Resultater KM Klatring og avgjørelse av Stormesteren 2014!

Klubbmesterskapet i klatring gikk av stabelen tirsdag 4. september, og markerte med det avslutningen for klubbmesterskapene til Sagene Sykkel i 2014. Man fikk også en endelig avgjørelse på sammenlagtlisten i den mildt sagt prestisjetunge Stormesteren. I år var det knyttet stor spenning til utfallet av KM klatring, hvor hele 3 personer stod i posisjon til å dra hjem med tittelen – Stormester i Sagene IF Sykkel 2014. Så stor prestisje var knyttet til avgjørelsen at sentral ledelse i sykkelgruppa nektet all form for ekstern intervenering for å sikre ett rettferdig utfall. 21 ryttere stilte til start på dagens syrefest opp til Tryvann, alle klare for 16-20min godpining sammen med likesinnede Sagene-kamerater. Teknisk arrangør hadde med seg et sterkt støtteapparat med ConteNegro, Runner, Nordboer, Pocketvalley og The Wingman, så det står ingenting på viljen til å stille opp i sykkelgruppa – herlig!

Rett før start, fikk vi og besøk av vår grand old guy, Jan Finstad som på meget sporty la ut på klatringen «utenfor konkurranse» en stund i forveien for å kunne nyte litt kake sammen med oss på toppen. Vi snakker om en 74-åring her! Eksempel til etterfølgelse.

Da startpipet gikk, var det tydelig at Cav satset på samme startintensitet som ifjor, og med det ble det raskt dannet to store felt på veien oppover mot Tryvann. Herfra og til mål må forfatter innrømme at man ikke har mye informasjon å komme med – serverer herved rytterne om å utfylle med sine rittrapporter fra denne «dødtiden» Rytterne var på forhånd ventet opp til mål en gang etter 15min, men vi måtte ett minutt til før vi fikk første rytter mot mål i relativt ensom majestet. Denne karen var Prinsen, som stakk av med seieren i KM Klatring og med det og Stormesteren 2014! Bak ham kom et hissig kobbel av ryttere, og først av disse storebroder TT! TT ledet Stormesteren før KM klatring, og ville forbli på topp om verken Langpilsen eller Prinsen vant. Så skjedde ikke, og han var derfor avhengig av å komme på andreplass for å dele tittelen – som sagt så gjort! To blad Lund på topp i årets Stormesterkåring med andre ord – Vi gratulerer!

Men KM dreier seg om mye mer enn bare toppene. Innsatsen og knivingen om plassene lenger bak var vel så intens, noe ansiktene ved målgang bekrefter i all særdeleshet. Det viser litt av magien med klubbmesterskapene – alle finner noe og noen å kjempe for og med, ingen nivåer utelukkes – bra! Teknisk arrangør og formannen, takker for innsatsen dette året både fra ryttere, ildsjeler og støttespillere som har vært med å bidra til 5 glimrende gode klubbmesterskap.

RESULTATLISTE FOR KM KLATRING HER

Plassering Navn Tid Tid bak
1 Prinsen 16.12 00.00
2 TT 16.14 00.02
3 Svante 16.15 00.03
4 Langpilsen 16.16 00.04
5 Frokol 16.21 00.09
6 LC 16.26 00.14
7 BB 16.30 00.18
8 Jørsa 16.36 00.24
9 Havregampen 16.48 00.36
10 Tubulars 16.49 00.37
11 ArniLar 16.58 00.46
12 Cav 17.01 00.49
13 Sagan 17.16 01.04
14 Pedro 17.35 01.23
15 Naboen 17.43 01.31
16 Kildebike 17.58 01.46
17 AJ 18.03 01.51
18 Geronimo 19.06 02.54
19 Larson 20.02 03.50
20 Chris 20.05 03.53
21 Hallingsokken 21.04 04.52

Stormesteren vil bli oppdatert etter hvert.

Det var alt jeg hadde å melde akkurat for øyeblikket – kjør debatt om alt fra tider, plasseringer, opplevelsen underveis, klubbmesterskapene og stormesteren – Gogogo!

10 Responses

 1. Havregampen sier:

  Gratulerer med seier`n Prinsen. ( du slo meg med 4 sek. mer enn i Birken ). Imponerende kjørt Tom, trodde ikke at du var så god på denne distansen, og å slå selveste spurtkongen Svante da… Selv er jeg rimelig fornøyd med å tråkke mine 93 kg opp på 16 min og 48 sek. Hadde et håp om 10 plass. Regnet med at både Cav og Naboen ville bli for sterke, men de brukte opp kreftene sine som hjelperyttere. Snille karer 🙂 Ønsker alle en fin høst/vinter med eller uten sykkel!

