Resultater KM Tempo 2010

 

 

Som annonsert ble klubbmesterskapet i tempo avholdt i går. Dog med en noe forsinket start, da en motorsyklist gikk i bakken ved avkjørselen til Svartskog rett før start. Utrykningskjøretøy vrimlet til, og deltagerne gjennomførte kollektiv oppvarming gjennom hele traséen før rittet kunne avvikles. Underveis ble det uttrykt noe bekymring for valget av dag, onsdag viser seg nemlig å være samlingsdag for alle østlandets motorsyklister på Tyrigrava. Men start ble det nå likevel, fjorårets resultatliste snudd opp ned, ett minutt startintervall.

Vel i gang med rittet viste det seg fort at fullt tempoutstyr er vanskelig å straffe. Som sist startende hadde TT tatt igjen alle startende rett etter vending, og i medvind var det bare å cruise inn til mål. Nestemann inn ble Rune, men som først startende holdt dessverre ikke den foreløpige andre plassen lenge, de to neste dukket bare opp så altfor tidlig. Og nettopp her var det på forhånd en god del spenning knyttet til hva formsterke Dala kunne finne på. Men Lille Anders holdt hodet kaldt, svarte med å kjøre inn Dala, og passerte målstreken noen meter foran. På veien hadde begge kjørt inn Lasse, og hele pallen var dermed satt. Lasse på sin side disponerte kreftene bra, og med en stående sluttspurt opp hellingen mot målseilet, knep han fjerdeplassen såvidt. Vel i mål var alle fornøyde med at trafikken kun bød på mindre hindringer, marginale tidstap, og nesten alle var fornøyd med å ha forbedret tidene sine fra i fjor. Og som alltid, flere snakket også om å anskaffe temporigg til neste mesterskap.

Harde fakta;

Klubbmesterskap Tempo 2010 km/t 2009 endring
20.85 km
Tom 27:33 45.4 28:04 -0:31
Anders 31:20 39.9 30:27 +0:53
Mattias 32:02 39.1 32:36 -0:34
Lasse 34:50 35.9 35:10 -0:20
Rune 34:55 35.8 35:30 -0:35

Men, som vi allerede har vært inne på, listen over er sterkt preget av store forskjeller i utstyr. TT stilte med fullt tempo oppsett, og selv brillene ble lånt for anledningen, da egne ble ansett å fange for mye vind! TT takker Lasse for generøsiteten, og regner med at Oakley mannen vet hva han snakker om. Alle andre stilte med typisk landeveisoppsett. Det nærmeste man kom tempo der var Lasse’s høyprofilfelger, samt tempodress. Til gjengjeld snakker vi ikke hvilken som helst tempodress, men Boasson Hagen’s trikot fra Columbia’s blå dager! Artig at Boasson «var med» i år også, i fjor deltok jo Helidoc på temporiggen hans. Verdt å nevne er også at Rune stilte med verktøyveske under sadelen. Det er uvisst hva den inneholdt.

Ser vi disse fakta opp mot hva redaksjonen gravde frem i etterkant av fjorårets klubbmesterskap, kan vi fort få listene til å se langt mer rettferdige ut. Tidseffektene nedenfor stammer visstnok fra Velo Magazine nr 4-2003, og viser hva man kan spare på en 40 km tempo under normale vindforhold med tempoutstyr sammenlignet med vanlig landeveisutstyr:

 • Sittestilling 2:20 – 6:30
 • Platehjul 1:00 – 1:45
 • Temporamme 0:40 – 1:20
 • Tempostyre 0:30 – 1:00
 • Tempohjelm 0:20 – 0:25
 • Tempodrakt 0:14 – 0:25

Hva verktøyveske betyr i tid er uvisst, men siden den ikke er nevnt over betviler vi at det er tidssparende. Vi oppfordrer til debatt, og kåring av uoffisiell klubbmester 2010!

3 Responses

 1. Kveita sier:

  Gratulerer til Tom med råsterk tid og velfortjent klubbmesterskap!

 2. Langpilsen sier:

  Grattis til Tom som helt unødvendig oppfordrer til undergraving av egen prestasjon her.
  Med nesten 4 minutters seiersmargin er det vel rimelig å tro at TT hadde vunnet selv med terengsykkel på slicks med baggy bukser og t-skjorte 🙂
  Lykke til i NM Tom!!

 3. Anders sier:

  TT er sagenekongen av tempo. Ønsker deg masse lykke til med NM den 24. og også de siste forberedelsene inn mot denne.
  (kjørte TNC i går, det var langt og kaldt. Fikk poeng for først gang (7. + 8. plass kikutbakkene) og det er jeg fornøyd med.)

Legg igjen en kommentar