Topp service i CykelVasan

I øsepøse vær, og latterlig treg køkjøring, sendte Sagene fredag ettermiddag fem av sine atleter til Sälen, og CykelVasan. Dessverre er likviditeten i klubben noe tynn etter at hele kontantbeholdningen i sommer ble syltet ned i draktlager, og overnatting i klubbregi dermed utelukket. Men til Dala, Lille-Erik og TT’s store glede har Vesle-Foss forvaltet tidligere innkjørte premiepenger vel, og alle ble innlosjert i privat husly. Capitano overnattet hos bakerne.

Men likviditetsproblemene satte også en stopper for det gode service apparatet klubben hittil har skjemt oss bort med, og fru Dala, Marianne, samt Lille-Erik Sr, Jan Erik, ble i hu og hast hentet inn for å stå for transport og langing. Og vi sier det like gjerne med en gang, de gjorde en fantastisk jobb! Alle slapp buss tilbake, og Cola ble servert opptil flere ganger! Selv da Lille-Erik bestemte seg for å bytte slange 15 min før start var de parat. Rytterne takker!

Rytterne takker også værgudene som stoppet møkkaværet i akseptabel tid før start lørdag morgen.

Så til selve rittet. Etter bare få hundre meter går feltet rett inn i en ganske bratt bakke. I led 1 er det Dala som henger best med opp, med Lille-Erik ikke langt bak. TT satser friskt, men må gi slipp på tetgruppen 2/3 opp i bakken. Capitano starter som vanlig fornuftig, og når toppen litt bak TT. Vesle-Foss starter i led 2, og ligger dermed noe bak der igjen. Gruppene er satt, og kjøret for å henge med er i gang.

Lengst frem går det styggfort, og Lille-Erik må etterhvert slippe Dala & co, og begynner umiddelbart arbeidet med å danne gruppe 3. Gjengen TT sitter med blir samtidig degradert til gruppe 4, og snart viser det seg at også Capitano sitter med der. Dessverre for TT valgte han noe dumdristig å satse på et guffe hjulsett som i dagene før start hadde store problemer med å holde på luften, og refylling stopp var snart et faktum. To tog dundrer forbi, mens tredje tog, med Vesle-Foss i spissen, blir joinet. Våre menn tar sammen med et par-tre andre ansvar i front. Dette varer en stund, men i god tid før halvveis finner TT ut at han endelig har blitt kvitt før-sommer-formen, og går mer eller mindre rett fra front til å slippe gruppen. Etter litt innledes et samarbeid med en fyr i downhill shorts og storskive som ikke fungerer, før an på ny ryker på en refylling. Denne gang dundrer tre tog forbi, og derfra og inn gjøres kun halvhjertede forsøk på å henge med noe som helst. Etterhvert absolutt ingen forsøk.

Lenger foran har nå Capitano oppnådd godt moment på diesel motoren, og snart sitter han og Lille-Erik i samme felt. Dette varer dog ikke altfor lenge, uvisst hvorfor, og omtrent samtidig som Dala begynner å få det, splittes feltet, og Lille-Eriks gruppe tar opp jakten på avansement. Et av troféene på veien inn blir nettopp Dala, og i mål kommer Lille-Erik inn til 43. plass som Sagene’s bestemann. Dala klarer med et nødskrik å holde posisjonen i forhold til Capitano, og disse to kommer inn til henholdsvis 64. og 71. plass. Vesle-Foss holder koken helt inn, og kaprer 98. plass. Til slutt ruller TT inn til både plassiffer og puls 143. Lavt sone 2 det. Håper Johanna, som etter 3 dager med TT mas ga etter og seedet han inn i led 1, ikke fikk med seg det!

Uansett, CykelVasan hadde en morsom trasé, og anbefales absolutt. Naturlig nok var det en del tunge partier etter alt regnet som hadde falt, men det var ikke i nærheten så vått som man kunne ha fryktet. Traséen tåler med andre ord en god del nedbør. Og en ting skal svenskene ha, de er svært gode på rittgjennomføring.

Til slutt; vil tro rittreferatet kan inneholde noen feil, og om ikke annet har det åpenbart en del hull. Foreslår resten av deltagerne i såfall roper ut under kommentarer!

Resultater

3 Responses

 1. Minus sju sier:

  Grattis gutta, vel gjennomført:) Kanskje vi kan dra over i 2011 med en større kontingent ryttere?

 2. Capitano sier:

  En trasè som var ok hvis man liker grussykling og Vasaloppet og relevant prepp til Birken , uten å innby til de helt store tekniske utfordringer men heller ikke kjedelig. Definitivt bra organisert og faktisk ganske kult at traseen fra Oxberg er mer eller mindre identisk med Vasaloppet. Bra å bo i Sälen med effektiv returtransport for både ryttere og sykler. Om jeg blir med neste år? hm…morro med stiene i Drammen også:-)
  Så en liten saks info; at Lille- Erik og undertegnede etterhvert fisjonerte er nok kun et eksempel på at Diesel går jevnt og bra så lenge det ikke blir for fuktig…men når turboen igjen ble slått på hos LE er nok forsatt de yngste yngst…

 3. lille-erik sier:

  Capitano: Men diesel går såpass jevnt og trutt at Eventyrritet blir tatt med på vei tilbake på søndag. Imponerende! Der hadde tanken på turboen vært tom. En turbo jeg forøvrig betviler sterkt at eksisterer.

Legg igjen en kommentar