Årets showdown nærmer seg

De siste seedingrittene er unnagjort, sykkelverkstedene er fullbooket, Lageret har tilbud på The Raven dekkpakke, og Kikutstua selger mer boller enn Shell stasjonen på Espa. Alt er som det skal være når kalenderen viser nest siste uke i august. Det som derimot er nytt, og vitner om større interesse for Birkebeinerrittet enn noen gang, er at NRK på forhånd har kjørt igjennom traséen fra start til mål, og filmet det hele! Klikk bildet til venstre for å henge på.

I sagenesykkel.com’s barndomsår hadde den dengang så ambiøse redaksjonen gjerne en pre-race gjennomgang. Her ble det lagt ned et betydelig antall analysetimer, med fokus på hvilke forventninger man kunne ha til de respektive Sagene rytternes innsats. Treningsopplegg, rittprestasjoner, utstyrsvalg, mental fokust og kapasitet, ja til og med personlig vektutvikling ble gjennomgått for å kunne presentere en troverdig og presis analyse.

Men nå snakker vi fortiden. I disse dager har redaksjonen selv langt lavere ambisjoner. Men med innpasset av enda nyere teknologi, dvs våre nye hjemmesider, overlater vi selvfølgelig jobben til rytterne selv! Få deres tanker ned i tekstform og legg igjen kommentar nedenfor om hvordan oppkjøringen har vært, diskuter hvilke utstyrsvalg som planlegges, køddet sommeren litt for mye med matchvekten din, og hva er forventningene til egen innsats. Ha gjerne noen formeninger om de andre Sagene rytterne også. Er det noen som utpeker seg, noen du har spesielt tro på?! Være seg å krype langt opp på resultatlisten, klare merket, kjøre inn til personlig bestetid, etc, etc. Beslaglegg massevis av server kapasitet, vi har budsjett til å øke den!

Tabellen nedenfor viser Sagene søket på birkebeiner.no, det er dere vi vil høre fra. Mangler det noen? Meld i fra til undertegnede, og tabellen vil bli oppdatert.

Starttid Merker Deltatt
BIRKEBEINERRITTET
M25
Wist, Jørgen Waldal 08:40 0 1
M30
Dahlberg, Mattias 07:15 3 3
Lund, Geir Henning 08:35 2 3
Pålshaugen, Kristian Singstad 12:50 0 0
M35
Foss, Bjørn Tore 07:05 6 12
Foss, Stein Arne 07:20
Mørkve, Christian 07:20
Hjulstad, Bjørn Tscherning 07:30 5 7
Langland, Øystein 07:55 2 2
Tholfsen, Karl Jacob 07:30 7 10
M40
Arntzen, Brede 07:10 14 14
Asmyr, Jan Sverre 09:30 0 4
Christiansen, Per-Otto Oppi 10:55 0 3
Idås, Bård 07:10 13 13
M45
Glad, Knut 07:35 2 2
Nestvold, Stein 07:40 10 10
Schøyen, Aun Heming 07:35 5 9
ME
Hagen, Carl Fredrik 15:00 1 1
Solheim, Odd Reistad 15:00 10 11
ULTRABIRKEN
M25
Gjerdbakken, Erik Flaskerud
M35
Nordby, Erik Alexander
M40
Aune, Espen
Eriksen, Christian Stabell
Glad, Knut

9 Responses

 1. Jan Sverre sier:

  Som ukesfersk medlem er jeg ikke registrert med Sagene som klubb. Men stiller for min sponsor «Norcem/Leca/Bygg.no». De har også lovet meg all burger jeg orker og to drikkebonger i sponsorteltet ved mål. Det skal lokke ut de siste kreftene…

  Stiller til start for 5. gang, og for første gang siden 2005. Rekorden er fra 2002 med 3:47. Tenkte å være i nærheten av den tiden selv med omlegging til lengre løype (og planerte stiparti). Målet er helt klart at jeg har med meg mitt første merke tilbake til Oslo.
  Stiller i M40, pulje 31, start kl 09:30.
  Tar også en miljøvennlig tur hele veien, tester ut «Birkentoget» til NSB. God tur alle mann!

 2. Carl Fredrik sier:

  Jeg skal også sykle Birken. Står oppført med Team Torggata KF / Sagene IF, derfor jeg ikke kommer opp på listen når søkeordet er «Sagene». Starter i Menn Elite.

  Lykke til alle sammen!:)

 3. BB sier:

  Med all respekt for mange gode prestasjoner er det vel Dala aka SWE som utmerker seg som klubbens komet i år. Han er god for under 3 timer. Egen ambisjon er å klore seg fast blant klassens 100 beste.

 4. Kveita sier:

  Formannen velger også i år å følge det hele fra en myk stol, evt at dagen benyttes til årets første tur til Kikut. Jeg setter penga på Kometen, Storskive (ja, han lever og stiller i elite) og siste taler. Bård blir 46 i klassen!

