2004 februar - desember

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

22. DESEMBER 2004

Da drar det seg mot den o hellige juletid. Da den kontorbaserte delen av red. allerede nå trer av frem til 3. januar, ønsker vi alle lesere god jul og godt nyttår. Hvis det er rettferdighet igjen her i verden, kommer skiføret tilbake om ikke så lenge. Frem til da er det flott å sykle med piggdekk, red. testet forholdene på Kikutrunden i går og det var riktig gildt, selv om det går betydelig saktere enn på sommertid. Måneskinn og greier, mener jeg så en ulv eller to inne ved Sakariashytta. Litt glatt ned til Sørkedalen. Absloutt ingen andre ute, ikke engang Ol’School.

21. DESEMBER 2004

Det ser meget meget mørkt ut for det tidligere annonserte skirennet lille julaften. Samtidig ser det meget meget lyst for skøytetur som glimrende alternativ. Plan A forutsetter pent vær og innebærer tog fra Kjelsås til Grua klokken 0700. Taxi opp til Mylla og full gass derfra med skøyter og staver: Mylla-Ølja-Tversjøen-Skarvvann/Pershusvann-Aklangen-Katnosa-Sandungen-Hakloa (hvis is)-Bjørnsjøen-Åklungen-Sognsvann. Plan B er surring fra Losby i retning Vangen. Plan C er Langen m/innlagt grilling av køller.

20. DESEMBER 2004

Føremelding Pipenhusveien: 70% is, 20% krystallisert snø, 10 % grus. Det er mulig å gå på ski, men det anbefales absolutt ikke.

Jr og Nx testet forholdene i går kveld. Kun guttenes fantastiske humør og treningsiver gjorde at de fikk gjennomført en økt som i kvalitet langt overgikk de rådende forhold. 5×4 minutter maks staking i motbakke (den ene lille delen av traseen med akseptable forhold som våre gutter fant) gjorde sitt til at de returnerte med et smil om munnen. Dette til tross for at Jr (som for anledningen minnet mer om en olding med rullator der han kjempet seg nedover issvullene på veien ned) falt tre ganger og brakk staven i tillegg. Langt mindre grasiøs enn Bambi.

(bilde mangler)

17. DESEMBER 2004

«Kjære julenisse. Jeg kontakter deg på vegne av en lang lang rekke frustrerte Sagene-gutter. Etter en fin start på vinteren, har helvetes porter åpnet seg og skylt regn, vind og tåke utover vår elskede Nordmark. Resulatet er issvuller og et klassisk ikke-føre, der det ikke er mulig å drive noen fornuftig utendørsaktiviteter uten med stor risiko for liv og lemmer. (Hva skulle vi gjort uten tredemølla i R5 i slike dager?) Jeg ber deg nå på mine knær om at du driter i alle de materielle godene du har med fra Nordpolen til bortskjemte barn over det ganske land. Isteden kan du ta med deg -4 grader, 70 cm nysne og kanskje et gløtt av sol for å toppe det hele nærmere nyttårsaften. Jeg har forøvrig vært veldig snill hele dette året. Vennlig hilsen Andreas (33 1/3 år i dag).»

14.DESEMBER 2004

Da er de første billettene til treningsleieren i Toscana bestilt. Heng deg med på DY1822 21. mars, retur med DY 1823 30. mars. Bestill på www.norwegian.no Ligger an til agressiv kjøring og testløp mot slutten av oppholdet. Bosted finner vi etterhvert. Kontakt red. for eventuelle spørsmål.

14. DESEMBER 2004

(bilde mangler)

TNS og Zita. Bildet er fra forrige helgs treningsleir i Trysil (Foto: NX).

På en sen kveldsøkt i Sørkedalen i går testet Jr. og Nx de nye Team Oslo Sportslager-skidressene. Det hele så ut til å bli en ganske skummel affære da begges hodelykter de første 10 minuttene pekte mer mot den stilig kledde treningspartneren ved siden av enn fremover i løypa. Etterhvert slo begge seg til ro med at «jo, vi ser sinnssykt rå ut i disse dressene» og fokus var igjen satt. Etter oppvarmingen gikk 4×6 minutter på terskel unna som bare det, og økten ble avsluttet med ett 11 minutters stakedrag.

Ellers kan det nevnes at Mora-Nisse har innrømmet systematisk tjuvtrening de siste ukene. Sjansene for at han har et startnummer til salgs i slutten av februar synker for hver dag som går. Det ryktes også at en annen tjuvtrener ble tatt på fersken i går: Sportsidiot Spiten skal ha blitt observert i Sørkedalen med skistaver i hånden og joggesko på bena!? Et sykt forsøk på å forlenge barmarkssesongen?

13. DESEMBER 2004

Storeslem til Sagene Lunsjbar i helgens juleølkåring!!! HP var i kjempeslag og vant foran Kveita. LC knep 3. plassen foran Peder, som hevdet seg til tross for elendig dagsform. Frydenlund ble årets juleøl.

Noen mer idrettslige observasjoner: Junior og Norbiz virker ivrige om dagen, og sliter ut snøen i Sørkedalen. Det er forøvrig enormt bra sykkelføre i skiløypene nå, de doserte svingene fra Skjennungen til Ullvålseter er som en bobbane med godt feste.

10. DESEMBER 2004

I morgen er det klart for den første konkurransen på lange tider. I samråd med TKØ (teknisk komité øl), har vi plukket ut følgende Lunsjbarister til årets juleølkåring i kjelleren til Killi: Hubben, Peder, LC og Kveita. Her skal en kåre årets juleøl, samt identifisere den beste ølhunden. Utvalget en skal velge fra i år er: Mack, CB, Ringnes, Ringnes Julebokk, Aass, Frydenlund, Fredrikstad og Borg. Alt tipp topp juleøl klasse 3. Det er vanskelig å plukke ut en forhåndsfavoritt blant både øl og smakere, men Peder er tradisjonelt sterk i denne øvelsen. Måtte den beste mann vinne.

9. DESEMBER 2004

Det ser ut som det går mot fly til Pisa i påsken, og leie av et sted mellom Lucca og Firenze. Flybillettene ligger nå på ca 2.500. Avreise mandag 21.3 og retur onsdag 30.3. Gjennomsnittlig makstemp i mars er 14 grader, så så veldig brune kan vi ikke regne med å bli i år heller. Mer info på epost når avgjørelsen er tatt. Foreløpig er Kveita og gjesten Ullrich klare. SO er klar dersom det ikke blir noe av sykkelturen til Vladivostok. Ja, du leste riktig. Vladivostok.

Det har forøvrig kommet betenkelige signaler fra Mossemannen. Han ønsker ikke å bekjenne seg til noen av de tidligere omtalte skolene, og lanserer den helt alternative No School. Det er uklart hvilke treningsprinsipper denne skolen bekjenner seg til, men navnet mer enn antyder lite trening og prioritering av KU (kjerring&unger). Ikke bra. For oss. Belgisk Bård har søkt om opptak til samme skolen, og lanserer prosjektet avkom versjon 2.0 i april neste år. Vi gratulerer både BB og Onkel Hallingsokken med famileforøkelsen.

6. DESEMBER 2004

Det har oppstått en mengde ulike skoler i det varierte Sagene-miljøet den siste tiden. Noen snakker om full vintersplittelse og etterlyser en kvalitetsreform. Kristin Clemet er kontaktet.

Den ene skolen tilbragte helgen på treningsleir i Trysil, der den ene hardøkten avløste den andre. Den andre skolen, også kalt mot-skolen, fulgte SOs vinteropplegg som startet med en treningsleir på Besserud. Treningsleieren åpnet med store mengder rakfisk m/tilbehør, rikelige mengder akevitt og enorme doser tysk korpsmusikk. Den tredje skolen, også kalt gamle-skolen, vet vi ikke hva driver med. Denne skolen omfatter en lang rekke personer, ikke bare Ol’School selv. Den siste skolen, Wagle-skolen, har våknet til liv og turene blir lenger og lenger. Dette hjelper dog ikke på vekta, som har stabilisert seg på 113,2 kg og en fettprosent på 21.

PS. Den mye omtalte Casagrande er meldt i god skiform gjennom diverse medier. For å understreke dette, har han hengt opp en julestjerne i stuevinduet sitt på Bislett. En syk symbolikk.

3. DESEMBER 2004

En tur i de dype skoger torsdag i 14-tiden avslørte at det blir lagt ned store mengder kvalitetsarbeid av SSE-utøvere med tilknytning til Nordmarka. Lekende lett kom brannmann Knag glidende gjennom skogen ved Gørja, med bikkja halsende 5 meter bak. (Bikkja med liten b). Det ble et hyggelig møte mellom utøvere som begge sverger til Fischers 1992-modell. Undertegnede skjønte at her må det trenes hvis det skal være noe poeng å stille til start i Grenaderen. Og det er selvsagt ikke noe problem hvis forholdene fremover blir like fine som denne desember-ettermiddagen. Det er ikke mye som slår langrenn under slike forhold!

30. NOVEMBER 2004

Det er på sin plass med en sneak preview av noen av løperne i Sagene Lunsjbar denne sesongen. Vi har konsentrert oss om de som har annonsert deltagelse i offisielle renn, men noen mørke hester kan jo fort dukke opp fra tjuvtrening i de dype skoger. Jeg tenker da spesielt på les fréres aasebø og deres svoger Hønefoss-Torbjørn. Et meget sterkt trekløver. Foreløpig er det dog Aasebø senior som virket ivrigst i treningsarbeidet, dessverre lider han av akutt konkuransevegring. Forøvrig i likhet med opphavet til Kveita, som sist deltok i konkurranse i 1972 (Nordmarkstraveren), dette til tross for et snitt på 5 økter ukentlig.

Junior er meget fokusert og går mot en stor sesong om ikke ryggen slår seg vrang. Vasaloppet er målet, og i tillegg har han meldt deltagelse i OBIK og Vestergyllen. Samme opplegget (men kanskje noen minutter bak i Wasaen) kommer Nodbiz og Mora-Nisse. Det er stor spenning knyttet til Nissen, som ikke har hatt for vane å levere etter han har markert seg som en dyktig redebygger. Kveita har tonet ned ambisjonene denne vinteren, men satser på debut i 12’ern i midten av januar. I skrivende stund er det Grenaderen som blir sesongens mål. Ol’School vet vi ikke hvor vi har, han ble sist observert skøytende i Terinit sjakkdress fra 1988 på vei mot Ullevålseter forrige søndag klokken 13. Fornuftig valg av trasée på det tidspunktet. Hjulstadsokken har ligget i kattedvale en lang periode, men hevder at han kommer til å komme på treninger fremover. Tiden vil vise om han har rett. SO kommer nok til å stille i konkurranse hvis han presses, og er i så måte i samme båt som Peder. Nei, dette blir gøyalt.

29. NOVEMBER 2004

Ettersom vinteren ser ut til å ha kommet, er det på tide med noen stenharde intervalløkter. Etter ønske fra de to medlemmene i Sagene Triathlon, som satser på deltagelse i OBIK onsdager, blir det intervall mandag og torsdag 18.30. Normalt utgangspunkt vil være Låkeberget, med Solemskogen som avlastningssted. Hodelykt er med andre ord en forutsetning for deltagelse. Følg med for oppdatering om når første trening er.

Førjulssesongen avsluttes 23. desember med åpent Sagene Lunsjbar-mesterskap i klassisk stil. Løypa vil være Båhushøgda rundt, dvs. Hammeren-Skar-Rottungen-Kamphaug-Skjærsjøen-Hammeren (forbehold om sikker is over Øyungen/Rottungen). Ca 12-13 km kanskje. Etterom lille julaften uansett er vas på jobben, er starten satt til klokken 14.00. Det blir voltestart med 50 meter tillegg. Påmelding, der det også er anledning til å be om annet tidspunkt. Alternativet er kveldsrenn med hodelykt på en ukedag. Alle deltakere stiller med en ferdiginnpakket sportsrelatert gave til ca 50 kroner, og etterpå utveksles det gaver. Muligheter for enkel bankett.

23. NOVEMBER 2004

Rettelse: Dagens rolige langtur skjer fra Sørkedalen Skole (Pipenhusveien) klokken 12.30 (hvis det ikke kommer noe i veien). Ta deg fri og heng med.

22. NOVEMBER 2004

Bra føre og ok spor på Uglaveien lørdag, dessverre litt mye grus innblandet i det hele. Uansett var både Sagenes Hønefoss-avdeling (Torbjørn) og Kveita tilstede for å prøve skiene. Sistnevnte dro oogså over på Spålsveien, og trillestien var som ventet steinete der det ikke ligger planker. På Spålsveien var det ikke spor, men glattet og lite stein. Og tross alt et meget bra føre. Etter en sykkeltur søndag kan en konstatere at det var mer snø i Skjennungsåsen. Uansett kommer det til å bli bra forhold med dagens snøfall. Fri fri fra skolens (jobbens) slaveri i morgen klokken 0930 fra Skansebakken!

18. NOVEMBER 2004

Et ernæringstips: Dersom man går tom for saft og der er sent på kveld, ikke drikk 1 liter Maxim. Da får du rett og slett ikke sove før det igjen lysner av dag. Forøvrig er det vel på tide å smelle på piggdekkene eller finne frem skiene eller begge deler. Full fart på Uglaveien denne helgen!

15. NOVEMBER 2004

Hele 4 mann stilte til start til o-løp på Fossum lørdag. Morten ble best av våre, NX midt på treet og LC m/sporhund Cita litt lenger bak. Kveita ble disket pga. en dårlig stempling. Evt. tatt i dopingkontrollen etter fredagens akevittutskeielser. O-løp kan forøvrig anbefales, morsom løpetrening. Muligheter hver lørdag frem til jul.

Den vanligvis så stødige o-løperen Peder valgte å holde seg unna Fossum, og satt heller foran skjermen hele helgen for ikke å gå glipp av seg selv i Newton. Med en meeeget pedagogisk tone fikk vi forklart hvordan penger blie laget. Bra innsats P!

12. NOVEMBER 2004

11.8 grader og kraftig vind fra sør kl o645. Det blir ikke skiføre av sånt. Da er det bare å følge NX’ oppfordring om å stille på o-løp på Fossum lørdag ca klokken 1300 tror jeg det var. Kontakt NX for mer info.

10. NOVEMBER 2004

Med gråt i stemmen kontaktet Junior deler av red. sent i går kveld. «Jeg skal aldri være med på RGP igjen», kom det usammenhengende fra den vanligvis så stødige psykologen. Etter beste evne forsøkte vi å bygge ham opp etter sjokket han fikk da han ble minnet på RGP. Samtidig må man stille seg spørsmålet om hva som genererte denne voldsomme reaksjonen. Er det virkelig så slitsomt? Blir det rett og slett for hardt for mosjonister i midten av 30-årene? Eller er det noe Junior ikke vil fortelle, som at maten på hotellet var dårlig? Uansett – dette skal vi komme til bunns i. Følg med.

For de som er interessert i rapporter om hva andre idioter holder på med – Hr. og Fru. Hiawatha ble observert i fint driv nedover Ullevålsveien 07.28 i dag tidlig. Nå må du våkne Mora-Nisse! Vasa-toget er i ferd med å forlate stasjonen!

9. NOVEMBER 2004

Da er det bare 7 måneder til Ringerike Grand Prix, og etappeplanen er offentliggjort. I lystig lag har det vært pratet i store bokstaver blant Sagene-karer om deltagelse i dette største norske landeveisrittet. Kan ord bli handling? Juni er uansett bedre enn slutten av april, både ifht vær og tid til å trene litt først. NX, LC, Bob-Affe og Junior har deltatt tidligere. Med varierende suksess får en si. Andre kandidater er Kveita, SO og eventuelle eksterne krefter som f.eks Gale-Ullrich. Hubben hevder å være den fødte dir.sportif, og gymlærer Paulsen kan sikkert stille som massør.

8. NOVEMBER 2004

Junior stilte til start i o-løpet Kneskjælven lørdag, og forsøkte å løpe fort samtidig som han orienterte. Det gikk visst ikke så bra, vi har ikke fått resultatene, men han var visstnok langt unna seieren.

Medlemmet Peder kommer på besøk i kvalitetsprogrammet Newton etter barne-TV neste søndag!! Oppfordrer alle til å se ham forklare hvordan Norges Bank lager penger.

Ellers var SO meget skuffet i går kveld. Det annonserte radioprogrammet Takt&Tone visste seg å inneholde oppjazzet korpsmusikk, og ikke krigerske tyske marsjer. Deler av red. hadde ladet opp til helgens høydepunkt med å lese seg opp på tysk krigshistorie, og skjønner at tyskerne tapte slaget om Stalingrad når det var dette sølet de hadde på øret underveis.

5. NOVEMBER 2004

Heia Lyn, stå ei stilla, dere er Norges Aston Villa!! Men før det er det langkjøring på sykkel fra Statoil Bogstad lørdag 10.30. Det er meldt gla’vær og vi satser på en runde rundt Mosjøen. Ca. 4 timer. Bli med bli med.

Odd, den syke mannen, er fortsatt levende opptatt av tyske marsjer. I den forbindelse minner han alle leserne på helgens høydepunkt på NRK P2 søndag kl 20.30.

3. NOVEMBER 2004

Junior og Norbiz ble sendt ut for å representere i Idiotløp i går. Junior løp som vanlig fort, og satte seg i respekt hos konkurrentene. Den mannen er skapt for å løpe i motbakke! Økten var tydeligvis ikke hard nok, for Jr. jogget rett ned til Holmenkollen etter målgang og løp syv harde drag opp alle trappene ved siden av unnarennet.

NX hadde meget lette og fine ben (skulle bare mangel etter en uke på sofa’n), men han sleit litt med pusten etter sykdomen. Det ble med en grei gjennomkjøring for hans vedkommende. Resultater på www.sportsidiot.com

Kveita gjennomførte årets første hodelykttur på sykkel, og fikk erfare at hodelykt og tykk tåke ikke nødvendigvis er en genial kombinasjon såfremt ikke brøytestikker med refleks er på plass. Da kommer assosiasjonene på bilspill på Commodore 64 med en gang. Sti i stupmørket er uansett gøy. Utrolig raske og fine forhold rundt Kikut. Traff absolutt ingen andre. Rart? Nei.

1. NOVEMBER 2004

Skuffende oppmøte og elendig innsats på lørdagens testløp. De som forsøkte å bortforklare tiden har fått med bortforklaringen i parantes. Det snødde forøvrig på Frønsvollseter. Ikke mye, men litt. Her kommer vinteren, her kommer den kalde fine tida. Resultater: 1) Ando 22.59 (med stygg og uhelbredelig leggråte) 2) Arne 24.09 3) Hjulschtadt 27.36 (løp feil for å komme unna en gaupe som ville forsterket de enorme katteallergiplagene) 4) Mora-Nisse 28.57 (elendig morgenpsyke).

Fredagens quiz fikk ikke overraskende ingen vinner. Svar: 1) Carrow Road 2) Dunlop 3) 29.6 km 4) Järvinen

1. NOVEMBER 2004

Nær halvparten av redaksjonen har vært sykemeldt den siste uken, men det ser ut som om alle er tilbake på bena nå. Halloween er vel overstått og vi har endelig kommet oss inn i den første måneden hvor det er realistisk å håpe på skimuligheter.

29. OKTOBER 2004

I mangel av andre konkurranser inviterer vi leserne til en liten quiz på fredagen. Dersom man svarer korrekt på alle fire spørsmålene er man med i trekningen av en kritthvit Sagene Team Replica trøye i topp Trimtex-kavlitet m/emblem (dette må syes på selv). Dersom ingen svarer korrekt innen kl. 14.00 i dag, går trøya videre til neste ukes konkurranse.

1. Hva heter hjemmebanen til Norwich City?

2. Hvem introduserte sykkeldekk MED luft?

3. Hvor lang kystlinje har Bouvet-øya?

4. Hvilket merke var Kveitas første glassfiberski?

Svar sendes til quiz-komitéen. Vi minner forøvrig om morgendagens testløp fra Løkka gård kl 10.00.

27. OKTOBER 2004

En enkelt innvandrer fra nordafjells er svært opprømt over at Sagene Sykkel tar VIFs side i kampen om seriegullet. Vi tar oss den frihet å trykke hele det våsete innlegget hans i sin helhet, kun tilknyttet en enkelt kommentar: DU ER MUTTERS ALENE SOM RBK-FAN WALDUM. OG IKKE EN AV MANGE!

«Ærede Redaktør, det vises til telefonsamtale nå nylig.

Som nevnt bør ikke Sagene Sykkel IF assosiere seg med VIF! Sagene er en sykkeklubb og Sagene Lunsjbar er skiavdelingen i sykkelklubben. De skriver at det aldri tidligere har vært skrevet om fotball på sykkelklubbens hjemmeside. Dagens oppslag viser at det er god grunn til det!

På vegne av utrolig mange medlemmer i Sagene Sykkel IF (den stille majoriteten) ber jeg Dem trykke vår fulle støtte til Rosenborg på lørdag. Subsidiært bes oppslaget fjernes fra cykkelklubbens hjemmeside.

På vegne av utrolig mange,

Mora Nisse»

27. OKTOBER 2004

Til tross for en ikke betydelig interesse for fotball både i redaksjonen , blant medlemmer og andre lesere, har det ALDRI vært skrevet om fotball på disse sidene. I anledning helgens bataljer benytter red anledningen til å flagge sin sympati for Lyn. Til tross for dette håper han at VIF drar hjem seriegullet, og har selv sikret seg billetter for å følge dramaet på Ullevaal live lørdag ettermiddag.

Ryktene går om at drillpikene til Sinsen Ungdomskorps er byttet ut med denne karen.

26. OKTOBER 2004

Krise i Stockholmgata. Hallingsokken har etter mye om og men fått konstatert tung tung katteallergi. Ikke bra når kæresten driver katteoppdrett i stor skala. Det blir nå spekulert i om den kapitale fiaskoen i årete Birkebeinerritt ikke var noe blaff, men blir en kronisk tilstand. Duellen med mannen i sittestol i vinterens skirenn er nok også kjørt. Nei og nei, dette var ikke bra. Vi får håpe at heavy medisinering kan bidra til å redusere problemene.

