2008 januar - desember

Format rensing og rekonstruksjon pågår (TT)

28. NOVEMBER 2008 – LILLE-ERIK JAGES AV CERVELO TEST TEAM!?

(bilde mangler)

Erik og Gabba avslørt på Uglaveien i slutten av oktober!

Allerede i fjor høst begynte ryktene å svirre om at Lille-Erik var på vei til det i norsk sammenheng store laget Team Oslo Sportslager. Nå viser det seg at han spiller på flere hester, og ryktene går om at han på det nærmeste er klar for Cervelo Test Team i god tid før vårens klassikere. Det sies at han i første omgang vil fungere som hjelperytter for Gabba (se bildet), men at det blir muligheter for å kjøre egne sjanser dersom han viser seg oppgaven voksen. Et annet rykte er at Lille-Erik har fått i oppdrag av sin nye sivile arbeidsgiver å vurdere et oppkjøp av hele Cervelo, som skal være rimelig priset i dagens turbulente marked. Tiden vil vise hvem som har rett! Og om vinteren kommer tilbake!

27. NOVEMBER 2008 – NOEN ER UTE ETTER STORSKIVE-ODD!

(bilde mangler)

Et flott eksemplar av rattus norvegicus, forskriftsmessig fanget i en klappfelle!

Storskive-Odd hadde som vanlig suksess med det vanlige opplegget med feit kjøttmat, lange og halvharde turer og null konkurranser før Birken. Nå har noen der ute tydeligvis sett seg lei på dette, og vil forstyrre Storskive i den viktige julematperioden. Alle vet at Stoskive ikke skal forstyrres når han spiser ribbe! Lykkeligvis fanget moren til Storskive denne krabaten i kjelleren denne uka, uten at det hadde skjedd innhogg i julematen (ok, størrelsen sier kanskje noe annet).

23. NOVEMBER 2008 – EL CAPITANO OVERBEVISER I LA RUTA!

Som nummer fire i rekken av Sagene-syklister, fullførte El Capitano La Ruta på en overbevisende måte. Han har til og med krefter igjen til å skrive en rapport!

(bilde mangler)

El Capitano virker sterk opp mot vulkanen! Legg spesielt merker til blikket oppover i løypa, og ikke ned på klinga for å sjekke om det ikke forhåpenligvis skulle være et enda lettere gir der nede.

Etter å ha gruet meg som en bikkje i nesten hele høst (ryktene fra tidligere Sagene-deltakere har jo etterhvert tatt uante dimensjoner..) lovet jeg meg dagen før avreise at jeg skulle minnes årets siste sykkeltur på norske stier som et om mulig enda dårligere alternativ til La Ruta.

Etter 1t 40 min i Bygdøyskogen klarte jeg ikke å få frem adgangskortet til jobben for å komme inn i dusjen – kombinasjonen av lokal gjørmebryting, 2`c og regn satte sine spor på mine tær og fingre. Verre enn dette kan det ikke bli tenkte jeg- det er da ingenting som er verre enn å fryse! 6 dagerr og 43`C varmere ble på slutten av dag 4 var litt usikker på hva som er verst – fryselager eller badstuovn…. La Ruta er i utgangspunktet en fantastisk tur over 4 dager fra Stillehavet til Carribean over 38 mil og 15.000 hm;  du skal bare forsere litt gjørme, verdens bratteste bakker, et uendelig antall elver, noen nedlagte jernbanestrekninger, over en vulkan, 2000 hm utforkjøring ned et elveleie samt snitt temperatur på 35`c og klare å beholde formen til november.. Arrangementet var så bra som jeg håpet og verdt reisen. Med bistand og samarbeide fra Trans Rockies og BC Bike Race er arrangementet løftet flere hakk de siste årene og holder absolutt internasjonalt nivå og til medlemsskap i «The great five mtb epics». Sykkelvasken var i egen divisjon hvor «all included» betydde at du ikke trengte å bekymre deg for din sykkel annet enn under rittet. Sykkel ble hentet v. målgang og levert ferdig vasket, justert og reparert morgenen etter – 100% reliable! 350 deltakere fra 34 nasjoner stilte til start og de fleste kom til mål. Sistemann var en kar fra UK som brukte nærmere 42 timer etter å ha kost seg gjennom 13.5t første dagen – «we are the real endurance sportsmen» sa han muntert etter å kommet i mål mens vi andre tok nattbadet etter siste dags målgang:-) Vinner ble » some local heroes» – for 5. gang vant «Lico» mens doptrynet Heras ble avspist m. 7 plassen, denne gang kanskje uten egen mat… Vi nordmenn markerte oss bra – Tarzan (Ole Kristian Silseth), vant veteranklassen etter å ha satt tarmene i sving med jungelvann dag 1 og slo «local Hero» Ballesteros til slutt m. 7 minutter. Capo selv endte nr. 9/100 i Masters og var med det «best of the second best» noe jeg er godt fornøyd med. Vinneren fra i fjor gjentok bedriften i år etter å ha ligget i Costa Rica tre uker på forhånd.. – ikke akkurat Bygsdøyskogen! Etter totalt 9 dager borte fra Norge sitter jeg igjen med minner om fantastisk sykling og mitt mest utfordrende MTB Epic so far. God stemning og en løype totalt blottet for kompromisser fortrenger minner om gjørmebryting og jerbanesykling i badstuovn – jeg anbefaler flere å ta turen – noe liknende mtb race finnes uanset ikke noe annet sted på kloden!

El Capitano

24. OKTOBER 2008 – STOR STEMNING PÅ JULBORDET!

Årets julebord ble som tradisjonen tilsier avviklet på Schrøder i går. Det er godt å se at det fortsatt er arrangementer som trekker medlemmene opp av sofaen! Juryen er fortsatt usikker på hvem av de 13 fremmøtte som vant julebordet, men både favoritten Langpilsen og outsideren Hubben gjorde en meget god figur. Samtidig må ledelsen benytte anledningen til en full rehabilitering av Langpilsen, som etter å ha sittet fast i gapestokken i flere uker har skjønt tegninga, og overlot sin klassiske 14-girs Peugeot-racer med gir på ramma til Formannen, fremfor å overlate den i et loppemarkeds varetekt. Honnør også til Taunus, som viser seg å være Norges ledende autoritet på området småbarn i pulk og vogn. Denne kunnskapen er ekstremt viktig i en tid da ungene strømmer til like raskt som kiloene for mange av medlemmene!

