrande lot til å være like skarp som ellers.

Aktiv idrett: Grenserittet gikk av stabelen sist helg, med en rekke Sagenegutter til start. Noen rapport har vi imidlertid ikke sett, selv om resultatene tyder på at BTF og Hallingsokken er i bra slag. Hva med TT? Avstanden til Hallingsokken var mistenkelig liten – står vi foran en sensasjon i Birken?

Treninger fremover: Foreslår tirsdag og torsdag 1830 fra Hammeren (grus)

30. JUNI 2009 – NX UTE MED TRENINGSBOK – LØP OG KJØP!

«Alt du noensinne har lurt på om trening, kombinert med gode historier fra sykkelverden: Denne boken har det meste» er den objektive kommentaren fra Red. i forbindelse med at NX lanserer treningsbok sammen med Kurt Asle Arvesen:

28. JUNI 2009 – CRAFT MTB 6-DAGERS!

Hva skjedde med gutta? Hvor var det det butta? Red. registrerer at teamet NX og Lille-Erik ikke kom til mål som et lag. Redaksjonen hører gjerne nærmere fra aktørene om hvordan opplevelsen av rittet var.

27. JUNI 2009 – VESTMARKRITTET!

4 Sagenekarer i action denne helgen, hvor værgudene gjorde løypa noe snillere. Best av våre ble LC med Litj-Ivers hakk i hæl. Taunus litt lenger bak, alle tre stillte i lang NC løype. Christian M inn til en fin tid i kort løype. Noen skrøt på seg gjennomkjøring av traseen mandagen før rittet, ingen av disse er å finne på listene. Snakker vi DNS, DNF eller hva?

20. JUNI 2009 – HULDERRITTET NC MARATON!

LC fortsetter å kapre NC poeng, denne gang med en flott 13. plass nede i Svarstad i en løype som etter sigende var variert, kupert og morsom. Ellers er NX og Lille-Erik i gang med Craft 6-dagers, en liten tur mellom Trondheim og Oslo i terrenget.

Storskive Odd observert kledd inkognito i marka, oppkjøringen til Birk sub 3:00 er i gang. Det går rykter om Sagene deltagelse i Vestmarkrittet kommende helg, blir det siste sprell før agurktiden setter i gang for alvor?

13. JUNI 2009 – FARRIS BLÅ!

Lørdag var det igjen klart for den kuperte turen rundt Farrisvannet i Larvik. Så langt redaksjonen har klart å avdekke var 6 håpefulle karer fra Sagene på plass for å svette litt sammen med 1600 andre i Vestfold. Det var spådd halvbeige vær, men det ble en solfylt ferd under blå himmel. Best av våre ble Morten som kjørte nok en bra konkurranse på en meget bra tid. TT har funnet ut at det å punge under ritt er morro, og endret ikke på det denne helgen heller. Fra pulje 2 hadde Christian M litt utstyrsproblemer underveis, Aun slet med det meste, mens Karl Jacob prøvde å motivere sine lagkamerater underveis. Tirsdag braker TNC løs, håper mange av gutta stiller.

10. JUNI 2009 – TOM CRUISER INN TIL SUVEREN SEIER!

Pølse i lompe. Vaffel og jordbærsyltetøy. Fot i hose. Tom og temposykkel. Endelig har TT skaffet utstyret han er skapt for, og når forhåndsfavoritten NX ikke tør å stille til start, ble det grei skuring for TT i gårsdagens tempoklubbmesterskap i Hvervenbukta. Lille-Anders og Helidoc kompletterer pallen i et mesterskap med bred deltagelse.

