Sagene rytter til topps i Birkebeinerrittet

Det store diskusjonstemaet etter årets Birkebeinerritt ble som ventet forholdene; var det verre i år enn i fjor, eller blir 2009 stående i historiebøkene! Ble ihvertfall en tung tur over fjellet for de fleste. Første SMS rapport etter rittet siterte BTF og lød «Dette vakke gøy!«. En som derimot hadde det langt mer gøy enn de fleste andre, var nok vårt yngste medlem Carl Fredrik. Han gikk like gjerne hen og vant klasse M18-19. Tid 3:07:55. Hakk i hæl, men dog mange, mange timer tidligere på dagen, ble Dala nest beste Sagene rytter med en tid rett under 3:11, og forsvarte dermed sin rolle som årets komét. Skal bli vanskelig å ta fra han den tittelen nå. Meget, meget sterkt av begge!

Under rittet satt artikkelforvatteren selv på rulle og overvar TV overføringen på VG.no. Som Langpilsen sier; Birkebeinerrittet er mer en fest enn et ritt, og et must å få med seg! Og en av episodene som ble foreviget der var BB komme gående ned gresspartiet inn mot mål, og tilsynelatende mindre fornøyd da han litt senere passerte under målseglet. Et par raske sms’er senere ble det meldt at det delvis skyldtes to punkteringer inn mot slutten, og et dekk (eller to?) som ikke ble tett(e). Videre kunne han fortelle at opplevelse hadde vært i kaldeste laget, og at forholdene rett og slett hadde vært småkjipe.

Fra utkikksposten i kjelleren ble det også konstatert at vårt aller ferskeste medlem, Henning, kjørte inn til ny pers, og at han faktisk så ganske munter ut der han kom ut av gjørmehavet. Ikke så han overstadig skitten ut heller. Etter litt mobiltrafikk ble det konstatert at startgruppe 20 hadde gitt lite utfordring, og at det hadde blitt mye kjøring i front. Har vi en ny togfører? Små-TT?! Litt senere kunne ihvertfall SmåTT’en fortelle at han hadde knust flere av undertegnedes passeringer fra fjorårets ritt! Går det mot troneskifte i familien?!

Noe særlig mer har det ikke kommet av rapporterer fra innsiden, men harde fakta er gjengitt her. Vi regner med at de respektive redegjør for sine opplevelser nedenfor. Send gjerne bilder hvis det finnes noe av det. Langpilsen’s mye omtalte briller til høyre, «Det er motorcross briller med roll-off«!

Redaksjonen benytter samtidig anledningen til å gratulere alle med vel gjennomført!

Resultater;

Plass Tid Merke Pulje
M18-19
Hagen, Carl Fredrik 1 03:07:55 * 100 (ME)
M25
Wist, Jørgen Waldal 197 03:59:05 21
M30
Dahlberg, Mattias 14 03:10:48 * 4
Lund, Geir Henning 161 03:40:50 * 20
Pålshaugen, Kristian Singstad DNS?
M35
Foss, Stein Arne 107 03:25:40 * 5
Hjulstad, Bjørn Tscherning 191 03:35:23 * 7
Mørkve, Christian 203 03:36:12 * 5
Foss, Bjørn Tore 218 03:37:09 * 2
Tholfsen, Karl Jacob 285 03:41:13 * 7
Langland, Øystein 323 03:43:30 * 12
M40
Solheim, Odd Reistad 97 03:28:08 * 100 (ME)
Idås, Bård 170 03:34:12 * 3
Arntzen, Brede 240 03:39:00 * 3
Asmyr, Jan Sverre 1040 04:12:58 31
Christiansen, Per-Otto Oppi DNS?
M45
Nestvold, Stein 238 03:43:44 * 9
Christiansen, Hans Jørgen Oppi 258 03:45:03 * 11
Glad, Knut DNS?
Schøyen, Aun Heming DNS?

Flere bilder;

10 Responses

 1. BB sier:

  Marginalt bedre forhold enn ifjor. Vi slapp motvind over Sjusjøen, men småsurt likevel. Frosne fingre og nedslitte bremseklosser. Dagens høydepunkt var Lille-Eriks omtenksomme langing av boks-Cola på Elgåsen. Det varmet, Erik!

 2. BTF sier:

  Kaldt, vått og kanskje tidenes dårligste dagsform gjorde årets ritt til en opplevelse som skal glemmes med det første. Cola’n på Elgåsen fra Lille-Erik var vel det eneste lyspunktet på en tung dag.

