2005 januar - desember*

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

21. DESEMBER 2005

Ryktene som i det totale fraværet av nyheter ble satt ut om Ullrichs etc. er herved kjent døde og maktesløse. Redaktøren har tydeligvis undervrurdert hvor mange som leser dette våset. Beklager de eventuelle problemer dette har medført for de involverte. Forøvrig ønsker vi alle lesere en riktig god jul og godt nyttår, og minner om juleturen juleaften klokken 10.00 fra Milslukern Ullevål Stadion.

18. DESEMBER 2005

Hvis ikke det kommer mer snø, blir det gode muligheter for sykling frem mot jul og i julen. Lørdag var det geniale forhold på sti og brøytede veier, og nå begynner isen på de mindre vannene å bli trygg. Om ikke lenge er de større vannene også trygge (nok). Marker julesyklingen 24. desember klokka 1000 fra Milslukern allerede nå. Se forøvrig under trening ute til venstre.

15. DESEMBER 2005

Selv om det er helt ok skiføre på tradisjonelle steder som Pipenhus og Ringkollen, ligger forholdene enda bedre til rette for sykling med piggdekk. Med kuldegrader til helgen blir det geniale forhold på veier og i isete skiløyper i marka. Heng med på langtur lørdag klokken 10 fra Milsluker’n på Ullevål Stadion! Vi slår oss sammen med Øyvind Aas og blir litt flere. Jo mere vi er sammen osv. Forbehold om for lav temperatur.

11. DESEMBER 2005

Det skal ikke stå på utstyret til sommeren for Sagenes ivrige triatlongutter. Nye Everest-sykler rapporteres å være i produksjon, og med disse hjelmene må det jo gå fort…

(bilde mangler)

Som representanter for Team Oslo Sportslager satser Junior og NX friskt mot Norseman 2006 og andre fartsfylte oppgaver kommende sesong. Meldingene tikker inn om den ene tjuvtreningsøkten etter den andre for Junior. NX ligger for tiden under dyna med feber, men håper å være i trening igjen snart. Han ser allikevel meget bekymret på utviklingen de siste månedene. Mens NX fremdeles kan søke medlemskap i skiftenøkkelsvømmeklubben, har Junior tatt et stort steg videre.

7. DESEMBER 2005

Påminnelsen om betaling av årets kontingent har fremprovosert en del skremmende opplysninger om medlemmenes fysiske form. Av hensyn til de involverte har red anonymisert tilbakemeldingene fra grasrota: Medlem X: «Jeg har for tiden litt problemer med å holde formen ved like og regner med total kollaps (BMI på +30) i overgangen jan/feb. Det er i hvert fall slik det er hvert år. For å prøve å bryte denne trenden har jeg eksperimentert med lengdeløp (skøyter) i høst. Det hele har begrenset seg til ett eneste forsøk – en gedigen skuffelse. Jeg var ikke i nærheten av å gå en skikkelig sving. Med unntak av ryggsmerter var treningseffekten tilnærmet lik null. For uten om dette stuntet på valle Hovin, er dermed alt som normalt på denne tiden av året: Ikke er det snø, det er masse julebord og jeg skal snart 4 uker til Sør-Amerika (utover eventuell leie av tråkke-båt er turen 100% lavpuls).» Medlem Y: «Ellers medførte en måneds ferie i Afrika til at jeg gikk opp 2 vektklasser.» Dette er jo ikke bra i det hele tatt, og formannen uttrykker i en kommentar at han er redd at dette bare er toppen av et gedigent isfjell – rykter om medlemmer med kroppsvekt på 117,4 kg er kun gode nyheter i en Sumo-klubb. I en sykkelklubb er det ren og skjær katastrofe. Nei, på med skiene og brenn fett gutter.

5. DESEMBER 2005

Årets juleølkåring gikk av stabelen 3. desember, og etter intens og edel kappestrid ble Berentsens Julefnugg kåret til årets juleøl. Vi gratulerer! Resultatene:

1 Berentsens Julefnugg
2 Aass Juleøl
3 Mack Juleøl
3 Fredrikstad Juleøl
3 Lervigs Juleøl
6 Ringnes Juleøl
7 Dahls Juleøl
8 CB Juleøl

Ikke overraskende ble Hubben årets gjennomsnittsmann, mens Morten H. som vanlig inntok den faste sisteplassen som årets minst gjennomsnittlige. Peder overrasket positivt med å orke mer enn 1/3 øl. Takk til Frk. Ingrid Helene for fenomenal servering.

25. NOVEMBER 2005

Ol’School har holdt en meget lav profil etter at han fant veien tilbake til arbeidslivet. I DN i dag kommer det frem hva han har bedrevet tiden med. I avisutgaven omtales han feilaktig som Reodor Felgen, til tross for at Ol’School virker å være etablert som et anerkjent nick. Uansett – i tillegg til å skru sammen sykler fra Kina, har han lurt med en rekke Sagene-ryttere til de to teamene Diamant og Nakamura. Ut fra tester gjennomført i jungelen i Mellom-Amerika, virker det som om han har gjort en god jobb.

23. NOVEMBER 2005

Da er gutta fra La Ruta tilbake – slitne og fornøyde. Tiden fremover vil blir brukt til å vaske de ikke lenger så hvite draktene. Les en rapport fra rittet HER.

12. NOVEMBER 2005

Redaksjonen har fått tak i et lite reisebrev fra våre utsendte i Costa Rica. Riktignok et par dager gammelt, men allikevel fascinerende lesing. Hvordan det gikk på første etappe er fremdeles uvisst:

Etter mange timer på flyet er Sagene sykkel på plass i Costa Rica og klare for La Ruta 2005. I tillegg til Sagenes LC, TT og Kveita, har de fått med seg den sterke hjelperytteren Ulle fra BOC. Ikke overraskende er det både varmt og fuktig her – 30 grader og nærmere 100% fuktighet. Enda mer når det regner, og det gjør det i byger på eftan. Riktig avkjølende er det. Selve rittet starter fredag, og deltakerne har begynt å komme inn i deltagerlandsbyen på stillehavskysten. Vi mener bestemt vi har et forsprang etter å ha gjort oss kjent med den harde starten på førsteetappe, som også regnes å vare den hardeste; totalt 4500 høydemeter fordelt på ca 120 km. For de som er kjent i Oslo er det en jevn stigning på ca 4km og 500 hm omtrent så bratt som den bratteste partiet på grusveien opp vestsiden av Sognsvann. Det er den vi møter fredag morgen klokken 0515. Nedover er det visst mye bratt og leirete – en rød leire som limer seg på dekkene og lager tunge slicks. Dekkvalget har derfor vart diskutert i det vide og det brede (med Brede), og valgene varierer fra Mosquito via Intense 2 til Michelin XC Dry i andre potens. Vel vel, tiden vil vise hvem som har valgt rett. Vi har forøvrig truffet verdens beste mekaniker, som rettet opp de skadene som oppstod under transporten over – skjeve bremseskiver, brukkede crossmax-eiker osv. I tillegg har SportsChefen i G-sportkonsernet Ol’ School måttet lynekspedere bremsebelegg til Oro-bremsene etter at Ulle og LC fikk streng beskjed om at det ikke var nok igjen til nedoverbakken på 40 km lørdag. Vi håper det kommer i tide. Mer om dette senere!

Her hjemme skjer det som vanlig lite nytt, men en del Sagenegutter har blitt tatt på fersk gjerning under tjuvtrening den siste tiden: SO sykler fremdeles uten hjelm, og kan til stadighet observeres ute på treningstur sammen med Stein. Harald har åpenbart begynt oppkjøringen til Norseman 06, og er observert på løpetur godt inn i marka, NX har blitt fersket både stakende på rulleski og løpende den siste uken, og våre spioner kan fortelle at Junior har blitt en skikkelig råtass i bassenget. Det mest oppsiktsvekkende som har skjedd den siste uken er allikevel at de to sistnevnte har blitt stemplet som feige av en viss redaktør på sportsidiot.com. Uhørt!

4. NOVEMBER 2005

Det blir stille her i noen uker, da deler av redaksjonen reiser til varmere strøk for å representere konge, fedreland og Sagene. Med på laget er TT, LC og sportidiot Ulle. Vi ønsker oss selv lykke til i La Ruta. En av oppgavene i Costa Rica er å teste ut neste års G-sport/Intersport-kolleksjon av sykler. LC og Ulle kjører 15.000-kroners modellene på 9,3kg med skivebremser. Syklene er et resultat av iherdig arbeid av Ol’School, og foreløpige tester viser at dette ser bra ut. Rapport følger her og muligens gjennom andre medier.

1. NOVEMBER 2005

NB! Det blir en gyllen anledning til å gi litt gass førstkommende lørdag, da MTBustad, OKS og den tidligere La Ruta (nå KommerPåHøyre), arrangerer den uformalle konkurransen Ille Gal i Nordmarka. Sykkel (mest), løp (litt) og padling (bittelitt) er ingrediensene i en suppe som i tillegg tilsettes en del myrvann og en bolle til 30kr på Kikut. Det hele kokes på sterk varme i badstua på Skistua etter konkurransen, som er en slags uekte bror av sommerens Tour d’Illegal. Til dessert er det tapas-bankett. Sagene bør stille med lag! MER INFO OG PÅMELDING HER!!

31. OKTOBER 2005

Etter mye masing fikk formannen søndag lov til å være med LC til det sagnomsuste Bjørkelangen-området. Anledningen var forberedelser til La Ruta, og det ble lagt ned 5.15 på bløte veier, nydelige stier og gjennom klissvåt myr. Hvis det kan kalles myr når man står i vann til knærne på en såpeglatt bjørkekvist med to meter dypt vann på alle kanter. Var det andre der inne i tåka? Ja, vi traff 4 elgjerere. Turens kulturelle alibi var selvsagt vistitten til dikterens Hans Børlis hjemsted midt i tjukkeste Eidskog. Det er ikke så ofte det eneste som forstyrrer på en perfekt singletrack er dikt hver 50. meter. For de som ikke vet hvem Hans Børli er, konstaterer vi at han var en metadikter. «Børlis sanseleg-konkrete dikt har likskapar med den modernistiske retninga imagismen som oppstod i Amerika og England kring 1910 å med Ezra Pound som frontfigur. Dikta skulle vera harde og klare i eit kvardagsnøkternt språk, ikkje vage og ubestemte som hjå mange av symbolistane. Bileta skulle ikkje vera ornament, men det som uttrykte meining. Rytmen skulle ikkje skapast av versemål, men i kvart enkelt dikt. Eit anna grep var å stilla to bilete opp mot einannan, og det var også vanleg hjå Børli. Imagismen innebar diskre presentasjon av den sanselege røyndomen, ei reinsing av språket for litterære klisjear og store abstraksjonar.» Vel, nok om det. Vi tror ikke Hans Børli syklet særlig mye. Turen ble avsluttet med årets to siste bad, det første med klærne på, det andre i Adams drakt. En bra dag på jobben!

26. OKTOBER 2005

Ukens oppdatering tar seg tid til å reflektere litt omkring vinteren og sånn, kanskje helst i form av en vurdering av hvilke av våre gutter som har ambisjoner om å levere varer i skisporet til vinteren. Analysen blir kort og kategorisk, her er det ikke rom for malende beskrivelser av sterke og svake sider. NX: Observert på rulleski, skal nok delta i renn. LC: Fortsetter i samme sporet – lange turer utenfor allfarvei. Neppe andre konkurranser enn RT. Mora-Nisse: To unger og ny jobb – lukter ikke Vasaen av sånt (i år heller). Junior: Kondis som en ulv på EPO, men dårlig rygg tilsier at han bør holde seg til korte renn i nærområdet. Lars: På ski i oktober 2005, sånt blir det hyppig renndeltakelse av. BTF: Stadig ute og tjuvtrener, kan bli jokeren i stokken. Kveita: Prioriterer sykkel hvis det ikke blir genialt skiføre. Da blir et renn med minst mulig staking i nærområdet. Drømmen om Gjøvik lever også. Ol’School: Teamchefen må nok jobbe, evt prioritere flytting. Kan dog bli skummel i Hemsedalsrennet i april. SO: Satser på lange rolige turer. Drømmen om Gjøvik lever fortsatt. TT: Blir vel kanskje en skøytetur på raskt føre. MortenI&II, Peder, BB: Korte turer i nærområdet. HP: Raske turer fra Midstuen, gå tom hjem fra Lygna. Wagla: Turer i lysløpa på Kollbanen, bånne 20-metern samme sted. Hallingsokken: Ta ut utbytte i Halogen og svi av alt på en katt til. Pluss kanskje delta på en intervalløkt eller to uka før Birken. de andre vet red lite om. Bob-Affe feks – har han i det hele tatt ski? (Bobben svarer pr sms at det har han – det mangler dog snø i Mossemarka. Han vil heller være Sagene-gutt og kommer for fullt neste år!!) Forresten: Det er bare 2 uker til La Ruta. Våre gutter takker GUD for en bra høst, men det er klart, det slapset som er ute nå frister ikke til annet enn en tur på bar. Motivasjonen er dog på plass etter Mr. Aas’ presentasjon forrige helg. PS. VR50-føre fra Sørkedalern i går kveld.

18. OKTOBER 2005

Belgisk Bård har ikke vært å se på sykkel i det siste, og nå viser det seg at han prioriterer kampen mot giftig jord i barnehagene i indre by. I NRK-programmet PULS i går var han i et bredt anlagt intervju meget tydelig på at den giftige jorda må vekk slik at Sigurd kan få spise jord i barnehagen uten at han kommer hjem med kroppen full av bly og andre uhumsketer. Til redaksjonen i sagenesykkel.com uttaler BB at denne kampen skal han vinne, om han så blir nødt til å spa opp hele Sofienbergparken. Ledelsen er nå bekymret for at dette prosjektet vil ta så mye tid at neste sykkelsesong faller i fisk, og anbefaler evt. investering i en gravemaskin.

17. OKTOBER 2005

OI! Fra sikre kilder har vi opplysninger om at Onkel Polizei var ute med laserpistol ved grusveiene rundt Nøklevann søndag. Så her er det bare å ta det piano i folksomme strøk!

17. OKTOBER 2005

I det gilde høstværet stilte 6 mann pluss gjesten Harjo til langtur søndag. Ol’ fikk vist frem sin superbaby på 6,8kg og mottok unison hyllest for job well done. Dessverre egner ikke sykkelen seg for stikjøring med stiv gaffel og 310-dekk, så Ol’ og SO snudde ved Katnosa. Morten holdt ut til Tverrsjøstallen, mens en kinin-full LC, en konjakkdunstende TT, Kveita og Harjo kjørte blåsti gjennom naturreservatet ved Spålen. Sjefen over alle stier ga oss en god porsjon pent formulert kjeft for det, men stien var stort sett superfin den. Vi avsluttet med blåstien fra Sandungen over til Kikut, og var ikke hjemme før det hadde gått 6 timer+. Lenge på to skiver og en sjokkis. Ellers var det RT Orientering lørdag, og for første gang vant ikke Peder! Han var syk og sto heller ute i skogen og filmet sammen med Sølve Grotmol. Vant gjorde Finnepinnen, etter at LC tapte hele forspranget på siste posten fordi medhjelperen Cita ikke turte å hoppe ned en skrent. Alderen krever sitt!

Nr Navn Tid Poeng
1 Finn Erik 88,08 150
2 Kjell Olav 89,04 148
3 Erik N 89,51 147
4 Lars Cristian 90,04 145
5 Lars G 92,20 143
6 Jan Rune 93,24 141
7 Arne T 99,07 135
8 Andreas 105,17 129
9 Kjetil F 107,00 127
10 Stig 121,11 115
Peder* For filming 20
* Sykdom.

12. OKTOBER 2005

Foreløpig ikke allverdens oppmøte på fellestreningene med lykt, men TT og Kveita fikk en bra 3-timers i det milde og fine været i går kveld. De andre er vel fortsatt opptatt med årets jakt, som visstnok ikke har gitt allverdens uttelling. SO leder foreløpig med 4 ryper og et bomskudd på en grei røy. Nestoren fra svenskegrensa, LC, har skuffet stort i år, men har fortsatt fryseren full av storfugl fra tidligere år. Vel hjemme i sofaen etter trening er det som vanlig en viss oppmerksomhet rundt det norske landslaget i foppal. Denne gangen er det eksperten med verdens dølleste frisyre som hevder at Oggi ikke har klart å skape en egen stil for landslaget. Som om det er noe mål i seg selv. Etter å ha sett de siste landskampene i levende live synes det som om det virkelige problemet er en total mangel på offensive bevegelser uten ball. Når man kombinerer svakt utførte langpasninger med denne mangelen på bevegelse, blir det ikke vanskelig for motstanderen å finne defensive mottrekk. Kanskje vi rett og slett ikke er bedre? Det må være lov å kritisere spillere som frosken med det røde håret og endel andre for å underprestere når de gjentatte ganger slår de enkleste pasninger feil, evt. søker den vanskelige løsningen som er helt utenfor deres kompetanseområde. Og ellers er de rimelig stasjonære. Nei, jeg siterer det mottoet som hang i garderroben under gamle hovedtribunen: «When not in posession, get in position». Lykke til i Minsk.

6. OKTOBER 2005 – DUENE INNHENTET AV EVOLUSJONEN?

Det synes å være bred enighet om at byduene er blant de mest forhatte innbyggerne i Oslo. De er mange, de er skitne, spiser restemat rett fra gata og driter stort sett overalt. I tillegg er det alltid i veien, litt som trimklassen i Birken. Likevel ser de ut til å leve og formere seg i beste velgående – med hjelp fra det skandaløse forbudet mot grovkalibret hagle innenfor bykjernen og noen gamle tanter med slitt grå frakk som bruker halve trygden på smuler til duene. MEN NÅ GÅR DET MOT SLUTTEN! På vei til jobben her om dagen var red vitne til at en due ble overkjørt av en sykkel! Selv om de tidligere bare såvidt har kommet seg unna, har det dessverre alltid gått bra sett med duenes små plirende øyne. Men ikke denne gangen; i kjølvannet til en grønn Everest Husky lå det et most og grisete duelik. Spørsmålet biologen og evolusjonsforskeren naturlig nok stiller seg er: Har duene blitt innhentet av evolusjonen? Har de rett og slett fått ødelagt genene og den delen av instinktet som sier «kom deg unna i en viss fart» av altfor store mengder kebabrester? Vi i Sagenesykkel har ikke svaret, men er nysgjerrige nok til å stille spørsmålet. Eventuelle forklaringer kan sendes red.

