2006 januar - desember*

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

22. DESEMBER 2006 – GOD JUL TIL ALLE!

For å komme i den rette julestemningen, foreslår redaksjonen i ss.com at dere alle går ut på verandaen i bare underbuksene presis klokken 17.00 på juleaften og synger siste vers av Ludvig Bødtkers «Julekveldvise» så høyt du bare kan. Sølvguttene trenger konkurranse!

Syndere, modtag Jer Dom: I skal alle hænge!

Hænge Glasset ved Jer Mund, Tømme Druesaften,

Juble ud af Hjertets Grund: Hil vor Juleaften!

20. DESEMBER 2006 – BELGISK BÅRD BRUTALT LAGT I BAKKEN AV ISRAELERNE!

Den profilerte Sagene-rytteren Belgisk Bård lever et liv i konstant livsfare når han ikke trår rundt i Nordmarka. Siste og dramatiske nytt er fra turnéen med Jens S. i Midt-Østen. I går var det griskjøring i en konvoi av Porsche Cayenner gjennom Beiruts utbombede gater, i dag med trynet i grusen. NTB-journalisten ble brutalt lagt i bakken av rabiate israelske soldater som luktet blod. «Mens jeg lå på bakken ble jeg grundig ransaket, og da de fikk vite at jeg hadde vært i Libanon virket det som de fikk panikk» forteller Belgisk Bård til redaktøren på en dårlig linje fra krigssonen. «Jeg ble dratt over en parkeringsplass og lagt i bakken.» Sikkerhetsvaktene stilte mange spørsmål, mens usikrede våpen trykket mot den gråsprengte tinningen på eleganten fra Horten/Risløkka. Saken løste det seg da det viste seg at den ene soldaten også var den lykkelige eier av en supermodifisert Scott Scale. Jens S. lovte å spandere en vaffel på Kikut neste gang de møttes der inne.

20. DESEMBER 2006 – EN REELL NYHET PÅ SIDENE!

Sjekk venstre kolonne og registrer deg som bruker på treningsbloggen. TT er administrator for treningsbloggen og godkjenner alle Sagene-gutter slik at vi kan holde treningsbloggen fri for spam.

18. DESEMBER 2006 – SØTE DRØMMER

Den ooh så herlige adventstid er over oss. I en ideell verden skulle det vært snø i skogen, men det er det altså ikke. Ikke egentlig noe unormalt i det, men en kan jo ta seg selv i å ønske at man var et annet sted enn på 59 grader nord. Så altså, mens vi venter noen små dager på at det skal gå mot lysere tider, sakser vi inn et minne fra novembers Spania-tur. Mens vi beundrer de nøttebrune beina til LC, kan man jo drømme om sol og sommer og alt det som hører til. Samtidig minner vi om muligheten til noen friske intervaller fra Sognsvann kl. 18.00 tirsdag. Mørkt, kaldt og slitsomt på grensen til det ubehagelige.

15. DESEMBER 2006 – STYREMEDLEM HARDT UT MOT TOPPLEDELSEN!

Neste års forberedelser er i gang, og styret var samlet på klubbhuset i går kveld. Det skal satses mye mer på Corporate Governance. Og flate intervaller. Styremedlemmet MoraNisse (se bildet) tar sin rolle alvorlig, og vi regner med at alle kommer til å merke at nå er det alvor.

(bilde mangler)

14. DESEMBER 2006 – PEDER ÅRETS GJENNOMSNITTSMANN!

Som vanlig var det flere Sagene-gutter som lot trening være trening for å delta i den tradisjonelle juleølkåringen. Av våre var det størst forventninger knyttet til Peder, som i gamle dager var en habil ølhund. Selv om han nå blir slurvete i snakkeapparatet etter bare en liten pils, innfridde han (nesten). Han ble best av våre på en fin-fin andreplass, rett bak Lars, som fikk sitt første napp  pokalen. Forøvrig ble det Aass som ble årets juleøl, mens Ringnes julebokk like vanlig havnet sist. Akkurat som arrangøren Trond.

Navn BEERTASTER BRYGGERITASTER SUM RANG
LARS 2 1 3 1
PEDER 1 3 4 2
KVEITE 4 3 7 3
HP 6 1 7 3
AMW 5 3 8 5
FINN 3 6 9 6
TROND 7 7 14 7

12. DESEMBER 2006 – FORFALL!

Så er den tiden på året igjen. Du har egentlig lagt ned et greit arbeid på treningsfronten i oktober og november til tross for mørke kvelder og våte helgedager. Vekta har holdt seg overraskende stabil. Og så, like sikkert som at det regner i Bergen, smeller det til. Julebordssesongen. Man stapper nedpå fettbaserte matvarer som skal beskytte mot den kulda som aldri kommer, og skyller det hele ned med alkoholbaserte drikkevarer med ekstremt kaloriinnhold. Etterhvert blir man ikke mett en gang, og kjører på med enda mer av det samme, gjerne supplert med noen gode stykker marsipankake til dessert. Magan blir stinn og profilen din minner mer og mer om den høygravide nabokona. Den kardiovaskulære kapasiteten når et absolutt bunnivå og du må holde deg i gelenderet når du forsøker deg på trapp istedenfor heis. Du føler deg rett og slett helt ræva. Da er da du skjønner at det på tide å ta tak i situasjonen før det er for sent. Altså: Det blir løpeintervaller fra bommen på Sognsvann klokken 18.00 i dag. 6×4 min. Velkommen.