Bedre nyheter fra Ol’School, som legger ned mye bra treningsarbeid for tiden. Her er helgens rapport som ramlet inn på teleksen sent i går:

«Måtte skulke langturen i går: vi gjorde ferdig lakkjobben på den blå Golfen som skal settes ut for salg denne uka. For to uker siden var det kun jeg som stilte på Brekke, tydelig at noen har blitt motivert igjen. Kjørte intervaller på landevei på lørdag og mtb i går. Helt sykt. Har max på ca 194, og på lørdag greide jeg å komme opp i 187 på flatmark, og det føltes helt greit. I går dro jeg opp TNC innspurten (altså fra Tryvann opp til Tårnet langs slalombakken) på storskiva, dvs 46/28 og 46/30. Synd og skam at det ikke går crossritt for tiden. Litt hvile har tydeligvis gjort underverker med Ol'»

25. OKTOBER 2004

Ryktene fortsetter å bombardere red. Enda en gang er det Cancer-Lance som står i fokus. Som følge av Birkens samarbeid med Lance’ kreftorganisasjon skal han visstnok stille til start i VM Marathon neste år. Vi kan med andre ord få en situasjon der Sagene-toget kjører av Lance opp til Skramstad. LC; Ol’, Bob, NX og Kveita er alle ute etter skalpen til Lance, og retter nå fokus mot neste års VM. Som følge av dette var det mange svart-hvite ryttere ute i går. 5 mann på fellestrening sykkel i slutten av oktober er bra, i tillegg kjørte Rune+Morten og LC+NX eget opplegg, de sistnevnte som vanlig langt inne på Bjørkelangen med hagle på ramma.

Ps1. SO brenner lyset i begge ender – aldri har vi sett en så sjaber og spritdunstende fyr på Brekke (kanskje med unntak av Katta).

Ps2. Mora-Nisse fortsetter den fine utviklingen.

Ps3. Don Hübert er tilbake.

Ps4. Wagle har begynt med brennesle-te som krydder på grandisen

22. OKTOBER 2004

Vi fikk i går et fristende tilbud fra www.sportsidiot.com om deltakelse på såkalte Casa-intervaller i Maridalen. Da det ikke ble nærmere spesifisert hva slags intervaller dette er ble redaksjonen tvunget til å gjøre visse undersøkelser. Etter mye strev fikk vi tak i dette bildet fra forrige økt:

(bilde mangler)

Vi stiller også spørsmålstegn ved kommunikasjonen internt hos sportsidiotene ettersom N-bix og Junior (som for øyeblikket utgjør ca 67% av den barmarkstreningspresentable delen av Sagene) allerede hadde avtalt en treningsøkt med en annen sportsidiot før tilbudet om Casa-intervaller kom. Jr og Nx vil forøvrig takke Ulle for en fin økt!

21. OKTOBER 2004 – SAGENE-RYTTER AKTUELL SOM ARMSTRONGS HØYRE HÅND???

(bilde mangler)

Gjennom sitt nettverk av oppegående spioner har red. i dag mottatt dette sjokkerende bildet fra Tenerife. Belgisk Bård (t.h) og en ganske kjent størrelse i internasjonal sykkelsport er observert på post-season treningsleir på Kanariøyene. Under dekke av å reise til Kenya for å intervjue årets fredsprisvinner, har BB tydeligvis tatt en omvei. Når dette først er avdekket, bekrefter det bare at Sagenes lag i M35 neste år blir landets sterkeste dersom BB ikke forsvinner til Team Discovery Channel. BB er som vi skjønner av bildet på gang, SO er i gang på både spinning-sykkel og romaskin på Elixia sammen med de andre femi-kladdene som foretrekker innendørstrening, Tom har vært i treningsleir på Hawaii og LC ser sulten ut de gangene han er innom byen gjennom de utallige jakt-utfluktene. I sivet lurer Peder og Mora-Nisse som domestiques med kjørestyrke og høy moral. Ai ai ai!

PS. Det jobbest nå intenst med en pakke som skal overtale BB til å bli i Sagene også neste sesong.

21. OKTOBER 2004

I England omtaler en gjerne midtsommeren som «the silly season». Bakgrunnen er alle de idiotiske oppslagene i avisen om damer som fikk barn med en grønn mann fra rommet osv. Den norske motsatsen er agurknyhetene à la naken greve jager neger med øks. I mangel av reelle nyheter om sportslige prestasjoner fylles også disse sidene for tiden med slikt vrøvl der både den ene og den andre noksagt får mengder av spalteplass. Konsekvensen er at tær tråkkes på og gemytter settes i kok. Samtidig kastes det en rekke hansker om utfordringer av sportslig art, det eneste som mangler er en skikkelig kårdekamp i Slottparken med bind for øynene. Vel, nok om det. Utfordringene er redegjort for på www.sportsidiot.com, og dersom noen av våre stolte menn føler seg kallet er det bare å stille til start. Undertegnede er heldigvis småsyk og drar heller på langhelg til Rio.

20. OKTOBER 2004

Endelig får Peder den oppmerksomheten han fortjener. I november dukker han opp på riksdekkedne TV (NRK) for å fortelle om hvordan Norges Bank lager penger. Anledningen er det kjente programmet Newton, og vi forutsetter at Peder får disp. av Gjedda for å stille i full Sagene-habitt. Følg med for mer info om når programmet kommer på lufta. Dette blir gøy.

19. OKTOBER 2004 – MYE FEST OG MORO OG LITE TRENING?

(bilde mangler)

Blir det for mye fest og moro og for lite trening på våre konkurrenter i sportsidiot.com for tiden? Ryktene svirrer om bruk av rusmidler og om meget sene kvelder. Redaksjonen i sagenesykkel.com er splittet i synet på hvordan dette slår ut. Den ene delen mener dette er et sunnhetstegn blant kjekk ungdom at man slapper av mellom slagene, den andre delen mener dette er første skrittet før det endelige sammenbruddet. Tiden vil vise hvem som har rett, men etter å ha sett Casagrande tygge drøv i lunsjen ville det være dumt ikke å sette pengene på ham til vinteren. Selektiv ifht konkurranser, kombinert med en nøktern livsstil….det bare må bli resultater av sånt!!

19. OKTOBER 2004

Resultater fra RTO.

Nr Navn Tid Poeng
1 Peder 54,42 150
2 Erik 56,08 147
3 Finn Erik 56,40 145
4 Kjetil F 60,54 139
5 Lars 64,28 134
6 Arne 66,40 130
7 Andreas 77,55 114
8 Frode 84,43 105
9 Lars Chr 89,30 97
10 Stig 93,26 91
11 Espen 101,06 81
12 Njål 103,04 77
13 Harald 126,00 70*
14 Jan Rune Brutt 50

18. OKTOBER 2004

Peder bekreftet lørdag noch ein mal at han er Sagenes fremste o-løper. I øsende regnvær var det en Norbix (på 5. harde økta denne uken) som ble nummer 2, og henviste samtidig den nybakte far Finn-Erik til nederste trinn på pallen. Ellers var det spesielt gledelig å se LC tilbake i konkurranse. Etter en god start, der han hadde tatt 6 min på Kveita til 3. posten, raknet det dog litt mot slutten. Kveita ble best av de med joggesko, mens Mora-Nisse (for anledningen med badehatt med Internazionale-logo), leverte sitt beste o-løp noensinne. Opptil flere løpere ble slått med betydelig margin. Dette var moro Mora! Løypeleggern Magne hadde igjen gjort en glimrende jobb i terrenget ut fra badedammen på Grorud. Resultater etterhvert.

15. OKTOBER 2004

Gårsdagens fellesstart på runden Hammern – Kobberhaugen – Hammern ble ikke uventet gjennomført med kun to deltagere. Det ble et relativt jevnt oppgjør til tross for at deltakerne knapt så snurten av hverandre underveis. Junior fikk den nødvendige luken på den første strekningen frem til Kamphaug og stakk av med seieren. Det var stor fart i feltet og tidene ble gode:

Kamphaug Bjørnsjøhelv. Blåsti Bj.hl. Kobberh. Ullevålst. Hammern
Junior 20.00 36.00 47.05 1.04.11 1.24.02 1.41.24
N-biz 21.11 37.03 48.31 1.06.10 1.25.37 1.42.39

15. OKTOBER 2004

(bilde mangler)

Tom er, som noen er kjent med, på Hawaii-ferie påspandert av vår hovedsponsor, Sagene Lunsjbar. Rapport følger:

«La det vaere sagt med en gang, en av forutsetningene for treningsleiren paa hawaii var at oppholdet hovedsaklig skulle vaere av restituerende art. Derfor sto det ikke de helt harde oktene paa timeplanen den forste uken. Foruten litt offshore svomming og et par lopeturer paa stranden ble restitusjonsplanen fulgt til punkt og prikke. Men for en kar som ikke har lopt siden forrige aarhundre var dette hardt nok! Noen dager med kun restitusjon ble lagt inn. Men paa Ironmans hjemsted ville det nesten vaert en fornaermelse aa ikke legge inn noen sykkelturer. Jubelen var derfor stor da vi (jeg!) klarte aa oppspore en utleie forretning. I mangel av andre sykler falt valget paa en blytung Trek 1000. Med medbrakte Time (offroad!) Carbon pedaler fikk jeg likevel redusert vekten noe. Forste tur var bare for aa faa folelsen i bena igjen, og gikk langs strandlinjen mot sydspissen av Maui. Ved vending fikk jeg ogsaa en lokal sykkel buddy, Jeff. Han hadde deltatt i Ironman 2 ganger (10:34 og 10:45) og ga meg godt selskap paa veien tilbake. Til aere for leserne av sagenesykkel.com foreviget han ogsaa turen (bilde kommer etterhvert). 50 km ble det denne dagen. Turen ga mersmak, og i dag la jeg ut paa en betydlig lengre tur, 150 km rundt Vest Maui. Dette er en runde rundt en vulkan, og landskapet er dermed veldig varierende. Med godt over 30 grader celcius ble det derfor en ganske hard paakjenning. I tillegg bommet jeg ogsaa litt paa vanningsstasjonene, slik at jeg ble foruten vann i 3-4 mil midt i turen. Dette resulterte i at krampen kom krypende, og tempoet hjem til hotellet ble betydlig redusert. Men etter naermere 6 timer og en fantastisk tur kunne jeg levere sykkelen tilbake. Naa gjenstaar det kun noen svommeturer og treningsleiren er over! Aloha!»

14. OKTOBER 2004 – RÅERE ENN RÅSKINNET?

(bilde mangler)

Et fristende tilbud til de som liker harde treningsøkter: I dag blir det fellesstart på runden Hammern – Kobberhaushytta – Hammern. Starten går klokken 16.40 sharp fra toppen av den første bakken på Gamle Maridalsvei. Løypa: følger stien over Kamphaugåsen, krysser TNC-traséen på toppen av bakkene opp fra Skjærsjøen og fortsetter opp mot Bjørnholt. Bøyer ned til venstre et stykke før Bjørnholt og går over hengebroen ved Bjørnsjøhelvetet. Så følger den skiløypen under kraftlinjen i retning Kikut til man er på høyde med Bjørnholt. Der går det brått til venstre på blåsti til Kobberhaugshytta og videre over myrene og skiløypen til Blankvann, grusveien ned til (og over) Skjærsjødammen og ned til Hammern. Stipulert vinnertid 1.45-1.50? Det legges inn en obligatorisk brusdrikking ved Kobberhaugshytta og alle må ta med 22kr til brusautomaten. Foreløpig er det kun to påmeldte deltakere, men det er plass til flere! Påmelding på sms til 938 87 905.

13. OKTOBER 2004

Kaldt og duskregn ga ikke spesielt gode forhold på gårsdagens testløp, men noen trosset forholdene og fikk bekreftet en tidlig formtopp.

1) Junior 20.13

2) Kveita 21.34

3) Norbiz 22.32

4) Arne 24.22

5)Thomas K. 25.44??

6) Erik 26.50??

Selveste BigO hyldet løperne opp mot Frønsvollen, og uttalte etterpå at «dette var noe av det beste han hadde sett» og «det var omtrent det nivået jeg var på høsten 1981, og da ble det gull på hjemmebane i 1982».

12. OKTOBER 2004 – DA ER VI I GANG IGJEN!!

Etter noen dager og mange klager fra fortvilte lesere over hele verden, er sagenesykkel.com oppe og går. Nedetiden skyldes en kombinasjon av pengeproblemer (innkjøpet av storkanonen Ullrich kan bli dyrt!!) og fengslingen av deler av red i Paris. Moralen er: ikke ta med gasspatroner til fremmede land. Da smelles du i bakken av 13 menn i geriljauniform og får maskinpistol presset ned i nakkegropa. Ikke engang kortklipt blondt hår teller positivt da.

Benytter samtidig anledningen til å minne om kveldens testløp fra bommen på vestsiden av Sognsvann. Start 1745 SHARP.

1. OKTOBER 2004

Flere Sagene-ryttere har ytret ambisjoner om å stille i noen skirenn til vinteren. Red. har satt sammen en knippe renn i klassisk som passer, de fleste i kort avstand fra Oslo. Hyggelig om vi samler oss om noen av disse rennene.

 • 22/1 Tolver’n 24km (Damtjern/Krokskogen)
 • 30/1 Vestergyllen 39km (Asker/Vestmarka)
 • 12/2 Holmenkollmarsjen 42km (Nordmarka)
 • 19/2 Grenaderen 90km (Nordmarka/Krokskogen/Vestmarka)
 • 5/3 Ringkolløpet 25km (Nordmarka)
 • 5/3 Vasaloppet 90km (Sverige)

Birken kræsjer i år med første påskehelgen, og da er målet at vi befinner oss på treningsleir i sydlige strøk.

1. OKTOBER 2004

Lite forhåndsannonsert aktivitet i helgen, men vi antar at Peder stiller i Kjempesprekken lørdag, et langt o-løp med relatvit lett orientering. Forøvrig er det tilsynelatende dvalelignende tilstander over hele linja, kun avbrutt av den obligatoriske tjuvtreninga og selvdestruktivitet på kveldstid i helgene. Oppmøtet på løpingene er iallefall ikke mye å skryte av.

30. SEPTEMBER 2004

Dårlige nyheter fra Oslofjordens perle, vi gjengir det følelsesladde brevet fra Bob-Affe i sin helhet:

30. SEPTEMBER 2004

Togfører-Tom (TT) drar på treningsleir til Hawaii til helgen. Hubben la ned fem slappe ryper sist helg. Sagene IF skal som orientert om i epost overta driftsansvaret for den nye Bjølsenhallen, og det vil kunne bli oppgaver for våre medlemmer i den sammenheng. 2 ganger i løpet av en sesong (aug-juni) er det vilkåret vi har satt. I tillegg vil det bli muligheter for tilgang til treningsrom for fellestrening (rulle, spinning) i vinter. Mer info når mer info foreligger.

27.SEPTEMBER 2004

Dobbeltseier til Sagene i Hortensmarka! Bob-Affe stilte riktignok i Mossedrakt, men uansett ble Ol’School nr 2 etter en sterk avslutning. Sterk kjøring av begge, og red er spesielt imponert av måten Bob hånderte pressen på etter rittet. Ambisiøs og ydmyk på en gang. Bård ble vel ca 10 til tross for en ikke ubetydelig fan-klubb. Det er tydelig at den utflyttede sønn fortsatt har et stort navn i Hortensdistriktet. Kveita sto av sitt første ritt noensinne. Og det etter 1 av 4 runder. Makan til slurving med forberedelsene skal en lete lenge etter. Rittet var en fin løype med passe porsjoner terreng, men noe dårlig merking på kritiske punkter. Deltagelsen var heller ikke kvalitetsmessig allverden.

Søndag stilte 6 mann på fellestrening, og logget 90km i marka på en klassisk høstdag. I tillegg ble Morten og Rune kjørt inn mot slutten. Mora-Nisse har fått mye tyn tidligere, men nå viste han endelig at pila viser riktig vei. Det hele kuliminerte med herlig cowboy-kjøring ut Sørkedalen, sportere med sekk er aldri vonde å be opp til kamp.

24. SEPTEMBER 2004

Det nærmer seg sesongslutt, og kun to ritt gjenstår. Først ut er Hortensmarka rundt, der vi regner med at Bob-Affe, BB, Ol’School, Norbiz og Kveita stiller på start. Noen og enhver er nok usannsynlig usikker på sykkelformen, men hvem vil gå glipp en tur til BB’s hjemby Horten en lørdag formiddag?? Etteranmelding er selvsagt mulig, så heng med.

Ettersom det er meldt OK vær søndag kan vi klaske til med en rolig felles langtur fra Brekke 11.30.

23. SEPTEMBER 2004

Mens Sagene i det stille forbereder seg til vinterens utvalgte skirenn og neste sykkelsesong, har de notoriske fiendene fra www.sportsidiot.com valgt et annet opplegg. Senest i går deltok de i noe som unektelig ser ut som et kostymeløp. Ballonger, folk med parykk og menn i kjoler vitner ikke om særlig seriøsitet. Nei, dette var skuffende greier, ikke engang tidtagning var det i dette arrangementet. Red er spesielt bekymret for Kattekvinnen, som det virker som legger på seg 1kg i uka. Nei og nei, dette var trist.

22. SEPTEMBER 2004

Nbiz prøvde seg som sagt (eller skrevet) i et ritt «over there» i uken som var. Det endte med DNF etter ca. halvkjørt løp, men redaksjonen har fått inn et bilde som viser at det var langt mer sprut når diverse vannsportaktiviteter ble testet dagen før.

(bilde mangler)

21. SEPTEMBER 2004

Gårsdagens testløp ble en heller våt affære, med veier omgjort til bekker og søledmmer til knedype hav. Et slags hinderløp. I Hennings fravær var det ikke overraskende Junior som trakk det lengste strået. Resultater: 1) Junior 21.32 2) Kveita 22.05 3) Norbiz 23.22 4) Pål 23.38 5) Stein 24.45??? 6) Elisabeth 28.30

20. SEPTEMBER 2004

Harry løp Birkebeinerløpet i helgen, og det var visst vått. Han klaget over at det var for kort, og at neste år, ja da skal formen komme. Uten forhåndsannonsering har Norbiz kjørt ritt i USA, visstnok uten suksess på lånt sykkel. Han kom da også hjem uten sponsorkontrakt.

Helgens jaktduell sto mellom SO, som hadde tatt turen til Finnmark uten hund, og duoen Hubben/Hallingsokken i Flå-traktene (med hund). SOs 4 ryper gir en stykkpris på ca 3000 kroner når den nye børsa inngår i regnestykket. Billig billig. Helgens vinnere i Flå landet en tiur, en orrhane, en røy og to ryper. Det er uklart hvem som traff hva, men uansett utropes Hubben/Hallingsokken til helgens jegere. Vi gratulerer.

16. SEPTEMBER 2004

Nå må medlemmene begynne å levere resultater, slik at red får noe å skrive hjem om!! I lengden kan det bli litt monotont med rapporter fra fedre på pappaperm som innser at små barn er mye jobb og lite trening og tilhørende stor mage.

Minner heller om gjenstående sykkelbegivenheter; Hortensmarka rundt og NM i Cyclocross. Meld dere på. BB, Bob, Ol’ og Kveita er allerede klare for Horten, som visstnok er et fint arrangement.

Det er også på tide å finne et sted for neste vårs treningsleir, helst i nærheten av et sted der det går direktefly fra Oslo. En mulighet kan være å henge seg på dette opplegget. Minimalt med orging og brukbart varmt område. Tid: Palmelørdag (19. mars) og to uker (evt én for de som ønsker det). Så slipper man å være med på Birken også. Før jul blir det antakelig treningsleir for Sagene Lunsjbar på Beito i samarbeid med Lyn. Kommer tilbake med info.

14. SEPTEMBER 2004

Full baluba rundt Sognsvann sent i går kveld. I regnbyger og vind skremte Junior vettet av joggere da han som en Nøkken steg opp av vannet iført sin splitter nye og superraske våtdrakt med tilhørende fluoriserende spygrønne briller. «Dette var en utrolig opplevelse» uttaler Junior i (blitz)regnet. «Norseman blir en lek, og katter og bikkjer kommer til å knekke sammen når de skjønner at løpet er kjørt allerede etter svømmingen. I tillegg er drakten perfekt til å drive bakholdsjakt på ender her i Sognsvann».

Det er ikke bare Junior som legger loco planer for neste år. I forbindelse med en visitt hos Wag, var det tydelig at han overhodet ikke hadde lagt sykkelen på hylla til tross for fortsatt sykemelding. «Hvis jeg begynner med 10 sek på rulle i morgen, og dobler hver dag, er jeg oppe i 30 timer i uken ved juletider» uttaler han entusiastisk med øreklokkene på, mens han gafler innpå bursdagskake og får overrakt den nye badevekten med fettprosentmåling.

13. SEPTEMBER 2004 kl. 11.25

Oppdatert jaktrapport fra Trysil-traktene: Junior (m/on-top-hunden Zita), la ned 5 ryper i helgen. Mangel på jaktkompetanse i red gjør det vrient å vurdere denne prestasjonen opp mot hare-troféet til Peder, men 5-1 høres unektelig ut som utklassing.

13. SEPTEMBER 2004

Ol’School kjørte inn 2 drikkeflasker i Kråketråkken lørdag. Det har ikke lykkes oss i å finne ut hvordan det egentlig gikk med ham og hjemmebane-Bob, men det ble iallefall ikke topp tre. Rittrapport under resultater.

Et overraskende stort fokus har denne helgen vært rettet mot den dekadente jaktvirksomheten. Junior, Peder, Hallingsokken og Larsa (m/over-the-tophunden Sita) er alle meldt tungt bevæpnet rundt om i sør-Norge. Eneste treff innmeldt til red. er en stk hare (Peder). Synes ikke det er mye å skryte av.