4. OKTOBER 2005

Det har vært en trist høst på sagenesykkel.com. Begge redaksjonsmedlemmene har vært svært opptatt på jobben, og siden i sommer har det også vært en del problemer med å få ut bilder på siden. Webmaster har i lengre tid vært i kontakt med vår webhotell-leverandør, enavn, uten å få noen tilfredsstillende svar på årsaken til problemet, men det jobbes iherdig videre med saken. Det har åpenbart vært dårlig kommunikasjon innad i redaksjonen den siste tiden også, ettersom det ene redaksjonsmedlemmet ikke hadde fått med seg at det andre tok turen til Oslo Maraton for å følge junioravdelingen i sin jakt på heder og ære med joggesko. På en frisk, men etter hvert ganske fin høstdag la Junior ut i fint driv (og kjent stil) ut på den halve distansen fra rådhuskaia. Dessverre for bakkespesialisten er det en ganske så flat løype som løpes langs med fjorden, men Junior hang allikevel fint med i starten, og vi klokket passering 10 km på 35.28. Målet om en tid under 1.20 var absolutt innen rekkevidde. Etter ca. 13 km fikk dessverre Junior det litt, og allerede vonde bein begynner også å verke noe mer enn før. Men i kjent, god Sagene-ånd kjempet han seg inn til den meget sterke tiden 1.16.47, godt under målsetningen. Resultater.

Ellers har vi fått rapporter om at både Lars og NX har sesongdebutert på rulleski, og at et to raske Sagenegutter dundret rundt Kikut i partempo i skumringen i går kveld. Tidligere kritikk om valg av løping fremfor sykling faller vel på sin egen urimelighet.

3. OKTOBER 2005

Junior imponerte i Oslo Halvmarathon søndag, da han dundret gjennom Oslos gater på 1.16 til en sterk 4. plass i klassen. Red avventer en rapport fra den skyldige, og benytter samtidig anledningen til å gratulere Månestråle (fru Hiawatha) med NM-gullet på den hele distansen. Blant syklistene var det bra oppmøte datoen tatt i betraktning – 6 mann inkl gjesten Harjo. Innpå 110 km i behagelig søndagstempo nedom Hvitsten. Og helt til slutt: Heia Lyn.

29. SEPTEMBER 2005 – SAGENERYTTER ARRESTERT I MOSKVA!

Under en utflukt til Moskva ble den kjente Sagene-rytteren Storskive-Odd (sammen med den noe mindre kjente Sagene-rytteren Stein) arrestert av det fryktede russiske politiet. Med tunge maskingeværer kun cm fra magen ble de tvunget til å signere flere sider med erklæringer på russisk. Det er fortsatt uklart hva de var beskyldt for og hva de skrev under på, men våre gutter er uansett trygt hjemme etter en uke med vodka og byturer. Ledelsen er svært bekymret for hvordan dette påvirker formen til SO, som uansett ikke har vært på topp etter det stygge trynet i Elgåfossrittet. Turen rundt Kikut i går viste at SO har et stykke til toppformen. Det er vel grunn til å tro at hans bror Paul er i bedre form etter mange mil retning øst. Følg helten gjennom underholdende reiseskildringer HER.

28. SEPTEMBER 2005

Redaksjonen må bare beklage at det er litt stille om dagen – fokus er nå satt på utenomsportslige aktiviteter for å samle krefter til oppkjøringen til La Ruta. Hvileperioden avsluttes førstkommende fredag med en tur på Bjølsen Promo på freddan klokken 2030 (Soria Moria på Torshov). Som bydelens spydspisser innen sykling regner vi med at det blir mye positiv oppmerksomhet fra fansen. Sportslige aktiviteter: Langtur landevei søndag klokken 0930 fra Vaterland Bru.

15. SEPTEMBER 2005

Fra en syk kasserer har vi fått beskjed om at det blir gjennomløping av traséen til Kobberhaugshelvete førstkommende søndag klokken 11.00 fra Hammeren. Så de som synes de er gøyalt å løpe kan jo stille der. De som synes det er er mer relevant å sykle når man er med i en sykkelklubb kan jo stille til langtur på (hel)racer klokken 10.00 fra Frogner Plass samme dag.

14. SEPTEMBER 2005 – STOR SPENNING I STURLA

Leseren kan vel nesten ikke vente på reportasjen fra det siste løpet i Sturla-karusellen. Fra avdelingskontoret i U10 har vi fått denne rapporten;

Tirsdag kveld var det dags for siste etappe av Sturla karusellen, og hele Drammen sitret i spenning før den avsluttende 12 kilometeren. 27 sekunder skilte de to duelantene om sammenlagtseieren. Junior proklamerte før start at han skulle starte rolig i frykt for å havne i et bakbrudd, men dette var selvfølgelig ljug, for når startskuddet gikk gunna han avgårde det lisser og sko kunne holde. Dette ga raskt avkastning for etter bare 3 kilometer hadde Junior nesten tatt igjen Pinglepsyke som startet 1 min foran, og med et smil om munnen tenkte Sagenes utsendte at nå kom Pinglepsyke til å virkelig få så hatten passer. Det skulle imidlertid vise seg at Pinglepsyke hadde hørt på Willo Reilo* hele uka, så istedenfor å bli tatt igjen valgte han  å øke farta, og Junior fikk problemer! Skulle sammenlagtseieren ryke her????? For å gjøre en lang og slitsom historie kort, så: JA! Junior klarte å vinne 12 kilometeren 12 sekunder foran Drammens unge lovende, men dette var 15 sekunder for lite, så etter 2 t og 16 min, og 36 km løping, ble det hjemmeseier med 15 sekunder. Sagene må bøye seg i støvet og gratulere. Hevnen kommer imidlertid til å være søt den 2.oktober på Oslo halvmaraton.

*Red i U99 lurer på hvem denne Willo Reilo er. Mon tro om det ikke er det uekte barnet til den mer kjente Willy Railo. Forøvrig er det fellestrening fra Brekke klokken 1730 i dag! Sykkel. Grus.

13. SEPTEMBER 2005

LC er tilbake i NC XC! Lørdag kjørte han inn til en hederlig 15. plass i Eventyrrittet. I god gammel Gerri-stil ble det stor fart fra start, og vår mann havnet i en moto litt baki der. Blåsebelgen fikk visstnok kjørt seg etter null intervalløkter i forkant av dette kjente og kjære racet litt nordafårr. Dette må det rettes på til LA Ruta! Resten av gjengen ligger brakk på sofaen med nerver, evt kjører rolige turer for å samle overskudd og motivasjon til neste sesong.  Unntaket er produktutvikler og programhelt Ol’, som bruker tiden på å forklare folket at Nakamura og G-sport kommer med noen bra sykler neste år.

9. SEPTEMBER 2005

Søndag er det klart for gjennomløping av Kobberhaugshelvete. Oppmøte kl 10.45 på Hammer’n. Start 11.00 sharp! Meld fra til NX om du kommer (93887905). Neste fredag er det ny mulighet for pers til Tryvann for de som fremdeles føler at de har noe som likner på sykkelform inne. Påmelding til Ulle even@chiodera.com. Invitasjon kommer etter hvert.

7. SEPTEMBER 2005

Litt sent, men det er på sin plass å gratulere Morten K. med vel gjennomført første ritt! Litt soving i starten og vips var det ned i moto 1+x, der han kjørte sterkt. LC oppførte seg dårlig til hjelperytter å være – ble sittende i en raskere moto med mat og andre nødvendigheter. Overgangsrykter: Den råsterke idioten Ulle er observert i samtaler med representanter for det kjente sykkelmerket Diamant/Nakamura. Det går rykter om at skal være pretty-boy i neste års Intersport-katalog. Det alle spør seg om er: er det årelange samarbeidet med Canyon Bikes over??? Fra juniorredaksjonen et stykke ned i Ullevålsveien har vi fått følgende rapport om den siste tids hendelser. Det er visst i Drammen det skjer om dagen!

Junioravdelingen oppe og går igjen

Etter de siste ukers tragiske resultater både i konkurranser og på badevekta var det ikke en Junior full av selvtillitt som stilte til start til nest siste kappløping i Sturla-karusellen. Denne gangen var det 9 kilometer som stod for tur i kupert og vakker Drammensnatur. Det så heller ikke bra ut etter 4 km da unge blad Stormo (a.k.a Pinglespsyke) ledet på Sagenes utsendte med hele 15 sek. Dieselmotoren til Junior ser imidlertid ut til å fungere igjen, og sakte men sikkert ble forspranget spist inn, og etter en 2 km nedoverbakkespurt ble de to rivaler om sammenlagtseieren klokket inn på nøyaktig samme tid 33.47. Det er dermed kun 27 sekunder som skiller de to, i Pinglepsyke’s favør, før den avsluttende 12 km neste tirsdag. Hele Drammen venter i spenning!!! Da Oslo-byens rypejakt har vært rimelig tam for Junior sin del de siste 24 årene, vil oppladningen skje på jakt etter mer fjellignende ryper i bjørneterreng på Trysil.

6. SEPTEMBER 2005

Etter en lang og begivenhetsrik sykkelsesong er det på tide å børste støv av løpeskoene og hente fram det passe dårlige løpesteget fra innerst inne i skapet. Da det kan være hardt å motivere seg for trening uten noen konkurranser å se frem til, vil derfor NX og Junior (heretter etter mye off-season mat etter birken referert til som «Stuttjukken» og Småtjukken») på vegne av Sagene IF invitere til Illegal Høstcup i kappløping. Datoene er nå spikret, og cøppen, som vil foregå på tirsdagskvelder og i helgene, vil bestå av fire konkurranser:

1. Frønsvollsprinten 27. sept
2. Kobberhaugshelvete 11. okt
3. Mount Tryvann 25. okt
4. Sagenetraveren 8. nov

Hva gjelder løypetraseer og profiler holdes disse selvfølgelig dypt hemmelig på nåværende tidspunkt for å unngå tjuvtrening i løypene, men siden Kobberhaugshelvete går i en løype litt utenfor hva som er mulig å forklare i korte ordelag, vil det gjennomføres minst to gjennomkjøringer av løypa. Første mulighet er allerede førstkommende søndag klokken 11 SHARP fra Hammeren, da Stuttjukken og Småtjukken vil lede an i Løvenskiolds skoger. 22 kroner anbefales medbrakt for kjøp av leskedrikk på Kobberhaugshytta.

2. SEPTEMBER 2005

Det fine septemberværet lokket 6 Sagene-gutter ut på landeveien i går. Etter å ha parkert en del pendlersyklister bort til Nordstrand, ble det en fin og rolig langtur ned til Vestby og hjem over Siggerud, totalt i overkant av 100km. Det hele ble avsluttet med frisk støting og god gammal cowboykjøring langs Østensjøvannet og helt frem til Torshov. Morten og Håkon, som har holdt en noe lav profil tidligere i år, imponerte med lette ben og offensiv kjøring. Bena til Morten var faktisk så lette (5 kg ned siden juni) at det blir debut i Ullensaker rundt søndag! (Som noen husker skulle han debutere på Eidsvoll før sommeren, men da falt cleaten av rett før start og det det ble noen timer i solveggen på LETO-hallen i steden). Med seg som flaskebærer får han en lett og rask LC, som nå lader kanonen med tørt krutt før Eventyrrittet neste helg.

31. AUGUST 2005 – TOTALT FORFALL I JUNIORAVDELINGEN I SAGENE!

Etter den skuffende Birken innsatsen var det en hevnlysten junior som stilte til start på Sturla-karusellen tirsdag kveld. 3 km og 5 km var unnagjort foregående tirsdager, og med en 11 sekunders ledelse sammenlagt til yngste blad Stormo, var det duket for et durabelig oppgjør på 7 kilometers kupert grus/sti løping. Junior startet friskt og ledet faktisk på Mr. Stormo etter et par kilometer, men da de virkelige motbakkene begynte slo g-kreftene til, og junior sakket akterut i feltet (også kjent som bakbrudd). Den dårlige innsatsen i Birken skulle vise seg å ikke bare være et blaff, og med et tidstap på 38 sekunder til den lille spira fra Drammen ble en trygg 11 sekunders ledelse forvandlet til et etterskudd på 27. Junioravdelingen skal onsdag ha et krisemøte, men det er ikke godt å si om skuta kan reddes. Et av de tiltakene som MÅ vurderes, er felles intervalltreninger på beina. Vi begynner med et Frønsvollseter-testløp neste tirsdag klokken 1830!

30. AUGUST 2005

I serien «alt var mye bedre før» har vi i dag funnet frem et klipp fra Aftenposten 22. juni 1964 (avisen kostet den gang 70 øre). I mangel på scanner er teksten skrevet inn manuelt, men det svekker ikke autensiteten noe særlig i denne historien om den gamle gymlæreren til en rekke av dagens Sagene-gutter.

«INVALID I 1951, SYKKELTRIUMF I GÅR HEDEMORA 21. JUNI

Også søndagens store sykkelritt i Sverige, Hedemorarittet, ble dominert av nordmennene. Rolf Paulsen, Sagene IF, vant etter en strålende sluttspurt. (..)Rolf Paulsen er ikke noe nytt innen norsk sykkelsport. Han tilhører Sagenes trofaste stall av pedaltråkkere og har gått igjen på premielistene i mange år. (..) Paulsen er 30 år. Han begynte å sykle i 1950 og var en særdeles lovende ung rytter. Han fikk imidlertid et sørgelig avbrudd i sin karriere da han ble påkjørt av en bil under trening i 1951. Resultatet var brudd på hjerneskallen, begge kravebenene, foruten ikke mindre enn 21 kjevebensbrudd. Ved siden av dette mistet han også luktesansen for alltid. I 11 dager lå han bevisstløs på sykehus. Han ble erklært 100% invalid.»

Red er i besittelse av Paulsens scrapbook, og kommer med flere drypp fra denne utover høsten, forhåpentligvis i scannet form. Det er på tide å betale tilbake den 6’ern som ble tildelt i ballgym under forutsetning av at det i fremtiden ble spill på Lyns A-lag i fotball. 14 minutter i mars teller liksom ikke helt.

29. AUGUST 2005

Litt stille om dagen, antakelig mest fordi red har vært på Færøyene og spist ca 3kg hvalspekk som la seg direkte på hoftekammen. Samtidig  er skuffelsen over de siste 1,5km av Birken tilbakelagt. Opplevelsene til formannen følger i komprimert form her:

«Alarmene gikk i sigøynercampen downtown Rena sånn ca 0530, og småkald var det bare å smelle i gang primusen med espresso og litt frokostblanding. Stemingen var som vanlig like fortettet som tåka som hang over startområdet. Oppvarmingen bestod av å levere startnr til Holum noen km utenfor sentrum, hans jobb var å dra Kattas navn og rykte ned i søla. Ut fra start gikk det greit, og beina kjentes bra ut. Opp mot Skramstad gikk det ikke veldig fort og mange hang med, toget ble ledet av Bie, Harjo og formannen som rundet toppen først. Nedover gikk det radig, og Harjo ble stående igjen i grøfta med flatt dekk og ødelagt ritt. Ut av skogen dannet det seg en gruppe på ca 10 mann, deriblant tre Sagene-gutter. Ut av andre skogpartiet var Kveita i tet, dette så uneketlig bra ut! Over fjellet følte han seg meget bra, og synes vel egentlig ikke det gikk særlig fort. Godt tegn det der. Noen spede forsøk på støting i Raisin-hills fra BIE førte ikke frem (unntatt for Bob_affe, som kjedet seg), og over Storåsen var det klart at dette ville stå mellom de 7 i tet. Ulykkelig nok punga Ulle ned til Sjøsterveien, og da jeg kom først ut av skistadion var jeg optimistisk før finishen. Rikitgnok var jeg ganske sikker på at BIE skulle vinne, men pallen mente jeg å ha en god sjanse på. Det varte helt til Ballettbakken. Meget utaktisk kom jeg sist inn i bakken og kjørte straks inn i en stein i støvskyene. Punktering og endel gloser som gjorde at mødrene i 1 kms omkrets pronte satt øreklokker på ungene. Burde skiftet slange, men ga f… og løp inn til en elendig plassering, 10 min bak resten av gruppa. Irriterende greier på en ellers god dag. Æsj.» http://www.birken.no/rittet/2005/arets_ritt/skraablikk/index.htm

22. AUGUST 2005

Da begynner øyenvitneskildringene  fra Sagenes gutter å ramle inn i den elektroniske postkassa – temaet er ikke overraksende Birken 2005. Junior, som dagen etter konkurransen velger å selge sykkelen, er først ut:

«Etter en veldig god natt på elverum, med en «har bare en last og det er at jeg røyker som et h… på alle rom» vertinne, var det en forventningsfull junior som kvart på ni svingte ut av rena sentrum. Forbredelsene hadde ikke vært like ideelle som fjorårets, men med et par desperate forsøk på å finne formen helgen i forkant, var junior optimistisk med tanke på å gjenta fjorårets suksess. Troen på at Sagenes utsendte kom til å være kvass var tydeligvis også stor hos de antatt sterkeste konkurrentene, da de satt klistret til juniors hjul hver gang han beveget seg foran i feltet. De skulle imidlertid vise seg å være ubegrunnet bekymret for junior, for da de åtte som hadde støtet fra opp til skramstad svingte inn på første stiparti valgte junior å støte seg bakover i feltet. Dette resulterte i at da junior kom ut på grusen igjen var det ingen folk mellom 20 og 24 år å se. Så i god gammel cowboystil og 40 i tråkkfrekvens malte junior av gårde for seg selv, noe som viste seg å skulle bli langvarig. For bortsett fra en liten follokar i M16, som var veldig opptatt av hvor vinden kom fra, og som etter gjentatte beretninger om hvordan man bør ligge når vinden kommer fra sørvest fikk beskjed om «jeg driter i hvor du ligger, det er jo bare jeg som drar uansett», var junior ensom på sin ferd over fjellet helt til sjøseter veien. En nærmere titt på resultatlistene i etterkant viser at feltet som da tok ham igjen hadde ligget rundt 30 sek etter hele veien, så å vente hadde kanskje ikke vært så dum ide.* Men på sjøseterveien var junior uansett tilbake i et felt, og kampen om fjerdeplassen skulle begynne. Og for å gjøre en lang og kjedelig historie kort tapte junior også denne med glans, og kunne svinge inn under målseilet på en veldig lite respektabel sjette plass på 2:59. Været hadde imidlertid vært bra, og ryggen ikke verre enn at etter en uke med fyll og dritt mat vil prosjekt norseman 2006 begynne. Junior lover å komme sterkere tilbake!!»

*Formannen vil gjerne understreke at Junior fikk STRENG beskjed om å vente på en gruppe hvis han var ensom ut av stien bare timer før rittet. At han valgte å ignorere dette velmente rådet tar formannen som tegn på ungdommelig obsternasighet. Håper han kommer til det kapittelet i psykologiboka før neste års ritt. Han vil derfor ikke bli ilagt straffetrening i denne omgang.

22. AUGUST 2005

Maksimale forhold ga grunnlag for gode tider i lørdagens Birkebeiner. Vi kommer tilbake med mer utførlig rapport i løpet av dagen, men oppsummerer helt kort at Junior skuffet litt i M20, Kveita kjørte bra til ballettbakken og knivet sammen med 5 andre om seieren og 2.54, Bob-Affe ble lei i Rosinbakkene, NX punga og presterte meget bra med hensyn til at Norseman nettopp var tilbakelagt, Morten fikk det overraksende nok i skogen, BTF innfridde formannens forventninger på en prikk, Hallngsokken likeså (merket med under minuttet i boks, slo også FI fra jobben). Rune klaget over dårlig O2, men sånt går det jo an å gjøre noe med. Igjen traff formannen med tidstipset – rett under fire timer på Rune. I m35 perset TT nesten, Belgisk Bård kjørte med sykdom i kroppen men tapte duellen mot TT, Lars fulgte oppskriftsmessig like bak. Rookie Øyvind tryna og brakk armen etter Skramstad, men fullførte likevel…. måtte i tillegg vente 5 timer på Lillehammer Sykehus. Stein var fornøyd med turen og en tid under 3.30.