5. DESEMBER 2006

Treningsmoralen i Sagene er sterk for tiden, og i kveld var Kveita, Junior, BB og TT ute på tokt*. Junior aka TiM (Tjuvstart i myr) ble observert på vei tilbake sammen med TT, lett joggende nedover Ankerveien. Det kunne nesten se ut som at de to kun hadde vært ute på en koselig, kort liten joggetur sammen i det fine vinterværet, men red. tror nok heller at TiM, som skriver hviledag i treningsdagboken hvis ikke minst halvparten av dagenes økt har foregått på terskel, har stilt opp på fellestrening fordi det stod intervaller på programmet. De foreløpige meldingene går ut på 6x4min.

*MoraNisse ga seg etter 2 drag. Ryktene om at han trener i det skjulte virker dog noe overdrevne etter det vi kunne observere. Han gleder seg til vinteren, snøen er nok hans rette element.

I helgen som var ble det også trent heftig ifølge rapportene. Turen gikk til Tvedestrand og fine sykkelveier og ganske gjestmildt vær etter årstiden gjorde sitt til at det ble et meget bra treningsutbytte. Tilsammen 150 minutter på terskel i løpet av en kort helg står det respekt av. Et par spørsmål er allikevel ubesvarte etter helgen. Det første, Hvor ble det av fantasifuglen til ShutUp? (Vi siterer: «Det var en kloning av en hakkespett og en svane, men med lange ben»), vil nok plage ornitologene i lang tid fremover. Red. vil på sin side fortsette å fundere på det andre: Hvem er egentlig den fyren med det fårete blikket, midt i bildet?

29. NOVEMBER 2006 – JUNIOR PÅ VILLE VEIER

Etter den gilde artikkelen i første nummer av Stayer*, er det tydelig at Junior tror en kan hvile seg i form. Da Formannen ringte i går for å innkalle ham som hjelpeløper i testløpet i Korken, hadde han sin fulle hyre med å dekke over det faktum at han var trygt plassert i sofaen med ostepop og cocabrus. Resultatet ble at Formannen stilte opp mutters alene mot en rekke sterke vinteridrettsutøvere.** Juniors utskeielser toppet seg i lunsjen i dag, da han ble observert på vei ned i sentrum fo å kjøpe den siste utgaven av Singstar. Herregud.

*Bladet inneholder også en passe interessant artikkel om Ol’School. Ikke mye vi ikke visste fra før der gitt.

**Trygt plassert midt på treet med 20.07.

19. NOVEMBER 2006 – NX OG SLANKE-BJØRN IMPONERER I KM TEMPO!

Ikke overraskende var det et stusselig oppmøte ved p-plassen ved Hvervenbukta lørdag klokken 1100. I sprutregn, 8 grader og kraftig sønnavind var det bare de allere barskeste som våget seg til start i klubbmesterskapet i tempo. Distansen frem og tilbake til Hjulet var 20,4 km, og NX imponerte alle inkludert seg selv med en imponerende tid under de rådende forhold. En annen som sjokkerte positivt var Slanke-bjørn, som etter 2,5 års pause fra ritt var kun 5 sek bak formannen (som riktignok skuffet kapitalt). Resultater: 1) NX 29.55 2)Formannen 32.10 3) Slanke-Bjørn aka Wagle 32.15. Det er mulig det kommer et bilde av pallen etterhvert.

16. NOVEMBER 2006 – BOB-AFFE SLÅR TILBAKE!

Ekstremt gode nyheter fra Moss. Bob-Affe har sagt opp den altoppslukende jobben på skinkefabrikken og satser på comeback i 2007. Han er dermed ikke lenger etterlyst av ledelsen. Dette var hyggelig.

13. NOVEMBER 2006 – SAGENE SPRENGER BANKEN!

I jakten på attraktive ryttere har Sagene gått bananas med sjekkheftet. Ikke før er Taunus på plass, før Brede Arntzen med tungt hjerte vinker farvel til BOC for å ikle seg den klasiske hvite og sorte trøya. Brede er et kjent ansikt for de fleste og vil umiddelbart ta kapteinsrollen for de over 40. For å supplere det noe tynnere skiktet med ryttere fra midten av 70-tallet har vi også vært så heldige å få kråketærne til Kim Johansen ned på papiret. Kim kommer fra Ceres og har vært en flittig deltager i TdI under aliaset Sitting Bull. Forventningene er store til at Kim neste år blir et fast inventar på pallene rundt om. Ledelsen ønsker alle gutta velkommen til klubben!

Samtidig tar vi med noen ord om den svært vellykkede treningsleieren i Andalucuia i forrige uke. Hele fire mann mente det passet å ta seg en uke fri fra sludd og glatte veier for å sykle racer i et nydelig terreng. Etterhvert ble det hele svært så optimalt, med 22 grader og sol fra skyfri himmel. Wag, LC, TT og Formannen har dermed fått forsterket skillet på armene og lagt en solid såle med timer og positive opplevelser på harddisken før en lang og kald vinter. Området rundt Ronda kan på det varmeste anbefales! Dessverre ble ikke effekten på vekt den noen av deltargerne hadde ønsket, da det ble satt til livs tildels store mengder god mat og brukbart øl. Det er mulig det dukker opp noen bilder etterhvert.

2. NOVEMBER 2006

Arbeidet med å forsterke stallen før neste sesong er i gang. Ryktene svirrer fort i overgangsmarkedet, så det er grunn til å ta en del av dem med noen klyper salt. Det som imidlertid er klart er at Espen Aune (Taunus) kun er en signatur unna. Espen kommer fra Østmarka og har i år kriget med blant annet TT i en lang rekke ritt. Han er også en trofast deltager i TdI. Legg til at han er en mer en habil skiløper og en hyggelig fyr, og vips har vi ytterligere en kapasitet i stallen. Velkommn til Espen!