9. SEPTEMBER 2004

Red. har nå tilsammen nådd 66, og som Wenche sier; «først da tar livet til». Henne om det. Uansett hurra for Norbiz, som markerer ved å reise til USA for å forhandle med toppledelsen i Trek om neste års sponsorat for Sagene/Trek Europe-laget, samt fylle bagen med nye komponenter til gammel sykkel. Ryktene forteller at hele 3 Sagene-ryttere neste år vil benytte PAUL bremsehendler.

På aktivitetsfronten stilte tre Sagene-karer på RT Track&Field i går. Dessverre er ikke resultatene mye å skrive hjem om, men blir kanskje lagt ut senere i dag. Peder som vanlig sterk i kule, og positivt at Mora-Nisse er tilbake i konkurranse. Overraskende at han hadde såpass pene spydkast. Steget må alle våre jobbe med. Det er, for å si det pent, ikke spesielt lett. Omtrent som en gjennomsnittlig norsk landslagsspiller i fotball tenker jeg.

8. SEPTEMBER 2004

Egil har fått vitenskaplig dokumentasjon på årets fremgang. 32% økning i maxO2 på en sesong er det få som straffer. Han har nå 69,8 som bestenotering. Terskelen er også flyttet til ca 315watt, opp fra 275watt i våres. Ikke rart det går fortere fremover på sykkelen også.

For de som lurer på hvordan det går med Wag etter hjernerystelsen han pådro seg i Farris; han er fortsatt sykemeldt frem til jul, men har kommet tilbake fra isolatet på Mylla. Mannen er langt fra frisk, men hilser alle gutta og gratulerer med innsatsen i årets ritt. Han var dog sjokkert over at Ol’Schools tid holdt til en 75.plass i Birken. I 2002 ble han selv ca 150 med den tiden. Wag garanterer comeback når tiden er inne.

7. SEPTEMBER 2004

Det var knyttet store forventninger til Mora-Nisses deltagelse i bryllup i helgen. På forhånd var det annonsert testløp i timene før bryllupet, der en rekke kondisjonssterke utøvere hadde meldt sin ankomst. På Mora-Nisses gamle hjemmebane opp til Gråkallen skulle konkurrentene settes på plass, deriblant den utrolige lette Hiawatha og brudgommen Branstad. Heldigvis for Gnål ble arrangementet ikke noe av (det er i hvertfall det han har fortalt red.), og nattens dansekonkurransen dro han lett i land uten konkurranse. Vi gratulerer. Noe helt annet: M7 selger sin Gekko Netto Team ramme i Scandium-materiale (ca 1300g). Str 20″, kun brukt 2 mnd på grus av 70kgs mann. Utropspris 4.000.-, ta kontakt med M7 hvis du er interessert.

6. SEPTEMBER 2004

Deltagelsen i Femsjøen var bare skryt. Ingen stilte opp, og unnskyldningene varierte fra aksebtable (sykdom) til horrible (det var så dårlige premier). Lufta er med andre ord i ferd med å gå ut av ballongen. Dumt når forholdene er bedre enn noensinne. Nye muligheter i Kråketråkken til helgen.

Minner om RT Friidrett på NIH onsdag 17.30. Klassisk 7-kamp. Det blir spennende å se om deler av red. kan forbedre den katastrofale 400meteren fra ifjor (som ga hele 0 poeng etter Tyrving-tabellen). Peder er favoritt hvis Norbiz ikke kommer til start.

3. SEPTEMBER 2004

(bilde mangler)

Mystiske basillusker har slått ut store deler av det sterke Sagene-laget før Femsjøen rundt. Første offer var Junior, som skrev seg på sykdomslisten allerede på tirsdag, men nå er også Bob og Biz satt på sidelinjen. Begge to er nok dessverre uaktuelle for morgendagens ritt.

3. SEPTEMBER 2004

Lørdag er det Femsjøen rundt i Halden-traktene, og i godværet stiller Sagene med følgende sterke tropp: Bob-Affe, Norbiz, SO og Ol’School. Det er heller ikke helt usannsynlig at Kveita henger seg på. Forventningene er skyhøye til SO i denne super-raske grus/asfalt-løypa på 54km. Ikke en teknisk utfordring.

2. SEPTEMBER 2004

Formannen har vært ute og viftet med sjekkheftet i god tid før overgangsvinduet stenger 1. desember. Den tidligere omtalte klatremusen Minus7, eller Aun Heming Schøyen, er hentet inn fra BOC for å bli Sagenes selvskrevne kaptein i 40-44 klassen. Minus 7 har tillatelse til å fortsette sitt engasjement i Coma Tours Inc. dersom han ønsker det.

Navnet Minus7 (eller M7) stammer fra utkjøringen i Skarverittet for tre år siden, der M7 etter en stygg utkjøring i feildosert sving ble transportert til sykehus med sterkt ramponert rygg. Før ulykken målte han 191 på sokkelesten, nå er han nede i 184 pga komprimert ryggsøyle. Hele 7 cm kortere altså. Av den grunn er M7 skeptisk til de mest krevende terrengløypene, men satser på vet-cup’en og enklere grusritt neste år. Han vil også delta for Sagene Lunsjbar i skiløypene for å holde kroppen igang om vinteren. Velkommen på laget!

1. SEPTEMBER 2004

Ett sterkt og fire medium/svake resultater på gårsdagens testløp fra Løkka Gård til flaggstanga på Frønsvollseter. Henning var som ventet råsterk, og pulveriserte all motstand. Han har vokst opp rett ved Spøkelseskladden, så de har nok drukket samme styrkedrikken som barn.

Resultater:

1) Henning Røberg 19.38

2) Kveita 22.59

3) Pål Longva 23.30

4) Tore Glomnes 26.30

5) Elisabeth Berger 28.00

Nei, dette var ingen hyggelig første løpetur for Kveita&Tore. Neste runde 21. september.

«Melder om at Old Affe’s karaoke-stemme tok kvelden for godt. Sitter nå her og hvisker. Tipset er virus på stemmebåndet, en gammel klassiker – nesten i klasse med Vinni K’s opptreden med Bio-pace drev i går. Uansett, har vel innsett at CycloX NM går i dass, hakke fått trent siden lørdagens utklassingsseier grunnet guffen hals. Dessuten er det bedre å avslutte sesongen på topp med seier enn kun en slapp pallplassering i NM.

Old Affe

PS: tiden fra helgens ritt var i samme leide som fjorårets fire (Høydal, Jørgensen, Nordhaug og Fønnebø) kjørte på. De var vel inne på ca 1.38, så vi snakker om en Affe i slag. Må ha noe å leve på gjennom vinteren vettu.»

Vi ønsker vår mann i Moss god bedring, og resten av teamet skal få det tøft i neste helgs Cross-NM. Ol’School seiler uvilsomt opp som Sagenes sterkeste kort på Langsetløkka.

31. AUGUST 2004

Nå har endelig redaksjonen også klart å få tak i en uttalelse fra Norbiz om lørdagens fadese. I mangel på unnskyldninger fra våre andre ryttere er det fint å se at det ihvertfall er en som vet å smøre tykt på. Vi advarer våre lesere mot å stole på noe som helst av det denne mannen skriver, men en redigert utgave kan nå leses under resultater.

31. AUGUST 2004

En lang rekke forklaringer, bortforklaringer og overraskende få unnskyldninger fra rittet er samlet under resultater, der du også finner våre gutters tider. Gjør som 177 andre unike brukere (50% økning fra forrige all time high): les dagens vrøvl hver dag!

30. AUGUST 2004

(bilde mangler)

En passe salig Junior koser seg med Coca etter at seier’n er i boks. En utslått, men ren, Hallingsokk som linselus med kort lugg (helt bak t.h) (Foto Lars Erik Andersen)

Endel utførlige rittrapporter basert på rytternes egne opplevelser ligger under resultater til venstre (nå under menypunktet Resultater 2004, redaktøranmerkning 2010). Red. vil også rette en stor takk til LC som fremstod som den perfekte altmuligmann. I bilen hjem ble det mumlet i skjegget om både VM Marathon (ikke alders) neste år, og ikke minst RGP.

30. AUGUST 2004 – JUNIOR INNFRIDDE FORVENTNINGENE OG VANT BIRKEN!!!

Etter å ha kjørt solo fra Storåsen og inn var det aldri tvil, og det er jo godt å vite av han ha mye mer å gå på. Meget bra TNS! For de øvrige Sagene-kara var det blandet drops; med Kveita som nest best av våre med en 7. plass i M30. Ikke dårlig, men det kilte kjedet og 30 tunge sek i Djuposet har det vært bannet mye over, da beina var i kjempeslag. Bob-Affe kjørte inn i en bil, mistet nok an pallplass på det og ble 9. Egil skal være fornøyd med en 17. plass i gjørma, rett bak den langt mer berømte Casagrande. SO og Nordby presterte litt i underkant, men Tom og BB gjorde begge meget gode løp, noe en ser av plasseringene 33 og 47 i M35. De øvrige vil jeg påstå var under pari, særlig Ol’School, Stein og Hallingsokken. Vi benytter også anledningen til å gratulere Ullrich med en meget sterk pallplass i M30, som definitivt var den hardeste klassen i år, med 7 mann i topp 10 overall.

Vi kommer tilbake med fyldigere rapport utover dagen.

27. AUGUST 2004 KL 14.01

Passe svett i øret og stiv i nakken etter 45 minutter på telefonen håper N-biz at han endelig kan puste lettet ut. En vennlig dame på rittkontoret på Lillehammer enset panikkangsten i stemmen og lovet å ordne opp i problemet. Da sitter forhåpentligvis Norbiz kun tilbake med tre usikkerhetsmomenter for morgendagen: 1 Maxxis Flyweight (skal, skal ikke?), 2 Ny Everest-sykkel som ble skrudd sammen i går kveld og ennå ikke har vært prøvd og 3 Kroppen, som begynner å verke både her og der slik det vel er for alle når man virkelig begynner å kjenne etter.

Lykke til i morgen alle sammen!

27. AUGUST 2004 KL 12.39

Kattekvinnen puster lettet ut etter at han har fått tilbakemeldinger på at problemene med feil pulje kan ordnes ved start. Håper Norbiz får samme beskjed!

27. AUGUST 2004 KL 12.24

Desperat stemning blant ryttere knyttet til OSL. Sterke navn som Norbiz, Kattekvinnen og Casagrande er påmeldt i drittreige puljer. Katta og Nor starter sågar i grønn pulje 3 klokken 08.30. Blir drømmen om en god plassering knust på rittkontoret??!! TNS, Gamlekatten og Donatella Casagrande har gått fri i kaoset. Norbiz sitter nå konstant på en rødglødende linje til Rena for å rette opp skandalen. Dette er dramtisk dere!!!

27. AUGUST 2004

Utrolig nok virker det som om alle våre menn har fått orden på utstyret, og det et helt døgn før lift-off. SO oppdaget i siste liten en stor sprekk i den lånte bakfelgen, men fikk låne et bakhjul av Kveita. Hele SO-ekvipasjen er nå i topptrim.

Norbiz på racer ble ydmykende frakjørt av en sporter med tykk pels på offroad opp Grefsen i går. Ettersom det var topptrimmede Junior tok han det ikke så tungt. Vi kan fortsatt ikke finne denne duoen på startlistene, men de dukker vel opp i løpet av dagen.

Da er det bare å ønske alle lesere lykke til, så sees vi på Rena eller i målområdet.

26. AUGUST 2004 KL 12.24

Det skjer selvsagt masse disse siste dagene før Birken. Belgisk Bård har fått egen profilside nede til høyre, og klager samtidig på at red. velger å bruke merksnodige bygdeorginaler fra Hallingdal som kilde for sladder. BB har byttet til Cannondale (ikke Gekko), og dette var den tredje sykkelen på 2 uker (ikke 1 uke som opprinnelig omtalt). SO har fått tak i hjul, og kjører nå godt brukte Rolf Propel foran/bak. Sparte vel en 500g på det tenker jeg. Ol’Schools sykdom var som ventet blåst helt ut av proposjoner, han er nå frisk&rask og tilbake på veien. Det er ikke Mora-Nisse. Etter ca 1,5 dager i pappaperm vurderer han innkjøp av bæremeis, slik at Rebecka kan bli med pappa på (spretten) skigang i Havnabakken istedenfor å sitte på café. Helt til slutt – råsterke Tempo-Ulle, en av favorittene lørdag, kjørte istykker kranken sist helg, og blytungt LX-lager må til når han banker avgårde på 48-skiva og lager grus av pukk ned mot Håkonshall.

26. AUGUST 2004

Ja kjære lesere, da er det på tide med en prerace-vurdering av Sagenes 8 ryttere av totalt 1500 startende i M30. Det som er sikkert, er at Sagene aldri har mønstret et så sterkt mannskap. Noen hevder at enkelte driver god gammel sandbagging, men det er de i såfall ikke alene om.

Alle våre gutter setter av sted 08.00 SHARP. Rune har kommet seg inn i grønn pulje, og vi er spent på om fremgangen og ryggen holder. Rittnervene hans har forløpig resultert i ny gaffel, og målet til Rune bør være dette berømte og helt teite merket som arrangøren lokker med. Et hakk lenger foran i rekka finner vi Hjulstadsokken selv. Hele Flå kommer til å følge rittet på SMS, og denne mannen skuffer sjelden fansen der hjemme. Snufsinga de siste dagene kommer til å gå over, og red regner det som sikkert at det blir persing og under 3.30 på Hjulstad. Om han tar svogers Belgisk Bård er en kamp i kampen som Arne pleier å uttrykke det.

Og så da dere, i den forjettede røde pulja stiller Sagene med hele 6 mann. Tviler på om andre klubber kan svare på det. Taktikken er ikke lagt, men publikum blir sjokkerte hvis ikke denne gjengen setter farge på rittet. Bob-Affe har skjønt at det er i alders det skjer, og debuterer utenfor eliteklassen. På en god dag kjemper Bob om seieren, og etter det vi kan skjønne er formen hans på vei mot gamle høyder. SO er i form, og i skrivende stund er det kun mangel på bakhjul som bekymrer ham. Bortsett fra terrenget, er det bare trekkspill langs løypa som kan bringe den marsjelskende SO ut av fatning. Er han med ut av skogen kan alt skje. Kveita sjanser på lette dekk, og siste rapport kan tyde på at beina er på vei mot TNC-formen, og da bør sub3hrs og topp10 være målet.

To av Sagenes sterkeste kort i den skumle M30-34;

Ol’ School har mye å hevne i Birken, tidligere opptredener har vært flaue greier. Nå er han i storform, og bare en lett nerveforkjølelse har tvunget ham til å gurgle whiskey og legge seg under dyna med en påstått feber. Et annet spørsmål er om han står distansen. Red tror det, og da kan Ol’ ende høyt høyt oppe. En topp5-kandidat.

– Ol’ School satser utradisjonelt i forberedelsene.

Sagenes svarteste hest heter Morten. Trening har det blitt så som så med i år, men intervallen tirsdag tydet på at formen er på vei. Morten kjører til han får hammeren, og slipper han unna den vil også han være med helt der fremme. Til slutt har vi Norbiz, som er langt sterkere enn ifjor og full av selvtillit. Tilliten til Maxxis 330 er derimot på vikende front etter gårsdagens punktering (nei, dette var ingen mystery flat). Uansett, vi ser for oss en slank og lett Norbiz i teten helt inn.

– Lett og raskt, men det har blitt en del punkteringer i det siste…

Det er også verdt å knytte noen kommentarer til deltagerne til Team Sportsidiot. Mens Kattekvinnen har valgt å kjøre seg helt ned gjennom deltagelse i Norseman, og kan få det hardt med å holde følge helt til mål så lenge han prioriterer rulleski fremfor hvile, er det store forventninger til en tropptrimmet Ullrich. Helt klart en mann å se opp for, og en potensiell pallkandidat. En annen som har slanket vekk en Birkensekk, er Hiawatha. Han har vært svært selektiv ifht konkurranser i år, men nå oser det fokus i hele karen. Luger stiller visstnok også til start, mn han har vi knapt sett etter at han kjørte inn Sagene-toget i Lierbakkene for mange måneder siden. Hva han kan klare lørdag aner vi virkelig ikke. Det hjelper ikke å være drivende god på rulleski når det er sykkel som er fremkomstmiddelet. Forøvrig er det mange sterke SSE-utøvere på start, det er nok å nevne BIE, Bestemor Duck og skumle vestlendinger som f.eks Fostervold. Og mange andre. Dette blir vilt.

Red vil selvsagt følge opp fortløpende med alle rykter om våre deltagere helt frem til fredag. Følg med følg med.

25. AUGUST 2004

Brikkene begynner å falle på plass før Birken04, og vi vil i dag og i morgen presentere Sagenes tropp i dette Norges største terrengritt. I dag tar vi for oss klassene Trim, M20, M25 og M35. Vi vil også kommentere formen til de mest fremtredende sportsidiotene.

I trimklassen har vi tatt ut Anders Hansen og Tore Kværnerud på wild card. Red aner ikke hvem disse gutta er, men dersom vi får tak i dem før start vil de få klar beskjed om ikke å være i veien når teten i M30 kommer dundrende, og overlate mat og drikke til andre Sagene-ryttere hvis dette er påkrevet. Regner likevel med at de vil plassere seg høyt opp i trimklassen.

I M20 knytter det seg forventninger om seier til Junior. Dette er dog litt avhengig av deltagelsen i klassen, men i HK-ritttet beviste han at formen til de grader er i anmarsj. Junior er nok Sagenes største vinnersjanse, men det trekker litt ned at han er sørgelig alene. Det største usikkerhetsmomentet til Junior er om hn faktisk er påmeldt av OSL.

I M25 har vi nok en enslig startende. Egil har hatt den største fremgangen av alle i år, og har endelig fått på seg Sagene-drakta. Egil har sine sterkeste sider på grusen, og må overgå seg selv hvis han skal henge med gjennom terrengpartiene. Tidsmessig bør sub 3.10 være et ikke umulig mål. I denne klassen finner vi også en rekke raske idioter. Det ville være galskap å utelukke fjorårsvinner Bikkja, selv om beina har vært tunge etter Norseman. Casagrande er trolig også på gang, selv om varierende resultater tidligere i år tilsier at en seier nok vil sitte langt inne. Lumbago er en luring, og holdt seg på mystisk vis borte fra ritt forrige helg. I tillegg drakk han kun brennsle-te!!!! på banketten til Ulle. Red har tro på at den andre halvdelen av Team Bomandreas kan overraske til helgen.

Den tradisjonelt hardeste klassen i Birken ifht merkekrav er M35, og det blir nok sånn i år også. Vi har en mann i rød pulje (Tom), og to i gul pulje (Stein og Belgisk Bård). Tom har slitt litt med å finne tilbake fra 3.05-formen fra noen år tilbake, men dette er (i større grad enn rykk&napp-løyper som Grenserittet) en løype for ham, og vi tror en tid under 3.10 er meget sannsynlig, særlig nå som nye dekk som ikke kan punktere er på plass. Vi vil ha en topp25 plassering. Stein har krøpet frem fra sivet med nymasserte bein, og vil nok tidsmessig havne rundt 3.20, og plassere seg blant 150 beste. Det knytter seg visse forventninger til Belgisk Bård, som definitivt er på gang. Hvis han stiller seg opp tidlig i gul gruppe bør han kunne finne ryggen til Tom. Et usikkerhetsmoment ved BB er utstyret. I løpet av en drøy uke har han gått fra Intense til HardRocx OVROP til en superlett Gekko. Hvordan dette slår ut er vi usikre på, men det vil vel helst gå bra. Topp 50 er definitivt innenfor rekkevidde for BB.

En vurdering av den steinharde og forhåpentligvis Sagene-dominerte M30 følger i morgen. Følg med følg med.

24. AUGUST 2004

Etter bra innsats i Maridalen sprintduatlon i fjor, kort triatlon på Sognsvann og Holmenkollrittet har Junior og N-biz blitt forsøkt kjøpt opp av en ikke ukjent triatlon-klubb for styrking av laget før NM i duatlon. Etter hektisk møtevirksomhet strandet hele forsøket på at N-biz er i USA på konkurransedagen mens spydspissen Junior tilbringer dagen bunadskledd i sin brors konfirmasjon. Vi har ikke klart å finne ut om dette er en storebror eller lillebror, men vi gratulerer uansett med begivenheten.

24. AUGUST 2004

 

(bilde mangler)

Katta og Lars Erik koser seg før start. Ler de av Juniors hårete bein? Klikk på bildet for stort format. (Foto: Junior Senior)

Siden dette var sesongdebuten for Junioravdelingen var TNS svært plaget av nerver før start. Spesielt utgangen skapte bekymring, men dette viste seg å være helt ubegrunnet. Da startskuddet gikk tok Junior teten direkte og ledet an stort sett hele veien opp til Frognerseteren.

 

(bilde mangler)

Allerede her skjønner publikum at dette blir Sagenes dag (foto: Junior Senior)

Utskillelsen her var relativt liten, og det var en ganske stor gruppe som kom samlet ned til Hammeren. Sagene hadde fire ryttere med i dette feltet. I de siste asfaltbakkene opp mot Movann setter Ol’ School fart på gruppen. TNS følger lett, samme med Jamaica-Bob som for dagen stilte i helhvitt. Norbiz ligger disiplinert litt lenger bak og vokter på BIE, men da Tour deIllegal-vinneren viser svakhetstegn spurter N-biz seg opp til teten igjen. Over toppen ikler han seg hjelperytterrollen og drar motto 1 hele veien fra Movann, forbi Snippen og ned til asfalten igjen. Inn mot Hammeren er det stille før stormen, og idet gruppen kommer inn i første motbakke stikker TNS. Han får med seg Ol’ og Hard Rocx-Gøran. Ved Ullevålseter har de tre en luke på ca. 20 sekunder. Bob venter disiplinert til utbrytergruppen har fått en trygg ledelse før han rykker fra og trygger fjerdeplassen totalt på vei opp mot Frognerseteren igjen. I teten får Gøran et lite forsprang på Thomas, men takket være Gørans Bestemor Duck-kjøring i utforbakkene får TNS igjen kontakt. På vei rundt Gratishaugen har Junior en bra ledelse, men (easy comes, easy goes) dette må han betale dyrt for i den lille kneika på vei inn mot stadion igjen. Det ble kun andreplassen totalt, men dette er jo meget sterkt i sesongdebuten!. Litt lenger bak holdt Ol’ så vidt unna for Bob i kampen om tredjeplassen. N-biz fikk det litt tungt på slutten, men i en durabelig duell med Frode Mic fikk han presset forhjulet de nødvendige cm foran. Til tross for dette fikk han 1 sek dårligere tid i resultatlisten. Skandale!