(bilde mangler)

Taunus har pyntet seg til fest.

2. OKTOBER 2008 – SEILER LANGPILSEN UNDER FALSK FLAGG?

Til tross for at han i mange tilfeller virker relativt interessert i sykler og sykling, har det i dag tilflytt red. opplsyninger som tyder på at Langpilsen ikke er den helstøpte sykkelentusiasten han utgir seg for å være. Det viser seg at han i nattens mulm og mørke har sneket seg bort i den overfylte containeren nede i gata og KASTET en fullt ut brukbar Trek 8900-ramme (til alt overmål den han vant veteran-NM med !!) Etter reds vurdering er dette en dødssynd langt mer alvorlig enn superbia (hovmod), avaritia (griskhet), luxuria (begjær), indisia (misunnelse), gula (fråtseri), (ira) vrede og acedia (latskap). Vi får bare håpe at en himmelske far så en annen vei i gjerningsøyebliket.

7. SEPTEMBER 2008 – BOB-AFFE STRIKES BACK!

Søren klype og det som verre er – Bob-Affe er tilbake fra skyggenes dal og gjorde kort prosess i Indre Østfold i helgen! I denne følelsesladde, nærmest selvutslettende selvkritiske rittrapporten kommer vi endelig under huden på den kjente og kjære figuren fra kråkebyen.

Ærede Formann, etter å ha lest den nedslående dommen på www.sagenesykkel.com, må jeg innse at 2008 ble DNS året. Men må man ikke glemme at 2006 & 2007 var forferdelige DNE (Did Not Entry) år. Sånn sett mener jeg klart at det er fremgang å spore. Og se ikke bortifra at jeg slenger meg med i ett par ritt neste år. For å ikke gjøre skam på Sagene-drakta anno 2008, så dro jeg som ën enslig svale ned til den rød/sorte byen Halden i går. Femsjøen Rundt MTB var målet. Påstått 49 km lang løype (tviler sterk, sykla vel på ca 1.23), lagt om fra ren grus/asfalt til endel lysløype, rufsete skogsbilveier, sugende sandveier og asfalt. Kom i siste liten til start og forhørte meg litt om løypa blant lokale syklister på startstreken. Her var det mye rart som ble meldt og det var like før jeg hoppet i bilen igjen. At speakern meldte «her blir det kjør; Gunnar, Gunnleif, Halfdan etc ser jævlig bra ut, beina glinser om kapp med solen (som seff glimtet med sitt fravær) bla-bla» gjorde ikke saken bedre. Dessuten ble de standard kommentarene meldt av typen «Sagene, hva faan er det?» og ikke minst «hva er det for en farge på en sykkeldrakt?» sendt i retning meg. Som sagt, en enslig hvit svale blant en masse brakkvannsål fra Iddefjorden. Men som en god representat for drakta holdt jeg munn og smilte. Og lot beina snakke. Etter ett par small-smoke og en stk semi-smoke var det bare å rulle over målstreken med en enslig knyttet neve høyt hevet. Som et symbol på Grey Power (drakta var blitt veldig møkkete). Da speakern kom bort for å sjekke hva som skjedde var kommentaren «Ser man det, Lindløven jo. Sagene? -prøver du å lure oss eller?». Og sånn gikk det altså i Halden. En masse skepsis til Sagene-drakta, lite power i feltet og det første terminfestede rittet på 3 år for meg.  Smoke on! Bob

1. SEPTEMBER – TAUNUS INNFRIR, STORSKIVE-ODD IMPONERER!

Ikke overraskende ble Taunus vår bestemann i helgens massemønstring mellom Rena og Lillehammer. Mannen vi setter to utropstegn med blir imidlertid Storskive!!*, som gjorde en meget sterk debut i eliteklassen og fulgte Taunus til døra på sin 9 år gamle og 11 kg tunge HardRocx. Det er nesten det dobbelte av vekta på sykkelen til nr 2 Manengen, som går Ol’School i næringen når det gjelder vektfetish, med en sykkel som visstnok ligger på 5,9 kg. Det er også all grunn til å hylle Langpilsen som nå har laget en startordning som virker OG gjør at han selv kom under 3 timer for første gang. HURRA! Flere andre perset stort, Hallingsokken vant duellene og Qvam klarte merket. Noen nevnt, noen glemt.

PS. Bob-Affe med nok en DNS. Er mannen fra Moss kun en myteomspunnet etterlevning fra 90-tallet? Eller kommer han tilbake i NC neste år? Følg med.

*Under inspeksjon av oppladningen til Storskive fredag ettermiddag, kunne Formannen ved selvsyn konstatere at Storskive, tross kvinnelig påvirkning, sverger til 2 Grandis som oppladning til årets viktigste ritt. Sterkt – og tydeligvis et eksempel til etterfølgelse.

28. AUGUST 2008 – BIRKEBEINERENE BARKER SAMMEN I BRENNHET BRUDULJE!

Så er den tida på året igjen. Avisene fylles av stoff om Olga (55) som har trent hele vinteren og nå våger seg på en konkurranse der mammon helt har tatt kontroll, om sabotasje av Kikut-runden, om feite kollegaer som faktisk ikke har trent og har om lag 50 pst sjanse for hjerteinfarkt osv osv.

Våre utvalgte mnn hever seg over dette, og ligger nå med beina høyt før avreise til Rena. Hadde det ikke vært for at Belgisk var redd for å havne i bussen og GIH helt riktig prioriterer Idun, LC prioriterer jakt og Litj og NX tilsynelatende ikke er påmeldt ville Sagene vært den største klubben i eliteklassen med 10 mann. Imponerende! Vi stiller likevel 16 sterke ryttere totalt, og i år setter vi penga på at Taunus og TT kommer først til gållen av våre gutter. LYKKE TIL!

PS! Røff og Tøff-seier til LC, langt foran NX. Pedoen litt ned på lista.