Det var forøvrig en befrielse å bli kvitt den grussuppa som har ligget rundt om de siste ukene. I går kveld var det minus 6 og strålende piggdekkføre innover i skogen. Les Ol’s innsiktsfulle artikkel om vintersykling ute til venstre og kom deg ut.

27. OKTOBER 2006

Jovial og fin stemning på julebordet på Schrøder i går! Rundt et stappfullt langbord gikk praten livlig mens man skylte ned årets første juletallerken med øl og akevitt. Spesielt interessant hvordan den norske sportsbransjen representert ved Ol’ og NX følte hverandre på tennene ifht neste års modeller. Alle var forøvrig rørende enige om at neste år, neste år skulle det virkelig bli fart på treningen. Rørt og overrasket var også formannen da han fikk overrakt en meget hyggelig oppmerksomhet i form av to stk 34grams King Cage flaskeholdere i titan. Han inviterte umiddelbart til årets klubbmesterskap i tempo på Gamle Mossevei 18. november klokken 11.00. Hold av dagen og gå til innkjøp av Freddies startoil for cold and wet conditions. Noen bør vel også begynne og spise salat til lunsj for å komme seg inn i tempodrakten.

24. OKTOBER 2006

Legendarisk treningssamling på Beitostølen i helgen, med to Sagenegutter, et par mulige aspiranter og et par andre hangarounds i helgen. De seks fant det selvfølgelig nødvendig å konkurrere i alt fra Singstar til spurting i myr. Da det ikke var nok av konkurransene som handlet om lange, harde løpedrag i motbakke, nådde ikke Junior helt opp denne gangen. Han måtte ta til takke med en delt tredjeplass, knepent bak noe mer allsidige Storeulv og Gretzky. NX, heretter bare kjent som Mr. Six, endte på den sure sjetteplassen sammenlagt, til og med slått av Blafreræva på krykker. Forsøket på å legge inn protest mot poengsystemet ble dessverre avvist. Det vi vil huske best fra samlingen er allikevel Forbundskanslerens legendariske versjon av Black Eyed Peas-hiten Shut Up.

19. OKTOBER 2006

I anledning julebordet er vi så heldige å få Ol’ School på besøk. Han skal overraskende nok kåsere over temaet sykkel og vekt. Tittelen er «Sykkelens 50 deler, hvor kan vi skjære vekk enda mer vekt?» Kveldens toastmaster og DJ blir Storskive-Odd, alle henvendelser om taletid rettes til ham i forkant. Det blir garantert store mengder høytysk korpsmusikk utpå kvelden når SO slipper til bak spakene, så det er bare å ta på skinnikkersen og komme. Det er kun et par ledige plasser.

18. OKTOBER 2006

Ekstremt tidlig start på julebordsesongen i år: Torsdag 26. oktober klokken 20 på Schrøders. Meld deg på til formannen så raskt som mulig, begrenset antall plasser. Treningsleieren i Spania i begynnelsen av november er forøvrig fulltegnet.

16. OKTOBER 2006

Det er umulig ikke å la seg imponere av Peder. Med tåka hengende over det tunge terrenget i Vettakollen sikret han nok en seier i R&T Orientering lørdag. Spesielt godt smakte nok skalpen til den regjerende bedriftskretsmesteren Øyvind. De andre Sagenegutta gjorde det ganske dårlig i en krevende løype. Formannen er vant til å havne blant de siste, mer overraskende var det at LC ble aller aller sist av de som karret seg til mål. Etter en brukbar start ble det gambling på post 5, og i en periode løp han utenfor kartet. Sånt blir det ikke gull av. MoraNisse kom seg ikke start, men beriket banketten med sitt blide åsyn og urealstiske visjoner om å gå hjem fra Lillehammer på på på en dag til vinteren. Det vanlige våset altså.

1 Peder 61:30

2 Øyvind D T 62:23

3 Lars G 64:33

4 Svein N 76:26

5 Finn Erik 84:08

6 Kjetil F. 94:02

7 Andreas 97:14

8 Erik Akre 100:18

9 Lars Chr. 109:30

10 Stig Brutt

11 Magne La løypa

10. OKTOBER 2006 – NX SLÅR KNALLHARDT TILBAKE MOT KUPPFORSØKET!

Gårsdagens mislykkede kuppforsøk i redaksjonen til www.sagenesykkel.com har blitt hardt og brutalt slått ned. Webmaster og sjefsredaktør NX, som har blitt feilsitert på det groveste, gjør det nå klart en gang for alle hvor skapet skal stå og hvem som er sjefen her. I en kommentar slår han fast at det ikke vil være noen interessekonflikt mellom Stayer Magazine og stillingen som sjefsredaktør og webmaster på sagenesykkel. Videre sier han at «det er hyggelig at de andre i redaksjonen viser initiativ, selv om resultatet var litt uheldig denne gangen». Han tror ikke at kuppforsøket vil umuliggjøre et videre samarbeid, men samtidig gjør han oppmerksom på at hvis kuppmakerne prøver noe liknende i fremtiden vil de møte ordene»Access Denied» når de forsøker å logge på serveren.

9. OKTOBER 2006 – REDAKTØR DEGRADERT TIL JUNIORREDAKTØR!

Etter et hastig innkalt styremøte har ledelsen i sagenesykkel.com besluttet at co-redaktør NX er degradert til juniorredaktør med umiddelbar virkning. Bakgrunnen er at at han valgt å ri flere hester samtidig uten å informere styret på en tilstrekkelig god måte. Som kjent er det dette uheldig både i yrkesliv og kjærlighetsliv, og de habilitetsproblemene dette kan skape gjør at vi må gå til dette drastiske skrittet.