23. AUGUST 2004 – AI AI AI FOR EN ARTIG DAG!

Lørdagens Holmenkollritt ble en maktdemonstrasjon av Sagene-kara, bare totalseieren manglet. Klasseseier til Junior-Freud (nr2 totalt), 2. plass til Ol’School i M30 (3 totalt) og 3. plass til kritthvite Bob-Affe i samme klasse (4 totalt). Legg til 4. plassen til Norbiz i M30 og du skjønner at dette var sterkt. I tillegg begynner Egil å få fart på legga med en 8. plass i M25, mens Tom ikke er så preget av gravingen som en kunne frykte. 7. plass i M35. Rune kom inn på 48. plass, og er bekymret før Birken, les hans opplevelse under resultater. En rapport fra første del av feltet følger senere, men la oss slå fast at både sportsidioter og andre konkurrenter fikk litt av hvert av å tenke på en uke før årets showdown fra Rena til Lillehammer.

Kveita gjemte seg bort i Klatringen til Try, og perset med nesten ett minutt til 15.58 med feber i kroppen etter å åpnet meget sterkt, men sluknet mot toppen. Det ga en 2. plass i M30-39.

Dagen ble avsluttt med en fennnnomenal bankett hos Herr unt Fraulein Ullrich, som virkelig hadde lagt seg i selen for at de ledende konstellasjonene innen SSE-idrett skulle komme overens. Såvidt red kunne observere kom det ikke til håndgemeng, bare høflig konversasjon om et begrenset antall temaer og beundring av Hiawathas strenge diett som ble fulgt til punkt og prikke. Mens semi-veggisen Nordby langet innpå kyllingpølser, konsentrerte Hiawatha seg om kaninforet. Det som nå virker klart, er at Sagene nå vil ta opp kampen med sportsidiotene også der de er supersterke, nemlig i skiløypene. Galskapen vil ingen ende ta, og vi gleder oss.

Søndagen fikk ordet hjelperytter ny betydning. Etter at drivverket på Heliumen til SO brøt sammen ved Daltjuven, dyttet Tom og Kveita SO ned til Stryken og videre til Haretstua (12km). Der ble SO satt på toget hjem, mens les domestiques fortsatte hjem over Gjerdingen. 90 km ble det vel.

20. AUGUST 2004

Syk Sagene-dominans i R&T Sykkel!! Ikke overraskende dominerte Sagenes syklister stort i gårsdagens fuktige R&T Sykkel. Tidene ble dog ikke allverden, og beholdningen ble Norbiz’ seier, SO’s forbedring i terrenget og Peders sterke kjøring, der han perset og moste Hjulstad. Synd han ikke skal kjøre Birken i år. Også Mora-Nisse er på rett vei etter en periode med løping til jobben, i likhet med Belgisk Blå peker pila nå definitvt riktig vei. Kveita er derimot på felgen, og det spørs om ikke sesongen i praksis er over. Rapport og resultater senere i dag, og da kommer det også en litt forsinket rapport fra P4-rittet.

19. AUGUST 2004

I løpet av en dag flyter det inn en mengde nyheter til red. som kan være av interesse for leserne, og det meste blir luket ut. Ikke i dag, en oppsummering av siste døgns infotilgang følger i telegramform: Gnål gruer seg til RT Sykkel. Stopp. TNS har kjørt klatringen til Tryvann på imponerende 14.55 under trening. Stopp. Ol’School har fått 8 fine ørreter i Hemsedal. Stopp. Ol’School vurderer å kjøre Birken med stiv gaffel. Stopp. Storskive besteg 9 2000-metere i helgen, ikke 6 som tidligere omtalt. Stopp. Hiawatha spiser nesten ikke mat i lunsjen lenger. Stopp. Flytende lateks løser alle problemer. Stopp. Tom er utslitt etter å ha gravd opp halve hagen. Stopp. Pedoen skal perse i kveld, LC nøyer seg med å ta tiden. Stopp. Mossemannen starter for Sagene i HK-rittet. Stopp. Stopp.

19. AUGUST 2004

Formannen var ute på nok et ærefullt dommerverv i går kveld, men til hans store fortvilelse var det kun Norbiz som møtte til dyst på Grinda. I fjor prøvde N-biz å rekke starten på samme ritt etter jobb på OSL uten hell. Man kunne kanskje forventet at han hadde tatt lærdom av dette, men det var tydeligvis ikke tilfelle. Etter en svært hard arbeidsdag i går la han seg ned på sofaen for å hvile og titte litt på OL. Det gikk som det måtte gå, og da han våknet var klokken nærmere halv syv allerede. E kastet på seg sykkelbukse og sin stolte Sagenetrøye og syklet bort til Grinda. Ved ankomst 18.5o, samme tidspunkt som starten skulle gått, stod et ferdig oppstilt startfelt på sletta. N-biz kastet vesten i sekretariatet, grep tre strips og spurtet ned til starten. Der dro han startnummeret opp fra baklomma, festet det på styret og rakk akkurat å informere dommeren om en svært sen etteranmelding før feltet la avgårde. Med søvnrusk i øyekroken og litt tunge bein ble rittet aldri noen stor opplevelse, og de første uoffisielle rapportene tyder på at det ble en 4.plass på vår mann. Artikkelforfatteren håper dog at rittet vil fungere som en fin gjennomkjøring før kveldens mer prestisjefylte oppgave slik at N-biz kan stille til R&T med svært lette ben. Det spørs om resten av redaksjonen er enig i dette.

18. AUGUST 2004

Skuffende resultater av Storskive-Odd og Kveita på Stryken i går. Begge kom inn på 14.40-tallet, overraskende nok med sistnevnte noen små sekunder foran. Forholdene var ideelle, vindstille og opphold. Dette visste Ulle å utnytte, og ekvipasjen hans feide gjennom på 13.45 på Canyonen etter å ha varmet opp noen få minutter på rulle. Meget sterkt, og knusing/maltraktering/mosing/pulverisering av SO/Kveite. Resultater. Til tross for litt skuffende tider, er viljen til å forbedre seg absolutt tilstede. Til og med Storskive virker meget interessert i å utvide utstyrsporteføljen for å knipe sekunder. Begge våre gutter var enige om at det en MINST må får seg, er tempobøyle. Neste år blir det vilt. I kveld er det Scott Cup i Norbiz hjemmebane på Grinda, og han planlegger å stille. Andre?

17. AUGUST 2004

Som juniorredaktøren antyder er det 10km tempo på Stryken i kveld. Aller størst forventninger knytter det seg til Storskive-Odd, som tok en Kurt-Asle i helgen. 6 2000-metere ble besteget, og han ser virkelig frem til å bevise en gang for alle hvem som kjører raskest på flatene. Tidsmessig forventer vi sub 14.30. Ol’School holder forresten pipestilkene sine borte hele uken. Det er noe gresk over forsvinningen hans. To som sverger til hardt arbeid er Mora-Nisse og Pedoen, som ble observert under knallharde intervaller i Grefsen i går kveld. R&T torsdag blir tøffere en noen gang.

17. AUGUST 2004

Ando aka Kveita aka Kveitenerd har bursdag i dag! Ryktene forteller at det magiske tallet er 33. Hele Sagene IF og www.sagenesykkel.com gratulerer! Redaksjonens yngre halvdel tror han blir meget farlig på kveldens tempo.

16. AUGUST 2004

Ny oppdatert rapport fra Sognsvann Triatlon ligger nå under resultater. Redaksjonen har også fått melding om at noen bilder er underveis.

16. AUGUST 2004

Enda et resultat fra helgen har nådd red. Ol’School dokumenterte igjen god form og vant søndag det noe obskure og ikke terminfestede Gaurhovdrittet suverent. http://www.andebarkji.com/html/rimi-resultat.html

Det blir spennende å se om han klarer å beholde formen når han kommer ned i lavlandet for å kjøre 10km tempo, R&T og Klatringen til Tryvann denne uken, og ikke minst frem mot Birken.

Rittrapport fra Gaustatråkket er lagt ut under resultater, flere rapporter følger i løpet av dagen.

LC er forresten meldt i fryktinngydende form, 20 timer i uken er lagt ned i hver av de siste 6 ukene, og det slippes nå opp på de enorme mengdene før mulig deltagelse i R&T torsdag.

15. AUGUST 2004

(bilde mangler)

Tom i aksjon i P4-rittet

En helg med stor aktivitet i minst fire forskjellige konkurranser har gjort sitt til at redaksjonen ennå ikke har full oversikt over alle resultater. Vi venter spent på at rittrapportene skal strømme inn, og vi vil selvfølgelig publisere disse så snart de foreligger. Foreløpige meldinger tyder på at det har vært svært mye rot i de forskjellige sekretariater rundt omkring. Resultatene til GaustaTråkket står i alfabetisk rekkefølge, men Kveita melder om en finfin 5. plass på 4.37.40. Espen kjørte bra i Skarverittet og tro til med en meget sterk 5.plass i eliteklassen. Tiden hans ville gitt en klar klasseseier i M30-39. Det var tydeligvis dagen for femteplasser, for Tom kjørte også inn til denne plasseringen i M30-39 i P4-rittet i Drammen. Thomas var tydeligvis ikke klar over at det var femteplasser som gjaldt og gikk like godt bort og vant den korte varianten av Sognsvann Triatlon. Erik ble først utropt til 3.plass i samme konkurranse, men har siden blitt flyttet ned til 4. Det passer jo egentlig ganske bra ettersom en pluss fire som kjent blir til fem. I tillegg var jo selvfølgelig den gamle triatlon-ringreven Harald på plass i den olympiske distansen. Han kom inn som nummer 14 i sin klasse. Mer fyldige rittrapporter (pakket med skryt og unnskyldninger) kommer i morgen!

13. AUGUST 2004

Fullt kjør i helgen. Ol’School har ligget i hemmelig treningsleir i Hemsedalsfjellene etter kollapsen i Grenserittet og stiller til start i Skarverittet lørdag. Med seg har han hangarounden Aun som skal møte sin Nemesis-løype (der han gikk fra småvoksne 190 til 183cm etter rask gjennomkjøring av feildosert sving- helt sant). I P4-rittet er Tom meldt hvis han får fri fra hagearbeid, og Belgisk Blå debuterer i Sagene-drakt i samme ritt. Norbiz og TNS skal svømme, sykle og løpe i Sognsvann Triathlon. Kveita drar til Gaustatråkket med Komiske Bomann fra Sportsidiotene, og satser på at innlånte TripleX-Lite Carbon (1190 gram) skal hjelpe ham gjennom 2700 høydemeter. Vi blir heller ikke overrasket dersom Morten tar den vanlig utflukten til Eventyrrittet søndag. Flere startende har ikke red. fått melding om, men oppfordrer alle til å henge seg med på et eller annet når det kun er 14 dager til Birken.

12. AUGUST 2004

Med åpne øyne har styret i Sagene sluppet en trojansk hest inn i den aller innerste kretsen. Bård Idås har skjønt at svoger Hjulstadsokken har til hensikt å klå ham med det aller første dersom ikke drastiske tiltak iversettes snarest, og går til motangrep fra innsiden. Selv om B. strøk på den ultimate opptaksprøven fra klippen i Skjennungen, er han nå godkjent ham som medlem. Med dette vil Sagene doble sin representasjon i den steinharde 35-39 klassen i Birken om få uker. Velkommen til Bård. Styret fortsetter å jobbe med en overgang for Minus7, og regner med at dette er på plass foran neste sesong.

11.AUGUST 2004

Storskive-Odd skapte stor oppstandelse da han møtte opp på trening med ny 12-27 krans på offroaden. I draget forbi Ullevålseter skal han visstnok ha vært nede på den midterste skiva en kort periode. Dette er en historisk hendelse, og det er vel ikke tvil om at de som var der vil huske det så lenge de lever. Hva som nå skjer med oppnavnet til Odd er foreløbig uklart, men det kan virke som om vi beholder SO inntil vi ser hvor ofte mellomskiva blir brukt.

Økten forøvrig ble preget av litt halvtunge ben på alle de 6 fremmøtte, og avsluttet som seg hør&bør med et deilig deilig bad etter en god del airtime fra 7-meteren i Skjennungen.

10. AUGUST 2004

Tre treningsuker til Birken, så da begynner fintuningen av formen. Det blir intervaller på grus fra Hammeren i dag klokken 1830. Regner med at det blir en kort og effektiv økt, og at vi avslutter med et bad. Til helgen er det mange muligheter for konkurranse; lørdag er det Skarverittet, P4-rittet, Gaustatråkket og Triathlon på Sognsvann. Sagene velger å diversifisere sin portefølje maksimalt og stiller med en eller flere deltagere i alle disse arrangementene.

Det er videre på sin plass om minne om neste ukes klubbmesterskap i tempo, som legges inn i Rekord-mila på Stryken. Meld deg på i løpet av uken og du slipper unna med 100 kroner (+evt engangslisens).

Dagens mest sjokkerende nyhet er at 110 unike brukere tok seg tid til å besøke www.sagenesykkel.com i går. Redaksjonen takker alle for interessen, og lover fortsatt dekning av mer eller mindre interessante begivenheter.

Red. benytter til slutt i dag anledningen til å gratulere TdI-champ BIE med nordisk mesterskap for veteraner i helgen (landevei). Sterkt. Like sterk innsats leverte SSE-konkurrentene i www.sportsidiot.com. Ikke bare fullførte de Norseman med stil, de beslagla plassene 10, 10 og 14. Imponerende.

8. AUGUST 2004

Sol, varmt og mye fin sykling i grensetraktene i går. Sagene stilte med intet mindre enn 10 ryttere i Grenserittet, og hadde leid inn egen buss for anledningen. Kun Ol’School (som prioritert Harry-handel på tilbaketuren) og Peder (som dukket opp som troll av eske i målområdet etter meget godt gjennomført ritt) var ikke med på bussen. Kveita hadde klokelig flyttet det interne favorittstempelet over på SO, Norbiz og Ol’, men da disse tre ble offer for henholdsvis vridd kjede, punktering og den vanlige kollapsen, var det kun Kveitenerd som virkelig leverte varene. Krampe på de siste kilometerene gjorde at han måtte slippe gruppen sin og tapte et minutt inn mot mål, men en 29.plass totalt i rittet er mer enn godkjent. Mest av alle imponerte kanskje Hjulstadmoen som klokelig drakk hele 4 liter sportsdrikk underveis og syklet inn til sterke 2.57.28. Intern resultatliste følger under. Fullstendig rittrapport kommer i løpet av morgendagen.

6. AUGUST 2004

Rettelse til forrige oppslag: Alt er slett ikke klappet og klart. Nervene er tvert imot i helspenn. Ol’School svikter i aller siste liten Maxxis 330 til fordel for noen halvråtne Kenda-dekk. Enda verre står det til hos man-to-watch Ullrich. Martha-bremsene knakk sammen i går så oljespruten stod, og er lappet sammen av delvis kvalifisert, pensjonert hydraulikkteknisk personell. Det gjenstår å se om dette går bra for den råsterke formrytteren fra hovedfienden.

6. AUGUST 2004

Da er det klappet og klart til høstens første store mannejevning, og Norges nest største terrengritt: Grenserittet. Nærmere 2000 deltagere er ventet til start i svært varmt og pent vær, og blant disse finner vi (minst) 8 Sagene-helter. Basert på form er det Norbiz og SO som stikker av det interne favorittstempelet, med Ol’School som en outsider. Varmen er tradisjonelt et problem for Kveita, og i kombo med en kropp som ikke er florlett kan dette bli tungt. Morten blir bedre for hver tur, og hvis han slipper å kollidere med veps, som han gjorde på Tømte, kan det gå veien. Rune dokumenterte tirsdag en utrolig formforbedring fra i vår, og hvis Halling ikke roter seg bort og tar med nok drikke til den store svettende kroppen kan dette bli riktig så bra. Lykke til til alle gutta.

5. AUGUST 2004

Hjulstad valgte å plassere ansikt og skinker ned i brostein på Torshov etter tirsdagens ritt. Han påstår at han likevel stiller på øving fra Brekke i kveld. Buss er nå bestilt til Grenserittet lørdag – take-off fra Esso Fagerborg klokken 0615 lørdag morgen. Vi blir vel 16,5 stykker; Sagene-ryttere pluss hangarounds/prospects.

Ullrich har invitert Sagenes TdI-deltagere til grilling etter Holmekollrittet/Klatringen til Try 21. august. Hyggelig gest. Red anbefaler likevel alle om å medbringe munnsjenk, da faren for forgiftningsforsøk fra fiendens side bare en uke før Birken må vurderes å være overhengende.

4. AUGUST 2004

Vi gratulerer BIE med en suveren seier i den første utgaven av Tour d’Illegal!!! Med gårsdagens imponerende oppvisning tok han sin tredje seier av fire mulige. Gårsdagens jaktstart ble til fellesstart, og Ulle fulgte BIE til døra, tett fulgt av Norbiz. SO viste nok han gang at han er meget kjøresterk, men må øve på terreng. Les mer under resultater.

3. AUGUST 2004

Chasse de Tømte i kveld. Oppmøte Nedre Blanksjø 1830. Benytt sjansen til en frisk treningsøkt og en skikkelig start på høstsesongen. Samtidig skal den illegale cupen avgjøres; BIE kommer for å slå den avgjørende spikeren i sammenlagtkista. Både Ullrich og Norbiz uttaler opprømt at de uansett går for bestetid og løyperekord i kveld, og duellen mellom trioen Hallingsokken, Mora-Nisse og Hybel er grunn nok til å trekke publikum i hopetall. Vi ber tilskuerne på det instendigste om å holde seg bak barrikadene både over 1.kategoriklatringen over Tømte og de siste 200m før mål!!!

2. AUGUST 2004

Norbiz er på vei mot toppformen, og landet en 2. plass i Varlitråkket søndag, rett bak Henning Weaas og foran en så sterk rytter som Terje Holm (som riktignok hadde mekaniske problems). Han er nå ventet til start i Grenserittet neste helg. På toppen av dette ble LC 34 (år). Red kan forøvrig anbefale stien langs Lysakerelva fra Fossum og helt ut til fjorden. 95% rask og morsom singletrack.

Hilser alle fra formannen, som promenerte langs Sognsvann lørdag. Han gledet seg over aktivitetsnivået, men ble svært betenkt da han fikk høre at Mora-Nisse hadde lagt på seg 4 kg, eller 6%.

30. JULI 2004

Førstkommende tirsdag 1830 (mrk tidspunktet) er det Chasse de Tømte, og påmeldingene strømmer på. Det er allerede klart at BIE kommer for å forsvare sin knappe ledelse i denne jaktstarten, og bakfra kommer Casagrande og Ullrich i topptrim etter sommerens europeiske treningsleir. Pelotonen starter samlet ca 4 minutter bak, og ser ut til å bli fylt opp med kjøresterke ryttere som Bustad, Ol’School, Mora-Nisse m.fl.

Styret er allerede i gang med arbeidet med å forsterke stallen før neste sesong. Gjennom sitt enorme nettverk i europeisk SSE-sykling har edderkoppen Hallingsokken lagt sine klamme hender på en nordmann som i noen år har gjort det skarpt i Belgia. Vi kan dessverre ikke røpe identiteten til nykomlingen før det formelle er på plass, men innsatsen på gårsdagens intervaller i Frognersteråsen bekrefter at exeksilnordmannen vil passe meget godt inn i Sagene-profilen. Forhåpentligvis vil han representere de hvite og svarte allerede fra Rena 28. august. Av andre navn som står på blokken til innkjøpsnsvarlig er den mystiske Minus7, som er en klatremus av høy klasse. Denne overgangen sitter trolig noe lenger inne. Følg med følg med.

28. JULI 2004

Noen gode og noen dårlige nyheter. Den gode er at Morten var på fellestrening i går, og beviste at formen etter tre økter er på plass før bataljene som venter i august. Vi hadde også hyggelig besøk av to comarater på grusintervallene, og spesielt Aun virket sprek. Brede satt bak og smilte lurt, tror han har noe på gang etter en heller laber sesong frem til nå.

Dårlige nyheter betyr skader. Mossemannen er nede med hjernerystelse. La oss håpe det ikke er like alvorlig som for Wag, som nå er sykemeldt frem til nyttår. I første omgang. Han tar skaden på alvor og tilbringer tiden bak nedrullede gardiner i en hytte på Mylla. Ikke forvent at han er tilgjengelig på mobil, da den er skrudd av.

26. JULI 2004

Harry fullførte Zürich Ironman et stykke bak egen pers, men 13.30 er mer enn godkjent med et spinkelt treningsgrunnlag.

Her hjemme ble Sarperittet beæret med besøk av tre Sagene-ryttere. Den fjerde ble holdt våken hele natten av infernalsk skriking fra avkommet, og orket ikke å komme til start. Ol’ ble kjørt av ved Eidskog etter svak taktisk kjøring, Tom punkterte og kjørte deretter feil (surprise, surprise). Ando hadde sin fulle hyre med å holde følge på kontinuerlig støting og kom vel inn som ca 7.mann i turklassen (som hadde flere sterke ryttere til start, bl.a GlåmNitElites Fredriksen. Mer under resultater senere.

23. JULI 2004

Redaksjonen ønsker Harry lykke til i Zürich Ironman i helgen. Nye Race X-Lite hjul skal gjøre vei i vellinga. 5 mann på Try-intervaller i går, og det er tydelig at ferien snart er over, da en rekke sportsidioter var ute i Sørkedalen eller heiet entusiastisk langs løypa der Sagene-toget dundret avsted. Ser nå ut som Tom, Mossemannen, Ol’School og Ando stiller i Sarpsborg søndag morgen klokken 10.00.