19. AUGUST 2005

Lørdag er det Birken, og en rekke Sagene-gutter vil stå opp i otta for å være med i dette rotteracet. Dessverre ingen på start i VM, LC mumlet om det, men fant ikke tilstrekkelig form i tide og satser nå 100% på å dominere La Ruta, der flybilletter er betalt og Sagene stiller med ikke mindre enn 4 mann, 3 fra originalbestningen og en stagiaire (Ulle).

Birken-preview

I m20 er det fortsatt Junior som forsvarer Sagenes interesser. Som fjorårsvinner er det visse forventninger til resultat også i år, men konkurransen er hard. Junior har vel heller ikke fått syklet så mye som kan kanskje skulle ønske. Han besitter imidlertid god fysisk form, raceerfaring på høyt nivå og er sterk mellom øra, så ledelsen FORVENTER pallplass. Fagerli og Boasson-Hagen blir nok de vasseste konkurrentene. Som vanlig (og for siste gang) er det i m30 Sagene har den største bredden. NX, Bob-Affe (i Sagene-trøye), Morten, BTF og Kveita stiller alle i rød pulje, Hallingsokken jr og Rune noe lenger bak. Konkurransen kan bli tøff, med stort innslag av sandbagging pga VM. Både NX, Kveita og Morten skal ha kapasitet til topp 10 på en god dag, BTF bør under 3.15 og Hallingsokken må da klare merket. Rune må først og fremst fullføre, dernest må målet være å komme under 4 timer. Favoritter til topp 5? Vi vet ikke hvem som stiller, men Bob-Affe, Thorsby, BIE, Ulle og ikke minst spøkelseskladden kommer til å være med der fremme sammen med en eventuell Fostervold og en revitalisert Gåsehud. Samt disse 2 vestlendingene i hvite drakter som alltid kjører knallsterkt på flatene over fjellet. I m35 er det også stor bredde i toppen og fare for sandbagging. Med motoren til Storskive-Odd på tomgang blir det nok ikke Sagene som kommer først til Skramstad i år. De største forventningene har vi til duellen mellom TommyBall og Belgisk Bård. Formannen er sikker på at begge er i bedre form enn i fjor, og dagsform og de sedvanlige tilfeldighetene vil avgjøre hvem av de to som kommer seg inn i topp 20. Joda, det bør være målet for begge. Like bak kommer LarsN, som vi har sett lite til i det siste. Blant seniorene i m40 er det Stein som skal bære den stolte trøya med verdighet, antakelig kommer han i mål sånn ca på 3.21.

17. AUGUST 2005

Mye folk i skogen i går, og av hensyn til risikoen for å bli fanget i politiets videofeller gikk det rolig ut fra start i gårsdagens RT Sykkel. Etter en ventet LC dominans på stien, der kong Peder urettferdig nok punga, ble det etterhvert Kveita som tok teten i bakkene opp fra Sandermosen. Og beholdt den helt inn, med LC og NX på behørig avstand hele veien. Det kan virke som om Formannformen kommer snikende. Resultater:

Plass Rytter Tid
1 Andreas 00:56:14
2 Erik N 00:57:20
3 Lars Chr. 00:57:21
4 Niclas 01:02:00
5 Bjørn Tore 01:04:45
6 Stig 01:05:17
7 Hans Petter 01:06:14
8 Harald H 01:07:32
9 Kjetil F 01:08:10
10 Lars G 01:09:47
11 Bengt 01:11:24
12 Erik A 01:11:27
13 Jan Rune 01:12:05
14 Frode V 01:13:25
15 Njål 01:16:05
16 Peder DNF*

Junior valgte å bygge selvtillit i Drammen i går , 10.30 på 3km terrengløp ga seier i Sturla-løpet. Skal se at han er der han skal være etter torsdagens fartslek.

15. AUGUST 2005

Lørdag bekreftet TT klar stigning i formen foran Birken, og dro inn en sterk 3. plass i klassen i P4-rittet. Ledelsen gratulerer, men må igjen konstatere at sykkel kan være farlig – en deltaker døde etter fall nede i Drammen sentrum. Sagene IF kondolerer. Samme dag benyttet Junior anledningen til å delta i sin spesialøvelse, barne-triathlon, i Sognsvann-området. Resultatet ble en sterk 2. plass. Søndag tok Junior (desperat etter å finne Birken-fomen), turen til Eidsvoll sammen med formannen for å kjøre Mistberget Rundt. Det gikk sånn passe, 4. plass på Junior og 6. plasss på Kveita. Det hører med til historien at de kjørte alvorlig feil da de sammen med Petter S. var i ferd med å kjøre inn tet-trioen (Holme, Harjo, Johnsen) som hadde stukket fra opp mot bakkespurten. Uansett var det ingen av våre to som imponerte i terrenget, særlig Kveita var helt utrolig urytmisk og bestemor-duck-akitg og må skamme seg alvorlig. Eventuelt øve mer. Junior fikk i det minste revansj på den ene av Thoresen-brødrene fra dagen før (dvs han slo han som vant NC-tri.). Han viste også stigning utover i løpet, i motsetning til formannen som hadde slurvet med forberdelsene og presterte å gå tom etter 75 min. Skandale.

12. AUGUST 2005

Lørdag er det NM XC Marathon, men det ser ikke ut til at noen Sagene-gutter kommer seg så langt som til startstreken. Det er videre usikkert hvor stor deltagelsen er i andre klasser. På Mistberget søndag er Junior og Kveita påmeldt, Ol’ og LC er også potensielle deltakere. Begge rittene er uansett oppvarming til førstkommende tirsdags Røff&Tøff. Etter noen timer i labben har red. kommet frem til følgende generelle formel for sluttresultat i RT sykkel: t=f(x,y,z) der x=fuktighet, y=antall deltakere og z=vinnertid. Vi forutsetter at f’x<0, f»x<0, f’y>0, f»y<0, f’z>0 og f»z<0. Hvis du vil slippe å sykle er det bare å sette inn de rette variablene i formelen, så detter tiden ut av seg selv. Mora-Nisse stiller nok uansett til start tirsdag, han trosset en enorm nervøsitet og viste lovende takter på intervalltrening i går. Han slapp samtidig nyheten om at han stiller i Vasaen i år (hørt det før?), dog uten ambisjoner (ny innfallsvinkel). En annen positiv overraskelse på gårsdagens trening var Håkon, som ikke hadde blitt i sååå mye dårligere form etter 14 dager med uvettig inntak av væske på den spanske solkysten.

10. AUGUST 2005

9 mann på gårsdagens trening, som ble litt surrete. Hallingsokken Jr. røk det slitte kjedet, men ble tatt glimrende hånd om av stagiaire Øyvind, som hadde et flunkende nytt kjede med seg. Dessverre var ikke dette kjedet spesielt god venn med den like slitte kassetten til HJR, men han kom seg da i det minste hjem. Stor takk til Øyvind. På vei ned til Bogstad mistet vi gjesten Euskadi-Petter, så gjesten Thomas og Junior måtte hente lavinehundene og søke etter den fortapte sønn i nedre deler av Holmenkollåsen. Han ble funnet i god behold over en halvliter på Bogstad Kro. Det ble dermed de gamle traverne som fullførte det siste nazidraget fra Bogstad til Tryvannstårnet.  Junior&co avsluttet visstnok med et asfaltdrag til samme sted. Ny intervallrunde torsdag, denne gang fra Hammeren. Det ser litt halvsvart ut for bussen til Birken, vi mangler 2 stk. Fristen for påmelding er i ettermiddag.

9. AUGUST 2005

Under følger NX’ lidelseshistorie fra helgens ekstreme påkjenninger.  Riktig barskt blir det vel ikke før isflakene flyter rundt på svømmingen og det er kolonnekjøring over Vidda, men ganske tøft høres det likevel ut.

Norseman 2005 årets Norseman ble en prøvelse for noen og enhver. Debutanten NX var absolutt ikke noe unntak. Svømmingen gikk for så vidt greit. Vannet var kaldt, så kaldt innerst i fjorden at svømmingen ble endret. Båten fraktet deltakerne til omtrent samme punkt ute i fjorden, men i stedet for å svømme innover, vendte de nesen utover mot Brimneskaia. Dette betydde at syklingen ble 10 km lengre, men svømmingen ble dermed med strømmen og NX var veldig fornøyd med det byttet. Båtturen var en skikkelig opplevelse. Galgenhumoren satt løst både nede i kafeteriaen på turen ut, og oppe på dekk da baugporten åpnet seg. Det var åpenbart at ikke alle deltakerne gledet seg like mye til å hoppe de 3-4 meterne fra dekk og ned i vannet som visstnok skulle holde 15,5 grader, men NX var i hvert fall blant de som befant seg i vannet da startsignalet gikk. Etter å ha kavet rundt i vannet i så vidt under 1 time og 20 minutter, var det en rimelig groggy fyr som satte i gang med syklingen.  Det gikk bra unna på den første delen av syklingen, og følgebilsjåfør Junior er bekymret for at det går for fort. Svært mange løpere ble passert på vei opp til Vøringsfossen, men etter hvert begynte det å butte en del. Fra litt før Dyranut og helt bort til Ustaoset gikk det i sneglefart, og skiftenøkkelsvømmeren Bikkja suste forbi i omtrent dobbelt så stor hastighet i løpet av denne 60 km lange knekken. NX kom seg litt igjen etter hvert og kjørte veldig bra inn til Geilo og opp de tre neste stigningene. Opp Imingfjell begynte det å butte litt igjen, men han kom seg greit over og ned den raske avslutningen inn til T2 ved Austbygde. Regnskuren som kom på vei ned fra Imingfjell gjorde forøvrig den nedfarten rimelig spennende.

Så begynte det virkelige slitet, løpingen. Selv om farten var noe lavere enn ønskelig gikk det for så vidt greit i 20 km, men så meldte problemene seg. Kramper i magen kom og gikk, men sterke smerter i den ene akillessenen ble det store problemet. De neste 5 km falt tempoet kraftig, og i stigningen opp fra Rjukan ble det ikke mye løping. Avslutningen ble ekstremt drøy. Det ble full stopp for spisingen da en trøblete mage sa nei takk, men NX kom seg omsider til mål en stund før mørket senket seg. På de siste kilometerne fikk han selskap av sin følgebilsjåfør Junior. De var skjønt enige om at man måtte være rimelig tjukk i hodet for å være med på noe sånt som dette. Så dumme skulle i hvert fall ikke de være i fremtiden. Et drøyt døgn senere snakket de allerede om hvor fort det skal gå til neste år. Hvor dum går det egentlig an å bli?* Fyldigere reportasje med bilder på sportsidiot.com. Flere bilder på nxtri.com. Vi gratulerer Sportsidiotene med super innsats.

*Man er enda dummere hvis man faktisk melder seg på en gang til (red. anm)

9. AUGUST 2005

Ta kontakt med formannen SNAREST hvis du er interessert i buss til Birken. Det blir alpin start 0330, retur etter rittet. Pris avhenger av deltagelse, vi må være 10 stk (650.- pr snute). I øyeblikket er det 8 navn på lista+en kanskje: Team Ulle (2), Hallingsokken jr, Kveita, TT, BTF, LiseLott og Vivian. (+Bob-Affe).

7. AUGUST 2005

Mange har luftet seg i helgen på aktiviteter av varierende vanskelighetsgrad. Junior valgte barne-triathlon i Eidfjord fredag ettermiddag, og vant en fortjent seier. Han kunne dermed titulere seg «raskeste følgebilsjåfør» under den påfølgende dagens knallharde Norseman for voksne. Sagene Tri stilte her med to mann på startstreken – NX og Harry. Red regner med at den andre delen av red har behov for å skrive om opplvelsene – tror det er god terapi. Inntil videre kan en oppsummere med at det var visstnok så slitsomt at det ikke var morsomt. NX kom seg til mål til en anstendig tid, mens Harry fornuftig nok sto av halvveis inn i løpingen/gåingen/krabbingen. Vår bitre fiende Katta viste stor stor styrke og kom seg i mål på en IMPONERENDE 5. plass eller noe sånt. Hiawatha og Bikkjeskinnet leverte også resultater i toppklasse. Mens jernmennene slet seg fra vestlandet til østlandet, reiste 8 andre Sagene-gutter til utlandet for å kjøre Grenserittet. En våt natt ble til en våt dag, som igjen ble til et gjørmehelvete. Uansett; vil ble alle minnet om hvor fort det går i starten. Kveita ble best av våre med en 30. plass – fortjent etter spill og sjanser. Ol’ punkterte seg ut av pulja til Kveita på en dag med tilsynelatende fine ben. Morten sleit litt med starttempoet, men holdt god fart inn og virker å ha funnet formen på en langt bedre måte enn i fjor. I det han var i ferd med å hente inn arvefienden BB, kjørte TT feil (surprise, surprise) og tapte 10 min inn. BTF bekreftet at han med ok forhold bør komme under 3.15 på Birken, mens Hallingsokken i likhet med Rune sleit i gjørma. Førstnevnte tok sitt monn igjen ved egenhendig* å dytte en 15-tonns buss opp av det hullet den hadde kjørt seg ned i. Sterkt. Fellesreise med buss var en suksess, hyggelige folk og god stemning.  Spesielt hyggelig var det at stjerneskribenten fra www.sportsidiot.com, Karlsen, tok steget opp fra skrivebordssynsing for å møte realitetene i den virkelige verden. Der han klarte seg meget bra. Til slutt gratuleres Casagrande med Casa Piccolo, en sånn som dukket opp 5 uker for tidlig, men visstnok har klatrekropp på ca 1500gram. Regner med at dette forsinker CasaGrandes debut i voksenklassen i Birken med ca ett år.

Grenserittet 2005, artikkelforfatteren kan skimtes til venstre i bildet...

Grenserittet 2005, artikkelforfatteren kan skimtes til venstre i bildet…

*Fotodokumentasjon fra TT viser at dette ikke stemmer. Snarere tvert imot står Hallingsokken med armene i kors mens han kun ser på at de andre jobber. Oppførselen vil bli diskutert i neste møte i Sagenes etiske råd. Vi kan i skrivende stund ikke utelukke represalier.

5. AUGUST 2005

NX har satt snuten vestover for å delta i Norseman. Det samme har Harry, dog med andre ambisjoner i kofferten enn NX. Junior har av en eller annen grunn forpliktet seg til å assistere NX og sin onkel på den strabiøse ferden fra fjord til fjell, og vil bivåne det hele fra sidelinjen.  Vi ønsker våre helter lykke til i kampen mot seg selv!

4. AUGUST 2005

Lørdagens harrytur med orangebrun buss er tilnærmet fylt opp med 7 deler Sagene (BTF, Kveita, BTF, BB, Rune, Morten, Hallingsokken), 2 gram Team Fuji, 2 pakker Chioderas, en del Comaratkamerat, 2 spiseskjeer KarlsenCorner, 2 knivsodder Randi&Liv Johanne og en mystisk helt ukjent Lucassen. Avreise 0600, retur fra Halden er estimert til 1530. Pris 400NOK.

3. AUGUST 2005

Høy stemning og dramatikk så det holder i Chausse de Tømte i går kveld. Med 26 mann til start var det duket for mange tette dueller om de dyrebare TDI-poengene. Et kompetent sekreteriat bestående av rekonvalesentene SO og Marius (brakk hånden under gjennomkjøring av løypa kvelden før) fikk se at det ble jevnt om seieren helt til slutt. Ikke veldig overraskende var det SugarFree som trakk det lengste strået. Fra et overskyet Nedre Blanksjø strakk masteren feltet sånn passe langt ut, og i bakkene opp mot Tømte delte moto1 seg opp med SF i tet over toppen. Redaksjonen valgte på dette tidspunkt å gå i bakbrudd, hhv. i moto 3&4. Det er derfor litt vanskelig å gi en autentisk beskrivelsene av hendelsene der foran. Ryktene fortelle at SF ble kjørt inn av Bie, MTBustad osv nedover og langs Movann. Junior var en av de som litt skuffende ble kjørt på flata. Avslutningen til SF var det ingen som kunne svare på, og Færgestad klatret også en rekke plasser i terrenget mot finalen etter å ha blitt tauet frem av hjelperytteren Aune helt fra Liggeren. Sportsidiotene glimret igjen med sitt fravær (litt rart, de guttene er vanligvis ikke redd for å røre på seg), og hadde overlatt hele ansvaret til en frisk Lumbago. I dagens kanskje tetteste duell delte han plass med Sagenes TT. Resultater blir lagt ut på TDI-sidene og www.sportsidiot.com i løpet av dagen. Eventuelle klager sendes red pr epost, men vil neppe tas til følge. Uhell? Tidlig i løpet meldte den langveisfarende Stormo seg tidlig ut med brukket bakaksel, Tuneflua fikk også såpass med tekniske problemer at det ble en DNF. Kveita valgte å ta av brillene inne i skogen og gikk over styret uten at det ble mer enn skrubbsår og vrengt styre. Konfliktene med andre brukere av kommunenes skoger var så vidt jeg skjønner fraværende. Regner dog med at endel menn mellom 40 og 50 fikk ødelagt selvtilliten før Birken når TDI-toget kom drønnende. Etter 6 ritt (det blir kanskje med det) leder/vinner BIE TDI for andre gang, tett fulgt av Kveita og SF. Det er tett i toppen, og deltagelsen har eksplodert – totalt har 68 ryttere fått poeng i årets 6 ritt. Takk for innsatsen. TDI kommer tilbake senere i høst med info om eventuelle ekstraritt og en eventuell bankett, eventuelt vil disse begivenhetene slås sammen, eventuelt arrangert av MTBustad, eventuelt i forbindelse med multisportsevenementet Ille gal. Følg med, følg med.

2. AUGUST 2005

20 forhåndspåmeldte til kveldens mannejevning i Chasse de Tømte. Start fra Nedre Blanksjø 1900. Følgende ekvipasjer er registrert av sekreteriatet: Kveita, BIE, SugarFree, NX, Gåsehud, Togfører-Tom (TT), Lumbago, Casagrande, Løvekongen, La Ruta, Etteranmeldt, Ola, Titten Tei, Hallingsokken, Junior, TD, LPS, MB, HUB og Mora-Nisse. Løypa var fin i går, med sol i kveld blir det riktig trivelig. Ettersom skogen kryr av Birkebeinere er det på sin plass å vise ekstra aktsomhet i dag, kanskje særlig opp til Tømte, der de som kommer nedover får solen rett i øynene sånn nærmere 1930.