Den nye hesten heter forresten STAYER, og kan ved første øyekast virke noe mer ambisøs og markedsrettet enn det gamle øket du nå leser. I en kort kommentar uttaler NX at: «…det ikke ligger noen dramatikk i dette, og min innsats for sagenesykkel.com ikke vil bli påvirket. Jeg deler imidlertid styrets oppfatning av at jeg bør degraderes, og hyller den nye eneveldige redaktøren som en visjonær og vidsynt mann som kan ta sidene videre slik Kim Jong-Il tar Nord-Korea inn i atomalderen.» Vi ønsker NX lykke til i gjerningen som profet for mer og dyrere utstyr.

7. OKTOBER 2006

Oktober er over oss og den fremsynte ledelsen respresentert ved MoraNisse har satt ut oppdrag julebord 2006 til to svært kompetente karer. Det blir altså julebord, og ettersom Lunsjbaren ikke er riktig oppe enda, blir det et annet brunt sted. Følg med følg med, godtfolk!

27.SEPTEMBER 2006

Ikke mindre enn 13 mann på start i gårsdagens RT Bakkeløp fra Mobekken til Mellomkollen. Denne bastarden erstattet etter opphetet debatt 7-kamp i friidrett, som etter hvert hadde utviklet seg til en resultatmessig pinlig øvelse for de aller fleste deltagere. Sagene stilte med 5 mann til start, og de fordelte seg noenlunde jevnt utover resultatlista. Floyd prøvde å henge seg på formannen ut fra Mobekken, men etter pusten å dømme var åpningen hans litt i hardeste laget, og han ble tatt igjen av LC på stien. Mora-Nisse og Peder knivet lenge litt lenger bak i feltet, helt til Mora kom i hu sin kones advarsel om å passe på hjertet og roet ned opp til det flotte ukkikkspunktet på Mellomkollen. Tid og RTpoeng;

1 Håkon ST 24:12 150

2 Andreas 24:39 147

3 Kjetil F 25:32 142

4 Fabrice 25:50 140

5 Lars Chr. 26:08 138

6 Håkon H. 26:57 134

7 Lars A. 27:53 129

8 Lars G 29:26 120

9 Stig 29:43 120

10 Erik Akre 29:56 117

11 Harald H. 30:57 113

12 Peder 31:03 111

13 Njål 33:41 100

25. SEPTEMBER 2006

Det som skulle bli årets siste showdown ble til en svært trist affære i Hortensmarka lørdag. En Rye-løper døde etter å ha fått et illebefinnende rett etter start. Ifølge Ryes nettsider etterlater han seg kone og tre små barn. Våre tanker går til de etterlatte.

Slikt setter naturligvis en støkk i noen og enhver, og ettersom mange av Sagenes medlemmer nærmer seg en alder der slikt faktisk kan skje, ber vi om at alle eventuelle faresignaler tas på alvor. Første sjanse til å sjekke fomen blir R&T bakkeløp tirsdag fra Mobekken P-plass klokken 1800. 4km og 350 høydemeter.

20. SEPTEMBER 2006

Mange spør om hvorfor det ikke skjer noe her. Svaret er selvsagt at agurktiden er over, og at redaksjonen setter sin ære i å levere nyheter med substans og ikke berre vissvass. Mens vi venter på resultatene fra kommende helgs showdown i Hortensmarka, der Belgisk Bård skal vise TT hvor David kjøpte ølet, hvor skal skapet stå osv, kan vi oppsummere litt smånyheter:

Formannen gjennomførte et intervju med et mulig nytt medlem ifm viddesykling i helgen. Kandidaten, som i år har kjørt med profflisens, gjorde et godt inntrykk og vil kunne vente seg et tilbud i posten. Viddesyklingen anbefales uansett på det varmeste, og vil antakelig bli felles avslutningstur neste år. Alle småbarnsfedre må sette av en helg midt i september 2007 NÅ. Fullstendig rapport med bilder etc kommer senere, eller kan bestilles fra formannen.

Waggla var tirsdag rundt Kikut for første gang på to år, og for første gang noensinne uten å stoppe for å kjøpe småkaker. Årsaken er en streng diett som skal fjerne de 25% bonuskropp som har lagt seg på skrotten ifm. sykdom og altfor mye kortspill.

Mr.Specialized giftet seg i går tirsdag, og i god gammel stil holdt han lavest mulig profil. Vi gratulerer uansett.

11. SEPTEMBER 2006

TT fortsetter å holde skansen som Sagenes mest aktive rytter. I helgen var det sterk innsats i Vestmarkrittet helt til Supersonic-dekket ikke ville mer. TT først ut av det første stipartiet MED luke – nei, nå står ikke verden til påske. Søndag gjorde han sitt beste for å sprenge formannen, Gretzky, Kattekvinnen, Nic og Gjøvik-Frode fra Langlia og hjem. Formannen var den eneste som ikke taklet kjøret ut Sørkedalen etter totalt 6 timer i sadelen (inkl en god del kaker på Ringkollstua). Klokkene stoppet på 120km grus/sti, 1800hm og 4999kcal. Miraklenes tid er heller ikke forbi – Katta klarte hele runden på Maxxis 310 uten punktering!

Litj-Ivers kjørte nyvinningen Oslo Sykkelfestival søndag. Med store pengepremier ble det kjørt tøft av topp ryttere og vår mann kom inn til en anstendig, men ikke økonomisk innbringende plassering i VM-køypa fra 1993.

