Trening & aktivitet

Sagene Sykkel består i stor grad av delvis aktive som primært satser på turritt på landevei og i terrenget. Utøverne er i alderen lavt 20 og oppover, med klassene 30-44 som de største. Vi representerer «alle» nivåer, være seg trimmere som kniver med naboen i Birken, til de som i samme ritt har kommet seg godt innenfor seeding klassene, og vi har også medlemmer som kjemper om topp klasseplassering i mangt et turritt. Ja selv enkeltutøvere som snuser helt der oppe i toppen i diverse Norges Cup ritt, finner mann i våre rekker. Søker du i kategorien resultater får du et godt inntrykk av bredden i vår klubb.

I sommerhalvåret (april – september) prøver vi å sette opp faste treningstider for intervalltrening tirsdag og torsdag kveld, samt rolige langturer søndag morgen. Treningene er lagt opp slik at man får glede av økten «uansett» nivå, med sentrum eller markanære oppmøtesteder. I starten av sesongen er det fokus på landevei, men etterhvert som det tørker opp i marka blir det også treninger der.

Når dette er sagt, så kan man i Sagene Sykkel ikke forvente noen form for treningsveiledning utover det som er beskrevet over. Med andre ord kan man forvente seg svært lite. Vi satser heller på et godt og uformelt miljø, hvor målet er å ha noen å trene sammen med, og dele sine erfaringer. For at det også skal bli felles aktivitet utover fellestreningene, må hver og en bidra, være seg trening eller konkurranser. Til dette formålet er nettsidene våre et utmerket utgangspunkt. Er du litt tidlig ute bør det være gode mulighet for at du får selskap på din planlagte treningstur. Søk i kategoriene trening og ritt (eller taggene mtbrundbane, landeveitempo, samt motbakke) for eksempler på dette, og se bruk av nettsidene for hvordan du selv kan komme i gang med å bidra.