1. AUGUST 2005

Lørdag gikk Skarverittet av stabelen i topp forhold. Kveita kjørte raskest av våre og ble 21 i NC. Ol’ startet som vanlig friskt i første bakken, og som vanlig røyk strikken på strikkmotoren inne på fjellet. Årsaken til at han måtte slippe den gruppa han slapp på toppen av bakkene er en viss forsiktighet nedover til Vats. Da toget med bl.a Kveita, BIE og Gretzky kom måtte han ganske raskt slippe. Synd det der, men det er nå engang få ritt utenom TDI som kun er oppoverbakker. Blant den eldre garde hadde man sett frem til duellen mellom BB og TT. Denne duellen avgjorde TT allerede i første bakken, da BB ble sittende med sure ben. Etter å ha kommet hjem med en øks til sin sønn etter forrige deltagelse i Skarverittet, var det opplagt at nedturen ville bli enorm når han denne gangen kun ville levere ut en stor og stygg T-skjorte. TT kjørte etter det vi kan skjønne meget sterkt, han satt inn med blant annet Skjærstad fra Rye. Dette lover godt. Resultatene finner du her. Søndag skulle Ol’ reise kjerringa i det prestisjefylte Gaurhovdrittet. Dessverre var bena som bly etter sprekken dagen før, og han tapte spurten mot den lokale størrelsen Tretterud og ble nummer 2. Resultater her. Vi minner om Chasse de Tømte i morgen, ryktene forteller om langveisfarende gjester fra Drammens-traktene, der det foregår ikke så rent lite tjuvtrening om dagen. Junior har visstnok hengt seg på dette ufine opplegget utenfor allfarvei. Gåsehud er også tilbake i fin form etter bataljen med rullestolpiggeren ved Fetsund, så her skal det gå unna. Meld deg på på TDI-sidene. Til og med NCF sender en observatør for å finne ut hva som skjer i nærskogene i Oslo-området på ukedager. Det er fortsatt en og annen ledig plass på bussen til Grenserittet. Status er Sagene7, Ullrichs2, Team Fuji2 og Geir. Tipper det er plass til 5 til. Kontakt red for plass på bussen.

29. JULI 2005

Etter lange og harde forhandlinger er det endelig klart: Ullrich kjører i Sagene-drakt i La Ruta i november! Over til de noe mer nære ting – TT, Ol’, Kveita og muligens BB stiller i Skarverittet lørdag. Ol’ er i bra slag og bør kunne bite bra fra seg i dette rittet, som utvilsomt har en løypeprofil som passer ham. Han satser også på å gjenta seieren fra i fjor i Gaurhovdrittet på søndagen. Minner igjen om påmelding til tirsdagens Chasse de Tømte, det er er masse poeng up for grabs, og sjanser til å klatre i sammendraget. Meld deg på her!

27. JULI 2005

Sagene har bestilt en buss til Grenserittet, den går fra Esso Fagerborg klokken 0600 lørdag 6. juni (nei, vi plukker ikke opp andre steder). Det er begrenset antall plasser (17 tror jeg vi var ifjor). Foreløpig har Bjørn, Morten (kun ned), Bård, Tom, Rune, Andreas og BTF meldt seg på. I tillegg har ComaSverre+2 og Ullrichs (jr+sr) meldt seg på. Vi deler utgiftene og hvis det blir fullt skulle det bli ca 400 pr snute. Send en epost til formannen hvis du vil være med!

26. JULI 2005

Lengselen etter moskitoer, mojhitas og marerittbakker har tatt overhånd for fire av våre gutter. Kveita og LC er nå påmeldt til La Ruta i november. Kryssingen av mellomamerika vil bli kombinert med rekreasjon, yogakurs og fugletitting. Troppen suppleres etter all sannsynlighet med NX og TT i løpet av denne uken. Jakten på sponsorer starter nå. HUSK: Chasse de Tømte tirsdag 2. august klokken 1900. Meld deg på her.

25. JULI 2005

Etter mange lange TV-dager var LC og Kveita såpass inspirert av Vino at de reiste til Sarpsborg for å kjøre Sarperittet søndag. Sammen med 60 andre stilte de i turklassen. Våre gutter kom inn i moto2 etter å ha sovet litt i timen da toget gikk. En gruppe på tre kom sammen til mål mange minutter foran. Det er uansett mye støting i turklassen, der ungkalvene ser ut til å ha strikkmotorer. De pustet iallefall noe forferdelig hver gang det kom en kneik. For Kveita ble den en fin spinningøkt – girvaieren til storskiva røk etter 20 av 103 km. Snittfarten ble 40.1km/t. Tirsdag er det langintervall fra bommen på VESTsiden av Sognsvann klokken 1730 (dvs ikke ved kiosken). 2x20min. Heng med.

21. JULI 2005

Det er sommerstille, men NX kjørte NM XC forrige helg som en del av oppladningen til Norseman. Det gikk sånn passe i et et miserabelt vær, men han kom iallefall lenger enn Ol’ som i god tradisjon psyket ut i dårlig vær. På en rolig langtur dagen etter NM dukket Øyvind opp som nytt medlem. Med høy frekvens og klassisk Digerud-skjorte skal han styrke laget i 35-39 når han får fart på blodpumpa. Velkommen! Det nærmer seg den hektiske august, og ikke minst Chasse de Tømte tirsdag 2. august. Tømte Grand Prix motsatt vei. Skogwaffe har gruset Gamle Ankervei til ugjenkjennelige, så hvis grusmyra setter seg, kan det bli rekordtider. MELD DEG PÅ HER!

15. JULI 2005

Broren til Storskive-Odd er ute på alle langturers mor i retning Kina, samtidig som SO selv kjeder seg frisk i boksen i Bygdø Alle.Følg helten HER. Han er visstnok i god gang med å spise radioaktiv is i forbindelse med pitstop i den sjarmerende byen Tsjernobyl. Red antar dette er for å lyse opp når mørket etterhvert faller på, slik at selv vodkafulle russere i gamle Ladaer uten lys kan se ham der han hamrer av gårde på det vi antar er storskiva. For alle andre er det felles glede hos Tom lørdag i forbindelse med TDF. 50″ TV er kjøpt i anledning møtet med Pyreneene. Søndag blir det lang grustur fra Brekke klokken 0930. I NM heier vi på Ol’ og NX!! Fortsatt god sommer!

7. JULI 2005

Ja dere, da nærmer det seg sommerferie. Det betyr selvsagt ikke at sykkelen pakkes bort, men hyppigheten på oppdateringer her vil gå dramatisk ned. Neste begivenhet er NM på Skullerud, der Ol’ og NX er påmeldt. Deretter Skarverittet i slutten av juli, her regner jeg med at vi stiller flere. Ellers blir det antakelig noen langturer m/bading i Oslo til uken, ta kontakt med formannen på 99700089 for å avtale tid&sted. PS. Formannen har sjekket ut massasje denne uken. Og ja, det hjelper! Etter flere uker der syra kom som skutt ut av en kanon 15-20 slag under normal terskel, ser det nå ut som ting går rett vei. Da er det bare å bygge formen på nytt. God sommer til alle!

6. JULI 2005

Det er fortsatt problemer med sidene. Red beklager på det sterkeste. Samtidig gratulerer vi Lars med framifrå innsats i Kjoserittet i helgen. Etter meget sterk kjøring , der han i perioder lå foran Comaratenes egen Brede, ble det en meget sterk plassering i M35. Vi gleder oss til høsten sammen med de gamle gutta. Til og med Stein har begynt å få fart på beina, og vant en duell med pike m/bagasjebrett og joggesko ut av Maridalen i går!! Bra!!

*1. JUNI 2005 – 5. JULI 2005 – ARTIKLER MANGLER!

Uvisst hvor det har blitt av juni og starten av juli nyhetene fra 2005.

[Redaksjonsnote til hjelp i letingen; Artikkel fra juli 2005 kan tyde på tekniske problemer, og at disse nyhetene gikk tapt. Virker ihvertfall utrolig at det ikke skulle være noe skriveri denne måneden.]

31. MAI 2005

Foreløpig er det fire mann påmeldt til Elgåfossrittet førstkommende søndag. Ol’ går for seier, TT og SO skal knive om klasseseieren og Kveita er satt opp som hjelperytter og massør.  Påmeldingsfristen går ut i dag – få ut fingeren du også! Dette er absolutt blant de beste rittene – fin løype, morsomme terrengpartier, bra arrangement og fint vær. For de mest notoriske gjerrigknarkene er det også rik anledning til å krysse grensen for å hamstre salmonellainfisert kylling kun få dager før feiringen av unionsoppløsningen.

Det er særlig knyttet store forventninger til deltagelse fra Aasebø-klanen. Ryktene forteller om utbredt tjuvtrening, særlig fra en pappapermierende Morten. Når skal mannen med Rehband sesongdebutere? Kommer Tom til å teste buksene i ritt? Er dette tett nok inntil svenskegrensen for LC?

30. MAI 2005

Moderat aktivitet i helgen, men sportsdirektøren kommanderte 4 mann til start i  Randsfjorden rundt lørdag. 155km i en lett løype, noe tiden viser. Snittfart på 43,5km/t er fort i et såpass langt turritt. Når det er sagt – dette var ikke våre gutters fortjeneste. Rittet ble tatt over av aktører som ønsket trening til Trh-Oslo, og stort sett var det ca 20 mann som satt i denne rulla og holdt farten jevnt høy. Noen støting ut av denne gruppa var fåfengt når det ikke var noen sugende bakker. SO og Kveita satt veldig greit med hovedfeltet inn, mens NX måtte slippe på en av småkulene ca 10 km før mål og kom i land ca 4 min etter vinneren. En svært stresset Håkon var usikker før start, ikke minst fordi han aldri hadde syklet så langt før. Fornuftig nok lot han teten gå ved Jevnaker, og derfra og inn fikk han selskap av eldre menn. En annen ulempe med å bruke lenger tid var at han fikk regn den siste timen, så neste gang tar han nok sjansen på å sitte med lenger. Resultater.

Søndag var TT ute for å gjøre jobben sin som løypetegner – sammen med en stadig sprekere Stein, samt SO og Kveita, kjørte han gjenom TNC. Det ble vel 89km og 1650 høydemeter fra Hammeren til Tryvann ad omveier så vidt jeg husker.  Nøyaktig info følger senere.

EKSTRANYHET: SAGENEVENNEN ULLRICH ER TILBAKE PÅ (UTENDØRS)SYKKELEN ETTER KRAVEBENSBRUDD. HAN SÅ STERK UT OPP TIL TRYVANN.

26. MAI 2005

Juni nærmer seg mer stormskritt, og med det er det høysesong for konkurranser. Førstkommende helg er det Randsfjorden rundt, neste helg klassikeren Elgåfossrittet, deretter årets absolutte høydepunkt TNC tirsdagen etter. Deretter Raumerrittet før vårsesongen avsluttes med Skjennungn Invitational og Farrisrunden. Med litt bedre vær blir det også mulig å etablere en skikkelig form i tid til disse begivenhetene. Meld dere på hvis dere ikke allerede har gjort det!

Forøvrig kan red melde at oppslutningen om TDI slår direkte ut i besøkstallene for disse sidene. I går var det ny rekord med 234 unike brukere! Det er mulig vi kommer til å ansette en del av de journalistene som får fyken i Dagbladet.

25. MAI 2005

Klikk her for flere bilder fra gårsdagens Tømte GP.

25. MAI 2005

Gretzky fyrte av fra blue line og tok Tømte GP!

Det var rekordstor deltagelse i gårsdagens Tømte Grand Prix, og arrangementskomiteen var på forhånd lettere bekymret for eventuelle konflikter med turgåere. Heldigvis var ikke mannen med paraply og «venner helt der oppe» ute på tur i går. Starten gikk greit, med Kveita som master snirklet feltet seg forbi de mest utsatte stedene. Da feltet ble sluppet hadde master’n kjørt på seg sure ben, og det var SugarFree som lå først da feltet nådde første stiparti. Merkelig utsyrsvalg (700 – 32?) gjorde sitt til at det ikke gikk så fort for SugarFree der, og NX ledet an inn på stien. Relativt lite klabb og babb på stien, men feltet fikk allikevel strukket seg. Ute på grusen fikk tospannet Ole-Ola selskap av Gretzky, NX og Bob Affe, og ikke lenge etter kom SugarFree seg opp til tetgruppen. Farten i tet er høy. Ved Movann ryker Ole Chr. på en punktering, og i starten av bakkene opp mot Tømte reiser SugarFree og Gretzky fra resten av motto 1.

I Motto 2 er det Gåsehud som setter dagsorden og kjører jevnt hardt i bakkene. Ol’School var som vanlig overtent hele dagen. E-post og sms hadde tikket inn til redaksjonen i hele går formiddag, og det var lovet show i bakkene. Fra sin plass bakerst i motto 2 rykket Ol’ fra gruppen uten hendene på styret og mens han drakk fra vannflaska. Rykket fikk nok dessverre for Ol’ liten effekt. Etter at han hadde  fått et forsprang på 40-50 meter utlignet resten av gruppe farten hans. I utforbakkene ble show til anti-show og Ol’ ble raskt hentet inn.

Fremme i tet psyker SugarFree opp Gretzky til å henge på i bakkene, og Gretzky klarer det såvidt. SugarFree får betalt for utstyrsvalget på grusen og dundrer avgårde på flatene. Gretzky prøver å bidra uten nevneverdig suksess. Allikevel, SugarFree har ikke de beste dekkene for Ankerveien og gester seieren til Gretzky.

Etter frisk kjøring og et par bad  i vanndammen på Ankerveien er det Bob Affe som tar tredjeplassen fulgt av Kveita, Gåsehud og OlaB på de neste plassene. Fullstendig resultatliste ligger nå på  TdI-siden.

(bilde mangler)

SO ser svært fornøyd ut…

24. MAI 2005

Inspeksjonen av løypa bekrefter mistanken om at det er vått på stien, men absolutt syklbart. Løypa har  fått en meget begrenset merking i form av røde og hvite bånd i kritiske kryss, båndene henger i INNERSVINGEN. Klager over dårlig merking mottas med et skuldertrekk – dette er illegalt må vite. Red tipper slaget vil stå mellom SugarFree, BIE og Bob-Affe, med Bikkjeskinnet som en grei outsider.

23. MAI 2005

Litt praktisk info om Tømte Grand Prix: START tirsdag 1930. Oppmøte og opprop på den lille p-plassen der grusveien stikker inn i skogen fra Lacmannsvei. TD Ullrich vil kjøre bil fra start og til innerst på p-plassen v/Sognsvann. Det vil være mulig å sende klær med Ulle (som er en veldig god gutt som hjelper til med det praktiske!!).

Løypa følger grusveien i åssiden på østsiden av Maridalsvannet, her er det strengt nødvendig å vise hensyn til andre brukere!! 30 mann pluss ER skremmende å møte på. Etter noen km er det mulig å ta til venstre for å skli ned i Maridalen, vi stikker til høyre. Etter noen hundre meter går det en sti 90 grader til venstre der veien kommer inn på slette. Teknisk kaos i ca 1 km, her blir det strekk i feltet. Ute på veien tar vil til venstre, det er raskt terreng noen km og en meget hard sving til høyre etter et par km. Denne er det lett å overse! Herfra er det stigning og til venstre på toppen av bakken, grov grus ned til Snippen. Over en trebro og til høyre, etterhvert langs Movann og opp bakken etter vannet. IKKE videre til Ørfiske, men opp mot Tømte (står sykkelskilt). Over Tømte er det rask nedkjøring over Rottungen og opp på Nordmarksveien, denne følges til sørenden av Skjærsjøen, vi krysser demningen og tar til venstre retning Hammeren etter bommen på andre siden. Følger veien gjennom bommen på Nordseter, og fliser bort til høyre Gamle Ankervei 200 metere etter bommen. Mål ved Nedre Blanksjø (dvs 400 meter før man kommer ut på lysløypa mellom Sognsvann og Ullevålseter.

Hvis noen ikke finner frem til start, ring arr. på 99700089. All deltagelse på eget ansvar. Dette blir gøy.

23. MAI 2005

Bob-Affe er i gang, og i Mossedrakta kjørte han inn til en 6. plass i NC Follo søndag. Formen er med andre ord klart stigende, og han har i likhet med en rekke andre sterke navn meldt sin ankomst til Tømte Grand Prix tirsdag.

Tour d’Illégal har etterhvert etablert seg som et hverdagsalternativ til NC, iallefall når det gjelder deltagere. Kvaliteten er vel også brukbar skulle en mene. For de som ikke er kjent…. løypa vil i meget begrenset grad bli merket. Mer praktisk info senere i dag, her er lista med forhåndspåmeldte (TD Ullrich har tildelt illegale navn etter beste evne, hvis noen føler seg støtt og vil ha et annet navn må de ta kontakt med sekreteriatet).

Andreas Tveitereid Kveita Sagene Lunsjbar
Leif Oddvin Jensen Bikkja Sportsidiot.com
Tom Larsen SugarFree Frøy
Øystein Olsen Øystein Ceres
Odd Solheim Storskive-Odd Akeforeningen
Erik Nordby NX Sagene IF
Kenneth Gavoll-Hansen Kattekvinnen Sportsidiot.com
Vegard Spiten Hiawatha Sportsidiot.com
Tom Lund TT Sagene IF
Patrick Aaserud Gåsehud Sauna-Diana
Jens Aas Casagrande Sportsidiot.com
Espen Aune Taunus Østmarka
Torstein Bomann-Larsen Lumbago Sportsidiot.com
Stein Are Grønvold Sten Are Coma Tours
Bjørn Tscherning Hjulstad Hallingsokken Sagene Lunsjbar
Ståle Samuelsen Stålet Ceres
Bjørn Tore Foss BTF Sagene IF
Pål Longva Pål Tindeklubben
Rune Sørheim Titten Tei Østmarka/KGB
Øystein Skjærholt Raven Team Egotripp
Bjørn Ivar Ekeberg BIE Ceres
Odd Ivar Lindløv Bob-Affe Jamaica Show Events
Eskil Knag Firefighter Hakadal Snus og Hæljern
Lars Christian Aasebø LC Sagene IF
Espen Wethe Ol’School Sagene IF

20. MAI 2005

Ingen av de savnede Sagene-rytterne dukket opp på pressekonferansen i går, og en slukøret journalist fra sportsidiot.com måtte reise hjem ut uten nytt til redaktøren, dog etter å ha deltatt på noen intervaller fra Hammeren til Tryvannstårnet.  Casagrande viste i likhet med Belgisk Bård klart stigende formkurve, og forventningene stiger eksponentielt frem mot neste etappe i TDI.

3. etappe i TDI er Tømte Grand Prix førstkommende tirsdag; meld deg på her. Da de første kilometrene kan by på konflikter med andre brukere, er det en fordel om man kan stille i illegalt antrekk og ikke klubboutfit.

19. MAI 2005

Forsvinningshysteriet har nådd Sagene! Det er ikke bare i Lyn man har problemer med å holde på talentene. Sagene IF holder i dag klokken 1830 pressekonferanse på Hammeren der det redegjøres for savnede ryttere, dvs medlemmer som har forsvunnet fra fellestreninger og ritt de seneste ukene. Vi nevner i fleng Junior (kidnappet av en fjern slektning av Freud), Hallingsokken (kidnappet av Kattekvinnen2), Ol’ School (kidnappet av G-sport) og M7 (kidnappet av kiropraktoren). Hvis noen ser en eller flere i denne gjengen sammen med sixpenceagenten John Shitt-au eller Morgan Morgan, ta kontakt med formannen, så skal han rydde opp i problemene.