7. SEPTEMBER 2006 – ETTERLYSNING

Ledelsen i klubben ser seg nødt til å etterlyse Bob-Affe. Han har faktisk ikke vært med på noe som helst i år, og det er minst av alle. Og det til tross for innkjøp av nye drakter i våres. Vi kan bare spekulere i hva som har skjedd med den trivelige karen fra Moss. Og spekulert blir det gjort. Noen mener han har gått i dekning for å slippe unna illsinte kreditorer, andre igjen hevder kapital formsvikt og eksplosiv BMI har innhentet den travle småbarnsfaren med en hang etter ostepølser og fløteis. Atter en forklaring er knallhard jobbing i offshoresektoren, der rigger kontraheres av pengesterke Oslo-boere i ett eneste langt kjør. Vi har ikke svarene, men vi sitter med en masse ubesvarte spørsmål. Fordi vi savner Bob-Affe. Kom tilbake Bob. Kom tilbake!

5. SEPTEMBER 2006

Katastrofalt dårlig oppslutning og resultater i kveldens første Trivelige Tirsdag. Kun to mann kom seg til start, men kreftene var tydeligvis vekk etter en rolig oppvarmingsrunde rundt Sognsvann. Wag ble disket etter ca 50m pga for høy BMI, mens Formannen mistet all motivasjon etter ca 100m. Den offisielle forklaringen var visstnok kneproblemer etter søndagens glatte og fuktige løpelangtur. Lista: Formannen DNF, Wagle DSQ. Nei, dette var triste greier. Godt at det går flere tog.

4. SEPTEMBER 2006

Kun tre mann på startstreken i årets mest lokale ikke-illegale ritt i Holmenkollen. TT innfridde selv om beina var tunge fra start, og endte som nummer 5 overall. LC var helt under båten og surret seg tilsynelatende umotivert gjennom løypa, tett fulgt av en Floyd med sure bein etter bedriftsfotball dagen før. Lørdag kjørte Morten K. Femsjøen rundt i Indre Østfold, noe som gikk strålende i ca 10 min. Deretter ble det å sitte litt baki der med en gjeng med lite kjørevillige latsabber.

Søndag var det høymesse på Lillestrøm, der LC, TT og ikke minst Langpilsen assisterte ypperstepresten Ol’ i fokynnelsen av neste års budskap fra G-sportkonsernet. La oss slå fast at modellen til 15.000 er et enda bedre kjøp enn det den var i fjor! 9,3kg m/pedaler, Oro skivebremser, dempegaffel og bra dekk (Stans The Crow). Toppmodellen i karbon veide forøvrig inn på rett under 8kg med Formula Oro Puro skivebremser OG dempegaffel. Ikke verst. Grusraceren ligger på 6,5kg!! Menigheten i messehallen virket fornøyd.

1. SEPTEMBER 2006 – GODT NYTT!

Nei, vi tenker ikke på skoleutgaven av det nye testamentet med duse farger. Det er det nye klubbhuset som nå endelig er i ferd med å reise seg fra ruinene. I den anledning vi vintersportsavdelingen av Sagene Sykkel, Sagene Lunsjbar, lansere det nye klubbkonseptet Trivelig Tirsdag. Trivelig Tirsdag satser ikke på chillout eller house og te fra store kopper, men på fysiske anstrengelser satt i system. Vi børster liv av endel traseer for testløp på beina, mer info følger. Men aller først er det Holmenkollrittet. LC og Floyd er påmeldt, sistnevnte med blod på tann etter maktdemonstrasjonen fra Rena til Lillehammer sist helg. PS. Veldig, veldig mange spør om en forklaring på Hallingsokkens svake tid i Birken. Svaret er styrebrudd, Extralite ble rett og slett for lett. Leie greier, da det lå an til pers med god margin. PS2. Belgisk Bård selger sykkelen sin.

*31. MARS 2006 – 31. AUGUST 2006 – ARTIKLER MANGLER!

Uvisst hvor april til august artiklene har blitt av, redaksjonen leter! Fare for at de har gått tapt.

[Redaksjonsnote, til hjelp under letingen; 2006.04 – 2008.12 arkivet på gamleserveren startet med første nyhet 1. september 2006, 2006.04 – 2006.08 nyhetene er nok derfor trolig forsvunnet for godt.]

30. MARS 2006

Forrige lørdag tro Mora-Nisse til med innkjøp av nye Star-staver på Sportslageret. Det ble fablet i det vide og brede om alle de ulike episke rutene som skulle erobres. Dagen etter tilbakela han nok en 10-milstur. Programhelt nummer en fra Vasaloppet de siste årene er utvilsomt i siget, og seiler nå opp som «the man to beat» i neste ukes klubbmesterskap. For kun en knapp måned siden meldte han slukøret at han ikke følte han lenger fortjente navnet Mora-Nisse, men heller bare Nisse. I en SMS red. mottok mandag kunne Nisse, i tillegg til rapport om den fine turen, melde at Åsa nå hadde lagt ned forbud mot turer over 45km. Det som overrasket red. mest var at SMS-en ble undertegnet «Mora». Snakker vi Halvvasan til neste år?

Eller kan vi melde om nok et nytt medlem. Claes Henrik Nitteberg ligger og vaker rett over UCI-grensen for hematokritt, og satser på sesongdebut i Grand Fondo i Bergamo, Italia 5. mai (165 km, 2620 høydemeter), og kommer sterkt i de norske vårklassikerne i tiden etter. Vi ønsker ham velkommen!

