Siste seeding helg

Det har etterhvert blitt tradisjon at det arrangeres mange ritt to helger før Birken. Med stadig flere ryttere som er ute etter å gjøre siste finpuss i forhold til Birkebeiner seeding, har dette vist seg å være god butikk for arrangørene.

Dessverre foreligger ingen rittrapporter ennå, men etter et raskt søk har redaksjonen klart å oppspore at følgene Sagene ryttere har vært i aksjon.

Kongerittet, resultater

Her kjørte vårt nyeste medlem Jan Sverre Asmyr (bilde til høyre) og ble nr 22 i M40-49, tid i underkant av 3:39.

Drammensrittet, resultater

Geir Inge Hansen, nr 10 i M40, tid rett over 2:57, sterkt og i rute til Birken.

Per Eivind Føsker, nr 43 i M45, tid ca 3:35, godt å se at PEF ikke bare bedriver trening!

Eventyrrittet, resultater

Her tar Capitano en helgedobbel, og kjører inn til 2. plass i M40-49, på 2:14:31, herlig, tipper det ble etterfyllt litt svenskediesel rett før grensepassering!

Oppdatering; Øyern Rundt, resultater

Hit sendte Sagene BTF og BB, førstnevnte røk på teknisk men fullførte, sistnevnte bet bra fra seg helt foran i feltet. Se kommentar under for mer detaljert rittrapport.

Gratulerer til alle! Alle oppfordres samtidig til å legge ut sine rittopplevelser som kommentar under artikkelen. Er noen glemt, meld i fra om dette også. Og selvfølgelig, bilder mottas med takk!

4 Responses

 1. BTF sier:

  I tillegg til nevnte ritt valgte Belgiske Bård og BTF å ta frem racersykkelen for å kjøre en runde rundt Øyern på søndag. Som vanlig var det nervøs stemning i feltet de første 15 km med masterstart. I det masterstarten går er begge Sagenerytterne godt plassert. Dessverre for BTF ble det tekniske problemer 2 km senere ved at skruen for girøret løsnet og skrudde seg inn i kasseten bak. Det tok en 15-20 minutt å fikse dette, noe som medførte at han var suverent sist i feltet. Dette medførte at hele runden rundt Øyern ble syklet alene da det ikke var mye kjørehjelp å få ifra de som etterhvert ble tatt igjen. En morsom erfaring, men noe tungt etterhvert.

  Belgiske Bård hadde en god dag på setet og var aktiv i fronten av feltet helt inn til siste «monster» bakken før mål. Da dukket det plutslig opp 40 ryttere som hadde sittet på halen så og si hele rittet og BB ble liggende litt etter disse opp bakken, men endte respektable 1 minutt etter vinneren.

  Begge var enige om at dette hadde vært en grei gjennomkjøring.

 2. Jan Sverre sier:

  Etter årevis sykling etter innfallsmetoden tok jeg endelig til vettet og meldte meg inn i Sagene Sykkelklubb. Virket som en klubb med lavere skuldre enn alternativene, og langt fetere drakter. Dermed perfekt for meg! Bor også i bydelen og har barn på Sagene skole, så lokalpatriotismen er på plass.
  Så med blendahvit drakt og god følelse etter positivt Grenseritt helgen før, varmet jeg opp med 15km transportetappe frem til Hellerudsletta. Hadde fått en gratis sponsorplass, så syklet undercover som representant for «Glava». Det tror jeg ca halvparten av alle rytterne gjorde også, neppe god butikk for arrangørene!

  Følelsen før start var ikke den helt store. Raumerittet har aldri vært noen stor opplevelse. Helt fra 2002 da dette var mitt første ritt noen gang. Da trodde jeg at kun sportsdrikke som væskepåfyll var en god ide. Resultatet var at jeg kom dehydrert og spykvalm til mål. Eller i 2003 da jeg punkterte to ganger under oppvarming, eller 2004 da jeg gikk over styret ned Gruvelia. Men fikk jaget tunge tanker ut og kjente at siste års fokus på riktigere trening og mindre pizza ga resultat i at jeg deltok lett og aktivt i de ulike gruppene som oppstod. Ikke bedre stisyklist enn at det ble ca 30 minutter gjørmevassing i de to stipartiene. Deretter ble det å finne seg en gjeng og holdte jevnt trykk på hele veien. Hyggelig personlig rekord med ca 25 minutter fra tildigere Raumerritt, fra den gangen det var mye lapskaus-sykling og enda mer pizza altså. Var langt unna noen kjeller og kostet på litt siste par milene. Bildet er fra grusveiene ca 10km før mål, har nettopp kjørt fra en større gruppe i front, woha.

  Fin ritt-trening før Birken dette. Skal få hengt meg på en fellestrening før Birken og ta til meg den positive Sagene-spiriten.

 3. BTF sier:

  Følg link for 30 sekunders studie av Sagenes utvalgte i det masterstarten går:

  http://vimeo.com/14191407

 4. BTF sier:

  Se også etter 8:50 om hva som skjer når det er litt nervøs kjøring i feltet.

Legg igjen en kommentar