19. AUGUST 2008 – RESTITUSJON I SÆRKLASSE!

BIE brukte bare en uke på ta seg inn etter Norseman, og vant CDT knapt foran Litj’Ivers. Imponerende! Hvis noen finner en Hallingsokk i skogen, kan den leveres på hittegodskontoret på Oslo S. Taunus og TT var min liksom klar over var i bra slag, men det er med glede og en viss misunnelse ledelsen kan konstatere at Storskive-Odd og Belgisk Bård har etablert en særdeles oppløftende form, noe som lover godt for Sagenes slagkraft i Birkens eliteklasse om et par uker.

1 BIE* 00:52:20 00:00:00
2 Litj’Ivers 00:52:23 00:00:03
3 Arild* 00:52:36 00:00:16
4 Øystein 00:53:07 00:00:47
5 Taunus 00:53:51 00:01:31
6 Sven 00:54:22 00:02:02
7 TT 00:54:25 00:02:05
8 Ulle* 00:54:32 00:02:12
9 Storskive-Odd 00:55:05 00:02:45
10 Belgisk Bård 00:55:06 00:02:46
11 A? 00:55:08 00:02:48
12 Ole Reidar* 00:56:30 00:04:10
13 Chaplin 00:57:43 00:05:23
14 SlickRick* 00:57:58 00:05:38
15 Lille-Anders 00:58:27 00:06:07
16 Lumbago 00:58:38 00:06:18
17 BTF 00:59:09 00:06:49
18 Christian M* 01:01:55 00:09:35
19 Stein Arne 01:01:56 00:09:36
20 KJ 01:03:00 00:10:40
21 Pølsa 01:05:02 00:12:42
22 Formannen 01:09:30 00:17:10
23 Elverum 01:14:00 00:21:40
24 BE Olsen 01:14:02 00:21:42
25 Bean** DNF DNF
26 Hallingsokken*** DNF DNF
*Norseman-stjerne **Punga etter tre min og vendte hjem i skam. ***Røk uklar med egen krankarm og fullførte utenfor egen tidslimit.

18. AUGUST 2008 – PALLPLASSER I FLENG I EVENTYRSKOGEN og NORAFØRR!

En sterk 3. plass til Taunus i Eventyrrittets eliteklasse, mens Langpilsen knep andreplassen i 40+. Det var visst vått og godt Langpilsføre. GIH fikk ikke stilt opp på hjemmebane, fordi han måtte stille opp på hjemmebane. Gratulerer med en datter som av respekt for Formannen ble levert på Formannens 37-årsdag. Langt mot nord sikret Christian SE en sterk 2. plass i Fjlesykkelrittet mellom Savalen og Oppdal i klassen 40+. Dette lover godt før Birken, og duellen med Langpilsen skal bli interessant.

13. AUGUST 2008 – TDI 4 CHASSE DE TØMTE TIRSDAG 19.AUG KL 1900

Meld deg på ved å sende en e-post. Den vanlige ruta fra Nedre Blanksjø over Tømte til Langsetløkka.

12. AUGUST 2008 – STOR KONTIGENT I MARATHON-NM

Ikke mindre enn fem mann stilte på startstreken i marathon-NM på Mistberget. Litj’ kjørte imponerende sterkt og kapret 14. plass, med Lille-Erik ikke så langt bak på en nesten like imponerende 21. plass. TT snek seg også inn i topp 30, mens Taunus og Belgisk brukte alle kreftene på å kjøre opp og ned på vannflasker og oppmuntrende ord. I 40-årsklassen leverte Christian SE varene, og hadde klart topp 30 i eliteklassen. Løypa var etter sigende rimelig kupert.

Triathlon-gruppa melder om en meget sterk prestasjon av Christian M., som kom i mål på en sterk 23. plass i Norseman lørdag. Den langsomme opptreningen har tydeligvis gitt resultater!

6. AUGUST 2008 – SOMMEREN ER OVER!

Det er ikke alle som har ligget på latsiden i sommer. TT og Litj’Ivers fullførte Transalp i fin stil, selv om TT synes bakken ble vel bratte. Langpilsen og LC sikret NC-poeng i Å i heiane (med CSE som stagiaire), samme duo prøvde seg også i NM XC. Der røyk Langpilsen i første sving, mens LC gjennomførte til en ok plassering på nedre halvdel. I Grenserittet hadde vi mang på start, og Lille-Anders ble best av våre selv om han løp over mål. Belgisk viste også fine takter, man skal ikke undervurdere effekten av å barbere beina. Til helgen er det Norseman, vi stiller med minst en mann (Christian M). Samtidig er det NM Marathon og med Litj’, Lille-Erik, TT, Belgisk og Taunus mønstrer vi et sterkt lag. Hvem som blir kaptein avgjøres ved loddtrekning. Ps. Draktene er her, foreløpig uten faktura. Ta kontakt med formannen for utlevering. Ps2. Storskive-Odd kan mer enn å sykle, han har i løpet av sommeren blitt supplert med en ekstra Lilleskive (Jørgen).

11. JULI 2008 – ETAPPERITT – ÅRETS DILLE!

Mens vi venter på at det skal komme en ny jo-jo-dille, har Sagenes gutter kastet seg på den pågående etapperittdilla. Dillen består i 4-6 timer daglig på sykkelen, deretter sykkelvask og bøtting av Farris med påfølgende promping i soveposen på gymsalgulvet frem til start neste morgen. Og sånn går no dagan. Christian M. og NX stilte til start i Terrengstyrken, NX røk ut i en steinur med skulderen ut av ledd, CM kom seg til mål i fin stil og betydelig mye bedre form. I grizzlyens hjemland våget Langpilsen og Christian SB seg på den ultimate singletrack experience. Det gjorde de på en meget imponerende måte – 5. plass sammenlagt i 80+. Vi venter spent på rapport fra våre gutter. Neste uke tar TT og litj’Ivers turen til TranAlp. Vi er meget  spent på hvordan våre gutter vil hevde seg i denne klassikeren. Følg med!

Hjemme på berget cruiset Taunus inn til en sterk 18. plass i nordisk maratonmesterskap. Dette lover bra før NM i samme øvelse, der vi bør stille mannsterke. PS!! Påmelding gjennom klubben!