29. MARS 2006 – SMØREEKSPERTEN SLO TIL!

I en e-post red. mottok i går kveld går NX kraftig til angrep på formannens insuinasjoner om at han ikke mestrer vanskelige føreforhold. NX røper også den egentlige årsaken til at han ba om utsettelse av klubbmesterskapet. I går kveld var det nemlig klubbmesterskap i Lyn/Koll. Her stilte NX, med stor suksess, som smøreekspert for sin bror Jacob. Selv med alle sine argeste konkurrenter tilstede vant Jacob en knusende seier. NX ga seg heller ikke med det, men stilte selv til start i seniorklassen. Med suverent best glid i fellesstartfeltet holdt han følge med flere av de beste aktive Lyn-løperne og vant en overlegen seier i Kolls klubbmesterskap. I tillegg fikk han nok en Olympisk mesters skalp da Ivar Formo ble slått klart (Jada Kveita, vi vet at du har slått ham før også…). Hva NX smurte med nekter han å uttale seg om ettersom det er gode sjanser for samme forhold neste uke…

28. MARS 2006

Ja dere, da har kassereren ringt til formannen med gråtkvalt stemme, og tryglet om å få utsette klubbmesterskapet en hel uke. «Jeg kan ikke nullføre», sier NX i en kommentar. «Ingen på Sportslageret kan nullføre» innrømmer han videre. Samtidig betyr det at Man-in-form-Mora kan komme til start. Forøvrig har vi en litt trist melding å komme med. Fra en utsendt journalist har vi fått beskjed om at urSagenemannen himself, LC, HENGER på bilen til sportsdirektøren ifm treningsleiren på Gran Canaria. Ikke bra, og et tydelig signal om at formen ikke er den skal være. Han skylder på tung utveksling. Vi skylder på langt utviklet mageflesk. Ikke bra.

23. MARS 2006

Etter en del haling og draing har vi fått resultatet til BTF i skirennet forrige helg. 40 sek bak merket høres jo ualminnelig surt ut. Men det går flere tog! Neste sjanse til å prestere er i KLUBBMESTERSKAPET I LANGRENN 29. MARS KL 1800 FRA HAMMEREN. Felles oppvarming til Aurtjern, deretter fritt veivalg og førstemann til Kikut. Klassisk stil selvsagt, skøyting er en vederstyggelighet. I likhet med fellesstart, v-stil og sprintstafetter.

21. MARS 2006

Ukens søndagstur samlet hele ni ivrige syklister. Ruten Brekke-Hammer’n-Movann-Ørfiske-Hakkadal-Hakkloa-Kikut-Bjørnholt-Hammern-Brekke ble tilbakelagt i relativt bedagelig tempo (red mistenker at Stifinnerproffen kjedet seg litt i bakkene…). Allerede før Sandermosen fikk vi et bevis for at det er viktig med erfaring, da gruppens yngstemann måtte gjøre vendereis da felgen sprakk. (TT hadde forøvrig ingen mekaniske problemer på turen!!). Ellers forløp turen stort sett som normalt. Litt oppsiktsvekkende var det allikevel at LC (som etter eget sigende legger det meste av treningen til avsidesliggende strøk før formen er på gang) viste ansikt så tidlig i sesongen. Han styret konsekvent unna pressen, og prøvde stort sett å gjemme seg unna bakerst i feltet, men fotografen klarte allikevel å få fanget ham i søkeren.

(bilde mangler)

14. MARS 2006

Det er usedvanlig stille her om dagen, og redaksjonen har fått tilbakemeldinger fra bekymrede lesere som lurer fælt på hva som skjer. Vel, problemet er vel at det ikke skjer så meget. Den kontorbaserte delen av red. har ventet i spenning på en rapport fra turen i Gustav Vasas led, men det later til at noen ønsker å forbigå denne begivenheten i stillhet. Vel, sanneheten må frem: BTF ble beste Sagene-gutt, med en sterk 967. plass. I klassen for sunnmøringer ble han nr. 12! Den overhypede NX bekreftet den annonserte trenden og brøt skandaløst nok hele greia. Formannen er MEGET bekymret for utviklingen til kassereren, og vil snarest kalle ham inn på teppet for en alvorsprat. Den elendige formen ble bekreftet i RT Ski, der Junior som ventet gjorde vei i vellinga. Igjen floppet Peder, og teppet på formannens kontor vil nok bli slitt utover våren.

Storskive-Odd har vårt i medienes søkelys igjen, 9 mnd etter den famøse helikopterturen hjem fra Prestebakke. Den observante seer kunne se en deffet SO på både TV2-nyhetene og TVN-nyhetene, bærende på store plastposer fulle av juks&fanteri. Det blir nok det siste SO gjør i denne posisjonen, han har meldt overgang til Hydro for å sikre høye strømpriser fremover.

Sykkel da? Hva skjer på den fronten? Ol’ er i Taiwan for å hente stive Ritchey-gafler på 500g, men trener lite utover t/r Helsfyr. Han er til og med obeservert på skiTUR med XXX. Nei, nå står ikke verden til påske. Tom og Formannen forsøker å redde stumpene som syklister, og la inn en 4-timers sist søndag i praktfullt vintervær. Det var så lenge siden sist at de hadde glemt å ha med både vått&tørt. Urutinert. Mer rutinert av LC, som har bestilt tur til Mallorca for å komme i form til påskeferien.