22. JULI 2004

Mora-Nisse har avlagt rapport fra treningsleieren i Italia. Han har lagt på seg 3 kg og kjøpt tight badebukse. Trening er det dårlig med. Mange vil si at dette er betenkelig.

Treningen fra Gaustad idag starter 1830. Asfalt. Kommer LC kommer det til å gå fort, han imponerte stort på tirsdagsintervallene, og er definitivt på vei mot formen i rakettfart.

20. JULI 2004

Det mobiliseres nå for å stille et sterkt helhvitt lag i Sarperittet. Det går mot at Tom kjører som kaptein og får med Ol’School, Bob-Affe og Ando som hjelperyttere. Vi trenger flere i rulla, så heng deg på! Henstillingen går spesielt til Hjulstadsokken, som har inngått en gunstig leasing-avtale (med opsjon på kjøp) på Andos gamle LeMond Alpe d’Huez. Samt Hubben, som bør dra frem den gamle Gitanen igjen. Med gir på ramma er det ingen som kommer til å ta det seriøst når HP går i tidlig brudd.

Treningsrapport: LC smoket visstnok en La Boulangére-rytter i går uten å kjøre på mer enn orange/lyserødt, og bør gå for seier i alt som er i M35 neste år. Tør ikke smake på mørkerødt i ritt riktig enda. Sportertettheten er forøvrigtiltakende i Maridalen og innover. Ryggsekkprosenten begynner å nærme seg 80.

For de som kan løpe er det et interessant løp på Kikut fredag klokken 1400: Kikutstua-Kikuttoppen. Startavgift 20.-

19. JULI 2004

Ol’School og Norbiz (og Mossemannen) stilte i NM XC i helgen, og leverte litt i underkant. Ol’ brøt etter å ha blitt torperdert av en drammenser, Oddis ble 20 og Norbiz 25. Ando fikk notert en DNS, og tilbrakte dagen i Follo for å myke opp vonde bein. Resultater.

16. JULI 2004

Red er svært takknemlig for alle former for rapporter som tilflyter redaksjonen pr epost. Fra Dagaliveien har vi mottatt følgende:

«Kan melde om fin tur inn sørkedalen og opp rundt heggelivann, sandungen, bjørnholt og U-seter i går, 77 km og 1050 klatremeter på meg, og noe mer på bygutten Storskive. Planen var rolig langtur, men med to av de største cowboyene i klubben, hvor den ene nekter og kjøre med pulsklokke og langt verre ikke engang vet hvor terskelen er, måtte det selvfølgelig bli noe anaerob kjøring opp de 400 klatremeterne fra sørkedalen og innover. Men dette skjønte vi allerede fra start i bunnen av Dagaliveien. Der møtte vi en landeveisfyr med sinnsyk fart oppover bakkene. Med skjegg i trynet og blå Met hjelm på toppen var vi 100% sikre på at dette måtte være LC. Første uannonserte drag var et faktum. Tre svinger og flere høydemetere senere, og med puls farlig nær max, kunne fyren avkrefte at han het Lars Christian. Konklusjon, i dag er det flere som har tunge ben …»

16. JULI 2004

Litt stille om dagen, men i morgen er det altså Norgesmesterskap i terrengsykling. «Hele» 35 deltakere i eliteklassen sier litt om interessen. Sagene stiller med to mann, Norbiz og Ol’School. Vi regner med en topp15 plassering på begge to. Ytterligere en mann er påmeldt i veteranklassen sammen med «hele» 13 andre (Kveita), men det er vel ikke usannsynlig at han mygger ut. Tunge ben og elendig psyke er årsaken. Her er det nok litt av hvert å lære av Kurt’en.

Mer festlig er det at både Hybel og Hallingsokkarvingen er ivrige om dagen. Førstnevnte er i sadelen hver dag nå, sistnevnte reiser i skytteltrafikk mellom Oslo og örebro, denne rasekatten har visst store problemer med å reprodusere seg selv på tvers av landegrensene. Men det er klart, hva gjør man ikke for sin Kæreste som driver diger business innen rasekattoppdrett. Kattemannen har dog lovet Red og sin semi-belgiske svoger at han snart skal vise oss hvor god han har blitt i sommer. Søndag tenker jeg det blir.

15. JULI 2004

Treningen på Grinda i kveld utgår. Tom, Ol’ og Ando var på Holmen for å kjøre gjennom NM-løypa tirsdag, og den viste seg å være en rask og uteknisk parkløype med noen løpekneiker. Blir et gjørmehelvete ved regn. Ned unnarennet på hoppbakken var det bratt. Så bratt at Ando ikke turte kjøre ned, og fikk meget dårlige vibber ifht deltagelse lørdag.

12. JULI 2004

Opptil flere Sagene-ryttere har etter hardt press innrømmet store mengder tjuvtrening. Tom kjørte solo til Kragerø i øsende regn fredag, mens Norbiz under samme forhold leverte 30km CLM på sterke 42 minutter ifm treningsleir i Vestfold. Harry melder om sykkel, løping og squash i fire timer søndag, og det dagen etter å ha svømt frem og tilbake over Sognsvann. Alt dette som opplading til full triathlon i Zürich 24.juli. Herregud for et rotterace.

12. JULI 2004

Etter mye masing fikk Ando med seg Dir Sportif LC på langtur til Romsdalen i helgen. I kanonvær ble det lørdag levert en sånn passe bra prestasjon i det spektakulære Trollstigrittet, med en 4. plass som resultat. Ex-fotballspiller Fostervold, ex-proff Silseth og en skiskytter ble for sterke. Søndag var det 36km terreng i samme området, med en 5. plass som resultat i en kupert og hard løype. I sum en topp utflukt uten de store sportslige prestasjonene. Mer under resultater senere i dag.

10. JULI 2004

Vi ønsker Kasper velkommen til Sagene. Som nyfødt sønn av Morten&Eva forventer vi at han kan utvikle O2-genene ganske raskt.

9. JULI 2004

En liten rapport fra sykestua:

 • LC er på vei tilbake, mulig comeback på Knapper i september
 • Torbjørn er fortsatt ute av slag
 • Morten er i trening med knevarmere, comeback i Grenserittet
 • TNS løper, men ryggen er ikke egnet for sykkel, satser alt på Birken
 • Anders er down&out med hjernerystelse, kanskje tilbake primo august

8. JULI 2004

Det er kun 51 dager igjen til årets Birkebeinerritt, og de hemmelige treningsleirene florerer i Sagene-miljøet. Mora-Nisse (fire uker i Italia), Rune (tre uker i Canada) og Formannen (seks uker i Tyrkia) er de eneste som har fulgt treningsvettreglene og meldt fra hvor og hva de holder på med. Alle andre holder kortene tett inntil brystet og skuler stygt på hverandre hvis de skulle slumpe til å treffe en kamaerat på to hjul. Deler av red. anbefaler de som er hjemme til å stille på noen gode, gamle Tryvannsdrag på racer i kveld. 18.30 fra Gaustad.

7. JULI 2004

Du og du så lette ben (og i og for seg sykkel) Ol’School fremviste på trening i går!! Han ble umidelbart tatt ut til NM XC, og troppen til Elite-klassen kompletteres med Norbiz. Kveita stiller i Veteran-klassen. Vi regner med at Mossemannen også stiller til start i eliten, beklageligvis i gult og svart. Red er svært bekymret for Storskive-Odd om dagen, han sluntret unna en rekke drag, og forsynte seg seg i tillegg grovt av sjokokakene Kveita kusine stilte med på Kikut. Hjulstadsokken fremviser en eksponentielt voksende formkurve, og kan bli meget meget skummel utover høsten hvis utstyret holder. Fra sjukestua melder LC om hemo-nivå på 14,9. Ikke noe å bygge toppform på.

6. JULI 2004

Husk fellestrening i dag 1830 fra Hammeren (grus). Hubben er visstnok ute og ruller igjen, men syntes det var kaldt. Da er det bedre å se på TV, noe som er riktig festlig om dagen.

5. JULI 2004

Tre pallplasseringer av tre mulige på Sagene i helgen. Andreas vant Kjoserittet, innkasserte dermed sine første premiepenger (1500kr) og er etter sigende meget fornøyd med statusen som proffrytter. Tom vant klassen i samme rittet og Ol’School tok en meget sterk 2. plass bak Beitemyren i bakketempo på Hafjell. Les mer under resultater senere i dag.

2. JULI 2004

Bad news fra Elisenbergvn – Wag er sykemeldt enda en uke etter hjernerystelsen i Farris. Mørkt rom og mørke solbriller er fortsatt medisinen. Intervalløkta i går ble litt amputert. Den vanlige personen ble programhelt, Hjulstadmoen kjørte eget opplegg på hemmelig sted, K-nerd brakk girøret før start og stilte på racer, Erik var tufs etter fire intervalløkter på like mange dager. Bare Tom var i form. Til helgen er det Kjoserittet og Hafjell Open. Spørs om Kveita kommer til start når det ikke er mulig å oppdrive girøre til den obskure franske sykkelen. God helg.

1. JULI 2004

Storskive&Kveita så døden i hvitøyet en rekke ganger under gårsdagens landeveisrunde rundt Vestmarka. Store og små lastebiler samt politiets utrykningskjøretøyer i feil fil gjorde alle sitt beste for å kveste våre gutter, men klarte det ikke. Den lille lastebilsjåføren i den store bilen ville ikke engang komme ut for å slåss, til tross for Storskives gjentatte oppfordringer etter at vi fikk stoppet ham. Ja ja. Ikke rart man må være fra gokk for å kunne leve lenge nok til å bli en god landeveissyklist. Basehopping er som et slag ludo sammenliknet med landeveissykling en onsdag ettermiddag ut av Oslo.

Minner om grusintervall fra Gaustad klokken 1830 i dag.

30. JUNI 2004
Startlister fra Birken, som dere ser er det en rekke mann som bør få ut fingeren og melde seg på for Sagene eller endre klubbnavn til Sagene IF (Odd og Stein blant annet).

29. JUNI 2004

Vi har mottatt rapport fra den lykkelige rekordinnehaver på strekningen Trondheim-Oslo, Voss’ store sønn Egil Møen. Les mer under resultater. Puljeinndelingen til Birken er visstnok lagt ut. Sjekk at du har kommet i riktig gruppe. Pulje 1, rød gruppe er for kremen, deretter gul og grønn gruppe før samme system i pulje 2. Merk at det er muligheter for utenlandske deltakere å melde seg på. Hjulstadsokken har benyttet sin kontakt i Brussel og kommet med på denne måten, til tross for at han fortsatt bor på Grünerløkka. Så hvis du skal være med, få en kar du kjenner i utlandet til å fikse påmeldingen for deg. Du stiller da f.eks for Sagene IF/Kamerun. Dette forutsetter dog at du kjenner noen i Kamerun.

28. JUNI 2004

Tre mann syklet sin livs lengste tur i helgen. Egil presterte 540km på småpene 13.34 (rekord faktisk, vel blåst Egil!!), mens Mora-Nisse og Rune logget 100km i de Fearnlyske og Løvenskioldske skoger. Begge hadde også vært ute dagen før, og så meget sterke ut sammenliknet med tidligere i år. Tom, Espen og Andreas var også med på en fin runde i helt riktig langturtempo, mens Erik ikke orket helt rundt denne gangen. I tillegg så vi en del morsomme ting, og hørte logikeren Waldum legge ut om sitt forhold til bjørn&ulv. Holdningene var helt i tråd med de holdningene en Bush-mann ellers gir uttrykk for….eliminer dem eller putt dem i bur. Den tilhørende logikken bar også preg av at vår venn i orange Miayata-trøye hadde slurvet med væskeinntaket opp fra Svartbekken. Modus ponens og modus tollens. Hvem bryr seg egentlig?

Vi så en flott foss full av vann. Vi så et ekorn. Vi så en røykylling. Vi så noen som fisket. Vi så sauer og kuer. Vi så ingen hoggorm. Vi så gamle menn med bar overkropp og belle tettone. Vi så Vegard Ulvang med kano med barn oppi. Vi så sportere med ryggsekk og dårlig tråkk. Vi skjønte at det er 2 mnd til Birken.

25. JUNI 2004 – SISTE NYTT!

Wagle ute i en uke med hjernerystelse. Landet på hodet to ganger i Farrisrunden, og stilte meget uklokt opp i TNC med ny hjelm. Sto av og svimet hjemover halvveis og skulle definitivt aldri ha startet. Sykemeldt minst en uke, og kommer forhåpentligvis tilbake uthvilt og fresk til Lille Jotunheimen eller hva det nå blir 10. juli. Det verste av alt er at han ikke får sett TV midt under EM, og minst av alt stille på Soria Moria Dancing for en svingom og et glass i godt lag. God bedring!

25. JUNI 2004

Etter å ha vurdert været til ikke «JÆVLIG REGN», stilte Tom for første gang denne sesongen opp på Gaustad i TIDE. Sannsynligvis skyldtes dette at bakhjulet ENDELIG hadde fått nytt Racing Ralph dekk dagen før. Overraskelsen var likevel stor da ingen andre sto og ventet. Etter 15 minutters venting rullet han alene mot Midtstuen klokken 18.30. Intervall med 5 minutters drag sto på programmet. Regnet og møkka fordret etterhvert en sjelden sykkelvaskpause (!) på Kikut. Denne kombineres med to 5 kroners reste vafler med geitost, noe som ga energi nok til å komme seg hjem. En fin torsdagstrening som trolig kommer til å minske avstanden til yngres avdeling i klubben. Hvitt var nok ikke dagens farge…

Egil reiser fra TRH til OSL i morgen, og i steden for å fly, som er vanlig, skal han sykle hele veien sammen med noen kamerater fra Rye og noen andre gærninger. Vi tror det kommer til å gå fort, og ønsker lykke til. Tiden til Hubben står for fall.

24. JUNI 2004

En iherdig Ol’School gir seg ikke, og argumenterer hardnakket for Maxxis Flyweights fortreffelighet. Han viser blant annet til at de etterhvert mange punkteringene i TNC kom på Schwalbe, Kenda, Hutchinson UST, Ritchey og en rekke andre merker, mens Maxxis slapp unna (antakelig fordi bare en mann kjørte på dekkene).

Når Ol’School ikke fikk med seg noen points hjem etter TNC, bortforklares dette med ben som råtne egg. For å gjøre det lettere å leve med disse råtne eggene, har han satt i gang Prosjekt 7,4 som, ganske riktig, skal få rokken hans ned i 7.4kg. Målet skal nås gjennom:

 • Lett, stiv gaffel
 • Lett, stiv setepinne
 • Strippet og drillet Flite (140gram)
 • Speedplay X-1 landeveispedaler
 • Conti Grand prix slicks i 26 x 1
 • Tilhørende slanger
 • Fjerne misteskiva
 • 12-23 krans

Red har ved hjelp av avansert sannsynlighetsteori regnet seg frem til at sjansen for at et eller annet på en så lett sykkel går i dass etter mindre enn 5 km sykling er ca 87,8%.

23. JUNI 2004

Et strømlinjeformet TNC gikk av stabelen i går kveld. Ved hjelp av en stor stab av velvillige medhjelpere ble rittet den suksessen alle regnet med. Ingen uhell utover punkteringer skal alle ha honnør for. Når regnet i tillegg holdt seg på behørig avstand var det bare noen varmegrader ekstra en kunne ha ønsket seg. STOR TAKK TIL KATTA&CO.

Ingen overraskelser på resultatlista heller; Bikkja vant et lite poeng foran Anders Aukland, med Ullrich på en sterk tredje. Tror han må ha hvilt seg i helgen. Han virket lettere enn på lenge.

Sagene stilte med seks mann på startstreken, men kun tre fullførte. Odd punkterte i det startskuddet gikk, kjørte seg senere opp til Jørgen Aukland som også hadde punktert, men punkterte igjen. Tom hadde ikke byttet dekket som absolutt måtte byttes, slangen kom ut for å hilse på og vips måtte han trille den lange veien hjem. Både Odd&Tom var imidlertid tilstede i målområdet for å spise sjokoladekake. Anders skyldte på tekniske problemer, men ble, hvis han er helt ærlig med seg selv, kjørt av. Smale dekk var ikke så gøy i svinger likevel. Espen, TNS og Andreas hang med helt inn, og ettersom Andreas hadde suverene bein i går, ble han best av våre. TNS kapret også endel 5-poengere, men bar litt preg av at det er noen uker siden sist han var på sykkelen. Ikke ofte han blir slått av Andreas i lange bakker. Resultater og nærmere omtale følger utover dagen.

22. JUNI 2004

TNC går av stabelen i kveld, og når det blir snakk om favoritter er det vel ikke mulig å komme utenom den gjengen som skraper sammen til livets opphold gjennom å levere sterke sterke resultater i inn- og utenlandske skispor. Blant mosjonistene blir nok Stormo-brothers sterke, de kommer ens ærend inn fra Drammen for å sette kjepphøye Oslo-gutter på plass. Se også opp for det alltid sultne Bikkjeskinnet fra arrangøren sportsidiot.com og den gamle ringreven Ola Bustad, som har garantert at han skal helt ned i kjelleren før 24hrs multisport i Oslo City Challenge.

Blant våre egen er det store forventninger til Storskive-Odd, som til de grader er på hjemmebane i kveld. Vesle-Sandungen-spurten, som noe villedende er plassert i enden av Langlia, er som skapt for WATT-monsteret fra Bygdø Allé. Vi gleder oss allerede til Fru Hiawathas sjokoladekake ved Tryvannstårnet. Sistemann får ingenting!!!

21. JUNI 2004

Det har kommet flere eposter til deler av red. etter kommentaren om Maxxis Flyweight 330s utilstrekkelighet i alle andre sammenhenger enn ved veiing innendørs i 20,5 grader og stabil luftfuktighet. Støtte kommer spesielt fra Kattekvinnen, som viser til at samtlige punkteringer i NC-klassen i Raumer kom på disse dekkene, og at «dette er de største møkkadekka i manns minne». Ol’School må nødvendigvis forsvare en sjelden investering i utstyr som ikke enten er eldre enn 5 år eller fra Biltema, og hevder at helgens punktering var en såkalt «mystery flat» inn mot felgbåndet, og at dette ikke er dekkets skyld. Kanskje ikke så rart når felgbåndet består av dobbelt matpapir («lett og billig»). Diskusjonen er herved avsluttet. Bruk av Flyweight 330 er uansett et sjansespill, det er nok å vise til Norbiz punktering rett før mål i TGP – det hjelper lite med luft i lungene når den samme lufta heller burde vært i dekkene!!!!

21. JUNI 2004

To pallplasseringer til Sagene søndag! Kveita vant 30-34 i Farrisrunden, mens Tom tok andreplassen i 35-39. Anders kjørte inn til en sterk 12. plass i en løype som ikke akkurat er laget for ham. Hjulstadsokken røk kjedet, men fikk vel likevel kjenne at det er stor forskjell på å kverne over fjellet i Birken, og kupert terreng med mange stier. I NC-klassen ble Odd Ivar midt på treet i Mossetrøye, mens Ol’Scholl ikke ville høre og kjørte med Flyweight 330. Hvordan det endte? Punktering selvsagt. Les mer under resultater.

18. JUNI 2004

Endelig kommer regnet bøndene har ventet på! Gutta som skal kjøre Farris til helgen er ikke like fornøyde, men vått og glatt har det uansett alltid vært ned Skolapperåsen. Kun tre mann stilte på siste trening før rittet. Rune debuterte på Sagene-trening etter tre uker med øl&jobb i Wien, mens Tom som vanlig kom sent, og som vanlig var grunnen punktering. Racing Ralph høres kanskje kult ut, men det er ikke så kult når 4 punkteringer i uka er standard. Red. anbefaler nye dekk. Andreas hadde tunge tunge ben og ser mørkt mørkt på helgens begivenheter.

Barcelona-avdelingen er forøvrig på vei hjemover, og har i den forbindelse investert i en lett brukt Specialized S-works M5 med full XTR og Crossmax SL. The man to watch utover høsten, den saken er klar. Brun og slank og i topptrim. Akkurat som Jan Ullrich.

17. JUNI 2004

Gla’melding fra junioravdelingen: TNS er delvis rehabilitert og stiller på TNC tirsdag med friskt mot og lette ben. Med den oppmerksomheten og deltagelsen dette rittet nå får, er det umulig å bruke andre ord enn svært prestisjetungt om arrangementet i Nordmarkas skoger. Siste nytt er at terrenglandslagssjef Stormo stiller til start med vide fullmakter til å plukke kjøresterke ryttere til de olympiske leker i Athen fra innsiden av le peleton. I tillegg stiller det skiløpere og gamle ringrever i hopetall, så her skal noen og enhver få kjørt seg.

Trøyer&bukser kan nå hentes i U99. Ring 99 7000 89 før du kommer.

Egil fortsetter forøvrig å gjemme seg bort sammen med Rye. Sittende på halen kom han inn sammen med rekordpulja til 5.16 i Mjøsa Rundt. Man får fartsvind i håret av sånt. Når Trh-Osl er gjennomført må forventningene til høstens begivenheter nødvendigvis bli svært store.

16. JUNI 2004

To nye mann er tatt ut i troppen til Farris-runden. Peder etter god innsats helt til giret røyk i Raumer, og Hjulstadsokken på bakgrunn av ren og skjær entusiasme. Han erstatter Morten som i god tysk tradisjon har røket uklar med lagledelsen på et av de utallige taktikkmøtene. Troppen består dermed av Wag, Nat, Rune, Ol’School, Tom, Hallingsokken og Ando. Etteranmelding er fortsatt mulig på søndagen, og Mora-Nisse er en av de det FORVENTES vil stille opp som etteranmeldt. Eller er han redd for Hjulsdtadsokken???

Litt tynt oppmøte på trening i går (3 mann), men det er nye muligheter i Scott Cup i kveld og på fellestrening torsdag. Viktig å tune formen før Trans Nordmarka Challenge, som ser ut til å bli en utfordring for deltagere på alle nivåer.