1. JULI 2008 – SMÅPENT I VESTMARKSRITTET

(bilde mangler)

Litjivers og TT i fine posisjoner tidlig i rittet

Flotte forhold, tørt og fint, og strålende sol mot slutten. Noen innslag av litt gjørme, men godt innenfor det «akseptale» for oss maratonere. Kanondag for Litjivers, men toppresultatet uteble pga tekniske problemer, to punkteringen og kjedebrudd. Her kunne vi snakket en god pott med NC-poeng. TT, litt rufsete etter siste tids forkjølelse, holdt noenlunde greit i 20 km, men etter det ble det visst en kamp, bl.a. mot kramper. Heldigvis for han var det flere som fant ut at to runder i den traseen er ganske drøyt, og også en del som hadde tekniske problemer, så det ble rekordmange NC-poeng for TT (20. plass)! Espen var vel også plaget med sykdom i perioden i forkant, slet noe, men kjørte friskt i stipartiene, og endte på akseptable 7. plass i aldersklassen. Geir Inge kjørte inn til en frisk 11. plass i klassen, men som alle andre, sannsynilgvis ikke 100% fornøyd han heller.

16. JUNI 2008 – LANG FØRSTE ETAPPE I TERRENGSTYRKEN!

Som noen vil være kjent med, har vi to mann til start i førsteutgaven av Terrengstyrken, det norske svaret på Trans ditt og Trans datt. 6 etapper i skogen fra Trheim til Oschlo. NX kjører på et sterkt lag med BIE, mens Christian M kjører sammen med en helikopterkollega. Første dag ble 150km pluss og det ble kjørt hardt fra start med Gerri Lien i tet. NX var fornøyd med å være kun 12 min bak, og vegeterianeren feiret med elgkarbonader. Vi har ikke fått noen rapport fra CM utover at han har kommet i mål til anstendig tid. Været var sånn passe, men stemningen var på topp i 22-tiden, da det var på tide å hilse på Petter Pute og Dagny Dyne. Vi følger gutta med spenning frem mot helgen.

15. JUNI 2008 – TRE MANN I TOPP 30 I NC FARRIS!

Helgens NC i Larvik bekreftet at vi har god bredde nesten helt i Norgestoppen! Endelig fullførte Litjivers endelig med stil og ble vår bestemann på 22.plass, tett fulgt opp av Lille-Erik (25) og TT (27). Sterkt! Premien var forsiden av Østlandposten. Nesten like sterkt er bildet inne i bladet, der Katta er tatt på fersken i Sagenetrøye. Er Sagenebeboeren fristet til en overgang til haute couture og ikke spraglete gult? I aldersklassene viste Belgisk klart stigende form med en 13. plass, og KJ fulgte fint opp med en 48. plass.

10. JUNI 2008 – NX OG TT LEVERTE, NOK EN GANG TRØBBEL FOR LITJIVERS

(bilde mangler)

NX på bakhjuet han kommer til å se mye av i løpet av Craft MTB Styrkeprøven (Foto: Morten Knudsen)

Sykt varmt under årets Raumerritt, men Sagene stilte likevel med stor bredde i Elitefeltet. TT, Litjivers, NX, Geir Inge, Langpilsen og Taunus skulle ut og kjempe om cup-poeng. Dessverre var det litt rot for enkelte. Litjivers Raumer-curse er ikke over. For tredje år på rad var det teknisk trøbbel, og resultatet ble DNF. Geir Inge fikk startnekt grunnet manglende helårslisens. Da klassen hadde kjørt allerede valgte han å vente i skogkanten like etter start for å få en gjennomkjøring. Taunus hadde ikke dagen etter sykdom dagene før. Langpilsen har vi ikke hørt noe fra, men vi registrerte en 50.plass på 2.58 på listene. NX og TT hadde en bedre dag enn snittet og hang med langt fremme. Etter partempo fra Gruvelia og nesten helt hjem kunne Sagenes to håpefulle innkassere henholdsvis 23. og 24.plass og noen små cup-poeng som kan komme godt med i seeding til fremtidige ritt.

3. JUNI 2008 – SUGAR-FREE ER TILBAKE PÅ TOPP

En deilig sommerkveld, deilige gutter i tights og deilig resultat for Sugar-Free, som knekker Big Al i spurten. Bakover i feltet var det mange tette dueller og som vanlig et innslag av punkteringer.

1 Tom Larsen 00:53:37 00:00:00
2 Alex Kjær 00:53:39 00:00:02
3 BIE 00:54:59 00:01:22
4 Arild 00:55:00 00:01:23
5 OK Sørland 00:55:01 00:01:24
6 St. Pat 00:55:02 00:01:25
7 Ulle 00:55:37 00:02:00
8 Morten Iversen 00:55:49 00:02:12
9 Tom Lund 00:55:50 00:02:13
10 Taunus 00:55:51 00:02:14
11 Skrukki 00:55:58 00:02:21
12 NX 00:57:30 00:03:53
13 Ole Reidar 00:57:31 00:03:54
14 Katta 00:57:33 00:03:56
15 Storskive 01:00:06 00:06:29
16 Belgisk Bård 01:00:31 00:06:54
17 Floyd 01:00:58 00:07:21
18 Geir Inge Hansen 01:01:24 00:07:47
19 Stein Arne 01:01:38 00:08:01
20 Peder Figenbaum 01:02:02 00:08:25
21 Kokko 01:02:30 00:08:53
22 Anders Røynås 01:02:45 00:09:08
23 BTF 01:02:53 00:09:16
24 Fetter Øyvind 01:03:30 00:09:53
25 Gudmund Harlem 01:03:30 00:09:53
26 Ståle Samuelsen 01:03:53 00:10:16
27 Erik FG 01:06:33 00:12:56
28 Niclas W 01:08:59 00:15:22
29 Hans A Mangen 01:12:02 00:18:25
30 André Mehnert 01:24:16 00:30:39

1. JUNI 2008 – HUSK MECHANIX TØMTE GRAND PRIX TIRSDAG!

Start tirsdag 3. juni klokken 19.00 fra vanlig sted, vanlig løype, ingen merking og full gass etter en kort masterstart. Meld deg på i forkant, maks 40 til start av hensyn til omgivelsene og paraplymannen.