1. MARS 2006

(bilde mangler)

Dårlig nytt uken før start i årets største skirenn. Redaksjonen har forsøkt å komme i kontakt med de av våre som vi har registrert som påmeldte. BTF nekter å svare. Muligens har han dratt på hemmelig treningsleir og er utenfor mobildekning. Gjøvik-Oslo-helten Moranisse ler bare rått. Han har tradisjonen tro solgt startnummeret sitt. NX stiller til start, men sjansene for at fjorårssuksessen blir gjentatt er tydeligvis små. Det eneste svaret vi fikk var bildet ovenfor…

23. FEBRUAR 2006 – ENDELIG!

Etter 15 år med store ord og lite handling, gjennomførte Mora-Nisse, SO og Formannen den episke turen Gjøvik-Oslo i går. Med på laget var de innleide hjelpeløperne Hiawatha, Bikkja, Lars-Erik, Frode og Christian. Etter nøye oppmåling konkluderer vi med en gjennomført distanse på ikke mindre enn 145km. Ny pers på samtlige selvsagt. Meget bra føre hele veien, om enn litt vel løst til stavene deler av løypa. Med dette skulle den plagsomme Gnål være død&begravet, Mora-Nisse holdt meget bra og forklarer suksessen med kynisk og billig gåing og jevnt inntak av mat&drikke hele veien. På slutten var det vel SO som virket mest vissen, med meget blekt ansikt, røde øyne og lav kroppstemperatur.

19. FEBRUAR 2006

Man har skirenn, og så har man Grenaderen. Sagene stilte til start med den gamle kavaleristen Harry og Morten K. For begge snakker vi om debut på denne klassikeren, og begge fant ut at det er langt på det det noe løse og kanskje litt trå føret. Våre gutter havnet et stykke bak vinner og TdI-deltager Postmann Pat, som gikk på imponerende 5.11. Man må ha med rulleski til Kanariøyene i januar for å få til slikt.

12. FEBRUAR 2006

I helgen var det Holmenkollmarsjen (eller Holmenkollen Skimaraton som den har horet seg opp til). Tre Sagene-gutter stilte til start, og Hønefoss-avdelingen er tilbake for fullt med klasseseier i 25-29 og topp 30 totalt. Grattis Torbjørn! Lenger ned på listen finner vi både BTF og Harry, som er i ferd me å legge grunnlaget for god innsats i Birken senere i vinter. Lenger inn i skogen måtte Mora-Nisse gjennom en prekvalifisering før den planlagte Gjøvik-turen – han klarte seg fint, kun en tung og en lett downperiode i læpet av 92km er godkjent. Belgisk Bård snudde allerede på Kobberhaugen for å få med seg «Olsenbanden jr. på Sirkus» på formiddagskino. Team Aetat gjennomførte klubbmesterskap fra Kleivstua og hjem, vi har dessverre ikke fått resultatene, men antar at Morten viste styrke før Grenaderen neste helg.

1. FEBRUAR 2006 – DET VAR ET ELLER ANNET VI SKULLE HA GJORT I DAG….

Etter et solid stykke journalistisk virksomhet kan red. i dag bringe den hele fulle sannheten om hva som skjedde under helgens treningsleir i Trysil. Jr og NX tok med seg Drammensrytteren Blafreræva opp til høydehuset for å spisse formen. Det har versert rykter om tre beinharde og lange intervalløkter, 6x10min på terskel, tempo og fellesstart, stakedrag, lange seige diagonalgangsdrag etc… Alt dette viser seg å være det rene sludderet. Øldrikking og Singstarkonkurranse til langt på natt er det som har opptatt det meste av tiden på denne treningsleiren. Hvordan dette slår ut i kveldens OBIK gjenstår å se…

30. JANUAR 2006

Den beste skihelgen på noen år er gjennomført, og flere av medlemmene har vært i aktivitet. Riktignok har den gode, gamle konkurransevegringen dukket opp, men BTF holder koken. Denne helgen hadde han tatt turen til Marcilonga sammen med en helt sinnsykt stort antall andre nordbaggar. Han leverte omtrent som forventet av en sunnmøring med feller under skiene. SO og Formannen annonserte langtur på årsmøtet, og leverte varene. Spikkestadekspressens to lokomotiv la 105km bak seg på strekningen Spikkestad-Lier-Sollighøgda-Kleivstua-Løvlia-Kikut-Sognsvann. Geniale spor og føre hele veien, turen kan anbefales. Morten hadde misforstått på årsmøtet, og tror det er kilomtergodtgjørelse på 1,05kr for å motivere for trening. Han la derfor inn 84km t/r Tverrsjøstallen søndag, og nærmest lover å stille til start i det eneste skikkelige skirennet – Grenaderen. Det meste annet er jo bare staking på skogsbilveier. NX og Junior kjører som vanlig eget opplegg med tur til høydehuset i Trysil. Ikke vil de si noe mer om hva som skjedde heller.

27. JANUAR 2006

Jovial og fin stemning på årsmøtet, der i overkant av 15 mann møtte opp. Vi sender ut et referat til medlemmene senere, men oppsummerer kort med at styret unntatt Peder ble gjenvalgt til vill og uhemmet applaus. Peder ble erstattet av Mora-Nisse, som i sin tiltredelseserklæring (som ble skreket inn på telefon fra Heathrow) la vekt på sitt krav om corporate governance. Hva nå det måtte være. Vi misteker det nye styremedlemmet for å ha drukket for mange øl på flyplassen. Kvelden ble avsluttet på Østens Gullstue, der det faktisk satt endel fans i krokene:

Mann med rød nese og rufsete skjegg/påkledning: Hva er dere for en gjeng?

Belgisk Bård: Vi er Sagene Sykkel.

Mann med rød nese og rufsete skjegg/påkledning: Dere er jo dritgode, Thorleif Andresen og greier!

Belgisk Bård: Ja.

