2004 Årskavalkade

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

2004 er forbi og vil bli husket for så mangt. Det første folk flest forbinder dette året med er selvfølgelig lanseringen av www.sagenesykkel.com. Siden kom på nett i februar, og siden har siden vist seg å være helt uten sidestykke. Høydepunktene både på nettsiden og i idrettsåret 2004 har vært mange:

Januar

Mens noen surrer rundt i en eller annen lang mars nede i Italia jobbes det på spreng med de siste forberedelsene til storlanseringen.

Februar

Lanseringen er et faktum. Gründeren leter i gamle nyhetsredaksjoner fra krigen og får med seg denne flotte typen i redaksjonen. Upåklagelig arbeidsmoral, fantastisk humør og en sjelden vinnervilje gjorde valget enkelt.

Mars

Sagene sender to representanter til Vasaloppet. De kommer hjem proppet med inntrykk og erfaring og tok seg til og med tid til noen kulinariske opplevelser. Til tross for at de knapt klart å kle på seg dagen etter meldte de seg raskt på til neste års renn.

April

Sykkelsesongen åpnes, og Sagene IF Sykkel sender kremen av unge spreke norske menn ned til Toscana på treningsleir. Grunnlaget for diverse sterke plasseringer på sykkelsetet er lagt. Her hjemme begynner LC, Sagenemedlem nummer 1, den tunge opptreningen etter å ha operert ut bortimot en halvkilo stål fra lårbenet i mars.

Mai

Kluss med lisenser, Heiki som brummer i andre enden av linjen og frisk kjøring av Ol’School på trening innleder mai. Kattekvinnen arrangerer det illegale rittet Grustråkken med stor suksess. Ni Sageneryttere stiller til start. Etter flere år med sammenhengende hardtrening og konkurranser hele året gjennom, finner KK ut at det er viktig med noen rolige økter også. Han bestemmer seg derfor for å ta det pent i alle sykkelritt i sesongen 2004.

Juni

Juni ble en meget travel måned med Vestfold rundt, diverse Scott-cup, sterk kjøring av NX, Mossemannen og Ol’ i Raumerrittet, klasseseier til «Hvem faen er Kveitenerd» i Farrisrunden og en andreplass til Tom i samme ritt. Egil sitter med Rye-toget inn til seier og ny rekord på Trondheim-Oslo. Det er allikevel de illegale rittene TGP og TNC samt ankomsten til de hvite buksene som huskes best.

Wag gikk ned med hjernerystelse i Farris og forsvant fra rittsirkuset for resten av sesongen. Etter et lengre Mylla-isolat peker pilen nå endelig i riktig retning for humørsprederen.

Juli

Juli ble en ganske stille måned. Tre representanter stilte i Terreng-NM uten de helt store resultatene. Mot slutten av måneden ble det registrert en merkbar økning av ryggsekker og lettkjøpte dueller i Maridalen.

August

Sagene stiller sterke kort og leverer bra resultater i Gaustadtråkket, Skarverittet, P4-rittet og Sognsvann Triatlon. Ellers er det Birkenoppkjøring og høyt snakk om dominans i M30-34. SO viser sterke takter i Chasse de Tømte fellesstarten. Holmenkollrittet, Klatringen til Tryvann og grillfest hos Ullrich stjeler overskrifter. Når den store dagen kommer er det Junior som trekker det lengste strået.

September

Testløpsesongen er i gang. De vanlige sesongavsluttende forkjølelsene slår til. Et par notiser om ritt slenges ut, men ellers er det en stille måned.

Oktober

Bårds kontakter innad i USPS-laget stjeler de største overskriftene (som vel aldri blir særlig store her på sagenesykkel.com hvor vi vegrer oss for bruk av krigstypene). Mora-Nissen maser seg til litt mer spalteplass med et håpløst leserinnlegg om RBK. Til tross for at han kun har deltatt i tre interne ritt og på en håndfull fellestreninger markerer dette den 76. gangen han blir omtalt på www.sagenesykkel.com.

November

Det desiderte høydepunkt var løsningen på vår fantastiske «Mens vi venter på snøen» quiz. Oppslutningen var selvfølgelig enorm, og som ventet ble ingen særlig mye klokere av svarene. Mot slutten av måneden, ultimo november som det så fint heter, fikk noen testet ski og såre rygger for første gang for sesongen.

Desember

Snøen kom og gikk litt som det passet den. Noen var definitivt mer ivrige enn andre da forholdene plutselig spilte hard-to-get, men de fleste med ambisjoner for skisesongen 04/05 fikk lagt litt av grunnlaget. Junior har vel vært blant de ivrigste. På årets siste dag brakk han staven for tredje gang. Det skal ha vært litt klabb og babb i forbindelse med hendelsen, og det ryktes at NX var involvert. Fortsettelse følger…

Redaksjonen vil med dette takke leserne for oppmerksomheten i året som gikk og ønsker alle velkommen til nye opplevelser i 2005.