28. MAI 2008 – NX HENTER HJEM POKALEN!

NX fikk revansje for fjorårets feilskjær og henter hjem pokalen etter et veldisponert løp under fine forhold i kveld. Seieren ble feiret med 2×45 som midtbanemotor på Korsvoll 3. Ny seier, og en scoring etter et dribleraid som hadde sendt Alanzinho i skammekroken. Utrolig – Egebergs ærespris neste. TT sikrer annenplassen og Formannen kniper tredje. Noen svært sterke damer gjorde sitt for å stille våre gutter i forlegenhet, men deltok altså utenfor konkurranse. Alle ønsker seg temporigg!

Plass Navn MÅL DIFF Fart
1 NX 28:54 00:00 43,18
2 TT 29:19 00:25 42,57
3 Elin 30:25 01:31 41,03
4 Formannen 30:30 01:36 40,92
5 Thrude 31:16 02:22 39,91
6 Geir Inge 31:40 02:46 39,41
7 Belgisk Bård 32:31 03:37 38,38
8 Lille-Anders 32:40 03:46 38,20
9 Jeremy 33:29 04:35 37,27
10 Rune 34:10 05:16 36,53

28. MAI 2008 – HVEM VINNER ÅRETS TEMPO-KM?

Ingen lett vinner å tippe på forhånd. Ryktene vil ha det til at TT kjørte gjennom løypa med godt over 41 i snitt her om dagen. Fjorårstoer NX slet litt med formen i Vestfold i helgen og har som vanlig valgt å fokusere mer på utstyr enn trening i den siste oppkjøringsperioden. Men han kommer likevel til kort på utstyrsfronten overfor vårt nyeste medlem fra The US. Jeremy går i tillegg hardt ut og levner liten tvil om hvem han tror kommer til å vinne i kveld. Formannen jobber sikkert hardt med å kalkulere odds allerede…

(bilde mangler)

27. MAI 2008 – MECHANIX TØMTE GRAND PRIX!*

Vil du ha like silkemyke hender som Storskive-Odd? Da bør du stille i Mechanix Tømte Grand Prix for å kjempe om superhansker fra Mechanix. Premiering av pallen og tre uttrekkspremier til røkla, alt fra Whyn?t. Start tirsdag 3. juni klokken 19.00 fra vanlig sted, vanlig løype, ingen merking og full gass etter en kort masterstart. Meld deg på i forkant, maks 40 til start av hensyn til omgivelsene og paraplymannen.

Vi minner også om Sagenes klubbmesterskap i tempo (del 1), første start fra Hvervenbukta kl 19.00 onsdag 28. mai. T/R rundkjøringen ved Tusenfryd, 20,8 km ren lidelse. Det er visst flere som har lagt noen kroner i utstyr siden sist, så regjerende champ TT – watch out! Også her vil det være premiering fra Mechanix. Kommer Bob-Affe?

*Formannen er kjent med styrets eksplisitte forbud mot sponsorer. Vedtaket gjelder imidlertid kun draktreklame, og etter en nærmere vurdering kan vi gå god for de produkter markedsføres i forbindelse med ovennevnte enkeltstående arrangementer. 100.000 under bordet og direkte i Formannens lomme har selvsagt også hatt betydning for denne ikke styregodkjente avgjørelsen.

26. MAI 2008 – TAUNUS FYRER SAMTLIGE SYLINDRE!

Etter et par middelmådige forestillinger etter den imponerende kjøringen i TERRENGSYKKELrittet for to uker siden stilte Taunus lørdag til start på NC rittet på Skullerud i lett duskregn, 10 sure varmegrader og 8 runder på menyen. Etter et par runder for å varme dekkene i et så bedagelig tempo at Langpilsen klarte å dingle etter fyrte Taunus så grundig i den lengste stigningen at klubbkameratene etter dette kjørte hvert sitt løp.

Taunus trillet i mål som 14. mann etter åtte runder uten å bli tatt igjen av suverene Martin Bratland som vant med nesten 4 minutters margin til Kristian Johansen på andre plass. Taunus kjørte sine runder i snitt på under 15:30 og det er imponerende i en etter hvert småsleip løype på Skullerud. Langpilsen ble tatt igjen av Bratland og fikk derfor etter regelboken bare kjøre syv runder. Grunnet en noe tvilsom praksis av dommerne i målsonen ble rytterne likevel sendt ut på nye runder etter at Bratland hadde gått i mål. På resultatlisten var det derimot rekkefølgen etter regelboken som ble brukt så Langpilsen fikk sin 17. plass etter syv runder som tellende resultat. Den åttende runden ble av Taunus omtalt som en fult fortjent strafferunde.

Ellers var det Vestfold rundt søndag, der Air Force 1 viste seg å være sterk etter flere år med tjuvtrening. Han måtte gi tapt for en såpass sterk rytter som Mads Kaggestad, men knuste Belgisk Bård, NX, Lille-Anders og Jeremy. Vi avventer rapport fra søndagens race.

22. MAI 2008 – GAMLE GUBBER FORTSETTER HARDKJØRET I NISSAN-CUP!

Det er en imponerende iver som fremvises av d’herrer Taunus og Langpilsen om dagen. På en kjølig og fin vårkveld i ytre Bærum skilte det bare 31 sek mellom våre gutter på 13. og 14. plass, 7-8 min bak Høydhal/Bratland. Langpilsen viser seg langt overlegen Taunus nedover og bortover i det Bærumske terreng. Taunus kan enklest karakteriseres som en pingle nedover, men snapper litt mer O2 enn Langpilsen oppover.Sagenes gutter som allerede i mange år har løst veteranlisens, blir behørig parkert i starten av yngre krefter, men gnager seg oppover på listene utover på 2. og 3.runde. Det er moderne med seige dieselmotorer, så slik sett er våre gutter helt i frontav utviklingen.