Plass Navn Tid Snittfart
1 Tom 00:28:04 44,6
2 Anders R 00:30:27 41,1
3 Christian 00:30:43 40,8
4 Bård 00:32:08 39,0
5 Mattias 00:32:36 38,4
6 Henrik 00:32:55 38,1
7 Andreas 00:33:25 37,5
8 Bjørn Tore 00:34:12 36,6
9 Karl Jacob 00:34:23 36,4
10 Lasse 00:35:10 35,6
11 Bjørn TH 00:35:30 35,3
11 Rune 00:35:30 35,3

9. JUNI 2009 – HVEM BLIR KLUBBMESTER I TEMPO?

Meldinger om desperat fintuning av utstyret før dagens batalje strømmer inn. Etter intens spionasje, kontraspionasje, etteretning og et stort forbruk av løsbarter (alt i regi av den innleide konsulenten Arne Treholt ), har vi funnet ut at følgende ryttere etter all sannsynlighet har utstyret i orden:

  • NX (fjorårsvinner og favoritt)
  • TT (40 år og midt i tempokrise – har Cervelo-ramma kommet i tide)
  • Lille-Erik (godt innkjørt på sin Felt) og sist men ikke minst
  • Helidoc, som på en eller annen måte har lagt sine klamme hender på temporiggen EBH ble Norgesmester på i fjor (Langpilsen måtte slippe da nåla ikke kom under 50 i bakkene opp til Bogstad gård).

Vi antar at disse fire vil være i en egen klasse. Til sammenligning fant Formannen ifm montering av tempobøyle til sin fortvilelse ut at det har kommet rust på kjedet, grunnet liten bruk.

8. JUNI 2009 – RAUMERRITTET, FRA INNSIDEN!

Minus manus tar kritikken fra formannen alvorlig, og kommer her med et gløtt av info fra rittet. Belgisk, BTF, Anders med flere ble observert og dialogisert med før start. Været var bra, stemningen god, alt lå til rette for en knall dag i Romeriksåsene. Minus stillte med en blodtrimma hoi på 8 kg, testkjørt helgen før i Rescon Mapei rittet. Starten i gruppe 1 gikk, og det var trangt om plassen. I likhet med Belgisk kom man for langt bak og måtte slite for å komme seg oppover. Så ryggen til Belgisk og Anders før første terrengparti. Inn i terrengpartiet sluttet bakbremsen og fungere, måtte stoppe opp og hvem sto der og fiklet, jo nettopp Anders. Usikker på om han kom i mål. Vel, vel i gang igjen og 300 meter før siste terrengparti var ferdig sa det knas, sånn type karbonknas og setepinnen i flere biter. DNF ble dagens sorti for Minus, og en stående 4 mils intervalløkt på asfalt i sone 3 for å komme tilbake til Hellerudsletta belønningen:)

8. JUNI 2009  – RAUMERRITTET , FRA SOFAEN!

Som noen vil være kjent ansatte vi i januar minst fire nye jounalister for å sikre en bedre dekning av aktiv idrett. Dessverre ble det ikke gjennomført intervjuer eller tester av de utvalgte for å sikre at motivasjonen var på plass. Rittrapportene kommer derfor fra sofaen. I helhen var det etterhvert store Raumerrittet som sto på kalenderen. Litj’Ivers ble best av våre og er som vanlig i form. Ellers presterte Belgisk bedre enn forventet, mens GIH såvidt ble best av de to som kjørte med sykkelhenger. TT testet nok den nye temposykkelen, og fikk ikke uventet mange punkteringer og kom inn til en skuffende tid. Han satser ALT på å revansjere seg i morgen, de det er klubbmesterskap i tempo fra Hvervenbukta. Møt opp og nyt lyden av plathjul og tungpustede menn rundt 40.

25. MAI 2009 – PROFFDRØMMEN LEVER VIDERE I ØSTMARKA

Etter å ha kjørt inn til en meget sterk 15. plass og store pengepremier i NC Marathon i helgen, uttaler LC til RED at proffdrømmen nå lever videre. I et meget bra arrangement og en krevende løype, unngikk vår mann de største utstyrsproblemene. Hans eminente teknikk er som skapt for dette rittet, og med hjelp av et meget solid støtteapparat gikk ikke den seige totakteren fra Kleiva tom. Dette lover meget bra for resten av sesongen, og spesielt sommerens hovedmål; Å i Heiane. Litj’Ivers står oppført med en DNF i listene, man skulle kanskje tro at det var kjedet som røyk noch ein mal? Neida. Det ryker fortsatt av denne rittrapporten som ikke gir noen som helst indikasjoner på at Litj har sykkel som levebrød:

Vel.. det var ikke kjedet som røyk… hehe… ikke denne gangen. Jeg startet friskt og kom inn i en grei rytme, helt til vi begynte på Pizzabakken. Da jeg skulle opp ei kneik kjørte kjedet seg fast bak kassetten. Brukte litt lang tid på å få frem kjedet, og ble i mellomtiden passert av en hel gjeng syklister, deriblant LC. Tok gutta igjen etter noen minutter, men opplevde samme problem en gang til. Etter dette så jeg aldri LC igjen. Den tredje gangen kjedet lurte seg bak, justerte jeg giret, men var litt stressa så jeg skrudde for mye 🙂 Det resulterte i at jeg ikke fikk brukt de tre øverste drevene. Ved dette tidspunktet lå jeg i siste fjerdedel av feltet og fikk en psykisk knekk. Herfra og inn handlet det bare om å komme til mål slik at jeg iallfall fikk logget en runde, men det gikk ikke fort med meg da. Kom til runding på 1.46.30 (cirka :)) og ga fra meg brikke og stolthet. Da jeg kom hjem så jeg at det største drevet hadde bøyd seg og lå inntil nest største drev… det var iallfall en mager trøst siden jeg brøt. En lærdom: Ikke still til start med ny kassett uten å ha syklet hardt iallfall en gang utenfor konkurranse. PS! Jeg fikk iallfall en lang, hard treningsøkt. Om enn ganske frustrerende til tider.

Og hvor har det blitt av Taunus, var det ikke på hjemmebane han (som i fjor) skulle vise verden hvor David kjøpte ølet?

Ellers hadde TT og Lille-Erik det travelt rundt Nordmarka på søndag, spesielt sistnevnte plasserte seg meget pent på resulatatlistene. Vi kjenner ikke detaljene, men mye tyder på at han er i ferd med å finne formen før ONSDAGENS TØMTE GRAND PRIX. Sjekk http://www.sportsidiot.com/ for påmelding.

14. MAI 2009 – STORSKIVE PROVOSERER PÅ MALLORCA!

På vei ut av Soller skjer det igjen. Storskive-Odd får snusen av etterbarberingsvannet til to antatt lokale helter like før tunnellen, og da er han rett og slett ikke til å stoppe. SO tråkker på i de 24 serpentinerne og vurdere ikke engang å gå ned fra storskiva. Dette, sammen med det tykke rødblonde ragget SO lar gro fritt på leggene, provoserer de bartebehengte og jålete spanjakkene, som legger seg på hjul. Tempoet blir høyt og Formannen tar det fornuftig nok litt pianissimo. Etterhvert må den ene spanjakken slippe og Formannen smetter umodent nok forbi på toppen mens syra spruter av hårrøttene. Der står SO og konverserer på tysk. Fordi spanjolen viser seg å være en 54 år gammel tysker. Nuvel, vi fikk bekreftet at formen ikke var allverden og at Mallorca er et utmerket sted for kombinasjonen familieferie og kjappe sykkelturer i nydelige omgivelser og flott asfalt.

12. MAI 2009 – MYTHBUSTERS

Er du av de som trodde en katt alltid lander på bena? Tro om igjen! Det ryktes at Katta har fallt ned fra taket og pådratt seg brist i tre ribbein! Er han offer for nok et Mythbusters eksperiment?! Uansett, vi ønsker han god bedring. Uansett to, Grustråkken flyttes til mandag.