Pressekonferansen blir etterfulgt av straffetrening for de fortapte sønner som evt måtte finne på å innfinne seg, samt andre interesserte.

18. MAI 2005

Tømte Grand Prix arrangeres allerede førstkommende tirsdag klokken 19.30. MELD DEG PÅ HER! Se TDI-sidene for mer informasjon.

18. MAI 2005

Været 16. mai skremte vannet av småsyke Sagene-gutter, desto mer gledelig at 1) Håkon kjørte sitt første ritt noensinne 2) LC kjørte sitt første ritt på 2år og 9mnd. Den utsendte troppen til Follo-rittet hevder at været slettes ikke var så galt, selv om gradestokken viste 4 grader. LC satt rutinert inn med moto1 og våget seg ikke frem i spurten som Thorsby vant, mens Håkon datt av litt tidligere i det småkuperte Follo-landskapet. MEN hele tiden satt Johan Kaggestad i hodet hans og messet «ikke se deg tilbake i en spurt, ikke seg deg tilbake i en spurt». Resultatet ble visstnok en sterk spurtseier i moto2. Gratulerer med bra start på sykkelkarrieren!

13. MAI 2005

På 28″-hjul og stiv gaffel feide Tom Larsen inn til seier i Grustråkken i går kveld. Med sol, tørre veier og et kompetent sekreteriat var det ingen som kunne klage på forholdene. Sagene klarte såvidt å lure en mann i på pallen – Kveita reiste seg etter fiaskoen på tirsdag og knep 3. plassen bak Øystein Olsen fra Ceres. Han uttalte etterpå at han var meget fornøyd med å perse med 40 sek. Storskive kjørte litt feil, men få likevel godkjent med en 9. plass og vant en fortjent uttrekkspremie. Tom og NX var ca like jevne som ifjor, men på dårligere tid.  Nesten minuttet bak SO er i meste laget, og 2 min bak Kveita er helt sikkert i meste laget.  Her er det mer å gå på for begge. BTF og Belgisk Bård kjørte begge betydelig feil, og det er vanskelig å vurdere formen utifra tidene. Stort pluss til BB for i det hele tatt å komme til start!

Resultatene inneholder forøvrig ingen store overraskelser, men det er hyggelig at Berntsen og Katta virker å være på sporet etter trøblete fjorårssesonger. For den utstyrinteresserte er det verdt å merke seg det store innslaget av stive gafler i alle mulige materialer. Særlig den syke BIEs estetiske og tilsynelatende passe fleksible titangaffel gjorde inntrykk på den ene delen av red. Takk til Even, Kattemamma og Lumbagos bedre halvdel for hjelp med tidtaking.

RAUMERRITTET BLIR 250 KRONER DYRERE 15. MAI!! MELD DERE PÅ NÅ!

12. MAI 2005

I kveld er det klart for Grustråkken, som også er andre etappe i TDI. Sagene har skuffende få forhåndspåmeldte, så benytt muligheten til å etteranmelde deg!! En kort runde blant våre gutter viser også at det er stor usikkerhet rundt flere av de påmeldte; Fjorårstreer Ol’ er støkk med slavejobbing til 2200 nesten hver kveld (ryker hele sesongen mon tro?), SO har enda ikke fått sykkel etter at han tråkket Helium’en i filler og Belgisk Bård har akkurat fått unge nummer to og er under et voldsomt press av kona. Uansett seees vi på Skullerudstua i god tid før første start 18.30.

Ellers er det bad news fra M7 – ryggen har slått seg fullstendig vrang igjen og sesongen er antakelig over før den begynte.

11. MAI 2005

Fullstendig fiasko på Harestua i går kveld! Etter en del forfall ble det bare SO og Kveita som reiste oppover til MegaMila tirsdag kveld. Dessverre for SO var det fullt!! og ikke mulig med etteranmelding, og han returnerte på sykkel til byen. Kveita gjennomførte oppvarming i enomhet. Kjedelig. Ut fra start på våt asfalt ble det tidlig klart at 5000 høydemeter med toppturer i bratte Lyngen-renner satt i beina, dette gikk for sakte. 15.18 er ikke mye å skrive hjem om, men han spiste ganske sikkert flest vafler med jordbærsyltetøy (4).

9. MAI 2005

Meld dere på til Grustråkken! Mrk tidspunktet – 1830 førstkommende torsdag. Rittet er flyttet fra 16. mai. God Sagene-innsats her i fjor, det er mye å forsvare. Rittet er samtidig andre etappe i Tour d’Illegal.

3. MAI 2005

De noe bredere lag av Sagene har nå startet oppkjøringen. Med nyinnkjøpte racere dro Morten og Håkon med LC på tur i Follo søndag. Mye frisk kjøring og endel nestenulykker. Morten var blant annet svært opptatt av å finne ut hvor lanngt kornet hadde kommet. Minner om MegaMila neste uke – 10 km paddeflat tempo på Harestua. Påmelding innen fredag førstkommende.

Peder savner nyheter om Mora-Nisse. Rapportene forteller at han jobber mye og tar seg av sin gravide kone, men supplerer med løping til og fra jobb på Skøyen. Det er uklart om han har funnet frem den 20 år gamle Miayata’en, men red. anbefaler i såfall et dekkskifte.

2. MAI 2005

Det er ikke til å komme ifra. Junior blir eldre han også. Ett år siden sist bursdag faktisk. Gratulerer med dagen!

2. MAI 2005 – SAGENE DOMINANS I HØYÅSRITTET

Søndag morgen sto alle jordens bundne treller opp og dro til Halden for å kjøre Høiås-rittet. Trellene bestod i dag av Ol`, TT, NX og Kveita, supplert av den gode feen fra Moss, Bob-Affe. Korrekt antrukket i de nye og svært hvite draktene, var våre gutter definitivt de mest jålete i et felt fullt av mye rart. Rittet åpner med 7 km asfalt, før det skjærer 90 grader inn på grus. Etter ca 10 min på denne veien faller det som skal bli avgjørelsen – Kveita rykker i en liten bakke og får raskt 40 meter, samtidig ofrer Ol’ seg ved å stupe i grusen (han hadde heldigvis ikke nye klær). Litt overrasket ser Kveita seg tilbake og konstaterer at NX, TT og Bob-Affe helt korrekt bremser feltet så godt de kan.

Deretter er det 45 minutter tempo for Kveita, og på det meste er avstanden oppe i 50 sek til feltet. I den siste stigningen opp til Høiås-hytta kontrollerer formannen inn.

NX sitter foran i feltet bak og lager kvalm for alle de som prøver å få til noe samarbeid, mens TT lader kruttet for den siste bakken. Ol’ kjører det han kan bak for å ta igjen hovedfeltet.

På vei inn i den siste 5km lange bakken støter NX fra feltet og får kun selskap av en lokal særping. Ol’ har kjørt  sterkt etter velten, og kommer opp til de to på de siste kilometerne, kriger om andreplassen med karen fra Særp, men må gi tapt de siste meterne. NX stivner litt på slutten og havner rett bak på fjerde. TT kommer inn omtrent samtidig med Bob-Affe rundt nummer 10. Resultater.

29. APRIL 2005 – KTT, EN UBETINGET SUKSESS!

Til tross for bra bjeffing fra Bikkja tok LigthFlight oppskriftsmessig hjem seieren i det første rittet i TdI II. I Ol’Schools fravær var det dessverre ingen som kunne true Kveita i jakten på bestemannspremien til Sagene.

Ingen kunne i hvert fall skylde på forholdene. Sol, bra temperatur og medvind gjorde sitt til at tidene ikke ble altfor stygg april-lesning.

Tatt i betraktning at det jo faktisk fremdeles bare er april må vi vel kunne si at SO innfridde forventningene. For enkelte andre (Casa, M7 og Lumbago) må det vel understrekes at det er en god del treningsarbeide som gjenstår. Lumbagos manglende grunnlag ble forøvrig en dyr affære for Kveita og NX som hadde satt pengene sine på at han ville klå Katta.

Ålreit innsats av den freske pappa BB og hans oppussingsslektning Hallingssokken bør også nevnes.  Ellers gir redaksjonen til nød godkjent (for de vi har kompetanse til å uttale oss om) til: NX, TT, Hiawatha og Løvekongen.

Teknisk delegert Ulle jobber frenetisk med å få ferdig Watt-listen. Vi regner med at den kommer i løpet av dagen. Takk til både ham og Wag-the-dog for glimrende tidtaking m.m. Resultater.

(bilde mangler)

Sliten TT puster ut

28. APRIL 2005

Startlista for klatringen til Tryvann. Etteranmeldte blir plassert foran og bak feltet, de 5 plassene før Alf blir fylt opp først. Trekningen har foregått 100% randomisert, så ingen klager tas til følge. Vi satser på start fra 18.30.00, så hvis ingen etteranmelder seg stikkeR Alf ut 18:32:30.

5 Alf Hansen Løven Oslo Energi
6 Torstein Bomann-Larsen Lumbago Sportsidiot.com
7 Erik Nordby NX Sagene Lunsjbar
8 Thomas Henriksen LightFlight Fossum
9 Bård Idås Belgisk Bård Sagene Sykkel
10 Leif Oddvin Jensen Bikkja Sportsidiot.com
11 Bjørn Tscherning Hjulstad Hallingsokken Sagene Lunsjbar
12 Odd Solheim Storskive-Odd Akeforeningen
13 Tallak Strandenæs Luger Platou
14 Vegard Spiten Hiawatha Sportsidiot.com
15 Even Alfred Chiodera Ulle Sportsidiot.com
16 Andreas Tveitereid Kveita Sagene Lunsjbar
17 Kenneth Gavoll-Hansen Kattekvinnen Sportsidiot.com
18 Sigmund Aas NoName Rye
19 Håkon Imbsen Chaplin Sportsidiot.com
20 Aun Heming Schøyen M7 Sagene Sykkel
21 Tom Lund TT Sagene Sykkel
22 Espen Wethe Ol’School Sagene Lunsjbar
23 Jens Aas Casagrande Sportsidiot.com

28. APRIL 2005

Arrangørene av KTT har fått en henvendelse fra Professor Ullrich, som ønsker å lage en alternativ resultatliste basert på produserte watt i kveldens tevling. I den forbindelse vil han veie alle deltakerne før start, og deretter bruke denne linken for å generere resultater. Håper ingen motsetter seg å delta i dette vitenskapelige prosjektet. Forøvrig vil startlisten basere seg på randomisert trekning, til tross for at Prof. Ullrich motsetter seg dette. Startlisten legges ut ca 1400.

Kveldens favoritter? Il Cane, Ol’School og Sigmund Aas.

27. APRIL 2005

Mannen som notorisk unndrar seg oppmerksomhet og kjører sitt eget løp hele veien melder til redaksjonen at han stiller til start i Moss MTBs 24-timersritt siste helgen i mai hvis Sagene klarer å stable et lag på bena. Sammen med NX og Bob Affe var jo LC på det vinnende laget i samme ritt for noen år siden. Stiller et par raske Sagenegutter til, vil vi igjen ha et slagkraftig lag i år. Da LC kan være vanskelig å få tak på, kan eventuelt interesserte melde seg til NX.

(bilde mangler)

Moss MTB 24 2001: LC forsøker som vanlig å gjemme seg, men vår fotograf klarte allikevel å få fanget ham i søkeren. Mannen som ligger og drar seg er forøvrig NX.

27. APRIL 2005

Foreløpig startliste KTT, 1. etappe i TDI. Merk at startrekkefølgen ikke er bestemt!! Start fra 18.30!! Etteranmelding til 18.15, det er meldt bra vær.

Odd Solheim Akeforeningen
Andreas Tveitereid Sagene Lunsjbar
Kenneth Gavoll-Hansen Sportsidiot.com
Torstein Bomann-Larsen Sportsidiot.com
Thomas Henriksen Fossum
Erik Nordby Sagene Lunsjbar
Espen Wethe Sagene Lunsjbar
Tom Lund Sagene Sykkel
Even Alfred Chiodera Sportsidiot.com
Bjørn Tscherning Hjulstad Sagene Lunsjbar
Leif Oddvin Jensen Sportsidiot.com
Alf Hansen Oslo Energi
Aun Heming Schøyen Sagene Sykkel
Tallak Strandenæs Platou
Vegard Spiten Sportsidiot.com
Sigmund Aas Rye

27. APRIL 2005

Symptomatisk nok krymper deltagelsen på felles intervalltrening før årets første showdown i KTT. Stadig flere sitter med kortene limt til brystet eller gjemmer seg bort i skogen. De aller verste sender meldinger om at de er stuck på jobb til 23.00 og ikke får trent i det hele tatt. Yeah right.

Dessverre for unnasluntrerne er formannen over alt, og det er ikke lett å gjemme seg med røde Corratec-dekk i Maridalen, noe LC fikk erfare. M7 er hyggelig nok tilbake på trening, og har ikke ligget på latsiden. Riktig frisk og rask var han i går, ser til og med ut som om det kan bli en start på torsdag.  SO faket tunge ben mens TT og Kveita kjørte seg stive til Tryvann.

26. APRIL 2005

Om to dager braker det løs med det som for de aller fleste blir sesongens første ritt. Den særdeles spennende løyeprofilen er klar (nei den er ikke tegnet av en femåring). Full terminliste og flere profiler ligger på TdI-linken i venstre kolonne.

(bilde mangler)

Som mosjonistene vet, er den norske sykkelsesongen delt i to, 2mnd før sommeren og 1 mnd etter sommeren. Under følger Sagenes terminliste for 2005-sesongen del 1. Høydare i gult.

Dato Begivenhet Type
28.apr Klatringen til Tryvann Racer
01.mai Høiås-rittet Stiv gaffel
04.mai Scott Cup Løren Terreng
5-8. Mai Masters Racer
10.mai MegaMila Racer
14.mai Ceres-rittet Racer
16.mai Grustråkken Stiv gaffel
22.mai NC Follo Terreng
24.mai Tømte Grand Prix Terreng
28.mai Randsfjorden rundt Racer
29.mai Vestfold Rundt Racer
04.jun Telemarkssyklisten Stiv gaffel
05.jun Elgåfoss Terreng
07.jun TNC Stiv gaffel
11.jun Raumerrittet Terreng
12.jun NC Holmenkollen Terreng
14.jun Skjennungen Invitational Stiv gaffel
18.jun Farrisrunden Terreng
19.jun Østårrittet Terreng

25. APRIL 2005

Vi har dessverre ingen bilder av SOs tryn på en issvull i bakken ned til Bjørnsjøen lørdag, men kan isteden vise Mr. Specializeds inkompetanse når det kommer til lapping. Som vanlig er det den gode feen NX som trår til når noe går i stykker…. hva den fjotten av en formann bidrar med i bakgrunnen er høyst uklart.

(bilde mangler)
HP punkterer og er dessverre ikke en blekksprut (Foto: Tom)

Søndag var det Hurum-tur for morgenfriske Sagene-gutter, som fikk besøk av en Katt fra Sagene, denne gangen ikke i det sedvanlige kompaniskapet med en hund. Lurer på om de har kranglet og ikke er på talefot. Dagens quiz for nye lesere: Hvem av disse 5 kara er Ol’School??

(bilde mangler)

Is, brus og kaffe ved Klokkarstua søndag. (Foto: Kveita)

22. APRIL 2005

Legg merke til det historiske bildet under. Junior ble på gårsdagens intervalltrening observert uten hjelm for første gang på 10 år. Årsaken er visstnok at han har gitt den bort i påvente av ny før han skal på «studietur» til Nice neste uke.  Sagene mister med andre ord sitt beste kort til torsdagens ritt. 6 mann på trening i går, og Lars sliter fortsatt med tunge ben. Han la i tillegg inn en punktering, og forsvant før foto-shooten. Det har kommet spørsmål til om det er lov å kjøre uten hjelm i KTT, og svaret må bli ja ettersom det er en mountain-top-finish.

(bilde mangler)

BTF, Junior, SO og TT nyter kveldssolen på på Grefsenkollen. (Foto: Kveita)

21. APRIL 2005

Gudfar var ute på tur uten noen av consiglieriene sine i går ettermiddag, og helt ut av det blå blir han kjørt i senk av en vinrød Golf. Og det på sykkelvei! Det er guds lykke at Gudfar er myk og fin i kroppen, og saltoen med sykkel resulterte ikke i annet enn opprevet bukse og noen skrubbsår. Idioten i bilen fikk en del helt grei verbal overhøvling og tilbød seg pronte å dekke skadene. Det skal han, og i tillegg blir det det obligatoriske avkuttede hestehodet i sengen hans om ikke den oversendte regningen er på plass innen rimelig kort tid. Hvis ikke blir det betongtøfler og bad i Oslofjorden på Arve Dahl Nielsen.

Husk fellestrening i dag.

20. APRIL 2005

Redaksjonen trekker tilbake alle påstander om unnasluntring. Referat fra Styremedlem Tom som fikk ansvaret for treningen da både Gudfar og Consiglieri var fraværende:

Denne ettermiddagen stilte fire solyre Sagene-ryttere opp på Gaustad til trening; SO, BTF, Bendik og TT. I motsetning til tidligere praksis startet vi dagens økt med lett oppvarming i Ris området. Dragene gikk så fra Slemdal til Frognerseteren og deretter Gressbanen til Frognerseteren. I Ol’s fravær var det SO som tok over som kanonkule og akselererte lett fra hopen rundt midtveis. Etter eget utsagn var forklaringen at dragene ble gjennomført på høyere tråkkfrekvens enn vanlig. Nok en radikal endring fra mannen som nylig kjøpte sin første pulsklokke… det neste blir vel intervalltrening i tekniske partier!! Ellers kan det nevnes at Aun tok turen innom Frognerseteren for å hilse på sine klubbkamerater. Han hadde nettopp kjørt MTB drag i marka, og tatt i betraktning hvor hvite hans klær fortsatt var så kan det nok tenkes at vi snart kan legge den ene av ukens intervalløkter til grus.

Ellers så har vi mottatt invitasjon til Triatlon-helg i Stavern 1.-3. juli. Link her. Det blir Halv-Ironman (som de kaller Seigmann) den 3. juli og familiære arrangement de andre dagene.

20. APRIL 2005

Ny link i venstre kolonne med invitasjon til TDI! Løypeprofilansvarlig er Mekke-Tom. De resterende profilene blir lagt ut så snart Tom får syklet gjennom de forskjellige traseene.

Redaksjonen klarte dessverre ikke å få sendt en mann til gårsdagens fellestrening. Derfor ingen rapport. Vi har forgjeves forsøkt å få de forskjellige personene i tale, men uten hell. Har de noe å skjule? Ble det kuttet i svingene og syklet 10-15 slag under terskel?