21. MAI 2008 – TT IMPONERER PÅ GRUSTRÅKKEN!

(bilde mangler)

BOB i aksjon på trening, ser vi mer av ham i løpet av sommeren?

www.sagenesykkel.com-redakjsonen traff Bob Affe i Nilserudkleiva forrige uke, litt overrasket over å se  den lokale Mossehelten så langt fra hjemmebane. Da vi spurte hvorfor han syklet rundt på en Fuji midt på formiddagen en hverdag, når folk flest er på jobb eller skole, ble vi fortalt at det var nok et spennende comeback i gjære. Første ritt på kalenderen skulle være grustråkken, men dit kom Bob aldri. Det gjorde derimot TT, og han klinte til med ny pers 20.34, et meget sterkt resultat. På spørsmål om hvordan han hadde kommet i SÅ god form, kunne TT svare at det hadde skjedd i helgen. Og det var visst ikke snakk om en injeksjon fra Fuentes, men snarere en lengre stitur med Litjivers, som hadde fremprovosert godfølelsen i bena. Hvordan det gikk med resten av den store Sagene-delegasjonen får vi vente litt med, da arrangøren hadde sent tidtakeren ut på leting etter blåbær i maiskogen, og derfor har litt trøbbel med resultatlisten.

18. MAI 2008 – PILATES PÅ BJØRKELANGEN

(bilde mangler)

LC melder om et comeback og tar litt uortodokse metoder i bruk. Blir spennende å se hvordan dette opplegget kommer til å funke utover sommeren…

15. MAI 2008 – LANGPILSEN HAR TATT STEGET OPP I ELITEN

Etter flere år med hard kniving i aldersklassene i Nissan Cup (tidligere Scott Cup), har vår helt tatt steget opp i aktiv klasse. I går innkasserte en rekke poeng på Skullerud, og selv om han ikke vant pustet han Kjærnet i nakken og la Haugseth bak seg. Sterkt.

Det nærmer seg forøvrig vårklassikeren Grustråkken. Meld dere på på www.sportsidiot.com!

13. MAI 2008 – TAUNUS KNOTER INN NC-POENG PÅ HJEMMEBANE!

Etter en nydelig dag i Østmarkas skoger, kunne Taunus feire velfortjente NC-poeng i Terrengsykkelrittet med en lang rekke powernaps utover resten av pinsehelgen. Det tar på å bli gammel. Løypa viste seg å være helt i overkant knotete, selv etter Langpilsens begreper, og det gikk hardt ut over utstyret. Taunus pådro seg bøyd girøre med tilhørende knoting, og Litj’Ivers knotet så mye at han forsvant ut av resultatlistene med sin fulldemper. Langpilsen ble ikke straffet fullt så hardt, men det ble noen minutter opp til de raskeste, uten at det degraderer prestasjonen fra vår superveteran. 41. plass på Langpilsen, et stykke bak Taunus på 20. plass, som var meget fornøyd med å sette Fuglerud, Beitemyren og Nordengen på plass på de flatere gruspartiene.

8. MAI 2008 – SAGENE DEKORERER PALLEN I WATTS UP!

I den anerkjente vektklassen dekorerte Sagene pallen i watt’ up i går aftes. Samtidig er det lett å skjønne hvorfor det ikke gikk så fort med våre gutter. Miguel I. hadde visst kommet seg opp på 13.15 med sine 530 watt, men han var visst også en racer til å blande saft.

Plass Navn Totalvekt Tid Watt
1 Arild Christoffersen 75,9 15:49 371
2 Even Ulle 85,5 15:55 413
3 Thomas LightFlight 84,6 16:03 401
4 Øystein Pølsa Pettersen 91,8 16:05 430
5 Tom Sugarfree Larsen 93,3 16:12 432
6 Daniel Myrmæl 86,7 16:15 403
7 Harald Westby 94,9 16:17 436
7 Petter Gustavsen 74,4 16:17 351
9 Jon Olsen 79,4 16:27 368
10 Bikkja 74,4 16:41 337
11 Patric Åserud 91,7 16:42 410
12 Ole Christian Sørland 83,7 16:43 378
13 Erik Tjøtta 67,4 16:44 312
14 Arne Post 78,9 16:50 364
15 Tom Lund 93,9 17:19 401
16 Geir 97,1 17:20 413
17 Marius Stavenæs 89,6 17:27 381
18 Hans Martin Slommerud 96,6 17:36 404
19 Morten Iversen 80,9 17:48 340
20 Andreas Berbu 89,7 17:51 371
21 Kjartan Gurholt 92,9 17:55 382
22 Øyvind Berg 86 18:09 351
23 Kenneth Gavoll Hansen 85 18:11 346
24 Petter Leistad 86,5 18:26 346
25 Andreas Tveitereid 93,7 18:34 369
26 Erik Nordby 90,7 18:37 357
27 Gudmund Harlem 84,3 18:41 333
28 Hans A Mangen 87,7 18:48 342
29 Cahplin 88,5 18:58 364
30 Didrik Smith 87,6 19:03 337
31 Karl Jacob Tholfsen 86,6 19:06 332
32 Odd Solheim 98,6 19:11 373
33 Torstein Lumbago 93 19:20 359
34 Håkon Hagtvet 90 19:50 330
35 Bård Idås 93,1 19:51 340
36 Anders Røinås 105,8 19:59 403
37 Slickrick 96,5 20:10 354
38 Casagrande 90,4 20:11 324
39 Øyvind Wormnæs 91,1 22:00 296
40 Alf Hansen 90,3 22:32 300
41 Ståle Samuelsen 93,8 23:18 286
42 Andre Mehrnert 111,8 24:29 320

6. MAI 2008 – WATTS UP I DAG TIRSDAG!!

Innveing fra 1830, start 1900 fra Lybekkveien. Fellesstart.

5. MAI 2008 – GROV FEILINFORMASJON

Det står å lese på en sportsrelatert nettside at en viss bikkje kjørte inn til «en klokkeklar 2.plass under Enebakk rundt» sammen med BOC. Red. vil gjerne påpeke at dette ikke medfører riktighet, og Pressens faglige utvalg er allerede koblet inn for å stramme opp den lite etterettelige redaktøren. En hyggelig klubb fra Oslos østkant hadde invitert med seg fire flotte Sagenegutter på turen, og det var denne gjengen som tok andreplassen i dette klassiske vårrittet. De fire stolte Sageneguttene var TT, Litjivers, Taunus og NX, og alle bidro i hvert fall litt til høy fart rundt løypa (dog noen langt mer enn andre…). Spesielt TTs innsats varmet redaktørens hjerte, der han (altså red. (red. anmerkning)) under store deler av rittet klamret seg fast på halen. Se leserbrev langer ned for detaljer!