15. JUNI 2004

I forbindelse med at overgangsvinduet åpner i slutten av juni, har Sagene IF etter lange og harde forhandlinger på hemmelig sted hentet inn en ny rytter fra Hydro BIL for å hjelpe Tom i den sykt harde 35-39 klassen. Stein Nestvold har frem til nå fulgt de tradisjonelle treningesprinsippene til halvgamle menn – halvfort og halvlangt. Etter å ha satt seg inn i The Wisløff Chronicles er det slutt på dette. Nå er det kun intervall som gjelder! I første omgang skal han fungere som vann- og slangebærer for Tom (som vi vet har det med å punktere og miste flasker med utrolig høy frekvens), men vi regner med at fremgangen til Stein vil vær så stor at han i Birken vil få anledning til å kjøre for egne sjanser. 3.13 bør være et realistisk mål. Velkommen til klubben! Regner med at han stiller i den stolte hvite og sorte trøya allerede i Farrisrunden i helgen.

14. JUNI 2004

De hvite buksene har kommet sammen med sol&sommer. Etter noen prøveturer er det vel ingen overdrivelse å si at mørke kroppshår ikke er forenelig med dette PORRIGE plagget. Så her det bare å gå inn i krigen mot kroppshårene med Mach3 som viktigste våpen. Buksene MÅ kun vaskes sammen med andre hvite plagg, og gjerne umiddelbart etter trening.

VIKTIG MELDING OM PÅMELDING TIL NM XC 17. JULI I ASKER!!! PÅMELDING MÅ SKJE GJENNOM KLUBBEN INNEN 25. JUNI!!!

13. JUNI 2004

Fem og en halv Sagenegutter stod på startstreken da Raumerrittet ble avviklet i går. Tom hadde tydeligvis bestemt seg for å fyre opp spenningsnivået skikkelig før start og tro til med to punkteringer på slutten av oppvarmingen. Han passerte startstreken 10 sekunder etter at nest siste mann hadde tråkket i vei, men takket være frisk kjøring kjempet han seg helt opp til en 9. plass i klassen og henviste Bjørn Dæhlie til 10. etter et durabelig spurtoppgjør.

Med Ando og Wag i bryllup, fyllesyk(?) Odd, diverse Aasebøere ute med skade og Espen og Erik i eliteklassen, ble det en ensom Peder som stilte til start i M30-34. Etter fin kjøring innledningsvis brakk han giret og måtte løpe i ca 15 km før han fikk hjelp til å fikse det. Men rittet ga mersmak, og det ryktes mulig start for Nat i Farrisrunden! Resultater

I Eliteklassen ble det i tillegg til penger, heder og ære også delt ut Norgescuppoeng. Alle de beste (minus Håkon Austad) stod på startstreken her, og som vanlig når Geir Lien er med, fikk han ligge foran og taue mens resten av feltet la seg pent og pyntelig bak. Erik la seg friskt foran i protest mot denne overdrevne respekten, men responsen fra feltet var liten. Inne på det første stipartiet psyket alle våre gutter ut. Verst var det vel for Bendik som havnet ganske langt bak og senere brøt løpet. Odd Ivar og Espen kom seg med en ok gruppe, mens Erik ble liggende alene i ingenmannsland. Redningen for Erik ble en punktering på Steffan Repshus på det andre stipartiet. De kjørte meget godt sammen hele veien derfra og inn (vår mann fikk kred for fin kjøring både under og etter løpet), og kjørte inn ryttere hele veien slik at det etterhvert ble en bra gruppe som kjørte sammen. Blandt de innkjørte var både Espen og Odd Ivar som begge hadde blitt liggende alene ganske lenge.

Inn mot mål hadde gruppen skrumpet til bare fem mann etter hard kjøring i noen grusmoter. Etter diverse rykk mot slutten fikk Repshus en liten luke i den siste bakken. Erik ble nummer to i denne gruppen og Odd Ivar nummer fire. Totalt ble det 14. og 16. plass. Espen holdt en god stund lenger enn sist helg, men fikk til slutt hammer’n igjen. Kjørte allikevel tappert på slutten og ble nummer 17. Resultater

11. JUNI 2004

Hele Aasebø-klanen ute med skader!! Fra før er LC ute med sitt doble lårbensbrudd (er dog observert i trening langt unna folk, ute etter å ha ta tilbake løyperekorden i TGP-løypa), i tillegg er hans bror Morten plaget av et vondt kne etter Grustråkken og stiller ikke som annonsert i Farris. Heller ikke svoger og rising-star Torbjørn er i stand til å konkurrere eller trene om dagen. Bare Aasebø senior observeres i jevnlig aktivitet på veiene i marka. Vi ønsker hele gjengen god bedring. I tillegg er deler av junioravdelingen i Sagene, representert ved TNS, satt ut av spill med en særs kranglete rygg. Når vi får hele denne gjengen på beina skjønner alle at det er få norske klubber som vil kunne matche the lean mean Sagene-machine i turritt!!

11. JUNI 2004

Red hilser fra Formannen, som i går reiste til Tyrkia for reumatisme-behandling. Han så frem til oppholdet og er tilbake i starten av august. Han forventet stor innsats og sterke resultater i sommersesongen. Det skal bli!

Anders har vært skuffet etter TGP, til tross for solid persing. Etter å ha ligget våken en hel natt konkluderte han med at det ikke er lurt kun å drikke kaffe hele dagen før ritt, og at en ekstra stor McFeast-meny en time før start neppe er identisk med the winning formula. Det ligger revansje i luften i TNC, og troen på at det kan gå er tilbake etter at 37 har blitt observert på pulsklokka.

Medlemmet Harald gifter seg lørdag med Kristin i Akershus Slottskirke. Sagene Sykkel gratulerer og sender to mann for å skape liv&røre på festen, og regner med at Harald kommer sterkere på ritt- og treningsfronten når hvetebrødsdagene erstattes av kli til frokost.

9. JUNI 2004

Tømte Grand Prix befestet BIEs posisjon som ledestjerne i det illegale sirkuset!! Han støtet i en steinete bakke 1,5km før mål og ristet av seg Mossemannen og Kveitenerd, som begge reiste kjerringa etter den miserable innsatsen i Elgåfoss sist søndag. Det ble ny løyperekord, og BIE uttalte etter rittet at han nå går for seier i alle rittene i Tour d’Illegal. Akkurat det er det ingen som har klart før. Sammenlagt leder han nå med 40 sek på Kveita, med Casagrande 2.47 bak på 3.plass.

Neste illegale batalje er om to uker, da maraton-rittet TNC går av stabelen i regi av sportsidiot.com. Aukland Brothers er visstnok invitert for å sette fart i feltet etter å ha trent sykkel i alpene en periode. Vi gleder oss. Resultater og en grundigere analyse fra TGP kommer litt senere i dag.

8. JUNI 2004

Showdown i Tømte-traktene i kveld, der del 2 i Tour d’Illegal går av stabelen. Start klokken 1900 og etteranmelding frem til klokken 1840. Vinneren av første etappe stiller, og det forventes et råkjør med BIE og formsterke Casa i hovedrollene. Sagene setter sin lit på Norbiz og Ol’School i kveld, ikke minst ettersom nr2 fra første etappe, TNS, ligger nede med brukket rygg. Ikke helt bokstavelig, men nesten. Mora-Nisse virket lett på gårsdagens gjennomkjøring, og må stille i outsiderklassen. Gårsdagens haglskyll har nok fuktet den nymerkede løypa, men det forventes likevel fine forhold.

7. JUNI 2004

Knallsterk innsats av Sagene i Nordmarka Rundt! Egil satt sammen med Rye og banket gjennom til SEIER på imponerende 3.53! Makan til forbedring som det Egil har vist frem siden Toscana er det vel ingen som har sett siden EPO ble introdusert. Når vi i tillegg var representert med Ole Kristian (Formannen) som dommer, må en kunne si at Sagene satt sitt preg på rittet. Resultater.

7. JUNI 2004

Det er i dag 99 år siden unionsoppløsningen med Sverige. Erik benyttet søndagen i de svensk-norske grenseskoger til å levere en av sine beste prestasjoner på flere år i Elgåfossrittet. Utelukkende ved hjelp av storskiva, lett kropp og fine ben raste han gjennom løypa. Både Espen og Odd kjørte også bra. De tre andre er mellomfornøyde. Elgåfossrittet er forøvrig et meget bra arrangement og en av de mer krevende turløypene, der mye terreng skiller de gode og dårlige godt. Håkon Austad vant på 1.53, et hav foran fjorårets vinnertid da rittet ble kjørt under tilsvarende forhold. Les mer under resultater.

I morgen er det Tømte Grand Prix, og det er ny mulighet til å sykle gjennom løypa mens deler av arrangementskomiteen henger opp noen merkebånd. Oppmøte Esso Fagerborg 18.40 eller Kjelsås st 19.00.

4. JUNI 2004

8 motiverte ryttere stilte for prøvekjøring av TGP-løypa i går, og det blir en ny mulighet mandag ifm merking av løypa. Kattekvinnen beviste at det første terrengpartiet er såpass teknisk at det ikke er mulig å sykle samtidig som man prater i mob, så det er sikkert lurt å ha vært gjennom løypa som ikke blir gjennommerket. Forøvrig har red. mottatt ubekreftede rykter om at den beryktede BOB-AFFE fra Jamaica Show Events kan komme til å stille tirsdag.

3. JUNI 2004

Spotsidiotene glimret med sitt fravær i Scott-cup i går. Etter å ha gått knallhardt ut mot Sagene i forbindelse med Vestfold Rundt (hvor vi var representert med fem kjørevillige ryttere) burde man kanskje forvente mer? Redaksjonen har i dag mottatt en beklagelse på mail fra Kattekvinnen. Hvis jeg husker riktig lød den omtrent slik: «Beklager at vi ikke stilte til start i går. Av frykt for å bli kjørt helt av i Tour de Illegal måtte vi prioritere hvile frem mot Tømte GP. Dere [Sagene red. anm.] har blitt så sterke at vi ikke tør stille til start uten å være maksimalt forberedt. Vi håper dette ikke kommer til å gjenta seg

3. JUNI 2004

5. og 6. plass på hhv Erik og Ol’School i Scott Cup i går, i et godt felt. Bra kara, virker lovende før helgens Elgåfoss. Ol’School innser nå at 10 år gammelt utstyr ikke alltid holder mål, Speedplayene ble offer for mange forbannelser etter 20 uønskede utløsninger. Og alle vet jo hvor ille slike utløsninger er.

Forøvrig sliter Wag med kramper etter for mye trening, og Mora-Nisse har reist på treningsleir til den grønne øya. Uten sykkel riktignok, men med kone og barn og et romslig Guinness-budjsett. Guinness is good for you!

Minner om gjennomkjøring at løypa til Tømte Grand Prix i kveld!! Fremmøte på Kjelsås st 1845, eller på Esso Fagerborg 1825.

1. JUNI 2004

Egil ble nok en gang best av våre, med en 27. plass i Vestfold Rundt. Han satt riktig plassert hele veien og unngikk alle problemer. Meget bra Egil!! Anders slo for første gang Andreas (1sek), og havnet rundt 50. plass. Tom veltet tidlig, og Odd fikk en av de som kræsja med en bil inn i hjulet. Les mer under resultater.

Ellers er det breaking news fra Bjørkelangen, der Snoop er i godt gjenge med en 7-timers mandag. Bra. Trening fra Gaustad klokken 1830 i dag. Grus.

28. MAI 2004

Påmeldingene strømmer inn til TGP! Husk å sende en mail for å bekrefte deltagelse, slik at vi kan legge ut startlister i neste uke!! Det alle lurer på, er om løyperekorden kan overleve det voldsomme angrepet den vil bli utsatt for 8. juni.

Forberedelsene til Vestfold Rundt er FOR ALVOR i gang, dir. sportif har taktikken er klar etter gjennomkjøring av løypas første 30 km i går ettermiddag. Vi regner med at Storskive-Odd står for tidenes sensasjon i dette tradisjonsrike rittet!!! Og vi ønsker Lilleskive-Odd lykke til med Moss24 i helgen. Forholdene blir optimale!

27. MAI 2004

(bilde mangler)

Casa var den sportsidioten med størst grunn til å smile etter gårsdagens Scott-cup på Gullhaug. Han tok frekt teten ut fra start og kjørte friskt hele veien. Eneste Sagenerytter som stilte til start var Erik. Han måtte forsvare klubbens ære i skarp konkurranse med bl. a. fire sportsidioter. Etter en svak start kjørte han seg opp underveis og passerte Kattekvinnen, Ullrich og Bikkja som hadde vært uheldig og punktert.

Den offisielle resultatlisten er ikke klar ennå. men du kan trykke her for flere bilder fra rittet.

25. MAI 2004

Invitasjon til Tømte GP ligger nå i kolonnen til venstre. Meld deg på nå!

25. MAI 2004

Deler av red er tilbake etter noen dager med ekstrem piss-in-your-pants-skikjøring, mixklatring, drytooling og øldrikking i Lyngsalpene, og ettersom det visstnok har blitt syklet en bråte med mil i hans fravær, er det behov for å teste formen med litt intervall i kveld. Hammeren klokken 1830!

Minner om påmelding til Vestfold Rundt, Elgåfossrittet, Tømte Grand Prix, Raumerrittet og Farrisrunden, som kommer som perler på en snor nu. Og det er Scott Cup på Gullhaug i morgen!!

24. MAI 2004

Årets store landeveisbegivenhet gikk av stabelen i helgen uten en eneste Sagene-gutt på startstreken i sammendragskonkurransen, kun Wethe kjørte inn til en litt skuffende 6. plass i åpen klasse i Stikka Uphill. Hva har skjedd med våre gutter?? Nå er det bare å ta sats inn mot Vestfold Rundt neste søndag!!

20. MAI 2004

Redaksjonen tar noen dagers pause ettersom det er forventet lite aktivitet denne helgen. Espen regner med å stille i Stikka Uphill, og banker han til med et kjemperesultat der vil vi prøve å dekke dette. Ellers er det lite å melde. Kun fire møtte opp på dagens fellestrening, og økten forløp helt uten begivenheter av nyhetskarakter. Vi graver derfor heller i boksen for gammelt nytt og presenterer et bilde fra forrige fredags illegale ritt.

(bilde mangler)

Syv av ni spente Sagenegutter før Grustråkken. F.v. Thomas, Erik, Anders, Andreas, Tom, Espen og Odd. Morten og Rune var ikke tilstede da bildet ble tatt.

19. MAI 2004

Kattekvinnen er frustrert, og truer de andre idiotene med en overgang til Sagene. Red maner KK til sinnsro, Sagenes gutter har ikke hatt det samme heseblesende programmet som sportsidiotene i vinter, og det skulle nesten bare mangle at de ikke hadde et lite forsprang midt i mai. Vi minner videre om at det er juni og august som er de store SSE-månedene på sykkel, og Sagene regner med at Sportsidiotene slår ut i full blomst da. I mellomtiden er det bare å ha is i magen (og trene intervaller). Ingen har vondt av noen måneder pauser fra konkurranse. Periodisering heter det visst.

19. MAI 2004

Erik vant gårsdagens jaktstart fra AB til Try foran Andreas. Veivalget var nok avgjørende, og dagens beste tid klokket Ando på 32.56 på de 529 høydemetrene, mye som følge av et frekt veivalg. Odd hadde varmet opp rundt Kikut og valgte å kjøre en meeeget lang vei opp til tårnet med Espen på slep. Thomas og Tom er vel heller ikke Norges beste orienterere….

Det ser ut til å bli Tømte Grand Prix 8. juni, med jaktstarten Grand Bocule de Tømte 3. august (motsatt vei og med resultatene fra 8. juni som utgangspunkt). Kommentarer på opplegget sendes red (se under Kontakt). Invitasjon kommer i neste uke.

18. MAI 2004

All dårlig samvittighet kan røskes vekk klokken 1830 i dag. Langintervall fra Aker Brygge til Tryvannstårnet med fritt veivalg og intervallstart, det lukter konkurranse av sånt. Åpent for alle idioter som lurer på hvordan Sagene legger opp treningsarbeidet. Husk å melde dere på Vestfold Rundt innen i morgen.

16. MAI 2004

Hans Petter fyller 33 år i dag og www.sagenesykkel.com gratulerer. Dagen feires sikkert med brask og bram i Barcelona.

Egil, Tom og Andreas kjørte Ceresrittet i går. Resultatene finnes på http://spklceres.org/Default.asp?layout=article&id=84. Her ligger det også en del bilder fra rittet, men våre gutter hadde glemt linselusegenskapene hjemme.

15. MAI 2004

Sagene møtte til dyst på Skullerudstua med hele 9 mann i går og kapret to av tre plasser på pallen i det illegale rittet Grustråkken. Thomas ble nummer to, knepent slått av Bjørn Ivar Ekeberg fra Ceres, mens Espen ble nummer tre. Andreas fulgte opp med en fin femteplass. Han hadde samme tid som nummer fire, men ble behørig dømt bak i mål fordi han innimellom sykler uten hjelm. Dramatisk ble det for Odd og Erik. Førstnevnte syklet inn til sterke 21.21 med fall, mens Erik røk kjedet i den første bakken. Han trillet tilbake til start, fikset kjedet, etteranmeldte seg som Erik2.doc og kom seg til Branntårnet med æren (og klærne) i behold. Fine prestasjoner ble levert av Tom og Anders også, mens Norges mest lettrente mann ihvertfall må trene bittelitt mer før han igjen hevder seg blant Norges beste syklister. Regner med at Rune ble inspirert til videre innsats frem mot sommerens ritt. Topp arrangement av Kattekvinnen som var raskt ute med å avlyse lagkonkurransen da det ble klart at Sagene hadde gjort Sportsidiotene til statister!

Mer kommer senere når resultatlisten foreligger.

14. MAI 2004

Årets første store mannejevning innen supersportelitesykling står for døren i kveld. Ryttere fra nær og litt mindre nær braker sammen i 8km grustempo på Skullerud. Hele 7 mann fra Sagene har meldt sin ankomst, og bidrar til at startfeltet på over 30 mann blir det sterkeste hittil i år. Til og med olympiske mestere finner vi på startstreken. Størst forventninger ifht Sagene-rytterne knytter det seg antakelig til Ol’School, som gjør et slags comeback på norsk jord. Det han har vist på trening er overbevisende, og hvis ikke buksene er spist opp av møll før start, og han og Anders finner veien hjem etter gårsdagens rekognosering der rotet startet allerede etter ca 350 meter, kommer han sikkert til å være med helt der oppe.

Blant konkurrentene er det vanskelig å plukke favoritter, men det ville være den rene skjære galskap å utelukke fjorårsvinner slash tempokonge Ullrich fra Sportsidiotene og Birken-champion BIE fra Ceres. Kattekvinnen har nok tatt på seg for stort administrativt ansvar til å kunne vinne slaget om Haukåsen, og Blomster-Casagrande stopper antakelig for å finne nye planter til balkongen hvis det skulle dukke noe ekstra flott i grøftekanten. Nervene er uansett i helspenn hos alle påmeldte, og selv Hiawatha nekter å spise lunsj for å presse vekta lengst mulig ned. Ikke rart Moms-Nisse psyker ut fra dette selskapet! Etteranmelding er mulig inntil 15 min før start. Startlister, løypekart og annen info finner du på www.sportsidiot.com

13. MAI 2004

Redaksjonen har mottatt melding fra Erik om at Golfen ble ferdig reparert og skle gjennom EU-kontrollen i går (dog ikke i den rekkefølgen). Han beklager på det sterkeste manglende deltagelse i de to første Scott-cup-rittene. Kattekvinnen kommer i dag med krass kritikk av sine idiotvenner på www.sportsidiot.com og red. mener at denne samme kritikken like gjerne kan rettes mot Sageneryttere. Kun Bendik har dukket opp til de to første rittene. På Gullhaug den 26. mai bør vi kunne stille med en 5-6 mann.

Diktet «Hvor er det blitt av alle gutta?» er forøvrig skrevet av Lars Saabye Christensen.

13. MAI 2004

Bendik eneste Sagene-gutt på Skullerud i går, og det siste red så til ham var da han forsvant ut i skogen for å pisse. Mon tro om han ikke kom til start med den nye sykkelen som var satt opp med ferdigpunkterte dekk? Nordby var noch ein mal programhelt. Hvor skal dette ende? blir Golfen ferdig reparert før sommeren? Vi har ikke svarene, bare en lang rekke spørsmål.

En som stilte til start i et glissent startfelt på Skullerud var arrangøren av fredagens grustråkk, som kunne melde om 30 forhåndsanmeldte. Mon tro om denne tempoen ikke utvikler seg til å bli årets mest prestisjefylte ritt?!? Meld deg på hos www.sportsidiot.com hvis du ikke allerede har gjort det. Ja Mora-Nisse – du skal også være med her.

12. MAI 2004

Tom og Andreas snittet over 40 km/t i sine første CLM noensinne på Stryken i går kveld, og var fornøyde med å komme inn på samme tid (14.50). Anders var 24 sek bak, og hevdet selv å være skuffet over dette resultatet, noe det ikke er grunn til å være, selv om han i likhet med de to andre opplagt har et forbedringspotensiale ifht både teknikk og utstyr. Reportasje mm under resultater.

I kveld er det Scott Cup på Skullerud for de som har krefter.

11. MAI 2004

NÅ skal det ligge bilder av Bendik og Thomas under resultater!

11. MAI 2004

Ny dag og nye muligheter. Tre mann er påmeldt til Mega-mila langs Harestua-vannet, og det knytter seg stor spenning til Wagles inntreden i sporten paddeflat og kort tempo. I frykt for hva som kan komme til å skje har Ando lånt Wethes supertunede tempobøyle fra Clas Ohlsson (149 kroner/500gram). Ikke så vellykket var innkjøpet av druesukker og salt for å lage egen superdrikke. Testdrikken fikk litt vel mye salt med stort fysisk ubehag og m i n i m a l t med søvn som resultat. Det er en grunn til at man ikke drikker sjøvann for å si det sånn.