19. APRIL 2005 – SJUK I PÆRA!

Skremmende meldinger tikker inn til redaksjonen. Kveita trillet ut fra sitt habitat i Ullevålsveien kl 06.00 i dag og syklet Kikutrunden før jobb! Finnes det virkelig ingen grenser for hva tjuvtrenerne tillater seg?

19. APRIL 2005

Red har mottatt livstegn fra Bob-Affe, som i god tradisjon hevder at formen er elendig, og at han er trist skue. Det tror vi rett og slett ikke noe på, og gleder oss til å se Bob med glatte og fine ben i Høiås-rittet 1. mai.

18. APRIL 2005

Programmet til den andre utgaven av Tour d’Illégal er klart. Gjør jobben enklere for arrangørene og meld deg på det første rittetHER. Start klokken 1830 krysset Lybekkveien/Holmenkollveien, etteranmelding mulig frem til 1815.

18. APRIL 2005

125km til Hvitsten og Son søndag, 6 mann stilte og det går litt fortere for hver tur. Dessverre for Lars N., som debuterte akkurat denne dagen. Før Hvitsten var det mumling om boller og stopp, det er tydelig at han ble vant til kos i Frikransen. Han kom seg til mål, men trenger fortsatt noen turer for å sitte lett med. Til alt overmål var det såvidt han rakk jobben. BTF fløy på en sky etter mirakelet i hjembyen Ålesund dagen før, og virker som en fin tilvekst med akrobatiske evner. Leverte D-moment etter nærkontakt med trikkeskinnene i Gamlebyen. Ellers var Tom, SO, LC og Kveita på plass med stigende form.

(bilde mangler)

Lørdag har utviklet seg til tjuvtreningsdagen fremfor noen, og denne gangen var det NX og Belgisk Bård som avslørte hverandre. BB mener med andre ord alvor, det er ikke alle som prioriterer trening 2 dager etter familieforøkelse. Ivar Hoff er stolt av deg.

15. APRIL 2005

God nyhet: Belgisk Bård har blitt far til en kjekk kar på 2,8 kg og 50 cm. Familiære relasjoner innebærer at Hallingsokken noch ein mal har blitt onkel, og et nytt ledd er lagt til den lange lenken av arvinger til Hallingsokk-konsernet, hjørnesteinsbedriften på Flå ved siden av bjørneparken.

Dårlig nyhet: NX er satt på antibiotika med en betent tå, etter å ha ignorert enorme smerter i 6 uker. Med på lasset fulgte rekvisjon til kirurg. Det er uklart om det er snakk om amputasjon.

Husk rolig langtur søndag 0930 fra Vaerland Bru. Fra ulike hold har vi mottatt signaler om at folk ikke tør møte opp av frykt for tempoet. Det er ikke noe å være redd for, turene ligger mellom 28 og 29km/t i snittfart.

14. APRIL 2005

Vi gratulerer Il Pedro Gigante med sitt andre avkom, som skled ut i går kveld. 3990 gram og 53 cm. Hurra hurra! I morgen er det Belgisk Bårds tur, så her går det unna i svingene.

Den tidligere omtalte Hubben har som den første i Sagene kjøpt sykkel på ebay – en flunkende ny Specialized S-works med 10-delt Ultegra. Prisen landet på $1601 før sending. Vi gratulerer og hever forventningene til Hubben helt opp til deltagelse i ritt på landeveien. Gaustatråkket for eksempel.

12. APRIL 2005

Hubben shopper racer for tiden. Mr. Specialized ga tommelen ned for Sportslagerets sorte Pro ’04 i går kveld. Begrunnelsen? Den var ikke rød! Nå satses det frisk på at budet på en av to S-Works på eBay skal gå inn. Fargen? Stilfull rød selvfølgelig, matcher offroader’n perfekt. Fra nå av blir det vel bare «duden med de røde syklene».

12. APRIL 2005

Invitasjonene til ritt strømmer inn til PB 3450 Bjølsen og formannens epost. Endel obskure ting og en del av interesse. Jeg minner om at endel av de kostbare rittene opererer med prisstigning utover sesongen, så hvis du vet du skal stille er det bare å få ut fingeren. Farris, Grense, Skarve, P4 og Holmenkollrittet er NC, og koster uansett kun 100.- for de som kjører elite (krever helårslisens). Først opp er rundbanerittet Vårtråkken i Vikersund 23. april tror jeg det er. Forhåpentligvis står også fjorårets trivelige Høiåsritt i Halden på programmet også i år.

Fra sykestua: Wagle er definitivt på bedringens vei, nå er det ikke lenge til han plasserer sine 114,3kg på sykkelen på 7,4kg med karbonstyrerør. Risikosport. Hjulstad er tufs, og onde tunger vil ha det til at han allerede har gitt opp kampen mot svogers.

Junior  løper som kjent fort, og det blir testløp på beina i neste uke, vi må bare vente til han er ferdig med eksamen i bjørnepsykologi. Ekskrusjonen til bjørneparken i Flå sist lørdag var visstnok vellykket. Mer info følger om testløpet i slutten av uka. Først er det intervall på asfalt fra Gaustad i dag klokken 18.30. Formannen legger opp til et variert trasévalg.

11. APRIL 2005

Styret mottok fredag en henvendelse om at Nordmarka rundt er langt primo april. Formannen tok tilbakemeldingen til etterretning – sikkert til stor glede for de som mener at det opplyste eneveldet er den beste styringsformen. Seks Sagenegutter og en Hasle-Lørenspion kunne tilbringe resten av ettermiddagen på sofa’n og nyte Paris-Roubaix passe slitne, men fornøyde, etter 4+ timer rundt i Romerikstraktene.

Bendik møtte til trening for første gang for året. Med kjentmannsmerket i traktene fungerte han som guide og ble sittende mye i front sammen med en vårkåt formann i starten. Mot slutten gikk han over til litt dype «Høyre!» eller «Venstre!». BB, LC og NX var fremme litt innimellom, men satt stort sett trygt plassert bak i gruppen og lot spionen få slite i motvinden innover til byen igjen. Discogrande var svært passiv, bortsett fra da han deltok i en hyggelig passiar om forbikjøringsteknikker som vi hadde med en lokal bilist. Til gjengjeld var han den eneste som klarte å bli avbildet med formannens splitter nye Samsung mobiltelefon med 1.3 megapixel kamera. Resultatet:

(bilde mangler)

8. APRIL 2005

Formannen fornekter seg ikke, og bekrefter sitt rykte som godværssyklist. Langturen lørdag er flyttet til søndag pga. en bedre og noe varmere værmelding, samme tidspunkt og sted.  Se treningssidene for info. Stjernetråkken utgår pga. laber interesse. Blir spennende å se hvem som spretter opp i otta søndag bortsett fra Belgisk Bård. Husk at det er Helvete i Nord (Paris-Roubaix) på TV på ettermiddagen, så man må uansett komme seg ut tidlig for å få med seg denne begivenheten!

7. APRIL 2005

Trist vær. Ingen felles sykkeltrening i dag.

6. APRIL 2005

SO har fått stjernenykker, antakelig inspirert av sin mentor og gode venn. Valgte i går trening på egenhånd på samme tidspunkt som fellestreningen. Styret vil ta opp denne oppførselen på neste styremøte, det er er ikke umulig at han havner på transfer-lista med det første.

Ny bekledning er i pipeline, er ventet i løpet av 2 uker ifølge matrialforvalteren. En rapport fra Peder vitner om hvor galt det kan gå når man i løpet av kort tid går fra en situasjon som lykkelig og veltrent ungkar til kone og to barn – igår kuttet han styret med hele 6 cm for å tilpasse sykkelen den nye skulderbredden. Med på lasset er tynne ben og stor mage. Trist at det skulle ende slik.

4. APRIL 2005

Solid oppmøte på årets første felles langtur søndag. 8 mann, hvorav kun to det luktet gammel fyll av. Bra. Det ble 100km utover i Follo-traktene, det er ikke bare Tom Boonen som er i form. Fra Enebakk viste Togfører-Tom at det er trøkk i pedalene allerede, og Ol’ School’s spede forsøk på føring på flatene ble avløst av en reell tempohevning. Junior på MTB hadde mer enn nok med å ta bakhjulet til nest sistemann SO i 45km/t. SO selv var uvanlig passiv hele dagen. Han satt vel og tenkte på de åtte timene han hadde tilbrakt med utekstet finsk fjernsynsdrama og vodka kvelden før. Eller var det rett og slett lørdagens 4.30 på Hurum som satt i beina? Det er forøvrig verdt å merke seg at Belgisk Blå, på dagen ett år etter at han selv kjørte Flandern Rundt, allerede virker å ha etablert et fysisk og psykisk overtak på no show Hallingsokken. De øvrige deltakerne, NX, LC og Kveita satt kontrollert med og fylte rutinert på med berlinerboller fortløpende.

1. APRIL 2005

Makan til vrøvl som oppslaget under har man vel ikke sett siden «naken greve jager neger med øks» i VG 1977.  Da er det mer interessant med noen ord om årets første intervalløkt i Holmenkolltraktene, der 6 Sagene-gutter og en overløper fra Idiotene stilte til start. Ulle, Ol’ og Junior bekreftet en tidlig formtopp, SO og Tom havnet i ingenmannsland, Kveita og BTF dannet baktroppen mens LC allerede på Slemdal kunngjorde at dette var for tidlig på året for den slags hardkjør. To drag; Gaustad-Fr.seter og Besserud-SoriaMoria o/Voksenlia. Kaldt nedover gitt, sommeren er ikke her riktig enda. Neste felles er rolig tur fra Vaterland Bru (ved Café Con Bar) søndag klokken 1100. Flere av medlemmene murrer og mener dette er sent, og ja det er det. Men husk at det er kaldt i morgentimene. Vi satser på ca 3 timer asfalt retning Ås osv.

1. APRIL 2005

(bilde mangler)

NX satser mot Styrkeprøven ’05 sammen med BOC!
Slik kan det altså i år se ut etter målgang på Valle Hovin 25. juni

Som et ledd i satsningen mot Norsmann har NX besluttet å stille til start i Styrkeprøven i 2005. Valget av lag stod mellom Rye og BOC, og selv om NX har en fortid i Rye ble vennskapet med noen av BOCs Sportsidiot-kanoner utslagsgivende. Planen ble første gang luftet på bussen hjem fra Mora for en knapp måned siden, og i den senere tiden har det foregått et frenetisk arbeid i kulissene.

Lenge så det ut til at NX skulle få lov til å stille i Sagenes stolte hvite og sorte trøye, men etter at et par av gamlekara i BOC satte seg på bakbena har NX nå blitt nødt til å melde seg inn i BOC og kommer altså til å stille i deres gule og sorte trøye. Hvorvidt dette vil få konsekvenser for eventuelt fremtidige verv i Sagene IF Sykkel er fremdeles uklart.

31. MARS 2005

Både BB og Peder jobber med rekruttering, og vil i løpet av de nærmeste 14 dagene få levert de varene de bestilte for ca 9 måneder siden. Det er usikkert hvordan denne doblingen av stallen vil slå ut treningsmessig, særlig er det tvil om Peders vilje til å prioritere trening i tiden fremover.

30. MARS 2005

Tom måtte låne verktøy, men fikk omsider lappet sammen kjedet sitt. Muligens har han besluttet å legge mekanisk trøbbel til trening i stedet for ritt i år? Sikker ikke dumt!

(bilde mangler)

Ikke overraskende var det stort sett kakespising det gikk i. Den glorete genseren til Kveita er resultat av blitz, ikke ekstremt jåleri. Legg spesielt merke til damen i baren, hun var klar for Ulle.

(bilde mangler)

For de pikene som måtte finne på å lese dette, er det verdt å merke seg at både DiscoGrande og Kveita er fremragende kokker. Spesielt øl- og rødvinssausen til DG slo an hos medokkupantene i IL FOIONOCO.

(bilde mangler)

Vi har videre mottatt en pressemelding fra Ol’School:

«Til de som har vært bekymret for at Ol’School ikke skal leve opp til navnet sitt i år er det ingen grunn til bekymring: Canyon buksene (merk: flertall) er funnet fram, og klare til terskeldrag opp Categorie Hors fjellet Mont Tryvann. I påvente av 6.8kg klatremonster vil også Specialized sykker’n fra 1994 bli tatt i bruk.

Ol'»

30. MARS 2005

Med fare for egen helse, i luft full av all verdens spennende partikler, stod smøreteamet oppe til langt på natt og sørget for at det i hvert fall ikke skulle stå på skiene under birken.

Årets Birkebeinerrenn ble en gedigen nedtur for NX. Ryggen slo seg vrang etter bare 15-20 minutters gange, og derfra og opp til Sjusjøen ble påskeferien innledet noe tidligere enn planlagt. Etter en grundig analyse av fadesen har vi nå kommet frem til at manglende grunnlag nok kan ha vært en medvirkende faktor, men hovedgrunnen var åpenbart at han måtte tilbringe natten før i dobbeltseng med denne ugjestmilde fyren.

Vel hjemme igjen fra påskefjellet har flere nå børstet støv av sykkelen. Spenningen var stor for Jr. som var hjemme i boden hos mor og far og hentet frem tohjulingen sin. Hadde han tatt seg bryet med å vaske den etter birken i fjor? Joda, en ren og pen Everest 8848 ble plukket frem. Tross kroniske ryggplager ble det støting i god gammel Ol’ school-stil i bakkene opp mot Besserud. Årets første bakkedrag fra Gaustad til Tryvann ble unnagjort på omtrent samme tid som i fjor på samme tid…

I morgen er det nye muligheter for de som kan og vil. En som har signalisert at han ønsker å være mer aktiv i år enn i fjor er gårsdagens bursdagsbarn Bendik. Kanskje stiller han ferdig oppvarmet på Gaustad kl. 18.30 til årets første fellestrening? Vi gratulerer uansett med gårsdagen!

Vi venter fremdeles spent på de første bildene fra Toscana. Forhåpentligvis finner de veien til siden i løpet av dagen.

29. MARS 2005

Årets treningsleir i Toscanas nordlige enger må kunne kalles en suksess. Selv om det ble 750km og innpå 9000 høydemeter totalt, ble oppholdet preget av roligere kjøring i generelt lettere terreng enn fjoråret. Været var gjennomgående bra, stort sett 16-21 grader og opphold. Unntaket er søndagen, da det virkelig bøttet ned. Til tross for dette klarte vi 100km i klassisk Toscana-landskap sør for Volterra. Bortsett fra første og siste dag var turene 130-170km, alle dager med innlagte lunsjsstopp. Vi bevilget oss en hvile/shoppingdag etter bytur i Lucca fredag, og det planlagte rittet måtte dermed utgå. Lite dueller selv om det var masse syklister ute. Stort å møte Cipo live, synd det ikke ble en duell så han kunne fått smake pisken til DiscoGrande. Tom sto for uhellene i år, med en punktering og ett kjedebrudd som ble reddet av Ullrich sr og hans velutstryrte seteveske. Ellers klarer både Tom og Kveita nå å pisse i fart, forutsatt at det er nok trykk skjer dette uten nevneverdig søl. Uansett en aktivitet som passer best i regnvær.

Intervalløkta siste dag før avreise bekrefter at Ullrich har noe stort på gang, lekende lett skled han fra våre gutter, som sleit med sure bein og dårlig oksygenopptak. Det er grunn til å tro at Ulle blir en hard nøtt og knekke i år. Her må det trenes! Det hadde kanskje vært lettere å kjøpe ham fri fra lenkene i BOC, men kassa er dessverre bunnskrapt og ikke i stand til å fremskaffe den lønna han fortjener.

Ellers: SO kjørte alle økter med nyinnkjøpt hjelm!

Meldingene har forøvrig tikket inn om lange skiturer, kveldsøkter på sykkel og nært forestående barnefødsler. Årets første intervalltrening blir torsdag klokken 1830 fra Gaustad. Racer. Ferdig oppvarmet!

18. MARS 2005

Da er en liten og eksklusiv tropp klar for treningsleir i Toscana, og vi satser på at lett forkjølelse osv ristes vekk i turbulensen over Skagerak. Som noen er kjent med reiser vi sammen med den levende myten Ullrich, og vi er meget spent på å bli nærmere kjent med hans totalitære treningsmetoder. Følgende opplegg tikket inn på teleksen tidlig i morges:

Etter nøye planlegging med min personlige trener Pudy Revenage, blir opplegget i Toscana slik som angitt i PM sendt verdenspressen i går: «Ullrich is reportedly following a training plan consisting of 75 percent endurance and 75 percent speed work. Slowly but steadily, that ratio will be turned up, until 125 percent speed, and 125 percent endurance training.»

Ulle stiller til start på Rena i morgen, og vi antar at han kommer til å pulverisere de andre idiotene på veien over fjellet. Unnibett har satt oddsen på Ulle til 5,25, tror det er et godt spill!! Casagrande er Unnibetts favoritt med en odds på 1,95 (mye basert på et lett steg på vei til jobb torsdag, fin snert i frasparket gjennom Pilestredet Park), tett fulgt av Kittykatt med 2,25 og Hiawatha med den helt feilsatte oddsen 2,35. Det er også mulighet til å spille på vår egen NX til 68 i odds.

17. MARS 2005

Ny rapport fra Ol’, som denne gangen er iferd med å avslutte sin reise til Østen. Og tro det eller ei, han han startet 7 timers venting på flyet med terskelintervaller på rulle på flyplassen i Bangkok. Vi velger å ta disse opplysningene med en håndfull salt. Ellers nærmer alle 40-åringers våte drøm seg, nemlig Birken på ski. Her får alle klassiske norske dyder som slit, svette og uhøflighet sitt utløp i en orgie av galskap og ukritisk bruk av penger på pulver til inn-og utvortes bruk. Vi vet ikke hvor mange Sagene-gutter som stiller, men NX er iallefall på plass etter ordre tra Team-Chefen.

16. MARS 2005

RT Langrenn ga dobbel Sagene-seier, og ikke overraskende var det den etterhvert gjennomtrente NX som med ekstrem glid trakk det lengste strået. Kveita fulgte like bak etter å ha bremset feltet opp til toppen av første bakken. LC, Hjulstadsokken og Peder var de av våre som fulgte bittelitt lenger bak.

1 Erik N 20:45
2 Andreas 20:53
3 Kjetil F. 21:10
4 Frode V 21:16
5 Lars Chr. 21:33
6 Stig 22:02
7 Øyvind H 23:04
8 Bjørn H 23:31
9 Lars G 23:37
10 Harald 22:02
11 Peder 24:46
12 Finn Erik 25:14

Det var tydelig nervøs stemning da red ankom p-plassen i god tid før start. Den ambisøse F. Viste var allerede ute og testet et av de fire skiparene han hadde med, mens Stig virket unaturlig avslappet og uten press etter å ha levert varene i Vasaloppet. Det ble etterhvert bred enighet om at det var blå extra som var dagens smøring. Unntaket var selvsagt Celtic, som som vanlig skøytet (men denne gangen uten Celtic-drakt, antakelig et signal om at tittelen i år kommer til å gå til Rangers). Etterhvert dukket også kanoner som Hjulstadsokken og NX opp, sistnevnte ifølge sikre kilder med tre timer i smørebua bak seg, med fokus på glid. At han valgte å gå med rulleskipigger var mer oppsiktsvekkende, og antakelig primært for å sjokkere det stokk konservative RT-miljøet.