 2. Svante sier:

  Bra kjørt alle mann, mange gode tider i går! Grattis med seieren Prinsen, og sterkt kjempet TT! Begge leverte når det trengtes for å lande Stormestertittelen(e). Oss ikke-Lundere får heve oss slik at dere får litt mer kamp neste år. 🙂

 3. Jørsa sier:

  Takk for i går og grattis til brødrene Lund. Prinsen du er råsterk. Må si også at unge lovende TT overasket i går. Tydeligvis har han noen knep på lur. Så han drev å varmet opp med sekk i går. Ligger det noe her mon tro?

 4. Havregampen sier:

  Hvor er det blitt av Stormester 2014, resultatlisten ? ( er så spent på om jeg er foran Jørsa:) )

 5. Langpilsen sier:


  Havregampen:

  Hvor er det blitt av Stormester 2014, resultatlisten ? ( er så spent på om jeg er foran Jørsa:) )

  TT er nok så dypt inne i «71-grader nord» alliansen med Prinsen at han ikke har skjønt at det er over så han kan senke skuldrene, avsløre regnestykkene og drysse tallene over allmuen 🙂
  Slenger meg på og takker hjelperytterne som stilte opp i går – perset med godt over minuttet og krøp for første gang i karrieren opp på plusspoeng i Klatrekonge konken 🙂

 6. Jørsa sier:

  Grattis Havregampen. Neste år stiller jeg med bøyle på tempoen. Trodde TubuLars slo deg i går jeg? Eller?

 7. ArniLar sier:

  Jeg vil takke for meg i årets KM. Det har vært veldig lærerikt for en fersking. Hadde snittpuls på 181, tilsvarende 95%, i Klatringen til tryvann. Så det var en tung tur, men også en fin tur i hyggelig samvær:-) Jeg satte meg på sykkelen for første seriøse trening Midjuli 2013, og ble forelsket i sykkel:-) Tar med meg erfaringene inn i neste år og stiller klar for kamp til våren. Sees på trening!

 8. TT sier:

  Takk folkens for nok en fantastisk KM sesong. Hele 50 mann var innom et eller flere KM, for ikke å glemme de som bidro i kulissene. Kudos! Håper vi blir minst like mange til neste år – dette er en helt suveren konkurranse for oss som ikke lenger gidder alt styret med vanlige ritt. Samtidig er det langt hyggeligere, og ikke minst oppmuntrer det til god variasjon i treningen 🙂

  Skal jeg si noen ord om selve Klatringen, så må jeg bare takke alle som valgte å ikke sette fart i feltet 😀 Dette var utvilsomt den øvelsen jeg hadde minst forventninger til, og med Prinsen som soleklar favoritt, måtte en andreplass til bare for å dele Stormestertittelen. På papiret umulig!

  Men for ikke å gi opp helt ble det 11 KTT drag den siste halvannen uken før KM, det kunne jo være at det oppstod en mulighet for å henge med til en spurt.

  Men Formannen hadde bare såvidt blåst i fløyta da denne muligheten så ut til å fordunste. Cav satte fart, og det var bare å kjøre watten rett i rødt. Gledelig var det da å etterhvert se at ingen ønsket å følge opp dette kjøret. Men gleden ble kortvarig, Naboen dro snart til i front. Fikk hentet litt pust foran Kollen, men ikke lenge etter var det LCs tur å vise gamle kunster. Rakk å tenke at ‘nå ryker det’, men like raskt hadde roen igjen inntatt fronten. Ikke spesielt overraskende at favoritt Prinsen nøyde seg med å ligge i feltet og kontrollere, men at hverken siste Stormester utfordrer eller andre potensielle klubbmestere prøvde seg på et nødvendig stunt passet mildt sagt utmerket. Watten sank, og reservene ble på ny store nok til å komme seg opp kneika ved undergangen, samt mobilisere til spurt. Prinsen åpnet tidlig, det ble for drøyt, men med bare få meter opp til Langpilsen da Telenor-tårn ‘flaten’ startet, fikk jeg for første gang troen på at den andreplassen jeg trengte var min.

  Med den medvinden vi hadde oppover, ble det likevel sterke tider, og som en bonus til nok en vellykket gjennomføring av Klubbmesterskapene og Stormesterkåringen, krydret Sagene Klatrekonge listen med gode plasseringer. Vel blåst – mye styrke i denne gjengen 😉

Legg igjen en kommentar