5. MAI 2009 – NYTT FENOMEN?

Vi har lenge gledet oss over utviklingen i norsk sykkelsport. Interessen har eksplodert, og i dag vokser sportsgrenen trolig hurtigere enn innebandy gjorde på slutten av 90-tallet. Men alt dette har dessverre sin bakside. Greie plasseringer er ikke lenger like lett tilgjengelige. Med denne tilspissingen har vi i økende grad sett flere og flere ty til egentrening. Altså trening utenfor klubbenes offisielle program. Eller noe mindre tildekket; tjuvtrening! En aktivitet som selvfølgelig skader samholdet, det mest grunnleggende i en lagsport. Men mye tyder nå på at heller ikke dette er nok, et nytt fenomen har dukket opp. Under Enebakk Rundt ble det nemlig avdekket at to Sagene ryttere deltok inkognito. Offisielt deltok Sagene sammen med Stovnerkameratene, men bilder viser likevel to tydelig betenkte medlemmer svinsende på halen til Frøy. Et søk gjennom start og resultatlister viser videre at disse rytterne faktisk ikke eksisterer. Deltagelse uten nummer! Er begrepet tjuvritting født?!

(bilde mangler)

Tjuvritting

4. MAI 2009 – ALVORET HAR BEGYNT!

Flere Sagene ryttere startet rittsesongen denne helgen. Hele 6 mann stilte fredag til start med Stovnerkameratene i Enebakk Rundt. I knallvær var målet å klå tiden fra i fjor, og kanskje også forsvare topp 2 plasseringen. Og fort gikk det. Kanskje til og med noe vel fort i starten. Tidvis var ihvertfall rulla i tynneste laget, og etterhvert skrumpet også sekken inn. Men etter solid kjøring de siste milene rullet gjengen inn til 1:53, og 3 min raskere enn i fjor! Dette holdt dog bare til 3. plass, nykommeren Zoncolan klarte å snike seg inn foran. Topplasseringen gikk også denne gang til Rye. Med 3 ganger så mange mann i rulla syklet de inn til kanonsterke 1:49 og løyperekord!

Søndag sto Skullerudrittet for tur. Eneste kjente Sagenemann der var Taunus. Fullstendig rittrapport foreligger ikke, men dagen før gikk det rykter om at han ikke følte seg helt i rute i forhold til innveiingen. Ut fra resultatlista er det vanskelig å bedømme innsatsen, tider foreligger ikke, men plasseringsmessig ser det ut som en 24. plass i NC-klassen. Er ikke det poeng da?! Bra Taunus!

Men søndag er jo også dagen for langtur. Denne søndagen falt valget på tur rundt Nordmarka. Dagens mest sporty prisen gikk til Rune. Han ble først klar over rutevalget 1 minutt etter oppmøte. Og etter 30 sekunder for og i mot, var han likevel klar. Dette gjaldt forsåvidt SøtaBror også (tredje svenske i BTF-familien!), men etter vinterens utallige toppturer var grunnlaget der noe bedre.

(bilde mangler)

Pust i bakken

Til ære for SøtaBror la vi selvfølgelig turen innom Norderhov, hvor nasjonalheltinnen Anna Colbjørnsdatter hviler. En prestefrue som i 1716 satte sitt preg på norsk/svensk historie. Anna har i ettertid fått æren for å ha lurt svenskene, som led et sviende nederlag ovenfor den langt mindre mannsterke norsk-danske styrken. Etter sagnet skal hun ha sjenket de med brennevin slik at de ble sørpe fulle. Deretter varslet hun en norsk-dansk fortropp som overrasket de da de etterhvert våknet fra rusen.

Tar man en runde på by’n i dag, tyder mye på at rollene er byttet!

17. APRIL 2009 – FELLESTRENINGENE I GANG!

2 fellestreninger allerede avviklet med oppmøte på 3-4 på begge. Formannen viste ansikt og stillte opp på første trening i Maridalen med aggresiv kjøring selv med få sykkelturer i tralla etter eget sigende. Oppfordrer nå alle til å komme ut av skapet og stille på trening for å få tempo i beina.

Ellers går det rykter om at et helt medlem av Sagene stiller i sesongåpningen for mange, Stjernetråkken i Fredrikstad f.k. søndag.