(bilde mangler)

En litt sliten Taunus kjemper seg opp siste bakken (Foto: Alan Billyeald)

Helgens leserbrev fra Enebakk og Asker!

Minst 6 Sagene ryttere var i bukken rundt Enebakk 1. mai. Fire av disse var kalt inn til BIE’s helhjertede forsøk på å banke Rye i deres egen sport, tur lagtempo! Med sterke navn som Geir Lien, Gøran Syversen, og andre hardhauser fra Moss, Follo og Stovnerkameratene var gjengen optimistiske, på tross av lite rulletrening i forkant, for enkelte ingen! For å komme seg greiest mulig gjennom den første litt mer teknisk krevende kjøringen ble de 10 som faktisk hadde trent litt sammen satt til å gjøre den første jobben. Vel ute av rundkjøring/lyskryss jungelen ble slusene åpnet, og Sagenes menn fikk også anledning til å bidra. Litjivers, Taunus og TT var hyppig innom frontrekka, mens NX måtte ta det litt roligere da ribbensbrudd tidligere i uken skapte pustebesvær. Laget kjørte tidvis veldig sterkt, men det ble vel mye rykk og napp, og litt for dårlig organisering rundt midten av runden. På tross av sterk kjøring mot slutten måtte laget likevel akseptere at det er vanskelig å hamle opp med velorganiserte Rye uten et godt rulleteknisk treningsgrunnlag. 11 mann, inklusiv Litjivers og TT, rullet likevel inn til en fin 2. plass i lagkonkurransen på tiden 1:56:36, bare 1:51 bak Rye. BOC ble gruset med 9 sekunder! Bare få sekunder bak fulgte NX og Taunus. De to andre Sagene guttene som ble observert på Skullerud var Christian Mørkve og Lille Anders, førstnevnte rullet inn til 2:07:22, med langt mindre hjelp en firerbanden over. Sistnevntes tid er noe mer uklart.Søndag var det igjen duket for landevei, denne gang Askerrunden. I nydelg mai vær stilte Litjivers og TT på startstreken i Veteran Cup 30-39. Som kjent er TT skeptisk til alle klasser som innehar ‘cup’ i betegnelsen, men ble overbevist da Litjivers kunne fortelle om langt jevnere kjøring, og ikke minst forventningen om færre uhell enn det man ofte får i turklassen. Startfeltet telte i overkant av 50 mann, og oppskriftsmessig var det stadig noen som prøvde seg på smårykk i starten. Og allerede etter et par mil kom det avgjørende rykket. Gøran Syversen fikk en luke, og klarte faktisk å holde avstand hele veien inn. Resten av feltet ble tynnet ut i bakkene, og da hovedsakelig i Lierbakkene. Også TT havnet i trøbbel der da han ikke klarte å tette luken på 4 meter (!) på toppen. Luken økte fort til 200-300 meter, men etter gutsing i et par utforbakker, sammen med heldig bilpes, kjørte han seg opp igjen sammen med et par andre. Litjivers derimot viste seg igjen sterk, og hang med hele veien opp også der. Etter dette ble det samlet felt på ca 15 mann inn til siste bakkespurt. Ganske tidlig startet Sagenevennen Sigmund Aas det hele, og feltet sprakk naturligvis opp i en litt lengre rekke. Dessverre for Sigmund hadde en annen Sagenevenn, nemlig BIE, full kontroll og krysset målstreken som førstemann, til 2. plass i klassen. For Sagenes utsendte ble bakkespurten i hardeste laget, og Litjivers og TT måtte ta til takke med å dele sisteplass i denne gruppen, dvs 15. plass ca 30 sekunder bak BIE. Gutta var likevel fornøyd, og konstaterte at de er i relativt lik form, noe som er greit med tanke på Trans Alp samarbeidet senere i sommer.

10. APRIL 2008 – HVITE LEGGER, HVITE SKOTREKK

TT har latt seg inspirere av sin helt John Arne Riise, som tilbrakte tirsdagskvelden på benken til Liverpool med et forferdelig gulrotfarget hår som tydeligvis skulle lage en fin kontrast til den fæle fargen han allerede har fått av sin mor i dåpsgave (red. måtte skru av fargene på TV’en, så jævlig var det!). Bildet fra Mallorca viser at hvite legger og hvite skotrekk neppe heller blir noen stor slager i år. Samtidig er det enkelt å konstatere at været ser ut til å være i Syden enn her i det kolde nord.

(bilde mangler)

Ill: TTs nye skotrekk. Den svarte sokken er trukket elegant opp for å vise at det er en viss fargeforsjell på legg og skotrekk.

8. APRIL 2008 – KRANKBRUDD GA DNF I FLANDERN, TT I NESTENULYKKE PÅ MALLORCA

Rotorkranken knakk etter 16 mil for vår mann i Flandern, og da det ikke var så fristende å gå 10 mil på karbonsåler kastet NX inn håndklet og haiket til nærmeste kneipe. Der ble det en Leffe Blonde for mye, men han skal ha visst ha kommet seg hjem igjen. For øyeblikket er det bare TT som er utaskjærs, og han setter livet på spill sammen med Gazza og en rekke urutinerte skiløpere på Mallorca. Etter to dager er status et kragebeinsbrudd og en mann som prosjektil gjennom bakrute. Hær hjemme er det Grefsen som gjelder, og selv om Ol’ gjør sitt beste for å spre desinformasjon om våte veier (joda, saltet binder vann, men det får være måte på), var det et lite antall Sagene som la inn noen drag med høy intensitet og lav fart. Nye slag torsdag.

1. APRIL 2008 – UTTAK TIL FLANDERN RUNDT

Etter nøye vurderinger har styret konkludert med at vi kun sender en mann til Flandern Rundt i år. 250 km i sidevind, regn og brostein passer kanskje ikke helt for solskinnssyklisten NX, men vi stoler på at han har tilgang til utstyr som er godt nok til å ta ham rundt løypa uten varige men. Lykke til! Hjemmesitterne satser på trening fra Skeidbanen torsdag 1830 og Vaterland søndag klokken 1000.

