Trening & aktivitet

Sagene Sykkel består i stor grad av delvis aktive som primært satser på turritt på landevei og i terrenget. Utøverne er i alderen lavt 20 og oppover, med klassene 30-44 som de største. Vi representerer «alle» nivåer, være seg trimmere som kniver med naboen i Birken, til de som i samme ritt har kommet seg godt innenfor seeding klassene, og vi har også medlemmer som kjemper om topp klasseplassering i mangt et turritt. Søker du i kategorien resultater får du et godt inntrykk av bredden i vår klubb.

I sommerhalvåret (april – september) prøver vi å sette opp faste treningstider for intervalltrening tirsdag kveld, og en økt i løpet av helgen. Treningene er forsøkt lagt opp slik at man får glede av økten uansett nivå, med sentrum eller markanære oppmøtesteder. I starten av sesongen er det fokus på landevei, men etterhvert som det tørker opp i marka blir det også treninger der.

Når dette er sagt, så kan man i Sagene Sykkel ikke forvente noen form for treningsveiledning utover det som er beskrevet over. Vi satser heller på et godt og uformelt miljø, hvor målet er å ha noen å trene sammen med, og dele sine erfaringer. For at det også skal bli felles aktivitet utover fellestreningene, må hver og en bidra, være seg trening eller konkurranser. Til dette formålet bruker vi Facebook-gruppen og Spond. Er du litt tidlig ute bør det være gode mulighet for at du får selskap på din planlagte treningstur.