Etter at Finne endelig kom seg på plass, fikk vi se et flott utvalg skidresser fra de siste 15 årene på startstreken. Unntaket var igjen proffen fra Lageret. Ut fra start tok Kveita oppskriftsmessig teten, og alle fulgte med over de første kulene. Da begynte avskallingen, med famileifedrene som de første som datt av. I den lange nedoverbakken fikk Cera-NX den luken han trengte, og det det dannet seg etterhvert noen små tog (eller trikker, fortere gikk det ikke) bak i feltet. Tog 1 bestod av råsterke Flydal og Kveita, tog 2 kom halsende like bak og bestod lenge av Frode, LC og The Stig. Bak kjempet Hjulstad og den revitaliserte Grande en durabelig kamp. Peder dannet noe overraskende baktroppen sammen med Finne, og hevder selv at dette skyldes stokk stiv rygg etter forsøket med å komme med i trikk nr2 på et tidlig stadium i løpet. Men det er jo ikke en veldig troverdig forklaring.

Vel, for å gjøre en lang historie kort, se resultatlistene over for hvordan det endte. I en kommentar til seieren sier NX at dette var som ventet, jeg har tross alt lagt ned 4 måneder med hard trening. Kveita var heller ikke misfornøyd med annet enn gliden på de skiene NX hadde prakket på ham i romjulen, leder sammenlagt før ballspill/gocart gjør han også. Hjulstad og Grande strålte som soler etter den voldsomme duellen dem imellom, el Grande var nok mest fornøyd med maltrakteringen av Peder. Hva skjera’ Peder???? LC mistenkes for å spare seg til det prestisjetunge påskeskirennet i familien Aasebø, alle vet hvor sterk Tom er i slike sammenhenger. Det er tross alt det han trener til hele året.

Mer oppsiktsvekkende enn NX’ triumf er at SO har kjøpt pulsklokke. Etter å ha hetset dette hjelpemiddelet i lengre tid, krøp han igår til korset og vil heretter kjøre kontrollert opp til Tryvann. Hva blir det neste? Full NIMI-test? For de som skal til Italia er det på tide å glede seg – det er nå 18-19 grader og sol i området.

15. MARS 2005

Storfavoritten Kveita har taktikken klar før kveldens renn!

15. MARS 2005

Ikke så sensasjonelle nyheter! Nisse, tidligere kjent som Mora-Nisse, er «syk». For en som fulgte Oddvar Brå i de vanskelige årene frem til den fantastiske triumfen på hjemmebane i 1982, er det lett å komme med beskyldninger om at psykisk og fysisk helse henger sammen. Nisse hevder dog å ha 38,6 i feber, og da er det vel ikke annet å gjøre enn å tro på at dette stemmer. Det er godt hans fru er sjuksjøtorske (ja dette er svensk for sykepleier, Åsa er ikke en sjuk sjøtorsk, hva nå det måtte være).

Red sjekket løypa i går, og det er fine forhold, selv om bittelitt grus stikker opp noen få steder.

15. MARS 2005

Vi mistenker Ol’ for å ha havnet på opiumsbule i Østen, evt at han har blitt shanghaiet. Han har sendt dette reisebrevet fra sin reise som skal resultere i produskjon av gull fremfor gråstein (LES: lage en kul Diamant-sykkel):

«Vær hilset, Lunsjbarens utsending sitter (på opiumsbule) i Hong Kong og prøver å finne ut om Norges befolkning skal ha 80mm eller 100mm vandring på dempegaffelen neste år (dette gjelder hardtails). På messa i Taiwan hevdet de fleste produsentene at 80mm fortsatt var det beste, men en del hevder at 100mm er bedre. Diamant/Nakamura syklene har 100mm for 2005, men jeg mener at 80mm er bedre på en hardtail som skal brukes under norske forhold (grus).

Men: hva sier de virkelige ekspertene, nemlig Sagenes stjerner? NB: XC-gaffelen fremfor noe, nemlig Rock Shox SID (jepp, den som brukes av Gudfaren) er kun tilgjengelig med 80mm også for 2006. I tillegg har Hard Rocx og Fuji gått tilbake til stiv gaffel på sine letteste Birken sykler…

For Sagene, i Hong Kong (på vei til Bangkok):

Ol’School

NB: mye fett på messa i Taipei (Taiwan).»

14. MARS 2005

RT-langrenn starter fra Linderudkollen klokken 1815 SHARP. Fremmøte ifht hva den enkelte trenger av oppvarming. Vi går mot klokka, dvs motsatt vei av i ifjor. Følger veien og holder til venstre hele veien, mål på Solemskogen eller Linderudkollen avhengig av forholdene i terrengpartiet. Dvs at man kan forvente dramatikk i de første bratte nedoverbakkene. Og det er selvsagt KVEITA som er den store store favoritten. Blir også spennende å se hva SA kan finne på!

14. MARS 2005

I morgen er det duket for det tradisjonsrike R&T-rennet. Spørsmålene før rennet er mange, og det kanskje flest lurer på er hvor rennet skal avvikles. Spenningen er allikevel i hovedsak knyttet til hvem som stikker av med denne meget prestisjetunge pokalen. Redaksjonen på sagenesykkel.com har som alltid gjort et grundig feltarbeid, og bringer her en vurdering av de heteste kandidatene:

1. Kveita a.k.a. Gudfaren har fremdeles tilgode å stille med startnummer på brystet og ski under bena denne sesongen, men redaksjonen vet at han har presset inn den ene tjuvtreningsøkten etter den andre de siste månedene, og vi vet at han er tent på å forsvare suksessen fra i fjor.

2. LC har som vanlig flydd under radarhøyde i lengre tid, men red. testet skiformen hans i går og det luktet svidd! Han blir nok absolutt å regne med!

3. Jr ga seg på ski for sesongen etter trøbbel med ryggen, men han er etter eget utsagn «inne i en svært god periode» og vurderer sterkt å stille til start i morgen. Tross to måneder uten ski på bena; står han på startstreken så er det ikke for å gå på idealtid!

4. NX har bra treningsgrunnlag, mye erfaring og flest starter i skirenn denne vinteren, men red. tror dessverre ikke han har rukket å hente seg inn etter Vasan.

5. Jan Rune har vist god form i den siste tiden. Vi tror startkanonen tar teten umiddelbart, men holder det helt inn?

6. Stor ståhei for ingenting a.k.a. Mora-Nisse har i den siste tiden vært bekymret for å miste Mora fra navnet sitt og bare bli sittende igjen med Nisse. Utvilsomt revansjesugen, men stiller han? Oddsmaker LC jobber med tallene, og det ser visstnok ikke så lyst ut.

7. Hubben er gammel kretsmester i staking og blir meget farlig hvis han får den rette løypen.

8. Peder velger løype selv, men vi tror han skal lete lenge etter en trasé som gjør at han klatrer helt til topps på pallen. Allikevel, fjorårets sammenlagtvinner vil nok helt sikker gjøre en god figur.

9. Flydal, Frode, Statoilmannen, Brødrene Grande og Finner’n er nok de viktigste outsiderne, men hvem vet? Kanskje dukker det opp en overraskelsesmann?

11. MARS 2005

Da nærmer det klassiske langrennet RT Langrenn seg med syvmilsskritt, og pr dags dato vet vi ikke hvor slaget skal stå. Det vi vet er at datoen er tirsdag 15. mars. For de aller aller fleste blir det dette årets første skirenn, og dermed er det vanskelig å ikke trekke frem vår lille vasakonge NX som storfavoritt. Mora-Nisse selv er også på gang, og Peder har som arrangør antakelig valgt en trasé som passer ham som hånd i hanske. Og hva med Larsa? Ryktene forteller om en lett kropp på skidagen denne uken.

9. MARS 2005

Omsider har red. nå kommet i kontakt med vår tredje løper (som riktignok representerer en eller annen rar klubb når han går på ski). Vi skjønner nå hvorfor det var så vanskelig å få ham i tale. Han hadde nemlig gått i dekning grunnet et svært skuffende resultat. Målsetningen ble langt ifra innfridd, og Lars har allerede begynt å se frem mot neste arbeidsoppgave:

Jeg slet med svært dårlig glid, og festet forsvant også alt for raskt. Har vært lenge i dette gamet og burde visst bedre. Endte på 5,12,  men hadde tatt sikte på en halv time bedre. Nei dette var årets nedtur! Men 19. mars er det nye muligheter…

8. MARS 2005

Tre Sagenegutter gikk Vasaloppet i helgen. Redaksjonen har vært i kontakt med to av dem og bringer her litt av det de hadde å berette om rennet. BTF startet i led 4 og ble vel stående litt fast i trafikk i den første bakken, men etter at ting løsnet opp over toppen gikk det fint unna. Han passerte intet mindre enn 500 løpere fra 10 km og inn mot mål, og klokket inn på tiden 5.28.46. Selv hadde han følgende å si om loppet: Årets Vasa var bra for min del. God glid, godt humør og blåbærsuppan smakte bedre i år enn i fjor. Når jeg i tillegg perset med 20 minutter fra 2004 var dette en herlig dag på ski gjennom de svenske skoger. Har jeg den samme fremgangen i årene fremover, vil jeg om 5 år kunne kjempe om heder og ære fra kranskullan.

NX klarte jo ikke å gå seg opp til ettan i Marsjen, men slapp unna den verste trafikken i bakken takket være intensiv staking på startsletta. Over toppen gikk det unna i fint driv på myrene, og frem til passerte 65 km var løpet mer eller mindre perfekt. Muligens hadde han vært litt gjerrig på væskeinntaket i starten. De siste 25 km ble i alle fall et slit. Krampe i magen og smerter i rygg/triceps gjorde avslutningen tøff. Heldigvis hadde støtteapparatet gjort jobben sin perfekt! Erik hadde feste på skiene helt inn til mål, kunne gå diagonalgang i alle antydninger til moter mot slutten og sier selv at det utvilsomt var grunnen til at han klart å holde koken sånn noenlunde inn mot mål: En stor takk må rettes til Trond og Bengt fra Oslo Sportslager for fantastiske ski. Tusen takk også til Calle og Anders for et utrolig bra opphold. NX gikk inn til 364. plass på tiden 4.36.

4. MARS 2005

Arbeidet med å rekonstruere fortiden er i gang. Her presenterer vi en liten smakebit fra det historisk kildematerialet som den tidligere Sagene-syklisten, gymlærer Rolf Paulsen hadde å by på. Den håndskrevne teksten er litt uklar, men dette er side en av medlemsboken til nå avdøde Victor Eriksen. Videre leser teksten Adresse: Maridalsveien 234, Yrke: Gartner, Født: 13.01.05, Innmeldt: Første dag 9/7-21, Utmeldt: Aldri, Medlem nr.: 1. Victor var et svært trofast Sagenemedlem.

(bilde mangler)

4. MARS 2005

Så er det store og epokegjørende arbeidet med å sette sammen Sagenes sykkelhistorie igang. Syklisten, skiløperen og toppfilologen NX er satt på saken, og researchen startet på loftet til Rolf Paulsen i går kveld. Bilder ble hentet frem fra støvete esker, og historier ble fortalt med stor entusiasme. Vi vil tro at arbeidet vil vare lenge og vel, men nå er vi allefall i gang.

Dagens ryttere starter sesongen 26. mars, i det store italienske rittet Grandfondo Lambrusco. Det er håp om at vi får lurt en Sagene-trøye over hodet på Ullrich jr. og sr., slik at det blir totalt 5 Sagene-trøyer på startstreken i dette prestisjefylte rittet.

1. MARS 2005

Da er det klart; SO stiller på treningsleir i Italia i påsken. Han lader for tiden opp som han pleier, med øl&pølser og ompa-ompa i Østerrike. Ryktene forteller videre om at LC er på glid etter at Norwegian bestemte seg for at oppholdet måtte bli to dager kortere enn opprinnelig planlagt.

28. FEBRUAR 2005

Det var en ikke ubetydelig entusiasme på prøverommet søndag kveld, og opptil flere gikk for tempodrakt. Overraskende mange satser tydeligvis på å gå ned noen kilo før mai, overflødig fett tøt frem overalt i åletrange sykkelklær. NX og SA tar bestillingen videre, og har fått det viktige design-ansvaret. Ledelsen oppfordrer på det sterkeste alle til å ha MINST en trøye, en bukse og en vest i kolleksjonen hvis man skal være et skikkelig Sagene-medlem. Så hvis du ikke har bestilt, er det på tide å gjøre det NÅ.

Det viser seg at NX ikke blir ensom Sagene-mann mellom Sälen og Mora neste søndag. Lars stiller i tvåan, og BTF spenner også på skiene for å bli ferdig med sesongen 2005.

Ol’School var nok en gang i kjempeform på søndagssyklingen. Og det er nok ikke dumt å ha noe å gå på, nå går turen på 16 dagers reise til Kina, Taiwan, Hong Kong og Vietnam for å jobbe videre med produktutvikling for G-sport. Det virker som om han tror det blir tid til trening på denne turen. Yeah right.

25. FEBRUAR 2005

Det dumpet ned en Mossetrøye i postkassa til Formannen i går. En klar invitt fra Sagene-meldem og fraksjonsleder i Moss MTB, Mr. Trustworthy, om at han ønsker å kjøpe formannen fri fra kontrakten med Sagene. Mr. Trustworthy, som har fått fuktproblemer i kjelleren etter all svettinga på rulletrening i vinter, hevder å ha mye på gang i Moss. Den hansken som er kastet vil ikke bli plukket opp, men vil til nød brukt i forbindelse med sommerens illegale rittserie – Tour d’Illegal II. Formannen blir ved sin lest!

Kjell fortsetter forøvrig i valgkomitéen i Oslo Cyklekrets, mens Ole Krisitian går ut av styret og over i dommerkomitéen. Kort referat fra tinget. Klikk senioravdeling.

24. FEBRUAR 2005

Kassereren har i dag tatt turen til Gjelleråsen for å hente vareprøver på nytt antrekk. Dvs at det blir muligheter for å teste str osv. Sikkert ikke dumt å henge seg på det, da det ikke er mye som er mer trist enn en sykkelbukse som ikke passer. Store, åpne, væskende sår i seteregionen er ikke forenelig med topp idrettsprestasjoner.

Komiéen for tildeling av kallenavn vil i løpet av kort tid bli innkalt for å diskutere skjebnen til Ol’School. Etter at han kom seg ut i arbeidslivet har flere ting skjedd, blant annet har han byttet ut sin vintage edition Ericsson (ja, de het det en gang på tidlig 1990-tall) med en raffinert Samsung. Hva blir det neste? Skal vi ikke lenger se Ol’ i gjennomsiktige Canyon-bukse? Ny sykkel fra den revitaliserte G-sport kolleksjonen? I så tilfelle vil navnet Ol’School måtte begraves og byttes ut med noe nytt. Forslag mottas med takk.

23. FEBRUAR 2005

Bjørn Tore Foss er nytt aktivt medlem. Vi har ikke fått vite så mye om BTF enda, annet enn at han er født i det utrolige året 1971. I tillegg har vi styrket stallen med Lars Nævestad i klassen 35-39. Med litt inspirasjon fra harde økter kommer han til å levere varene for oss gjennom hele sommeren. Velkommen til Sagene!

Ol’ sviktet sykling igår. Mon tro om ikke arbeidslivet har tatt knekken på ham. LC har fått mesterstatus i tallmagi, og er også satt i arbeid. Er dette begynnelsen på slutten for to lysende Sagene-stjerner? Eller vil de takle den vanskelige komboen jobb/trening/sosialt liv? Vi venter i spenning på hva som vil skje utover våren.

Mange, men ikke alle, har betalt kontingent. Hvis ikke må du få ut fingeren!

22. FEBRUAR 2005

Kassereren har vært flink og jobbet frem et tilbud på trøyer/vester/bukser (tempodrakter som kommer fint ut prismessig). Vi kommer tilbake med detaljer om bestilling osv på epost.

Formannen har vært på Vestlandet og tatt en Kurt-Asle i helgen. Utrolig digg å flyte ned 1000-vis av høydemetere på 40 cm urørt (av vind og mennesker) pudder. Og det oppå en såle med 3-9 meter snø. I tillegg er det meget god trening og labbe opp 1800 høydemeter med tungt randonée-utstyr på beina. Anbefales på det aller varmeste. Nedtur å komme tilbake til rom 4630.

18. FEBRUAR 2005

Det er lenge siden det er meldt inn aktivitet. Ikke engang Mora-Nissen er på tråden for å skryte av hvor flink han er. Har vi gitt opp?

15. FEBRUAR 2005

Ettersom Sagenes gutter jevnt over lider av konkurransevegring om dagen, har den undersøkende delen av red. (Brennfokus – vi skaper overskrifter av ingenting) forsøkt å finne ut hva som foregår hos en av Oslos mest notoriske sportsidioter. Ullrich har bakgrunn som toppidrettsmann, men de som har sett benmusklaturen hans skjønner at han hadde falt helt igjennom (svevkurven) dersom han hadde våget seg opp i en hoppbakke i dag. Nå driver Ulle med alt som er slitsomt, og han driver med det stort sett hver dag hele året. Tipper han ligger på minst 70 konkurransedager årlig, og i tillegg legges det ned adskillige timer kvalitetstrening. Hvordan klarer han dette ved siden av jobben som doplanger til det norske folk? I går kom svaret: han sparer tid ved å spise pizza i badekaret. Dette kommer selvsagt ikke som noen overraskelse på alle de som har sittet på bakhjulet til Ulle land og strand rundt, lukten av pepperoni og smeltet ost som omgir kraftsenteret fra Lybekkveien har aldri vært til å ta feil av, men det er likevel godt å få klarhet i hva denne deilige duften skyldes. Vi gleder oss til å lære mer om Ulles treningsprinsipper i Italia.

14. FEBRUAR 2005

En av de store utfordringene for en langrennsløper er å velge de riktige skiene. Noen ganger kan dette valget skape såpass mye problemer at det går utover det man egentlig skal fokusere på. Hardnakkede rykter forteller at NX led valgets kvaler allerede i bilen oppover, og at dette slo direkte ut i et comme-ci-comme-ca resultat i helgens relokaliserte Holmenkollmarsj. Han har nå slått seg til ro med at han er en tvåan-løper.

9. FEBRUAR 2005

Vi snakker februar, men allerede nå tikker det inn meldinger om knallharde økter. Den nye storskiva, Storskive-Aun, er allerede i gang opp og ned til Try, det samme er BB og Rødskjegg. Bob-Affe avfeier påstander om at han er for opptatt av gode gamle dager med at » Pass på, Bob-Affe tåkelegger fakta ut av en annen verden. Tror dette blir bra.» Tydeligere kan det ikke sies, og nå går turen til Taiwan, antakelig på treningsleir med den nyslåtte sykkelproffen Ol’.

Det er forøvrig tatt et initativ for å bestille nye hvite bukser, denne gang med en viss kvalitet (Assos-bleie). Gi lyd hvis du er interessert.