Vi forlot deretter lokalet før vi måtte skrive autografer.

25. JANUAR 2006 – MINNER OM ÅRSMØTET I BJØLSENHALLEN I MORGEN KL 1900!

Fra aktivitetsfronten kan det meldes om en snøfylt tur rundt Kikut i går kveld for TT, BB, Formannen og gjesten LarsE. Med fin såle gikk det likevel greit. Vi møtte til og med en elg som hadde slått seg litt. Heldigvis fikk vi sprettet den opp med dekkspakene og dratt ut innvollene. Det er derfor grunn til å tro at det blir elgpølse på årsmøtet i morgen.

(bilde mangler)

18. JANUAR 2006

Kontroversielle forslag strømmer inn til eventueltposten på årsmøtet neste torsdag. Det forventes en opphetet debatt! Møt opp og delta i debatten. Formannen jobber nå med menyen, og det er vel ikke duket for de store overraskelsene. Den lenge fraværende Wagla har meldt sin ankomst for å knuse spiserekorden han satt på bursdagsfesten i 1983, det antas at Storskive-Odd vil følge ham til døra. Dette kan bli stygt! En vi har sett lite til i det siste er Minus7. Vi har fått bekreftet ryktene om at han helt frivillig har flyttet til Bergens-området. Han vil dog fortsatt representere Sagene i ritt.Til slutt en gla’melding av dimensjoner: NRKs lokalnyheter melder at det ENDELIG skjer det noe med den svært forsømte Sagene Lunsjbar! Vi gleder oss til åpningsfesten.

11. JANUAR 2006

Redaksjonen har mottatt et leserbrev fra den tidligere så lovende langrennsløperen og momseksperten Mora-Nisse. Han proriterer nu redebygging og sikkerhet når vi er ute og flyr (nei, vi snakker ikke om Avinor, men om juridisk bistand til pushere av bakke-til-luft-utstyr). Klubbens mva-spørsmål rettes nå rett til kilden, nemlig hos Hiawatha i det kongelige norske finansdepartement. Vel, nok om det. Her er Mora-Nisses hjertesukk:

«Ærede Redacteur! Jeg viser til naturens gang. Jeg viser også til løssalgsavisenes satsing på slanking. På bakgrunn av disse to faktiske forhold er vi mange i Sagene Sykkel som er utålmodige med bli kjent med cyckelklubbens eget kost-og slankeprogram som rytterne kan ta glede i for å kunne passe i diverse trikåer. SageneSykkelSlanking bør kunne være et satsningsområde i 2006!

Ærbødigst Njål Chr. Waldum

Aktiv medlem i Sagene Sykkel avd Bjølsen»

I en kommentar uttaler formannen at «…det ikke er satt av ressurser til å følge opp overvektige medlemmers kosthold på inneværende års budsjett». Vi regner med dette saken som avsluttet, og gratulerer heller BTF med plass i sommerens TransAlp, der han har valgt å representere ikke ukjente Sagene Lunsjbar.

9. JANUAR 2006

BTF var ute og smakte på nivået i norsk turlangrenn, og utifra resultatlista i Sorkedalsrennet ser det ut som om det smakte sterkt. Skrivebordsanalysen sier at enten er BTF svakere på ski enn sykkel, eller så er nivået og bredden i langrenn mye mer imponerende enn i sykkel. Svaret er nok en kombinasjon. Lars N. stilte også til start under falsk flagg, men vi kårer ham likevel til dagens Sagene-gutt. Utenfor konkurranse fortviler Junior over at treningskameratene uteblir. Han slukker som vanlig sine sorger i intervall. SO og Kveita luftet seg sammen med Gretzky i helgen, og traff både Harry og Morten K. Sistnevnte lå rett foran den gamle kjempen Ulvang i løypa. Dette lukter det Grenader av! LC er tilbake på Trehørningen-kjøret, og logget mil nummer 7, 8 og 9 den selvsamme søndagen. Peder og Mora-Nisse tusler vel rundt med pulk i Lillomarka. NX har vi mistet troen på, det skjer visst mye på jobben om dagen. Konklusjon: det trenes litt her og der, i neste uke vil vi forsøke å samle troppene til en god gammel intervall! PS: DET SER UT SOM DET BLIR ÅRSMØTE 26. JANUAR. HOLD AV DAGEN, INFO FØLGER I LØPET AV UKEN.

3. JANUAR 2006

Da er det nye året godt i gang, og snøen har (heldigvis) satt sykkelføret ut av spill for en stakket stund. På en improvisert trening fra Solemskogen var det duket for det tradisjonelle post-jul svogeroppjøret mellom Hallingsokken og Belgisk Bård. Mye gruff fra jula som skal i løpet av noen små km. Sistnevnte er nå i gang med ikke mindre enn 3 mnd pappaperm, og virker meget innstilt på å ta rotta på den nyslåtte fabrikkrytteren TT til våren. Nok om det, noen km før mål ble det rykket voldsomt fra Flåbygdas store sønn, som imidlertid ble presset til døra av en som er vokst opp uten tilgang til snø. Red kan dessverre ikke si noe om hvordan det gikk, da han var tildelt jobben som lysmester for Hallingsokkollegaen. Den syke L&M Arc Lion tok selvsagt luven av det som var av Silva-lykter. Vi fikk også se en meeeeget lett Kattekvinne i kledelig proffoutfit, som nå opplagt spisser formen til det ytterste for å feste det psykologiske grepet på andre idioter allerede fra start. JUNIOR! Du er herved tatt ut til 12’ern på Damtjern lørdag 21. januar! Der kommer det til å koke. 25km klassisk stil.