Klubbmesterskap Klatring 2013 – resultater

KM Klatring 2013 - 5Sagene Sykkels klubbmesterskap i klatring gikk av stabelen tirsdag 03. september, og markerte med det samtidig avslutningen for klubbmesterskapene til Sagene IF Sykkel i 2013. Man fikk også en endelig avgjørelse på sammenlagtlisten i den svært så prestisjetunge Stormesteren. Det skulle vise seg å bli en verdig sorti for de bunadskledde – med mange sterke prestasjoner og interessante resultater både i klatreøvelsen med videre innvirkning på Stormesteren.

KM Klatring 2013 - 4KM Klatring 2013 - 3KM Klatring 2013 - 2KM Klatring 2013 - 1Teknisk arrangør med støtteapparat hadde dratt lærdom av foregående KM og hentet ut forbedringspotensialet ved tidtaking- og finish dokumentering. Det resulterte i intet mindre enn 2 GoPro-kamera (supplert av vårt nyrekrutterte medlem HappyFeet) + mobilkamera. Alt lå til rette for at man ikke skulle kunne levne noen som helst tvil om hvem som ville gå av med seieren, 4. plassen. 13. plassen eller den mytiske 22. plassen.

1. plassen i henholdsvis KM klatring og Stormesteren, var på forhånd støpt i stein og oversendt gullsmeden for siste puss. Runner har vist seg sin norgescupledelse i maraton bevisst og demonstrert avstanden opp til dem som definerer seg som toppidrettsutøvere for oss andre dødelige. Med et svært hederlig unntak i TTs maktdemonstrasjon på Tempo, har Runner vunnet det han har stilt opp i. Det samme gjaldt i KM Klatring.

Ryktet ville ha det til at det ikke ble hardkjør fra dagens vinner. Om det var det, eller om det var kreativ og ikke minst offensiv taktikk fra andre vinnerlystne Sageneryttere som bidrog til åpningstempoet vites ikke for sikkert. Men sikkert var det i alle fall at tempoet var rekordraskt. Og da mener jeg som i å sette ny løyperekord- raskt. Cav satset ikke på spurten sin denne gang, men mer på en rystende sjokkåpning og dro i gang feltet som sprakk opp umiddelbart. Rekka ble raskt veeeldig lang, og puljer ble dannet i alle fall for en kort periode. Det var vel opplagt at åpningstempoet ikke kunne vedvare, og rekkefølgen av bunadskledde fikk utover rittet drastiske endringer, etterhvert som enkelte ryttere enten fant tilbake til bena etter sjokkåpningen, eller måtte nedjustere seg pga den samme åpningen. Det var et herlig syn å se Sagenebunad bekle Tryvannsveien som et smykke oppover mot mål!

Når det nærmet seg 16min kom Carl Fredrik over mål i relativt ensom majestet, ferdig med sitt andre drag opp KTT (hyggelig av ham å legge det ene inn i vårt KM), mens Cav viste sine avslutningsegenskaper og suste i mål på en fortjent andreplass et lite halvminutt bak. Svante fortsatte der han slap og tok spurten om 3. plassen, i til tider hard konkurranse med Dala. Det kom så ett jevnt sig med Sagenekarer over målstreken, samtlige med slipset godt dandert fra kjeften.

Vel blåst karer og GRATULERER MED ÅRETS STORMESTERTITTEL CARL FREDRIK HAGEN!

Rittarrangør lover å komme tilbake med flere bilder og en pen liten filmsnutt etter at alt det massive materialet er innsamlet og redigert til en mer eller mindre flatterende video.

Stormester VandrepokalLitt fakta om Stormesteren: 46 mann vært innom KM/Stormesterkampen. Ikke verst det når vi teller opp 83 medlemmer totalt.

Det vil bli høytidelig overrekkelse av Stormester vandrepokalen fra Langpilsen til Runner på julebordet med tilhørende seremoni.

Fullstendige resultater, rett nedenfor endelig Stormester-stilling, finner dere her.

8 Responses

 1. Innfløttern sier:

  Som vanlig et plettfritt arrangement! Eventyrlige forhold. Kaken var upåklagelig, colan var sprudlende og beina var gode. Synd det hele er over. Neste år får man delta på sånn rart underlag med sånn tung sykkel uten bukk, med sånne store rare hjul.