7. FEBRUAR 2005 – VIKTIG MELDING

De som ønsker helårslisens, og ikke har mottatt faktura, MÅ ta kontakt med Kveita.

Forøvrig gledelig fremmøte på trening søndag, 4 mann syklet til Kikut, fikk topp teknisk- og styrketrening i skiløypa over til Sandungen og rundet Sandungen før nesa ble satt hjemover. LC satser på fart i år, og er nok førstmann over isen på Sandungkroktjern med racersko med ultrastiv karbonsåle. Skogens konge (dvs Løvenskiold selv) utviste forøvrig lite hensyn i møte med våre helter. Hrmf!

4. FEBRUAR 2005

En nyvinning på n3sport gjør det mulig å sende SMS til alle medlemmene samlet. Antar at dette blir testet ut for å sjekke om det fungerer som innkalling til trening etc. Formannen skal videre prøve å få tid til å sende ut info om lisensregistrering i løpet av ikke veldig lang tid.

3. FEBRUAR 2005

(bilde mangler)

NX leverte godt under pari i gårsdagens OBIK i Sørkedalen. Under svært raske forhold, som burde passet vår mann meget bra, ble gapet frem til teten nesten dobbelt så stort som i forrige renn i klassisk. Vi får tro (og håpe) at det var siste dagers lettere forkjølelse som var årsaken til det skuffende resultatet, men kriseplan A settes allikevel i gang. Fri fra jobben fredag er ordnet og i kveld bærer det avsted til treningsleir i Trysil.

2. FEBRUAR 2005 – ABSOLUTT SISTE OG MEST SENSASJONELLE NYHETER!

PRESSEMELDING FRA OL’SHOOL:

«Som en del av Sagenes pågående arbeid med å bli den dominerende kraften innen norsk sykkelsport har en av Sagenes ryttere, kjent som Ol’School (velkjent pusher av fjæringssystemer) i dag, etter lange vurderinger (yeah, right) signert med ledelsen i Gresvig ASA og påtatt seg ansvaret for å drive den tekniske utviklingen og utformingen av Gresvig kjedens sykkelmerker: Diamant, Nakamura (og K2). Dette betyr at ca. 30% av syklene som selges på det norske markedet vil ha design og utforming inspirert av den velkjente designretningen «Sagene skolen». Det mumles allerede om sykler i svart/hvitt med fengende navn som XTR modellen «NX», barnesykkelen «Diamant TNS», lettvekteren «Nakamura Ando», den ultralette «Minus7», etc. Muligens en SO «signature model» med kun stor-skive, eller den ultralette spesialmodellen «Ol'» med utstyr bestående av det meste av det beste fra midten av 90′-tallet. Muligens spesialmodellen «Waggy», som kun fåes i størrelse XXXL, eller vintermodellen «Gnål», med piggdekk fra B..tema. Sagene påvirkningen starter fredag med designmøte der Diamants fremtid skal planlegges. Blant annet skal ny logo utformes. En rød stjerne er kanskje nærliggende? Merida har «Merida Birken». Vil vi få se en «Diamant TNC», eller kanskje «Nakamura Tømte GP». Følg med, følg med»

Vi gratulerer selvsagt Ol’ med overgangen fra slaraffenlivet til inntektsbringende arbeid, men uttrykker samtidig bekymring for om han nå får lagt ned de sedvanlige 14-18 timene med sykkeltrening i uka. Kun tiden til vise.

2. FEBRUAR 2005

En tropp på tre Sagene-ryttere ble i går observert i et forsøk på shanghaie et nytt medlem. Hunden på Fyllingen gård ville bare ikke snu, men fulgte etter til Bjørnholt i godt driv. Dersom vi ikke da hadde tatt affære, ville klubben i dag hatt et nytt medlem med stor løpskapasitet og meget godt humør. Og topp matlyst, den var ikke uinteressert i vafler med brunost på Bjørnholt heller.

Ellers er det bare å gratulere www.sportsidiot.com med fremragende innsats på turnéen i Italia. Il squadra fantastico gjorde nærmest rent bord blant norske mosjonister i den lange marsjen, og var jommen ikke langt bak proffene heller.

I kveld er det dog viktigere oppgaver på programmet. OBIK-karusellen snurrer videre, og i den viktige klassen M30-34 har sportsidiotene en jobb å gjøre. Sammenlagt er det nemlig lunsjbarens ensomme utsending som troner på toppen før tredje runde.

1. FEBRUAR 2005 – HVA SKJEDDE MED WALDUM?

Skiavdelingen i Lunsjbaren reiser flagget på halv stang i dag etter at Mora-Nisse har solgt startnummeret til Vasan. Det kom kanskje ikke som noen overraskelse på de som ikke er helt historieløse. At Mora kan vingle litt i avgjørende øyeblikk har vi nemlig opplevd før: «Jeg er ikke med, så er jeg med, så sekunderer jeg, så er jeg tidtager assistent og til slutt går jeg en liten tur: Linderudkollen-Grefsenkollen-Lilloseter-Romsås-Linderudkollen» (fra R&T-langrenn 2004).

Mest skuffende for oss (?) i skiavdelingen er vel egentlig det at han nevner manglende oppfølging som en av årsakene til at han trakk seg. Redaksjonen har vært i kontakt med oppmannen for Lunsjbaren Ski, og han føler seg kraftig forulempet av kritikken.»Løpere må signalisere sine intensjoner tydeligere, og det må vises til resultater før støtte utbetales» er hans knappe kommentar. Til tross for kritikken velger han allikevel ikke å kreve retur på luen Mora fikk utdelt under forutsetning av at den ble benyttet i Vasan.

Men selv om nummeret er borte har ikke Mora  gitt opp skisesongen helt. Lørdag tikket det inn rapporter på teleksen om at Mora-Nisse viste seg fra sin beste side på fellestreningen. Kretsmester HP fungerte som coach for dagen. Han hadde et par ting å utsette på teknikken, men humøret til Mora var bra hele veien, og vi så ikke engang snurten av Gnål. Mens vi venter på neste utspill fra denne populære humørløperen vår, inviterer vi alle våre lesere til en liten Waldum-konkurranse.

31. JANUAR 2005

Klarer SO det umulige? Å få med seg en vingmann på den lange turen fra Tallinn til Vladivostok? Få trodde det var særlig sannsynlig, men det ryktes nå at en mann er på glid; boksen skal selges og alle bånd brytes.  Det som er helt sikkert, er at Sagenes slagkraft blir vesentlig svekket dersom planene materialiserer seg i noe annet enn vrøvl en sen lørdags kveld.

28. JANUAR 2005

Dramatiske, om enn ikke så overraskende, nyheter tikket inn på teleksen 13.15:

«Nå er det offisielt! Vasalopp-komitéen i Mora mottok i går den triste beskjed på en ellers fin dag i Dalarna: Sagene Lunsjbars Mora-Nisse stiller ikke i Loppet 2005! Årakene er de følgende: været, Rebecka 1.5 år, gravid hustru (red. anm), svingende humør, litt dårlig drahjelp fra skiavdelingen, m.v. Jeg har imidlertid i telefonsamtale med Krans Kullan lovet å stille i 2006! (yeah right, red. anm)

Med vennlig hilsen N.C.W

PS. Jeg viser til informasjon om vintersyklng på klubbens hjemmeside: jeg bruker innkjøpte piggdekk fra Biltema (kr 198 per dekk) på reisen t/r jobb langs Ring2, og er meget fornøyd med disse. D.S.»

28. JANUAR 2005

Junior har ikke lenger klubbens eldste rygg. Vårt nye medlem Aun, eldst blant de aktive, har etter eget sigende rygg som en 90-åring. Aun, også kjent som minus syv (-7) ble redusert fra 190cm til 183 cm etter en krasj i Skarverittet for noen år siden. Du finner rytterprofilen hans nederst i høyre kolonne. Velkommen!

27. JANUAR 2005

Etter forrige onsdags avlysning ble renn to i OBIKs skikarusell arrangert i går kveld. Rennet gikk i friteknikk, og NX tok frem skøyteskiene for første gang siden primo april 2004. Fra løpet har han en god og en dårlig nyhet. Den gode er at han gikk det han kunne, men den dårlige er dessverre at det var ikke stort. Det er fristende å skylde på dårlig ski, men det var vel manglende teknikk og kraft som gjorde det største utslaget. Etter full fres ut av stadion gikk det tungt resten av veien. Derfra og inn var det vel omtrent like grasiøst og kraftfullt som de siste 150 meterne av Bjørn Dæhlies 50km i Nagano OL ’98. For å si det rett ut: det så ut som om han satt midt mellom skiene og gjorde sitt fornødne hele veien. At det holdt til en fjerdeplass sier vel mer om nivået på de som stilte opp. Frafallet var stort fra forrige renn.

(bilde mangler)

Ellers så spøker det for det en gang så sterke vasalaget til Lunsjbaren. Fra før har jo Junior kastet inn håndkledet, og Norbix begynner nå å få litt vondt i viljen. Det er ikke lett å motivere seg til trening alene. Kan en småtent Mora-Nisse leve opp til navnet sitt og bli redningen?

26. JANUAR 2005

Oppløftende fremmøte på gårsdagens fellstrening; SO og Ulle stilte opp i tillegg til duoen Ol’ og Kveita. Ganske kaldt i går (-7,2 ned mot Sørkedalen), og nybegynnerne hadde slurvet litt med utstyret. Det kan ikke sies for mange ganger at varme hansker og lue er essensielt. Tynne skihansker eller fleece uten windstopper er ikke bra nok. SO kjørte i tillegg sommerdekk med beskjedent mønster og snørra to ganger ned fra Finnerud. Det hører med til historien at Rødskjegg later til å ha bra trykk i pedalene allerede, til tross for mye innetrening hittil i vinter.

25. JANUAR 2005

Ol’ har skrevet en lang artikkel om vintersykling. Ligger nederst i venstre kolonne.

24. JANUAR 2005

(bilde mangler)

Bokettersyn hos Ol’School har avdekket omfattende treningsmengder over tid. Det er mer normalt enn unormalt med 14-16 timer på sykkel i uken i begynnelsen av januar. Her blir det ikke lett for menigmann med 8-16-jobb å henge med i svingene. Allerede nå har Ol’ siktet seg inn mot Elgåfoss, Raumer (NC) og Farris (NC) som målene i juni. Hubben overrasker positivt med deltagelse på vintersykling søndag, lett og fin i kroppen som vanlig. Dog ikke så lett som Lulu (Lulu er en fuglehund med stor løpskapasitet).

21. JANUAR 2005

(bilde mangler)

Tre av medlemmene/hjelperytterne yter den nye formannen den respekt han har krav på

Ikke overraskende ble valget i Sagene IF Sykkel en farse. Avtalt spill gjorde at alt var avgjort på forhånd. Resultatet ble uansett at følgende gjeng ble klappet inn i styret av de 17 fremmøtte: Formann Andreas, nestformann/kasserer Erik, styremedlemmer Tom, Odd, Peder og Ole Kristian. Ørnulf Andresen ble varamann til styret.

Referat kommer pr epost/post. Blant høydepunktene merker vi oss at det ble flertall MOT reklame på draktene dersom ikke sponsoren spytter inn minst 30.000. Det ble servert pølser til hovedrett og kaker til kaffen. Deretter øl for å oppsummere kvelden. Det blir sykkel fra Sognsvann lørdag klokken 10.00. Piggdekk.

20. JANUAR 2005

Da er den her. Valgdagen. Klubbens medlemmer ifører seg sin fineste stas og strømmer til urnene allerede fra morgenen av. Valgdagsmålingene tyder på et valgskred for den liberale kandidaten (folkets helt), mens den reaksjonære kandidaten (etterlevning av det gamle regimet som vil tvinge medlemmene over på vegetarkost), ser ut til å gå på en kjempsmell. Det mumles allerede om valgfusk  og kjøp av stemmer.

I anledning dagen selger Lageret Nokian Extreme 294 til 600 kroner for paret. Halv pris. Løp og kjøp slik at vi kan bli flere på vintersyklingen. De har bare 75 par totalt.

19. JANUAR 2005

(bilde mangler)

I morgen er det valg til ny formann i Sagene IF Sykkel for første gang på 30 år. Valgkampen tilspisser seg, og ekspertene har delte meninger om hvem som gikk seirende ut av gårsdagens TV-debatt. Vi her i redaksjonen på www.sagenesykkel.com velger av naturlige årsaker å holde oss nøytrale  i valgkampen. Uavgjort?

17. JANUAR 2005

Det har dessverre vært laber aktivitet i Sagene Lunsjbar den siste tiden. Været må ta sin del av skylden for det, men også mammon har fått råde. Både NX og Junior er påmeldt til OBIK under den latterlige klubben Team Oslo Sportslager. Hva de har fått i kroner/øre/utstyr for dette er uklart. Red. mener dette vitner om en historieløshet og mangel på solidaritet uten sidestykke, og parallellene til det som skjer med den originale lunsjbaren er påfallende. Les/hør mer om historien og skjebnen til Sagene lunsjbar her.

En helt annen side er enkelte journalisters hang til å romantisere de triste skjebner en kunne finne innenfor lunsjbarens fallefredige vegger. Det som egentlig er triste fylliker på et innrøkt og illeluktende sted, fremstilles som sjela i Sagene. Det er i beste fall unyansert. På vegne av Sagene Sykkel må det understrekes at Sagene er så mye mer enn alvorlig nedsatt leverfunksjon og utrent elendighet!

17. JANUAR 2005

Kampen om formannsvervet i Sagene Sykkel spisser seg til. Stadig drittslenging og undergraving av opponentens kredibilitet er dagens orden. Det er hevet over enhver tvil at årsmøtet torsdag blir av typen bråk&rabalder. Vi håper å legge ut en dagsorden i løpet av morgendagen.

Fra sportsfronten er det lite å melde, og red. benytter anledningen til å skryte av fredagens episke topp3 tur på piggdekk over islagte vann og i skiløyper som kun egnet seg til sykling. Fagerborg-Sognsvann-Bjørnholt over isen til Kikut-skiløypa til Sandungen og videre til Katnosa-over Katnosa og over til Spålen-ned til Svarten-Grenaderløypa til Langlia-opp til Sandungen-over vesle og store Sandungen på isen-Bjørnsjøen-Bjørnholt. Her kollapset bakhjulet og med sykkel på ryggen ble det hele avsluttet med 8 km lett jogg ned til Hammeren, der følgebilen ventet. Totalt innpå 7 timer på en dobbelt skive med nugatti. Litt i minste laget.

12. JANUAR 2005

Redaksjonen har i løpet av ettermiddagen blitt kontaktet av en tydelig nervøs sportsidiot som ønsket mer informasjon om Juniors skadeavbrekk. Casagrande ser nok langt lysere på sesongen nå som han har fått bekreftet at skaden ikke er et spill for galleriet, men det burde han ifølge Junior absolutt ikke. Fra sykesengen skriver Jr. nemlig følgende: «Det kommer til å bli en trist sesong for sportsidiotene, for uansett hvor fort de går er det i visshet om at hjemme ligger det en ung gutt, med rygg som en sekstiåring, som ville gått fletta av dem hadde han fått lov av naprapaten!»

12. JANUAR 2005

Ol’ School går mot en kjempesesong! Gårsdagens fellestrening fikk det forventede antall deltagere på strødde veier fra Sognsvann (Skogvesenet har tilsynelatende gitt opp vinteren). Lekende lett skjøt Ol’ vekk fra en blytung (+85kg) Kveite, som i tillegg sleit med litt slitte og dårlige alupigger. Heldigvis fikk sistnevnte etterhvert kontakt med  sin gode venn lilleskiva i bakkene fra Ullevålseter til Skjennungen. Der ble det en lengre diskusjon mellom Ol’ og Færgestad+1 fra Storo MTB om egenpigging av dekk med de sykeste spesialskruene (gutta kjørte sti i stupmørket på blank is, og så ikke ut til å ha tryna en eneste gang). Konklusjon: Det er topp forhold forutsatt at man har skikkelige dekk (ekspertene fra Storo anbefaler Hakka WXC 300 bak og Extreme 294 foran – holder på blank og våt is). Kai hos www.fast-bikes.no selger et sett av sistnevnte for 900.- Prisen for WXC 300 på OSL er 599.- pr stk.

11. JANUAR 2005 – NEI, NEI, NEI!

(bilde mangler)

Krise dagen før OBIK-sirkuset settes i gang! Junior som lenge har hatt en senior-rygg er ute for resten av skisesongen. I fjor fikk han beskjed av sin fysioterapeut at han hadde ryggen til en 60-åring. Over vinteren har ryggen lagt 10 år på sin alder og i går var det bare kjeft å få hos naprapaten (red. tror dette er en slags fancy fysioterapeut). Skisesongen er spolert og nummeret til Vasan er til salgs.

10. JANUAR 2005

Søndag formiddag klokken 11: Tørr asfalt, 6 grader og grønt gress. Fuglene synger på Svartskog og langs Gjersjøen kommer det en rulleskiløper med bistert ansiktsuttrykk. Det eneste som mangler er lyden av en snekke i Bunnefjorden. En frisk augustmorgen? Nei. Januar 2005. Trist at det skulle ende slik.  Det verste er at hverken Kristen Gislefoss eller Siri Kalvig er spesielt optimistiske ifht gode skimuligheter i nærområdet den nærmeste uken.

Vi feirer våren med en klassisk intervalløkt på sykkel til Tryvann. Oppmøte Gaustad 18.30 med lys på sykkelen.

5. JANUAR 2005

Fortsatt bra skiføre utvalgte steder for de ivrigste som kun er ute for treningens skyld. NX og Junior laddar til helgens seedingrenn i Mora-traktene. NX ønsker å gå seg inn i ettan, Junior satser på nollan. Mora-Nisse selv virker ute å kjøre, ryktet forteller at at han har møtt sitt alter ego Gnål i bakkene opp mot Heggelivann, en irriterende fyr med hodet fullt av negative tanker. Det spørs om ikke sesongen går i vasken hvis dette fortsetter. LC tilbringer dagene i strafferunden, men antas å være operativ om et par uker. Mossemannen virker melankolsk om dagen, drømmer seg tilbake til årene da Sagene og Moss slo sine pjalter sammen i Moss24. Får han trent eller er han over toppen som idrettsmann?

Hubben er i Sør-Afriken, og kan melde om fire av fem store nede (elefant, bøffel, nesehorn og leopard), han mangler kun løven. Hvis dette dreier seg om jakt må nok veggen ryddes for å få plass til alle dyrehodene.  Evt kan nesehorn-hodet plasseres ut mot Jac Aalls gt.

Det er forøvrig god oppslutning om det kommende årsmøtet. 9 mann er allerede meldt, i tillegg til de gamle gutta. Husk å melde deg på til Kveita.

3. JANUAR 2005 – ÅRSMØTE I SAGENE IF SYKKEL 20. JANUAR KLOKKEN 1900 I MARKVEIEN 57!!!!

Oppfordrer alle til å stille, det skal blant annet velges ny formann for første gang på nesten 30 år.