 3. Jan Sverre sier:

  Hang bra med i egen pulje og fornøyd med det. I forhold til det imponerende høye gjennomsnittnivået her så havner jeg i bakevja. Trodde merket skulle være oppnåerlig, men skal si det kjøres bra i all slags vær blandt teten. Dermed grusomt pinlig å ødelegge nesten fullendt merkeoppnåelse blandt sagenegutta. Regner med å få høste essensielle tips og hemmeligheter fra gruppa frem mot neste års galskap. For tre år på rad kan det vel ikke bli slike forhold…

 4. lille-erik sier:

  Er faktisk ganske fornøyd med langing av Cola. Fikk med meg de aller fleste. Noen var urutinerte nok til å legge seg på feil side av vegen ift til der langeren (!) stod. Til Brede er det imidlertid bare å beklage. Kjente han først igjen etter passering. Ble helt satt ut av de småfrekke brillene og Coma Tours-jakka.

  Jeg var uansett glad jeg ikke syklet selv. Makan til drittvær. Den eneste trøsten får være at dere fullførte og at det var enda mer ufyselig i dag. Våknet til +1 grad og skikkelig sur vind på Øyerfjellet i dag. I går var det tross alt +5 og tilnærmet vindstille på morran

 5. Langpilsen sier:

  Ikke noe problem Erik.
  Når det gjelder de småfrekke brillene tør jeg påstå at jeg uten tvil hadde de beste brillene av alle som kjørte Birken i år. God sikt og ikke et eneste sandkorn i øya på hele turen. Hvem andre kan si det samme?

 6. lille-erik sier:

  Brillene var også et tema på hytta etterpå. Alle var enige om at det så litt snålt ut, men var samstemte om at det var en meget god patent under de rådende forhold.

  Kort resymé av ultra-birken kommer i løpet av dagen. Garanterer ikke like utfyllende rapport som Taunus, men skal skrive ned noen tankter.

 7. Kveita sier:


  Langpilsen:

  Ikke noe problem Erik.Når det gjelder de småfrekke brillene tør jeg påstå at jeg uten tvil hadde de beste brillene av alle som kjørte Birken i år. God sikt og ikke et eneste sandkorn i øya på hele turen. Hvem andre kan si det samme?

  Jeg vil se et bilde av brillene til Langpilsen!

 8. JWW sier:

  Først og fremst vil jeg si at det er imponerende høyt nivå blant kara her! For egen del ble det en liten nedtur med tanke på prestasjon. Frosne fingre og skit gjorde sitt til at det ble marginalt med inntak av refreshment under turen, noe som førte til at det ble veldig tungt etterhvert. I tillegg er vel ikke en tur til Køben med forhåpninger om å hente Champions League «hjem» til Trøndelag noen dager i forkant å anbefale til neste år. Dagens høydepunkt var at utstyret holdt veldig godt, samt å slå Dag Erik Pedersen i spurten:)

 9. Karl Jacob sier:

  Hadde en fint kontrollert åpning opp til Skramstad. Satt i pulje med Hallingsokken. Ved inngangen til trillepartiet hørte jeg bak i fra” Karl Jacob, har det skjed noe!” Sokken kom dunkende forbi lett tråkkende i gjørmesuppa der alle andre hadde begynt å vasse. Så ryggen hans i føring tauende på 15 mann og borte var han da jeg måtte slippe for å tygge i meg en tørr energibar. Jeg kjente tomheten i magen sige på, etter at Halling var i føring og kom før meg i dusjen. Skjønte etter dette at her var det kun snakk om å fullføre for å berge skinnet.
  Positive erfaringer var det å ha god sikt, oppnådde dette ved caps og ferskvann på flaske til brille spyling. Alt annet var negativt tanker og frysing fra Kvarstad og hjem. Det var ølboksen i sekken som skulle poppes i dusjen klarte å holde meg i live. Måtte bremse når farten ble for stor nedover, da sykkelen begynte å Woble pga skjelving.
  Gratis til alle som gjenomførte i 2010, jeg stemmer for at dette året var verre en 2009 for min del.

  PS. En annen Sagenerytter Hans Jørgen Oppi Christiansen (Shell) perset fra i fjor med 7 minutt på tiden 03:45:03.

 10. GHL sier:

  Mandag morgen, 31. august 2009, tilbake på jobb etter fullført Birkebeinerritt noen dager før – ”Her er det bare å melde seg på Birken 2010, det er kun oppside, det kan ikke bli verre enn det var i år!” Om jeg fikk rett eller ikke er det vel omtrent like mange meninger om som det var bakterier i skogspartiene, men til tross for at undertegnedes gir og bremser hadde en like dårlig dag i år som i fjor og at det kalde været bet mer fra seg denne gangen må jeg innrømme at jeg faktisk hadde en fin dag over fjellet! Utrolig hva disse fete draktene gjør med humøret! Eventuelt kan jo også årets nest beste investering hatt noe å si – sykkelcapsen var uten tvil verdt hver av de 99 kronene! Om det var lett å få tak i noen dager før Birken?? Vel, om noen trenger en komplett telefonliste over sportsbutikker i Oslo og omegn er det bare å si fra…

Legg igjen en kommentar