 2. Wien sier:

  Ett sekunds forbedring og 17-tallet med et nødskrik ska’n værra fornøyd med. Trodde et sekund at bruddforsøket mitt i starten skulle holde inn, men men…neste gang..

 3. Teddy F sier:

  Veldig ok å ikke selv være med på KM Klatring. Ser av resultatlisten at min bestenotering for i år KTT-wise hadde gitt meg en solid 21. plass. Fornøyd med disponeringen mao. Teknisk arrangering er seriøse greier.

  Hva gjelder Stormesteren, erkjenner jeg at middelshaveriet forbedret seg seg med 2 plasseringer og jeg er nå inne blant topp10 i sammenlagten. Når det er sagt, neste år skal topp5 tempo og topp10 grus være oblig. Det skal trenes.

 4. Lille-Anders sier:

  Først en takk til styret for et flott arrangement! Og gratulerer til årets stormester, stolt over å ha deg i klubben! Vurdering av egen innsats; 8 plass er helt greit. Jeg kom sent i gang med sykling i år og ikke i form før etter ferien. Godt fornøyd med landevei og klatring, ( TT, kan du regne ut hvor mange watt mine 90 kg. tråkket i snitt ? ) tempo og grus; her har jeg mer å gå på. God høst og vinter til alle mann, så sees vi ( forhåpentligvis ) slanke og i god form til våren! ( + julebordet da )

 5. Jørn sier:

  Istemmes – tusen takk for et flott arrangement.
  Imponerende kakebakemannskap på klubbmesterskapene.

  Jeg har irritert meg mer og mer de siste dagene over at jeg ikke klarte å ta inn de få sekundene opp til 7-9. plass. Var det virkelig så vanskelig å mobilisere litt ekstra, grave litt dypere når ryggene bare er noen få meter opp langs veien?
  Men så ser jeg på Garmin-loggen og registrerer at hjertefrekvensen var oppe i 183, som for meg er på-vei-ut-av-brystkassa-nivå. Var nummeret før jeg syklet på meg et ekstra kromosom der.

  Godt kjempet av alle, jeg skal helt garantert ned på 16-tallet i neste års mesterskap og har derfor startet Google-autosøk på thinspiration for å holde motivasjonen oppe.

 6. Runner sier:

  Takk for flott arrangement. Synd årets KM er ferdig. Stas å få være Stormester for 2013.
  Ellers er det bare å trene på gutta, og satse på at flere kommer under 16-tallet neste år. Tips: tren motbakkeint. hver uke, finn matchvekten og kjør litt elghufs i høst 😉

 7. Nordboer sier:

  Takk for en meget morsom kveld, takk for kake, takk til arrangørene, og takk for kampen helt til streken!
  Kefir ut av øra, puls på 192 og blury vision ga forbedring på 1.05 opp KTT. Tror nesten det stod vel så mye på det mentale: La Runner, Dala & co stikke. Holde hjulet til Studenten. Ta igjen TT. Og sist men ikke minst «de andre har det minst like vondt».
  Grattis til Runner med Stormestertittel!

 8. TT sier:

  @Lille-Anders; Har ingen erfaring med slike kalkulatorer selv, men fikk en link til en slik av en bekjent. Delvis input får du fra Strava segmentet; 5.6km, 372hm.

  Ellers kjørte jo Sagene vennen Ulle noen tilsvarende beregninger i TdI for noen år siden;

  2007
  2008

  Bare å finne en som ligner i vekt / tid 🙂


  Lille-Anders:

  Først en takk til styret for et flott arrangement! Og gratulerer til årets stormester, stolt over å ha deg i klubben! Vurdering av egen innsats; 8 plass er helt greit. Jeg kom sent i gang med sykling i år og ikke i form før etter ferien. Godt fornøyd med landevei og klatring, ( TT, kan du regne ut hvor mange watt mine 90 kg. tråkket i snitt ? ) tempo og grus; her har jeg mer å gå på. God høst og vinter til alle mann, så sees vi ( forhåpentligvis ) slanke og i god form til våren! ( + julebordet da )

Legg igjen en kommentar