Anbefalt ritt: Solan Gundersens Styrkeprøve Alvdal

Norges suverent bratteste ritt med mer enn 1100m stigning på 11km går av stabelen 15/7. Starter ved Aukrustsenteret i Alvdal (506moh) og går til toppen av Tronfjellet på 1666moh, så dette er en real oldschool HillClimb slik som var vanlig da terrengsyklingen var ung på 80 tallet.

Det meldes om et kvasst startfelt, så her bør mange slenge seg med. Bakkeritt har vist seg å gjøre underverker med formen før.

Jeg kjører oppover på søndag morgen, hvis noen vil være med, gi lyd.

Info: Alvdal IL

4 Responses

 1. Studenten sier:

  SÅ LYST! Men nå er det liksom «ferie» på sørlandet, og kjæresten var heller kjølig i responsen på en liten tur nordover (pluss at det er noe lagt unna Grimstad). Jeg får trene litt i de korte bratte bakkene rundt hytta isteden.

 2. Lykke til, dvs du har vel kommet i mål i skrivende stund…

 3. Langpilsen sier:

  Nr 3 total foran klasseryttere som Eirik Fiskvik og Lars Ove Thoresen Ol’!
  Grattis!
  Jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke skal henge på ditt hjul på klatringen til Tryvann.

 4. Ol'School sier:

  Takker og bukker! Kan skrive under på at det er et hardt ritt, faktisk i særklasse norges bratteste. Var helt nede på 22-32 ved et par anledninger for å spinne ut beina, så god gammel trippelkrank var fin å ha. Viktig å kjøre med hue der, for starten er knallhard. Tor Halvor Bjørnstad kjørte ekstremt bra, så det var lite å gjøre med ham. Han blir knallhard i NM om to uker. Selv Manengen og Austad får en utfordring der. Lå stort sett hele veien ca 30-50m bak Bersvenn Støen fra Fuji-Toyota (han har nylig kjørt proff landevei i Italia for Amore-Vita), men da jeg skjønte at det ikke gikk å ta ham igjen og det ikke var noen rett bak røyk det på en del sekunder på slutten. Klar forbedring fra Trysil helgen før. Muligens Valdresrittet neste helg, men værvarslingen er trist, og jeg hater regn… Også mulig at det blir Sandefjordrittet 28/7. Boykotter nok Grenserittet og stiller på Vassfarrittet istedet siden ryktene går om at den lokale helten Hallingsokken prioriterer Grense. Har høydebase i Hemsedal på den tiden, så da passer jo også Kongsvegrittet i Bagn godt inn på lista. Det går 11/8. Legger ut individuell info om disse etterhvert.

Legg igjen en kommentar