14. APRIL 2009 – RORRI RACERBIL

(bilde mangler)

Familievennlig styrketråkk

Påsken er over, og fra flere hold rapporteres det om høyt aktivitetsnivå. Noen har vært sørover og fått mengder med gratismil på diverse team haler, mens andre har kjørt mer solo og bygget opp milsaldoen den veien. Enkelte har faktisk testet 6-7 sykler for å nå målet for påsken. Den mest oppsiktsvekkende nyheten er likevel at Taunus har vært på verksted. Og vi snakker ikke periodisk service på merkeverksted etter litt for mange mil. Neida, han har fått påmontert stylingsett. Ifølge hans sønn ligner han nå på Rorri Racerbil. Samtidig avslører sønnen at fellestrekket i all hovedsak skyldes stjernen i rumpa!

6. APRIL 2009 – IKKE AKKURAT RESTITUSJON!

(bilde mangler)

På halen …

Mallorca viser seg fra sin beste side og byr på suverene forhold for Sagenes utsendte. I søken etter  sykkelformen som forsvant, har gutta joinet kremen fra Ringerike SK, i håp om at litt pes kan hjelpe. Sistnevnte har allerede hatt en uke her nede, og rolig restitusjon sto derfor på timeplanen. Lang historie kort, det ble ikke akkurat restitusjon for Sagene gutta!

6. APRIL 2009 – TAUNUS ER I RUTE!

Proporsjonalt (eller kanskje eksponetielt) med stigende temperatur, tiltar kriblingen i beina hos Sagene-rytterne. I skogkanten på Rasta er forventningene til sesongen store, særlig ettersom det ble nesten Birken-pers på 3.03 i langrennet for noen uker siden. Dette til tross for familieforøkelse før jul og lite fokus på prestasjon i Birken. Etter den gode opplevelsen i sitt 19. Birkebeinerrenn mener Taunus nå å ha knukket Birken-koden.* Ingen blir overrasket dersom Taunus fremstår som Sagenes flaggskip i terrenget også i år, det første store målet er Terrengsykkelrittet 23. mai. Frem til den tid skal det jobbes med å komme seg inn i medium-trøyer, som er det eneste klubben lagerfører pt.

*Gå hardt, men kontrollert ut og aksellerer opp fra Kvarstaddammen. Drit i Cera og benytt Kuzmin-metoden. Ikke spis fyrstekake underveis. Gå og nynn på «Det går likar no» mens du passerer alle som gikk for hardt ut.

29. MARS 2009 – SOMMERTID!

(bilde mangler)

Knallsol, men likevel skarpt føre …

Forholdene sa ski, klokka sa sommertid. Dermed ble det sykkel! For trippeldebutanten (Grenaderen, Wasa’n og Birken samme sesong!) føltes det rart å igjen bruke tohjuling i marka, men med suverent flertall ble det konkludert at det absolutt var på tide for begge turens deltagere. Eller faktisk så på overtid at økten ble vedtatt utvidet med tur til Mallorca førstkommende helg.

27. MARS 2009 – KVANTESPRANG I GJENNOMSNITTLIG O2-MAX!

Det er nå klart at Sagene IF Sykkel har gjort et kvantesprang i gjennomsnittlig O2-max for sine medlemmer. Det skyldes ikke trening, men to nye medlemmer fra Vestfold som til daglig jobber for et vikarbyrå. De skal inngå i det nyopprettede KF-et til Sportslageret, og har allerede bestilt elitelisenser for kommende sesong.

24. MARS  2009 – TWITTER FOR SYKKELFANS

(bilde mangler)

Smertelindring via litt rødvin, Armstrong og Bruyneel.

