Rittrapport Østmarkrittet 2013

Østmarkrittet 2013 - RStoltz - © PelzenØstmarkrittet er nytt av året og startet i Lørenskog. Det meste av løypa er på grus, 55 km lang hvorav 4 km er på sti. Et av stipartiene er ca. 3km langt og er relativt teknisk. Det er som kjent mye bakker i Østmarka, og de er som regel bratte, totalt ble det rett over 1000 høydemeter.

Rittdagen var det meget bra vær, litt under 20 grader og etter hvert sol, men de generøse nedbørsmengdene dagene før rittet hadde gjort undertegnede noe nervøs med tanke på det lange stipartiet (Bjønnebete-Skytten).

Østmarkrittet 2013 - RStoltz - © Fra rittsiden

Starten gikk bra og lå langt fremme i feltet (startpulje 3) frem til Mariholtet. Men da vi gikk inn i lysløypa etter demningen begynte stigningsprosenten på bakkene å bli slem og i sedvanlig stil begynte jeg å gli bakover i feltet.

Det skulle vise seg at det fryktede stipartiet var det eneste stedet i løpa hvor jeg avanserte i feltet. Ikke at det hjalp all verden da de fleste kom forbi igjen i en av de mange motbakkene etterpå. Pelzen var ute i skogen som tilskuer og fotograf.

Legg igjen en kommentar