For de med konkurransevegring er det langintervall fra Gaustad, opp bomveien til Tryvann fra Midtstuen skole og videre opp til Skjennungstua. Asfalt/grus. 1830 SHARP. Kommer Mora-Nisse???

10. MAI 2004

Den selverklærte mester i duathlon-øvelsen festing/sykling gikk på en alvorlig smell i går. Aldri har vel storskive-Odd vært så bleik om nebbet etter 165 km (snitt>31km/t) i stekende sol. Fast plass bakerst hele veien, med unntak av Lierbakkene, der den ensomme sportsidioten Luger dukket opp for å sette fart i feltet (mulig tjuvtrening??). Hvorvidt han tok oss igjen eller hva som egentlig skjedde i utkanten av Drammen er det ingen som vet, det som er sikkert er at han så meget sterk ut på vei hjem fra Verdens Ende. Det gjorde også Waggy og Tom, som tauet feltet avgårde i lange perioder. Kneproblemene er tilsynelatende borte, så nå skjønner alle at det er alvor. Deler av red var også sliten etter besøket hos Mora-Nisse kvelden før, og kokte ut på sofaen en periode etter hjemkomst før rehabilteringen skjedde i form av en halv bløtkake og en Munkholm.

9. MAI 2004

Etter ekstremt mye frem og tilbake er MoraNisse endelig den lykkelige eier av en sykkel (Hard Rocx Equilibrium SL). En egen hjelperytter var hentet ned fra Byåsen i anledning de første turene i nærområdet, og ubekreftede rykter forteller at Peder skjever i buksene når erkefienden allerde nå kan dokumentere stor kjørstyrke.

8. MAI 2004

Odd Ivar, riktignok i Mossefarger, kjørte inn til en bra 12. plass i NC terreng i Bærum lørdag.

7. MAI 2004

Heller ikke Sagene forskånes for den tjuvtreningen som er det sikreste vårtegnet ved siden av gammel hundbæsj. I går var det Wag som ble tatt med buksene nede i Sørkedalen. «Rakk ikke fellestreningen». Yeah right. Vi andre holdt oss til den programmerte cowboykjøringen rundt Kikut. Neste fellestrening søndag klokken 1100 fra Amfyriton nederst i Akersgata. Oslo-Moss-Horten-Drammen-Oslo.

6. MAI 2004

Leserbrev fra Hjulstad, som er satt ut av spill etter fotballkamp. Moralen i visa må være at fotball er farlig….slutt med det!

«Undertegnede fikk seg en smell i bjellene i første omgang mot Haslum. Skulle tro at det er uproblematisk å møte nye landsmenn på 1,50m i hodedueller, men denne karen klarte altså å enten slå eller sparke meg i nøttene. Hovnet stygt opp på tirsdag og måtte til ultralyd på onsdag. Har fått en skade og er sykemeldt ut hele neste uke. Skaden er heldigvis av en slik art at den ikke står til hinder for en eventuell reproduksjon av fremtidge potensielle Sagene-ryttere. I den grad jeg ønsker å reprodusere de prestasjonene jeg har fremvist på sykkel hittil i år…….Er altså ute av spill (på mer enn én måte) frem til 20. mai, men kommer til å se an formen og evt. dukke opp på trening tidligere dersom jeg er i stand til det. Sprengt hilsen fra Bjørn T. Hjulstad»

Vi ønsker Hjulstadsokken god bedring og mindre hovne bjeller.

6. MAI 2004

Kan man være medlem av en sykkelklubb uten å være i besittelse av en sykkel? Vi må bare spørre, ettersom ADVOKAT Waldum enda ikke har fått ut fingeren. Det kan da ikke være så vanskelig å ta turen ned på lageret å hente ut en grei sykkel til ca 10.000.- Red mistenker ham for å ha blitt for mye smålending (tilsvarer skotte), og at han prioriterer kone og barn og søvn fremfor trening med gutta. Skandale.

Scott Cup ble kjørt i går, Nordby forble programhelt og vi har ikke fått melding om at noen andre deltok. La oss kompensere med intervall fra Brekke kl 1800 i dag. Grus.

5. MAI 2004

Wethe gir klare signaler om stor kjørstyrke på langintervall! Igjen dominerte han i bakkene til Frseteren. Nå må den mannen få ut fingeren og stille i en konkurranse. I kveld er det Scott Cup på Løren, og om noen stiller i regnværet er usikkert. Nordby er iallefall påmeldt til alle ritttene. Lisensene er nå betalt for Bendik, TNS, Tobben, Egil, Morten, Wethe, Wagle, Nbiz, Ando, Storskive-Odd og Ricky. Hvis noen vil være på den 100% sikre siden før rittdeltagelse, kan de få en kvittering av Ando. Send i tilfelle en epost fra kontaktsiden.

4. MAI 2004

Det har vært en del kluss med lisensene, men vi er i dialog med forbundet for å løse problemene. Rittene står nå i kø for de som vil kjøre seg i form. Internrittet Tømte Grand Prix var tenkt kjørt torsdag, men det var vissnok så mye snø på toppen i helgen at dette utsettes inntil videre. Av andre illegale ritt bør nevnes Grustråkken i regi av www.sportsidiot.com fredag 14. mai. Påmelding direkte fra idiothjemmsiden. Ellers minner vi om intervall fra Gaustad klokken 1800 i ettermiddag.

3. MAI 2004

To Sagene-ryttere preger sportssidene i Halden Arbeiderblad i dag! Litt dårlig sammenheng mellom bilde og billedtekst, men dog. Det gleder forøvrig red. at den meget kompetente journalisten omtaler feltet som sterkt. Sikkert en trøst for Habile Odd Ivar, som nå har tatt pelsen etter den skuffende 3. plassen og sitter med olje på glatte legger på jobb før neste helgs NC-ritt. Storskive-Odd ble forøvrig tatt på fersken ved Skjærsjøen i går. Klassisk smugtrening. Skremmende.

2. MAI 2004

Vi gratulerer Thomas med 23-årsdagen. Han feiret på forskudd i går ved å løpe Råskinnet. Det endte med en 25.plass totalt av bortimot 800 fullførende. Nummer 7 i klassen. Dette til tross for at han løp feil underveis og tapte litt på det. Heldigvis var han så sporty at han dro med en gruppe andre løpere i feil retning også. Bendik gjorde en sterk innsats og kom inn rett bak Thomas på en 12. plass. Resultatliste finnes på www.emit.no.

Ellers var både Andreas, Tom, Anders og Odd Ivar i aksjon i Høiåsrittet. Odd Ivar syklet i gult og sort, og det var vel grunnen til at den femdoble mesteren bare klarte en tredjeplass. Andreas syklet inn til en finfin sjetteplass etter et litt uheldig tryn. Tom syklet feil, og det spørs om ikke Peder snart må dukke opp på treningene for å lære våre gutter å finne veien! Les mer om dramatikken under resultater.

Egil har som vi vet valgt å tilbringe våren sammen med Rye, og syklet Enebakk rundt i finfint vårvær på 2.04. Bra gjennomført. Resultater.

30. APRIL 2004

Peder fortsetter å imponere med kart og kompass. 2. plass på hjemmebane på Grinda tirsdag. I samtale med red avslører han samtidig frykt for at den bitre konkurrenten Anders kan bli for sterk i år. Hjulstadsokken driver også med mer enn sykling, som viktig brikke på Huks 5. div lag tapte han i går 3-4 mot Kveitas gamle klubb Ready.

29. APRIL 2004

Helgens program åpner for deltagelse i Enebakk Rundt, Høiåsrittet eller Råskinnet. Det ser ut til at Rye-hospitanten Egil kjører førstnevnte, TNS bader i Sognsvann og at Tom, Nascar211, Andreas og muligens Odd og Anders forsøker å tukte den femdobbelte champion Oddis i Høiåsrittet i Halden. I anledning disse aktiviteten blir det langintervaller på grus fra Hammeren i kveld klokken 1800 SHARP. På utstyrsfronten kan Wag melde om å ha spart hele 30 gram på to King flaskeholdere i titan. Pris pr gram spart ble nesten 50 kroner, men det er det sikkert verdt!

28. APRIL 2004

I øs pøs regn ble det kjørt intervaller i Grefsen i går. I tillegg perset TNS på strekningen Skeidbanen-Grefsenkollen i forkant av Råskinnet lørdag. 16.12 er utvilsomt en sterk tid når beina er eneste hjelpemiddel, og han svimet da også av etter målgang og en ambulanse måtte rekvireres fra Ullevål Sykehus for å få ham ned fra fjellet. Moralen er høy hos (en del) av Sagenes ryttere i år! Så høy at red er usikker på om dette kan vare helt til september. Alt dette skjer mens åndelig leder for sportsidiotene, den notoriske Kattekvinnen, fortviler over sykdom og manglende trening i katteburet på Sagene. Han kan bare følge konkurrentenes fremganger pr kikkert fra verandaen. Red. vet han har det vondt, og ønsker god bedring!

27. APRIL 2004

Mens vi venter på lettere vær, kan vi meddele at LC har syklet sine første km etter kirurgien hos Efskind. Foreløpig ikke særlig mye respons i muskulaturen, men det kommer. Hallingsokken er forøvrg meldt til Brekke klokken 1800 i kveld, for anledningen med ny krankarm og råtten form. Intervaller står som vanlig på menyen.

26. APRIL 2004

Årets første pallplassering for Peder! I orientering riktignok, men alle vet at det er viktig å finne veien også når man er ute og sykler, så dette lover bra. Les mer under resultater.

26. APRIL 2004

Harry er i gang! Med en fersk påmelding til Zürich Triathlon i baklomma hang Harry seg med på langtur søndag. Oppholdsværet varte ca 45 min, deretter var det regn i luften resten av de 150 km og 1500 høydemetrene rundt Nordmarka. En hard første tur i kort og uten skotrekk, så hard at Wag ble droppet på Jevnaker og returnerte til sofaen i Elisenbergveien pr buss. Tom og Andreas var fulle av pepp, og gjorde opp om seieren langs ring 2.

25. APRIL 2004

Resten av Toscanabildene har nå sluppet gjennom sensuren (les: red. har løst visse tekniske problemer). De ligger under resultater og på profilsiden til Anders. Ellers har det vært lite å melde denne helgen. Den mest oppsiktsvekkende nyheten er vel at enkelte sportsidioter har fått vondt i stumpen av SLR-setet sitt og, på råd fra Kveita, handlet nytt TT-sete på Sportslageret lørdag.

22. APRIL 2004

Deler av red. snek seg med på idiottrening i går, mest for å finne ut hva hemmeligheten bak deres suksess er. Svaret er pølsespising, dobbeltsidig tape og hardt arbeid. Gjesteopptredenen er behørig kommentert på www.sportsidiot.com, og etterlater vel liten tvil om at idiotene er ganske så redde for Sagene-klanen denne sesongen.

21. APRIL 2004

Redaksjonen har mottatt noen bilder fra Toscanaturen. To av bildene offentliggjøres nå. De andre har ennå ikke passert sensuren.

(bilde mangler)

Det andre bildet ligger under resultater.

20. APRIL 2004

Fantasien spilte red. et puss i går. Mossekongen har enda ikke trimmet legghårene, og var også den topprytter og tidligere Sagene-gutt Jarle F kjørte inn i i Stjernetråkken. Ikke så profft som vi ville ha det til med andre ord.

20. APRIL 2004

Ny gladmelding! Torbjørn har satt bort skiene, klippet startnummeret fra Eventyr-rittet ’03, skiftet drivverk, lagt de løse bena i rygglommen og jager Gabbas testtider på Ringerike.

19. APRIL 2004

Entusiastisk melding fra Peder, som melder om tørt føre til Kikut og en klar duellseier langs Skjærsjøenpå den nye rokken. «Wagle skal passe seg» uttaler han til red, «det er flere som kan kjøpe seg til suksess». Vi venter spent på fortsettelsen.

19. APRIL 2004

Skal det bli nok en sesong der våre gutter fremstår som store i kjeften? Kun Oddis deltok i Stjernetråkken i helgen, og sikret en slags seier sammen med en hel haug med andre. Bra! Les mer under resultater.

16. APRIL 2004

Redaksjonen har fått inn en klage fra de som i dag har blitt omtalt som småkyllinger på hjemmesiden. I kveld har de kommet med følgende kommentar til artikkelen om gårsdagens økt:

«Siden økten var planlagt som oppvarming pluss ett drag fra Gaustad til Tryvann så vi ingen grunn til å forandre på dette underveis. Vi velger å stille spørsmålstegn ved både treningseffekten og forlenget restitusjonstid ved å legge til et drag til. Videre ønsker vi å poengtere at vi nekter å tro at alle de pulsklokkeløse cowboyene som kjørte i vei på det første draget hadde en «bra økt i underkant av terskel». Det luktet melkesyre lang vei.»

16. APRIL 2004

7 mann stilte på langdrag til Tryvann. Odd kjørte raskest fra Gaustad og helt opp til tårnet, ca 21.30, antakelig fordi han var den eneste med bare legger. Deretter reiste småkyllingene hjem, mens resten kjørte et drag fra Gressbanen til Frognerseteren på i underkant av 16 blank. Bra økt i underkant av terskel.

15. APRIL 2004

Sagenes medlemmer tilbyr pr dags dato følgende produkter til andre medlemmer til hyggelige priser: Pulsmålere, G-shok setepinne og Sole innleggssåler. I tillegg får vi rabatter på deleavdelingen på Oslo Sportslager. Kontakt red. for mer informasjon hvis du ikke har fått epost om tilbudene.

14. APRIL 2004

Mora-Nisse er skadet! Pådro seg hjernerystelse etter han skled og slo skallen mot døpefonten i forbindelse med påskens dåp. Noen lærer aldri. Sykkeltrening fra Brekkekrysset torsdag 17.30. Kort oppvarming fulgt av bakkedrag, antakelig opp mot Trywasser.

13. APRIL 2004

Hvite italienere og andre høner sitter sjokkert tilbake etter å hatt besøk av kremen av Sagene-syklister i påsken. Det ble kjørt mye og bratt, og støting var dagens orden. Lokale helter i reklamedekkede drakter hadde lite å stille opp med når Character og Tombola satt opp farten oppover. I tillegg ble det satt til livs enorme mengder mat, så mye at selv ikke Storskive-Odd klarte å holde alt på plass. Les en lenger utredning om ukens videverdigheter under resultater senere i dag.

12. APRIL 2004

Det har vært en ganske rolig påske for de av oss som har holdt seg innenfor landets grenser. Den eneste som har vært i aktivitet med nummer på brystet er Espen. Han tok en finfin andreplass i M30-34 i Hemsedalsrennet. Ryktene sier at Ol’ school var meget dravillig underveis og at det kun var grunnet en veldig billig reise at Kattekvinnen klarte å snike seg foran vår mann i mål.

Italiagruppen har akkumulert en anselig mengde kilometer under svært varierende værforhold. Rykteflommen vil ingen ende ta, og det har kommet redaksjonen for øret at flere av deltakerne vil bli skummelt sterke i år.

5. APRIL 2004

«Det beste med skareføre er at krykkene tar meg frem overalt» uttaler LC på en knatrete telefonlinje fra fjellheimen. Været i Lucca ser forøvrig meget lovende ut rett før avreise til treningsleieren.

2. APRIL 2004

Det ser nå ut til at verden står til påske også i år. Overraskende nok. Sagenes ryttere vil i tiden fremover være spredt utover på jakt etter form eller den siste snøen. 5 mann reiser til Toscana på treningsleir, og muligens også deltagelse i en Mediofondo. Ol’ School skal forsvare Lunsjbarens ære i Hemsedalsrennet skjærtorsdag, der deltagelsen forventes å bli meget god. Mora-Nisse skal døpe sin datter Rebecka i en pittoresk kirke på Nordre Land, og LC har ambisjoner om allerede nå å sykle uten skruer&stål i låret for første gang på halvannet år. Morten skal sikkert pusse opp huset for 8. måned på rad. Hubben skal prøve det ikke lenger så nye surfeutstyret i Tarifa (Spania), og Hjulstadmoen jobber videre med det lange internprosjektet. Redaksjonen ber om at meldinger fra medlemmene som har nyhetens interesse tekstes til den hjemmeværende redaksjonen på +47 93 88 79 05. Som deres skjønner skal det ikke mye til….

1. APRIL 2004

Sagene har som eneste norske vinnerlag i Moss24 gjennom tidene, mottatt en hyggelig henvendelse fra arrangøren om vi stiller i år. Red. vet at flere mann har erklært sin interesse, blant annet Norbiz og TNS. Ta kontakt med Norbiz hvis du vil være med å sikre nok en Sagene-seier i rittet med en flott terrengrundløype og Norges beste atmosfære.

31. MARS 2004

Red. har fått nyss om at Peder har kontrahert ny sykkel. Han har gjennom dette valget gått vekk fra det årelange samarbeidet med Lageret og Everest, til fordel for Gary Fisher og Raske Sykler. Han er sammen med Wag nå en del av det skumle 29″-er laget, kjent for å jage opp og ned langs Skjærsjøen på jakt etter flatmarksdueller.

31. MARS 2004

Humørløperen Mora-Nisse viste seg fra sin beste side i går. I sol og vårsnø var humøret og formen på topp. Ikke bare satt den eminente skøyteteknikken, men viljen var også tilstede. Hverken O2-kongen eller Andreas kunne følge opp Skjennungslia. Siste nytt var planer om deltagelse i både sykkelritt til sommeren og 30 km i NM neste år, forutsatt at distansen går i fristil. Redaksjonen har kontaktet statistiker Aasebø for å få odds på begge disse begivenhetene, og at begge hendelsene inntreffer er omtrent like sannsynlig som at Lyn vinner Champions League.

30. MARS 2004

Skandale i lunsjen! Ando fikk grisebank av avdanket Njård-løper i dagens lunsjkonkurranse, og det både i benkpress (ikke overraskende) og 1000 meter roing. Slukøret og tungt tyggende på en tørr tørr baguett fra statens kantiner, uttaler han at kveldens skøytetur fra Kollen klokken 1800 må bidra til en etterlengtet boost of confidence. Han mener bestemt at Waldum blir lettere å skubbe seg på enn cand.jur Ottesen.

30. MARS 2004

Tom gjør furore på NIMI!! Blåsebelgen tar unna 6.0 liter O2 i minuttet, og det resulterte i en max O2 på 69,3! Best hittil, og best av alt er det en betydelig forbedring fra ifjor høst. Tom tråkket 300 W på terskel, og 550 W på maks. I tillegg kan vi legge på en betydelig høyere maxpuls på 187. Red. har ringt Anti-doping Norge, men nei, Tom Ricky Lund er ren som en nyvasket barnerumpe. Resultatene skyldes visstnok bevisst treningsarbeid på spinning gjennom hele vinteren, og vi ser virkelig frem til hvordan disse labresultatene vil materialisere seg i konkurranser når laktat-Grete ikke heier ham frem.

29. MARS 2004

Bendik fyller 25 i dag og www.sagenesykkel.com gratulerer med dagen!

29.MARS 2004

Torbjørn feide lett inn i topp 100 under NM 50 km på Savalen i helgen, og rapporterer også om en meget bra bankett. Fellestreningen søndag, der seks mann hadde meldt sin ankomst, kokte ned til tre mann da to valgte langrenn og en ikke overraskende rotet med overgangen til sommertid. Odd luktet sprit, Espen har overspist seg på Wisløff og bare Andreas hadde bare legger. 95 km rundt Ås og Enebakk, litt kaldt men ellers fint.

26. MARS 2004

Sykling på landevei søndag kl 1100, fremmøte ved Vaterland bro. Retning Ås, vi satser på en 70-80 km. Rooolig. Med en del innlagt cowboy-kjøring såklart.

26. MARS 2004

Torbjørn skal forsvare Sagenes ære i NM på Savalen til helgen. 50 km fri står på programmet, og ettersom han visstnok var mellomfornøyd med 3.10 på Birken forventer vi en topp 50 plassering i det tøffe startfeltet på 150 mann.

25. MARS 2004

Fanta-klovnen fra Elisenbergveien er ikke lenger den barna roper på når de vil ha blåst opp ballongene sine! Waggy pustet denne gang kun 6,135 liter O2 pr minutt, ned fra 6,7 liter i fjor høst. Med 102 kg under trøya gir dette en max O2 på 60,1. Maxwatt ned fra 550 w til 475 w. Maxpulsen ble aldri nådd da han måtte løpe i et møte, noteringen på 185 er ned fra 198 i fjor høst. Han tråkket nok watt på terskel til å gi lys til et par lyspærer – mer nøyaktig 335 watt. Oppsiden er enorm!

25. MARS 2004

Gode nyheter fra kleiva; LC er allerede av sykehuset etter inngrepet gjennomført av Dr. Efskind mandag. Lett neddopet og med en tykk bunke DVD-filmer innen armlengdes avstand ble det fantasert om retur på sykkel om en måneds tid. 380 gram lettere etter at skruer&stål nå ligger i en pose, og ikke inni høyrebenet. Snakker vi om comeback i Knapper-rittet i september??

24. MARS 2004

Hallingsokkarvingen Bjørn T. Hjulstad har vel egentlig vært med oss en stund allerede, men nå har han også fått sin egen profilside. Der kan du foreløpig lese om hans litt uheldige utbrudd under Birken. Redaksjonen har også omsider klart å få tak i et bilde av Egil under mandagens testing.

24. MARS 2004

Hjulstsdmoen, Flås store sønn og arvingen til Hallingsokk-konsernet, viser seg å være i bra form (inne i et laboratorium). Pisket frem av den søte Cathrin leverte han i morges 6,25 liter oksygen pr minutt og en maxeffekt på 425 watt. Justert for vekt gir dette en max O2 på 66,5. Noen vil si at dette er som det skal være, andre vil si at det er oppsiktsvekkende bra og at 4.40 på Birken utelukkende skyldes smøreproblemer og ikke perfekt langrennsteknikk. Maxpuls 179, og en terskel på 149 i puls/300 watt. Styret har nå full tillit til at Tscherningen vil levere varene på sykkel til sommeren. I morgen er det Wagthedog som skal på slaktebenken.