28. MARS 2008 – JUNIOR HENTER HJEM POKALEN!

Herlig fin og jovial stemning under årets første klubbmesterskap i går ettermiddag. Ikke overraskende var det Junior som trakk det lengste strået, overraskende tett fulgt av Formannen med LC på nederste pallplass. NX fikk svidd seg etter en frisk start og ble nummer fire. Lille-Anders fikk kjenne det i kneikene opp mot Kobberhaughytta, men sikret en 5. plass i god avstand til BTF. Hallingsokken signerte lista, men garanterer å dra i land klubbmesterskapet i benkpress.

Resultater 15,67 km klassisk (Nordseter-Lørenseter-Kobberhaugen-Blankvann-Nordseter)

1. Junior 52.00

2. Formannen 52.25

3. LC 54.05

4. NX 54.18

5. Lille-Anders 57.18

6. BTF 59.12

7. Hallingsokken 1.04.32

27. MARS 2008 – KLUBBMESTERSKAPET BLIR I DAG!

Oppmøte Hammeren kl 17.45, start fra Nordseter kl 18.00. Nordseter-Aurtjern-Lørenseter-Kobberhaughytta-Aurtjern-Nordseter. Ca 17 km klassisk stil.

25. MARS 2008 – STILLER BLOMSTER-TOM I KLUBBMESTERSKAPET?

(bilde mangler)

Blomster-Tom og hans følgesvenn Lille Blåklokke har i påsken vært rundt Nordmarka på tørre veier og på jakt etter blomster til mor. Som vi ser av bildet stråler Blomster-Tom av lykke i bakkene opp fra Jevnaker. Nå er imidlertid vinteren tilbake for en stakket stund, og det vil om kort tid bli avviklet klubbmesterskap i klassisk langrenn. Vi kommer tilbake med tid og sted, det er mulig vi venter til neste uke for å få en ekstra time med kveldslys.

10. MARS 2008 – BESTILLING AV DRAKTER SKJER NÅ!

Alle skal ha fått epost om bestilling av nye drakter og accessorier. Ta kontakt med formannen hvis du ikke har fått epost eller rett og slett bare er en supporter som ønsker å kjøpe hele eller deler av årets kolleksjon. Designet blir holdt i de klassiske svarte og hvite fargene, årets leverandør er Craft.

5. MARS 2008 – HILLARY OG JUNIOR ER TILBAKE!

Mange har lurt på Junior har drevet med, og i tusmørket fra Movann viste han at han ikke bare har ligget på sofaen. En lekende lett seier på 15 km RT. Handling teller mer enn ord, ikke bare i den amerikanske valgkampen. Svært gledelig at også LC er tilbake, selv om Toms noe defensive smøretips gjorde at mulighetene til en pallplass skled avgårde i siste nedoverbakken. Formannen var også fornøyd med seg selv, i likhet med Floyd og NX som kom rett fra Vasaen. Peder virket litt tung, men kommer sterkere når jobbsyklingen er i gang igjen.

13. FEBRUAR 2008 – LAURBÆR ER DEILIGE Å HVILE PÅ!

(bilde mangler)

Ill: OL München 1972, der Norge med Sagens Thorleif Andresen på laget innkasserte en overraskende fjerdeplass. De andre gutta er Knut Knudsen (flygende), Magne Orre og Arve Haugen. Sjekk solide legger/lår på Thorleif (helt til høyre)! Storskive-Odd blir Pingle-Odd etter dette – det holder ikke å sykle frem og tilbake til jobben for å bygge skikkelig musklatur. (Kilde: Scanpix)

Sagene IF er en av etterkrigstidens mest meritterte sykkelklubber, med en rekke norgesmestere og deltakere i VM, OL og internasjonale ritt. Fram til midten av 70-tallet dominerte Sagene IF landeveien sammen med Hero, Rye og Sverre. Vår nyoppdaterte historiespalte gir full oversikt over klubbens 14 individuelle norgesmestre, tre juniormestere, 17 NM-lagseiere og fem kongepokalvinnere. Les mer under historikk!

7. FEBRUAR 2008 – TOMME TANKER!

Styret i klubben har kommet seg ned på jorda etter årsmøtet, der applausen ingen ende ville ta under valg av nytt styre. Det er litt uklart hva det faktisk ble klappet for, ettersom nettsidene aldri oppdateres, regningene ikke betales i tide og bruken av elektronisk kommunikasjon skaper en genersjonskløft mellom unge og noe eldre medlemmer. Men her er vi altså, det nye styret, som ikke er nytt, men gammelt. Forstå det den som vil.

Som vanlig ble det mange store ord om alt det som skal skje denne sesongen, og aller mest konkret er bestilling av nye drakter. Interessen er absolutt tilstede, og aller mest gledelig er det at bare to mann har bestilt en tønne med rumpekrem. Det kan tyde på at sykkelen til en viss grad sørger for at skinkene fortsatt minner om tørt geiteskinn. BRA!

Forøvrig er klubbens historiker så inspirert av NCFs 90-års jubileumsheftes omtale av Sagene at han vil transformere dette stoffet til en mer skjermvennlig og populær form. Kan vi gjette at møtene med Kannibalen får en ikke ubetydelig plass i den omskrevne Sagene-historien?

PS! Den savnede og etterlyste Junior lever i beste velgående! Han bruker den lange, statsfiansierte utdannelsen på utvikling av parapsyklogiske teletorgtjenester. BRA!

22. JANUAR 2008 – FOLK GJEMMER SEG VEKK FØR ÅRSMØTET

Ikke glem årsmøtet onsdag 30. januar klokken 19 på Sagene lunsjbar. Engang en brun bule, nå invadert av gjeldtyngede spirrevipper midt i tyveårene. Kontakt formannen dersom du ikke har mottatt invitasjon.

På en kontrolltur inn i dype skoger søndag gledet det forøvrig formannen å se at det fortsatt er liv i leieren. Taunus sprintet opp en bratt kneik med spesialtilpasset pulk på slep, Storskive er som vanlig hard i lange slake oppoverbakker og Langpilsen trenger et smørekurs. På Svartbekken var det minus 6 og tørr nysnø – da er en blanding av rødt og lilla klister i en 130 cm lang smøresone på myke ski ikke å anbefale.

PS! Odd Ivar er på gang igjen!

PS2! Hvor har det blitt av Junior?

PS3! MoraNisse er på gang!