Drøyt 1,5 millioner nordmenn er på Facebook. Fjesboka er altså ikke bare for fjortiser lenger. Men siste nytt i nettsamfunnsverden er twitter. Her er det langt mindre fjas og mer fokus på informasjon, og for sykkelfans er dette en fin nyhetskilde. Blant de ivrigste twittrerne er kongen selv, men også en rekke andre syklister twittrer regelmessig. Blant de kan nevnes Hincapie, Sastre, Arvesen, Basso, McEwen og Evans. Lag deg en profil, hør direkte fra proffene og få meg det mye av det som skjer bak kulissene i sykkelverden. www.twitter.com

17. MARS 2009 – LANGPILSEN AVANSERER PLUSS PLUSS

Langpilsen ble valgt inn i styret i sykkelkretsen i går, vi gratulerer med et godt valg! Vi håper at dette bidrar til at sykkelkretsen kan bli assosisert med noe mer enn Styrkeprøven. På den sportslige siden er det dødt på sykkelfronten, men flere av medlemmene er ivrige i skiløypa – vi har hatt deltakere i Vasaloppet, Grenadren, HK Skimarathon og Enagadin Skimarathon. Nå er årets siste showdown rett rundt hjørnet, og vi regner med å se flere Sagene-gutter på start i Birken. Noen veldig ivrige skiløpere fra Vestfold er visst også på vei til Sagene, vi venter på å få bekreftet ryktene gjennom en faktisk innmelding.

Red. må igjen beklage at det ikke er mer nytt her. Dette til tross for at redaksjonen ble utvidet med 150 pst. på årsmøtet. De nye skribentene har imidlertid ikk på noen som helst måte vært i stand til å dokumentere at de faktisk kan skrive. Dersom det skyldes at de har glemt passordet for å pålogging, bes de snarest om å ta kontakt med Red. Hvis ikke må de skjerpe seg og starte agurkproduksjonen umiddelbart!

30. JANUAR 2009 – TJUVTRENINGEN ER I GANG!

(bilde mangler)

1 sek lukkertid skaper inntrykk av høy frekvens!

Årsmøtet var bare såvidt avsluttet da førstemann havnet på rulla. Om det skyldes motivasjonsrus etter Formannens prestasjonskavalkade, brått oppståtte planer om deltagelse i Flanderen Rundt, eller rett og slett bare et resultat av en rekordtidlig avslutning på Gallamiddagen, skal være usagt. Sesongen er ihvertfall i gang!

29. JANUAR 2009 – FORMANNEN TAR ETT ÅR TIL!

Årsmøtet i Sagene IF sykkel gikk av stabelen i kveld, og til tross for økt ansvar på hjemmebane, sa vår kjære formann seg villig til å ta ett år til i den svært viktige rollen. Litt lenger ned i hierarkiet skjedde det dog noen endringer. SO trakk seg tilbake, det samme gjorde GNÅL. Sistnevnte velger å satse alt av tilgjengelig tid på arrangementet GO09. For de ikke invidde er det snakke om skituren Gjøvik-Oslo, planlagt en gang utpå senvinteren når både vær og føre er på topp, kanskje til og med formen også. Inn i styret kom Langpilsen og BB. Kort applaus.

Av andre nyheter kan vi nevne at det ble satt ned en ny arbeidsgruppe for å bedre både kvalitet og ikke minst hyppigheten på innlegg på sagenesykkel.com. Vi håper de nye redaksjonsmedlemmene TT, M7 og Hallingsokken kan bidra med mye der både Formannen, og kanskje spesielt NX, har sviktet det siste året. De to sistnevnte lovet forøvrig bot og bedring. Med andre ord, du kan se frem til en spennende sykkelsesong, sett gjennom lupen til www.sagenesykkel.com.

5. JANUAR 2009 – FULL RULLE I TRIATHLONAVDELINGEN!

Den sylferske Sagene-gutten Ulle imponerte alle i helgens NM i vintertri på Lygna. I stramme minus 20 dundret han inn til en sterk 4. plass, og snuste på pallen helt inn mot målstreken, da en langrennsparasitt skled forbi vår mann.

En annen som er i form er Mora-Nisse. På lørdagens langtur fra Mylla til Movann virket han lettere enn på lenge, og viste ingen pardon da Belgisk Bård ville snike seg forbi i den siste nedoverbakken. En liten hoftesving sendte konkurrenten ut av løypa og ned en skrent, skadeomfanget er ukjent.