Klubbmesterskap grus/terreng

I kommentar til forrige artikkel stiller Lille-Anders følgende spørsmål; «Kanskje det er steming blant medlemmene for å avslutte sesongen med et skikkelig klubbmesterskap? Nå som vi er så mange som 50 ryttere burde det være mulig å få rittfølelse av det…»

Tipper det er klubbmesterskap grus/terreng det siktes til, og at mange er enige i tankegangen. Åpner derfor en egen post for diskusjon. Fyr løs; interesse, tidspunkt og trasé blir vel de viktigste temaene!

Poenget med å legge ut denne artikkelen er å sparke igang en diskusjon, slik at de som er interessert kan bli enige seg i mellom, om hvor, hvordan og når det skal konkurreres. Som dere vet, ihvertfall de som har vært med i klubben en stund, holder administrasjonen i Sagene Sykkel en lavest mulig profil, så dette må bli dugnadsarbeid. I denne klubben har vi dessverre ikke ressurser til annet. Hittil minner kommentarene litt lite om diskusjon, og i større grad om fremming av meninger. De som ønsker å kjempe om klubbmester tittelen i grus/terreng må nesten ta steget videre selv, og nøste opp trådene før høstmørket og den fallende formen tar dere for godt. Og det beste stedet å gjøre det er nok nedenfor.

16 Responses

 1. Karl Jacob sier:

  Jeg er for klubbmesterskapterreng. Foreslår rundbane løp. Et forslag til gjennomføring. Vi blir enige om en runde på 4-5 km som kjøres flest ganger på 1 time. Blir det mange kan vi ha to puljer.

 2. Beretta sier:

  Betalte drakt og innmelding i dag, så da regner jeg meg som medlem og kommer med forslag 🙂
  Har ikke sånn fancy GPS så jeg kan ikke legge ut ruta i kart, men her er et forslag til en runde på ca. 43 km som skal være relativt grei å finne fram på, start og mål på Brekke.
  Brekke – Monsetangen(Solemskogen) – sti til Sandermosen – Skillingsdalen – Movann – Liggeren – Gåslungen – Bjørnholt – Fortjern – sti over Bonnamyra – Kikut – Fyllingen – Kobberhaugen – sti til Blankvann – Ullevålseter – sti over Høgåsen (E6) – Gamle Ankervei – sti forbi Svartkulp – Brekke
  Totalt ca. 34 km grus og 9 km sti

  Mvh
  Simen Boretti, nytt medlem

 3. Kveita sier:

  Formannen setter stor pris på initativet! Lysfoholdene tilsier helg, hensynet til fotgjengere tidlig og/eller langt inn i skoven. Foreslår stibasert – Hammeren-sti opp vestsiden av skjærsjøelva, over demningen og opp sagveien og blåsti ned til hammeren. 2 eller 3 runder. Kjør debatt.

 4. Carl Fredrik sier:

  Jeg er veldig for forslaget til Boretta. Hele neste uke er jeg på samling. Hva med onsdag 15. sept kl. 17.00 eller 18.00. Den runden er jo overkommerlig før mørkets frembrudd….??

 5. BTF sier:

  Dersom vi skal kjøre om kvelden må Hallingsport på banen med klubbtilbud på sin nye Magic Shine lykt.

  http://www.hallingsport.no/Hodelykter/Magic-Shine-MJ-816-1400-Lumen-LED-lykt/flypage-halling.tpl.html

 6. Capitano sier:

  Støtter rundbane forslaget, og legger til : kan kanksje kjøres etter «omvendt gundermetode» med self seeding før start? Går for løypa til Formannen en ukedag med start kl 18.00. 1. mann til mål!

 7. Teddy F sier:

  Jeg vil ikke gå inn i detaljer på rittprofil og den slags, men generelt er første-mann-til-mål prinsippet gøy. Vel også enklest å organisere. Det bør likevel legges opp til en prøve-kjøring før KM i løypa, tilpasset oss nye medlemmers manglende kjennskap til Sagene-land…

 8. elias sier:

  Sier meg enig med Teddy F! Evt når går rittet?

 9. TT sier:

  Artikkel oppdatert, bør leses en gang til.

 10. Teddy F sier:

  Jeg har lyst å få dette til, og er gjerne en av bidragsyterne i forkant av arrangementet. Vi må bli enige om hvor man skal sykle. og her er det jo egentlig bare å plukke fra øverste hylle.

  Synes ruta til Beretta virker spennende, og foreslår en felles besiktigelsestur i neste uke for å vurdere om ruta er verdig som km-løype.

 11. Beretta sier:

  Var ute og prøvekjørte løypeforslaget mitt i dag. Litt vått i terrenget, men greie forhold.
  Fikk et ublidt møte med det norske grunnfjellet som resulterte i såpass stor sykkelskade at det neppe er budsjett til å få det reparert i høst. Dette kombinert med en kropp som fungerer r…a uten at jeg kan se at den har noen grunn til det gjør at jeg avslutter konkurransesesongen og melder meg frivillig som funkjsonær til KM uavhengig av løypevalg 🙂

 12. Teddy F sier:

  Beretta; passerer løypa som KM-arena da:-)?

 13. Beretta sier:


  Teddy F:

  Beretta; passerer løypa som KM-arena da:-)?

  Svakheten med løypa er at den har kjøretid på rundt 2 timer hvilket gjør at lysforholdene etterhvert tilsier at det må gjøres i en helg med de «trafikkproblemene» det medfører.
  En mulighet er selvfølgelig å kutte ut det siste terrengpartiet (kjøre rett ned til Hammeren fra Ullevålseter), da vil jeg tippe at man med fellesstart nærmer seg en sluttid som gjør at det er mulig å få gjennomført det på kveldstid så lenge man ikke drøyer det for lenge.

 14. Teddy F sier:

  Hva sier folket; har man lyst å gjennomføre klubbmesterskap i terrengsykling før vinteren tar oss? Jeg er klar, men ser helst at noen andre og stiller…

  Skal vi vedta løypeforslaget til Beretta, uten det siste terrengpartiet?

  Foreslår onsdag neste uke, kl. 17:00, oppmøte Brekke.
  Anyone?

 15. Toben sier:

  Jeg skan prøve å stille på Onsdag neste uke Årstein om interessen er der.

  Pål T

 16. TT sier:

  Kan vel se ut til at dette utgikk!

  For å sikre at vi med større sannsynlighet faktisk gjennomfører klubbmesterskap i terreng til neste år, har rittkalenderen allerede fått de nødvendige oppføringer;

  http://www.sagenesykkel.com/ritt/

  Denne kalenderen er forøvrig under utvikling, og lider fortsatt av unøyaktighet. Men ambisjonene fremgår vel av siden, og alle bidrag prissettes!

Legg igjen en kommentar