23. MARS 2004

Bare for å ha sagt det: testing kl 0800 om morgenen er ganske ubehagelig, spesielt når du er så dust at du spiser en boks makrell i tomat til frokost. Nok om det. Andreas dokumenterte fin fremgang på max O2-fronten; oksygnopptaket på 5 ,5 liter pr min med tilhørende O2-maks på 66,9 var opp 10% fra i fjor høst. Tråkket som i fjor ca 325 watt på terskel, og 500 watt på maks, det siste ned fra 525 watt. Makspulsen er slik som hos alle middelaldrende menn – lav (176). Andreas uttaler til www.sagenesykkel.com at han er fornøyd med resultatet på bakgrunn av et tynt sykkelgrunnlag og 3 kg overvekt. «Det hjelper å trene intervall», avslutter han, med en klar hentydning om hva Duracell-kaninen Egil bør fokusere på i treningsarbeidet.

23. MARS 2004

I dag tidlig kl 07.30 la Lars Christian seg på operasjonsbordet for å fjerne diverse metallskinner, bolter og skruer fra lårbenet. Han må avstå fra selskapsdans i de neste tre månedene og fra kontaktidrett i et halvt år, men er forhåpentligvis snart tilbake på sykkelen. Bildet under er fra forrige operasjon.

(bilde mangler)

22. MARS 2004

Testing på Nimi er i full gang. Erik åpnet ballet, og også Egil testet seg på første dag. Begge to holdt selvfølgelig bevisst tilbake for å kunne ha et bra forbedringspotensiale, og for Egils del også for å dempe forventningspresset før Toscanaturen. En lang vinter helt uten sykling har gjort sitt til at Erik ikke hadde særlig mye krutt i beina. 250 Watt på terskel og 425 på maks var skralle saker. Pulsen ble heller ikke særlig høy på denne delen av økten. Erik stiller seg veldig undrende til at han skal ha en terskel på rett over 150 slag siden han har logget snittpuls på helt 177 slag på 1,5 times terrengritt tidligere. Laktat-Grethe mener dette kan ha sammenheng med lite sykling i vinter. Makspulsen på 185 var vel mer som ventet. Egils terskel på 176 slag var det litt mer sving over, og hans råflotte makspuls på 203 slag er det vel ingen andre Sageneryttere som klarer å matche. Egil hadde også mer krutt i bena. Han tråkket 300 Watt på terskel og 450 på maks. Når det gjaldt max O2 landet Egil på 53 ml/kg/min mens Erik her vel hadde sitt beste resultat på 68,3. Alle venter selvfølgelig spent på å se hva Ando makter å levere i morgen.

22. MARS 2004

Ando melder om tilsammen 250 km langs veiene rundt Barcelona i helgen. 18 grader og sol er perfekt for sykling, og når samtidig bilistene er langt mer høflige enn her hjemme, finnes det ingen ting å klage på. Det er til og med en god del horer langs øde veier for de som ønsker det. Sagenes Barcelona-kontor trakterte gjesten på best mulig måte, og verten dokumenterte også meget god form på innlånt racer, han måtte dog slippe da gjesten økte farten opp til Montserrat på lørdagen.

I dag starter forøvrig testing av fysisk kapasitet på NIMI, og vi forutsetter full åpenhet om resultater!

21. MARS 2004

Lørdagens bragd ble gjennomført av Torjørn. Ganske i det stille har han trent såpass at Birken ble unnagjort på 3.10 under ufyselige forhold. Det blir nå meget interessant å se hvordan denne formen kan omkalibreres til sykkel. Våre andre deltagere sleit noe mer, les mer under resultater.

20. MARS 2004

Mens Egil brukte formiddagen til å handle utstyr på Sportslageret i forberedelse til Toscanaturen, trosset Bendik slaps og søle og tok seg inn Kikut på terrengsykkelen. Forholdene på skogsbilveiene var med andre ord ikke spesielt gode, og som en konsekvens av dette legges morgendagens langtur til asfalterte veier. Startsted for denne turen blir selvfølgelig Sagene, og tidspunktet kl 11.00. De som ønsker å stille kan ta kontakt med Erik eller Bendik. TNS og Erik var også i aktivitet på sykkelen i dag. Etter en lang dag på jobben kastet de seg rett på tohjulingen og syklet opp til Grefsekollen hvor en god intervalløkt ble gjennomført. Ando kan melde om en fantastisk femtenmilstur i knallvær sammen med Hans Petter i traktene rundt Barcelona. Han har også omsider klart å få HP til å underskrive for Sagene. Vi ønsker ham velkommen som nytt medlem i klubben.

19. MARS 2004

Mens Ando henter hjem duellseire ved å blende spanjoler med vinterbleke norske ben forsøker andre å forlenge skisesongen her hjemme. TNS og Erik melder om ypperlige forhold fra Låkeberget. 5 minuttersdragene ble byttet ut med et langdrag på 40+ minutter. Til tross for en liten tjuvstart, en snarvei ved Østre Aurtjern og et drastisk sporvalg gjennom overvannet på Vestre Aurtjern (mens Thomas surret rundt i skogkanten), klarte ikke Erik å henge på helt inn til mål ved Skjennungen. Begge var allikevel meget fornøyd med økten.

Forøvrig har Vasa2005-PL Thomas satt en frist til fredag 26. mars når det gjelder påmelding til neste års fellesopplegg.

18. MARS 2004

Mens deler av redaksjonen jobber med neste års langrenn, som i og for seg er interessant, er det andre som er mer opptatt av det som ligger nærmere i tid. Og vi snakker da selvsagt om sykkelsesongen. For det første kan vi melde om at tempoguruene Odd og Anders dro med Ando ut til Hvervenbukta i går kveld. Årets første tur med racer var et faktum, og gudene skal vite at det gikk unna. Feltet ble sprengt i 50 km/t opp mot Vinterbro. På bakgrunn av dette skjønte Ando at i år må det trenes. Satt seg på første flyet til Barca og har i dag logget et par timer i korte bukser. 17 grader og sol er IKKE gæernt midt i mars. Når han i samråd med lederen av Sagenes BCN-avdeling har fjernet unødig legghår, ser det hele MEGET bra ut (kanskje bortsett fra den likbleke fargen). Imorgen går turen i retning Girona for å utfordre Lance på bakkedrag. Lørdag viser Hubben vei til Montserrat, med påfølgende bankett med vevre senoritas. Hvem savner sørpa i Birken når Sagene-trøya feier gjennom den katalanske hovedstadens gater etter en flott tur i nydelig terreng på perfekt asfalt?? Ellers: Seiersratio på dueller: 100%

18. MARS 2004

Styret har nå opprettet en Vasakomité, ledet av Thomas, som har fått myndighet til å snekre sammen et opplegg rundt neste års renn. Vi håper på å få med en stor gruppe Sagenegutter og planlegger derfor å skaffe bosted i nærheten av starten i Sälen. Alle potensielle bør signalisere interesse og melde seg på rennet snarest. Hvor mange Lunsjbarløpere får se denne vakre målgangen neste år?

17. MARS 2004

Årets siste langrennsintervaller gjennomført fra Solemskogen i +6 og ekstremt klisterføre i går kveld. Bjørn trengte hjelp i forberedelsene til Birken, som har blitt forpurret av altfor mange helger med spas. Vi ønsker lykke til! Anders dokumenterte forøvrig markert teknisk og formmessig fremgang, og blir skummel neste år. Som sist uke gikk det med en stav, denne gang var det TNS som ble for ivrig i en fiskebeinsbakke med løs snø.

16. MARS 2004

På bakgrunn av det som tilsynetaltende kan minne om brann i rosenes leir, har redaksjonen på morgenkvisten vært i kontakt med Andreas. Han uttaler at selv om den målsettingen som er oppgitt under opplagt er ambisiøs, skjønner han at hovedkonkurrenten(e) skal være idioter i gult og svart. På denne bakgrunn er målsettingen atter en gang justert, og han ønsker Norbiz lykke til med sesongen før han setter seg på rulla en siste gang før årets første treningsleir i sydlige strøk.

16. MARS 2004

En gang var de gode venner…bildet er tatt etter Fjell- og viddatråkket 2003, der Norbiz sto av etter 110 av 150 kjørte km. Andreas fullførte til en anstendig plassering etter urutinert ha tatt teten frem til første matstasjon.

Sånn ganske i det stille har Andreas forandret sitt mål for 2004-sesongen. Planen om å komme under 3 timer i Birken er forlatt. Han drømmer ikke lenger om å klatre seg opp til Tryvann på under 16 minutter. Ei heller ser det ut som om «å legge grunnlaget for RGP 2005» skal prioriteres. Målet nå er ganske enkelt «å slå Norbiz i alle ritt». Denne drastiske nivåhevningen av sesongmålet kommer overraskende på mange, og deler av redaksjonen frykter at målet kan ryke allerede i første ritt.

15. MARS 2004

Det er sikkert mange som har lurt på hvem det er som skal på «treningsleir» til Barcelona. Etter intens jobbing har redaksjonen nå klart å få tak i et bilde av vedkommende.

15. MARS 2004

Ol’ school hevder å ha mottatt en anonym melding om sabotasje i forkant av Ringkoll-løpet:

«Jeg leste om det dramatiske skibruddet ditt rett før det prestisjefylte Ringkoll-løpet og begynte å tenke: Er det mulig at det hele var nøye planlagt ? Som f.eks: et kjapt slag mot et svakt punkt på skien mens du knyttet skoene eller noe ? Også: kan det tenkes at skiene du fikk låne hadde grønn glider og rødt klister kamuflert som Start tape ? Mengden kan ha vært nøye beregnet slik at det skulle slites av rett før bakkene opp fra Mosjøen ??. En gigantisk konspirasjon, med andre ord….»

Samtidig kommer det frem at han er Aukland-brødrenes firemenning. Kjempeinteressant. Forøvrig har redaksjonen nå fått snakket med deltakeren på Barcelona-turen, og det dreier seg om en treningsleir hos klubbens avdeling i BCN. Ikke en heisatur. Han regner med å få minst 20 mil i beina før testingen på NIMI til uken.

13. MARS 2004

Det tidligere omtalte åpne klubbmesterskap i skøyting blir sannsynligvis utsatt en uke fordi en av initiativtakerne skal på heisatur til Barcelona. I mellomtiden studerer Njål løypa for å finne ut hvor han skal rykke.

13. MARS 2004

Mange husker sikkert det dramatiske fallet til Beloki under Tour de France. Minst like dramatisk var det da Lars Christian falt mens han prøvde noen nye triks på Big-jumpen i Hemsedal noen måneder tidligere. Resultatet ble omtrent det samme, stålplate og en haug med skruer i benet. Nå er det ikke lenge til metallet skal ut igjen. Vi håper opptreningen går fort og at LC er tilbake på sykkelen om ikke så alt for lenge. Bildene viser vel skadens omfang.

12. MARS 2004

Godt oppmøte på oppstartsmøtet i går. Presentasjon av styret og ryttere, samt diskusjon av opplegget for årets sesong. Ifht trening blir det en felles intervalltrening i uken, tirsdager klokken 1800 fra Brekke. Vi alternerer mellom landevei og grus, med fokus på grus i april. Frem til påske fortsetter vi med klassiske langrennsintervaller fra Solemskogen tirsdager 1830. Etter nærmere avtale blir det langturer søndager klokken 1100, sted avtales fra gang til gang. Vi tar opp bestilling på hvite bukser og trøyer til de som ikke har/vil ha mer enn en, mer info om dette på epost. Takk til formannen for aldeles nydelige smultringer og rullekake. Det hele ble avsluttet med øl på Gr.løkka.

10. MARS 2004

Noen fra Sagene Lunsjbar har luftet idéen om et åpent klubbmesterskap i skøyting neste onsdag. I såfall vil invitasjon gå ut i slutten av uken. En runde i Holmenkollens 50-km trasé, masterstart til myrene før Ullevålseter. Start 1800 sharp. Utfordringen blir å finne en snøscooter som kan fungere som master, så skal vi nok få LC til å kjøre scooteren.

9. MARS 2004

Minner om oppstartsmøtet i klubblokalene på Voldsløkka torsdag klokken 1900. Testing av bukse- og trøyestr. Trøyene kommer forøvrig nå i Coolmax. Ifølge konfeksjonsansvarlig virker de bra. Formannen lokker med kaker.

9. MARS 2004

Inspirert av nok en søndag i sofaen, har Mora-Nisse allerede meldt seg på Vasaen neste år. Et annet arrrangement det kan være aktuelt å melde seg på, er NM i vintertriathlon siste helgen i mars. Minner forøvrig om intervall fra Solemskogen i kveld klokken 1830. En av løperne fra Sagene Lunsjbar har forøvrig sneket seg med på et bilde i storavisen Ringerikes Blad. Litt langt bak, midt i bildet og med en særs grell hvitaktig skidress.

8. MARS 2004

Mer utfyllende rapport fra Thomas og Erik kan nå leses under resultater.

8. MARS 2004

Hektisk aktivitet for Sagene-guttene denne helgen. Lørdag stilte Lunsjbaren et sterkt firemannslag på Ringkoll-løpet, mens Torbjørn ikke ville være med på hjemmebane og deltok i Johan Falkbergets minneløp på Røros. Søndag forflyttet Norbiz og TNS seg de 90 km fra Sälen til Mora. Les mer om all dramtikken under resultater.

5. MARS 2004

Siste nytt: Mora-Nisse prioriterer sin kone og datter på lørdag fremfor langing av drikkeflasker for middelaldrende menn i trange skidresser. Vi er noe skuffet, men innrømmer en viss forståelse for valget. Det jobbes med alternativt støtteapparat. Peder??

5. MARS 2004

Hektisk stemning i kjelleren på Sportslageret, der TNS og Norbiz preppet ski i timesvis i går kveld. Cera for tusener av kroner gikk med for å legge grunnlaget for et godt resultat i Vasaen. Ettersom forholdene ser meget lovende ut, håper vi på en tid under 5 timer for Norbiz, og under 4.40 for TNS. Ol’ School, Harry, Wag og Ando ser alle ut til å stille for Sagene Lunsjbar i det ikke mye mindre prestisjefylte Ringkoll-løpet. Det er knyttet enorme forventninger til duellene Ol’ School vs. Ando og Harry vs. Wag. Mora-Nisse burde gått Vasaen, men er ikke kurert for konkurransevegringen og stiller heller som håndtlanger på Ringkollen.

3. MARS 2004

Rekordstort oppmøte på langrennsintervaller i går kveld. 8 mann ekspederte Sinober-runden i høyt tempo på glimrende føre. TNS og Norbiz var fraværende, da fintuningen av formen til Vasaen er inne i en avgjørende fase.

2. MARS 2004

Interessen for sykkelsport generelt og Sagene Sykkel spesielt er stigende. Siste skudd på stammen er den gamle storløperen Njål «Mora-Nisse» Waldum. Med tidligere plasseringer rundt 200 i Vasaen er motoren på plass, selv om den kanskje er noe rusten om dagen. Sykkelkjøp er under planlegging! Konkurransevegringen hans kan vi sikkert gjøre noe med etterhvert.

1. MARS 2004

Sagene Lunsjbar sender 2 mann til Sälen til helgen (TNS og Norbiz), som i den grad det er mulig skal ta opp kampen med representantene fra www.sportsidiot.com. Som vi husker fra i høst forsøkte Sagene å få underskriften til sykkel- og skistjernen Kattekvinnen, dog uten å lykkes. Resultatet ble et slags konstruktivt fiendskap overfor denne myteomspunnede lederen av sportsidiotene. Lunsjbaren ser også ut til å bli representert i det noe mindre prestisjefylte Ringkoll-løpet med minst en mann.

28. FEBRUAR 2004

Mora-Nisse vant Lygna-Oslo etter å ha slått en Ando uten pigg i den ene staven i spurten over Maridalsvannet. Norbiz er tilbake fra sykdom, sløste med kreftene før Vasaen, og ble nummer tre. Odd brant det meste av kruttet opp fra Svartbekken, og fikk svi for det på slutten. Les mer under resultater.

27. FEBRUAR 2004

Troppen til klassikeren Lygna-Kjelsås er klar: Oddball, Andreas og den sterke gjesteløperen Mora-Nisse. Norbiz er visstnok pjusk og meget usikker. Toget går fra Kjelsås st. kl. 0701 SHARP. Spurtpriser på Bruvoll, Katnosa og Gørja. Store pengepremier.

27. FEBRUAR 2004

Red. har mottatt en irritert klage fra en av leserne, som skal ha seg frabedt å bli omtalt som «Retro», noe han mener gir inntrykk av at han er en latterlig 1970-tallsfigur. Mer korrekt ønsker han å bli omtalt som «Ol’ School», noe som visstnok er forenelig med følgende utstyrsportefølje: Boron 88, 1. generasjon Salomon SNS Profile fra Lahti-VM 1989, Madshus-ski med blå såle og sjakkmønstret Terinit-dress. Hiv på Oakley M-frame, så mener vår mann at bedre utstyr aldri har blitt produsert. Han om det. Uansett vil han i fremtiden bli omtalt som «Ol’ School». For å kompensere for skaden vi har påført Ol’ School, legger vi ved linken til den glimrende setepinnen han selger.

26. FEBRUAR 2004

Rent bord av Lunsjbaren under gårsdagens Røff&Tøff langrenn fra Linderudkollen! Retro-Wethe og Kveita gikk sammen hele veien, og målfoto måtte til for å skille de to. I tillegg hadde Peder full kontroll på det prestisjefylte oppgjøret mot en ny og lettere Lars G. Men hvor var Nordby? Les mer under resultater.

25. FEBRUAR 2004

Lunsjbaren gjennomførte en bra intervalløkt i Lillomarka i går, men det alle lurte på var hvor Norbiz var. Ryktet sier treningsleir på Sundvolden og lange stakedrag på Krogskogen etter suksessen i Trysil. Mon tro om han dukker opp til kveldens prestisjefylte Røff&Tøff langrenn? Hallingsokken forble også programhelt, visstnok (blant annet) fordi slaggstoffene fra helgens eksesser enda ikke var ute av kroppen.

25. FEBRUAR 2004

Følgende timer er fremdeles ledige for testing O2-max og laktat på NIMI: 22.3 kl. 17, 29.3 kl 16. Send en epost til andreas_tveitereid@hotmail.com hvis du er interessert.

24. FEBRUAR 2004

Kveldens intervalltrening fra Solemskogen er flyttet en halvtime frem ettersom enkelte av deltagerne ønsker å være på plass i sofaen med en grandis i tide til å se verdens beste lag feie Bavarias sønner av banen. Ny tid 1830.

Cowboy-Wethe har forøvrig gitt livstegn fra seg. Han hevder selv å ha underlagt seg Wisløffs regime med så stor innlevelse at testing av O2 er uaktuelt for hans del, da måleappratene ikke vil tåle belastningen. Høres lovende ut.

23. FEBRUAR 2004

Gleden var stor i Elisenbergveien da den splitter nye racerramma ramlet inn døra i dag. Nå knytter det seg kolossal spenning til om denne spesialimporterte Giant TCR Carbon Team-ramma i str. XL (ikke tilgjengelig i Europa) tåler 199 cm, 105 kg og 550 watt over lenger tid. Vekt på ramme, gaffel og styrelager 983 gram. Den lave vekten ble umiddelbart kompensert med 2 liter fiskesuppe med masse ekstra stash og en stor bolle digg.

23. FEBRUAR 2004

Representanten fra Lunsjbaren leverte varene i Trysil Skimaraton. Dette lukter det ettan av! Les mer på resultater. TNS hadde forøvrig en gjestopptreden på landslagssamling i helgen, og viste forbundets utvalgte hvor skapet skal stå. Enkelte andre valgte å satse store deler av sykkelbudsjettet på hasardspill. Vi vet ikke om det var så smart…

22. FEBRUAR 2004

Tom påstår at han er i UTAH for skikjøring. Vi tror han bygger på lageret av røde blodlegemer før kommende O2-testing.

21. FEBRUAR 2004

Kåringen av Norges mest lettrente mann er gjennomført, og Morten vant igjen. Heldgivis representerer han Sagene, og heldigvis har han allerede siktet seg inn mot de klassiske terrengrittene.

20. FEBRUAR 2004

Norbiz melder om klar formstigning frem mot Vasaen. Han satser på å gå seg inn i ettan i løpet av helgen. Thomas er allerde trygt plassert i nollan, og styret krever resultater i toppklassen.

19. FEBRUAR 2004

Anders er på gang! Etter 2 måneder i originalemballasjen, var rulla på vei opp sent i går kveld. Testing ble imidlertid utsatt inntil videre. Vi gleder oss til fortsettelsen.

18. FEBRUAR 2004

Minner om møtet i klubblokalene 11. mars klokken 1900. Prøving av drakter, etablering av hilseritualer og drikking av øl. Husk også å reservere timer for laktat og o2-test hos NIMI (gjennom Andreas). Det er fortsatt 6 ledige timer.

16. FEBRUAR 2004

Utrolig innsats av skiavdelingen (Sagene Lunsjbar) i helgen!! Se mer på resultater.

13. FEBRUAR 2004

En etterhvert snørik vinter er over oss, og Sagene jobber nå med å styrke stallen foran neste sesong. Dette gjelder både i forhold til dybde og bredde i troppen, og i forhold til utvikling av fysisk kapasitet. Noen har til og med overgått seg selv og deltatt i skirenn. Selv om ikke alle underskrifter er helt på plass, håper ledelsen at 15 ryttere skal ikle seg den stolte hvite og sorte drakten i år. Når denne gjengen blir skikkelig samkjørt er det ikke rent få som kommer til å skjelve i buksene.

Fokus vil for de fleste ligge på de store terrengrittene, men vi håper så mange som mulig vil starte sesongen litt tidligere enn det som var tilfellet i fjor. 5 mann gjennomfører treningsleir i Toscana i påsken, og deretter går det slag i slag frem til det avsluttende NM i Cyclocross i oktober.

Følg med på disse sidene for oppdatering på treningstider, rittrapporter og innsyn i rytternes fysiske og psykiske utvikling.