 5. lille-erik sier:

  Jeg lurer på hva storskive gjør resten av året bortsett fra siste helg i august. Uansett er han i form denne lørdagen. Imponerende. Jeg tror han liker å holde kortene tett til brystet, og vil igjen være langt framme.

  Carl Fredrik bør også hevde seg bra her. Løypa i birken bør favorisere han mer enn Grenserittet. Lett i kroppen og god til å løpe. Alt bør ligge til rette for å komme ut av terrenget i en god gruppe.

  Ellers virket SWE/Dala som han hadde trøkk i skøytene i starten under helgens tur «i fäders spår for framtids segrar». Kapasiteten på beina er også bekreftet gjennom seier i fjorårets Korketest. Dette bør borge for en god gruppe ut av skogen. Spørsmålt er om det holder hele veien til Storåsen.

 6. Minus sju sier:

  PRE RACE GJENNOMGANG: La oss begynne med det 1’ste først:

  ULTRABIRKEN 27. AUGUST:
  Tre meget sterke Sagene-ryttere stiller på denne manndomsprøven, ny av året. Lille-Erik, Taunus og El Capitano skal tråkle seg gjennom løypa med 500 andre. Hvem er sterkest? Tror at den evigunge El Capitano kan bli vanskelig å ha med å gjøre, samtidig er Taunus sykt sterk i Birkenarrangementene, mulig dette blir litt drygt for Lille-Erik. Time will show:)

  BIRKEBEINERRITTET 28. AUGUST:
  Tre ryttere kommer til å gjøre opp om de beste Sagene tidene og det er CFH, Storskive Odd, og svensken. Helt åpent her, men Sagenepallen tapetseres av disse tre. Men hva er det med denne sagnomsuste Storskive Odd? Vi har ikke sett ham i hele år, bare hørt gjetord. Det snakkes om sikringskost, Wagner, tysk marsjmusikk, crübelwagen unt zur weiter.
  Som troll av eske dukker han opp på starlisten i ME, scnell schnell schnell fahren…….

  Rett bak her kommer den norske kannibalen BB til å plassere seg. Selvfølgelig vil rittet gjennomføres med belgium kneewarmers uansett forhold. Det går rykter om at Langpilsen ikke stiller i rittet, men kommer til å sitte på puben i Lillehammer i stedet.

  Femtemann over fjellet blir BTF. Et lite forbehold er dog vedlikehold av utstyret hans. Vil sykkelen hans være nyvasket? Går kjedet rundt? Subber skivene? Er det luft i hjula? Stemmer alt dette klokkes han inn #5, med hans gode kardiovaskulære kapasitet.

  De neste tre plassene 6 – 8 vil inntas av Karl XII, Hallingsokk og Minus Sju i ukjent rekkefølge. Karl XII persa i Grense, Halling har leget ansiktet etter Face Off i Grense, og bak lurer den uberegnlige Minus Sju. På papiret skal KG ta neste plass, og deretter slutter kunnskapen min for å fordele de resterende plassene. Håper alle får en knallopplevelse over fjellet, får tatt seg ut, og er fornøyde i mål:)

  Avslutter den mentale oppbygningen til Birken som i fjor med deler av rittrapporten fra Ol’ School i 2004, et eksempel ikke til å etterfølges:

  ¨Bakgiret sluttet å virke pga møkk i kablene, men det gjorde ikke så mye siden henda var for kalde til å bruke skifterne uansett, og beina var for kalde til å tråkke. Kort/kort uten trøye var nok ikke det smarteste klesvalget, men værvarslinga var god og kjeltringen av en speaker sa sjansen for regn var minimal. Pissregn, motvind og 4 grader ved Sjusjøen betød den kaldeste og verste opplevelsen på sykkel noensinne med medhørende besvergelser om aldri å kjøre Birken igjen¨.

  BON VOYAGE!

 7. Minus sju sier:

  Etter ytterligere detektivvirksomhet godt hjulpet av deler av redaksjonens intervju går kveld i halvskumring ser vi at dark horse Stein Nestvold skal tråkke over fjellet lørdag om en uke fra Rena til Lillehammer. Plasserer seg i området rundt Halling og gjengen tidsmessig.

 8. lille-erik sier:

  Forøvrig svirrer det også rykter omkring ultra-deltakelse for NX. Dette er forøvrig ikke bekreftede meldinger.
  Han stiller i så fall med nybygget fulldemper. Teknikken i terrenget er også meget bra, men det er usikkerhet knyttet til om kroppen holder. Fotballkamper og sykdom er neppe optimal oppladning til en slik kraftanstrengelse.

 9. TT sier:

  Blir kylling på meg i år, men for likevel å ha en fot innenfor, sender jeg min bror, og vårt ferskeste medlem. Håper han, og alle dere andre hardhauser biter godt fra dere. Ta med notisblokk, og begynn referatet underveis. Vi hjemmesittere gleder oss allerede til å lese storyene deres over helgen. Lykke til alle sammen!

Legg igjen en kommentar