Enebakk Rundt 2011

Tenkte at det er på tide å melde seg på Enebakk rundt. Hvordan er opplegget i år, blir det det samme som i fjor at vi stiller sammen med Stovnerkameratene?

22. februar, artikkel oppdatering (av TT);

Administrasjonen synes å fornemme en viss frykt for at tempoet i Stovnerkameratene / Sagene Sykkel gruppen rundt Enebakk kan bli noe i høyeste laget for mange. I den anledning har TT lansert idéen om å kjøre to lag innenfor den starttiden gruppen har. Rye gjorde etter det vi kunne observere det samme i fjor, men da med hele 4 lag. Tanken er at «ekspress» laget, som vel igjen sikter etter topp 2 plassering, starter foran i feltet, og «2.10» laget, eller hva målet blir, starter bakerst i feltet. Lagene kjører hvert sitt tempo, både ut fra start og gjennom rittet.

Tidligere år har Stovnerkameratene stilt med kaptein, noe som har vært helt avgjørende for at man skal få den nødvendige organiseringen av rulla, og ikke minst den optimale farten rittet igjennom. Administrasjonen i Stovnerkameratene har stilt seg positive til TT’s initiativ, og har sannsynligvis selv flere ryttere som vil ønske å delta i et slik «rett-bak» lag. Men for at det skal bli orden på dette laget også, må man altså ha en kaptein. Og det er da naturlig at vedkommende kommer fra våre rekker.

Ballen kastes dermed over til de av dere som er interessert i dette initiativet. Målsatt tid og kaptein kandidat blir det dere må diskutere i første omgang. Også anbefales det selvfølgelig at man etterhvert samles og trener litt på rullekjøringen. Er faktisk en ganske god og morsom treningsform også.

23. februar, ny oppdatering, kaptein på plass! (av TT)

Les og diskuter under kommentarer nedenfor artikkelen. Kapteinen for «rett-bak» laget sikter inn mot et meget fornuftig opplegg.

14 Responses

 1. Jan Sverre Asmyr sier:

  Ble med i Sagene først i fjor høst, så vet lite om fjorårets opplegg (var det OK?). Men har meldt meg på rittet i puljen til Stovnerkameratene og Sagene.
  Etter ryktene på årsmøtet kjenner jeg at det sikkert var en riktig så dårlig idé 😛
  Neppe nok futt i denne kroppen til å henge med på gruppe som går for førsteplassen! Ser nå at det ikke er fler enn 10 stk påmeldt i vår pulje, da er det vel små muligheter til å gjemme seg bakerst og gulpe melkesyre så lenge det går.
  Blir med på treninger og får sjekket hvilket formen utover våren, mulig jeg smyger meg over til en gruppe som sikter inn mot ca 2:10-2:20.

 2. Hulken sier:

  Jeg opplevde akkurat det du beskriver i fjor :-D. Da startskuddet gikk, stakk feltet ut som et kanonskudd og jeg hadde ikke sjans til å henge med. Det hjalp ikke at det bare var 3-4 grader, striregn og at det derfor hadde vært vanskelig å varme opp.

  Det endte med at jeg raskt slapp gruppen og ventet på neste tog. Fem minutter etter kom BOC, og de klarte jeg å henge på. Innen de kom dundrende forbi hadde jeg fått summet meg, svelget skuffelsen og ikke minst blitt skikkelig varm. Etter det gikk det i grunnen greit, inntil jeg fikk det for meg at jeg skulle være med på rullen og bidra litt. Da vi kom til Grønnmo, var det slutt, men heldivis ikke langt igjen. Jeg endte på 2:10.

  Lærdommen er at man må varme opp GODT og være innstilt på å gi 110% ved start. Etterhvert roer det seg litt ned, og hvis man ikke er for aktiv i feltet, så har man en rimlig mulighet til å bli med nesten helt inn…

 3. Teddy F sier:

  Jeg skal sykle med Team Torshov, og blir da ufrivillig konkurrent til Stovnerkameratene/Sagene, men laget er helt ferskt og vi går nok ikke for seier. Lykke til gutter!

 4. Jan Sverre sier:

  Hoho, administrasjonen har god fornemmelse! 2:10 eller deromkring høres mer ut som en tid jeg kan kjempe meg inn til.
  Er helt uerfaren med gruppekjøring så skal gjøre min jobb som soldat, men intet kaptein-emne altså.
  Pulje Sagene/Stovner er fortsatt liten (10 stk pr dd), men den tar seg kanskje opp nå?

 5. Hulken sier:

  Jeg kan i første omgang godt stille som kaptein hvis ingen andre peker seg (selv) ut. Hvis det ikke funker eller vi finner ut at noen andre vil fungere bedre, så trer jeg uten bitterhet til side.

  I mellomtiden må vi som TT er inne på bli enige om målsetninger. Å bestemme noen tid er vel ikke noe poeng før vi vet hvem og hvor mange som er med, så det kan vi komme tilbake til. Uansett synes jeg tiden i første omgang er underordnet, vi bør heller fokusere på å få en velfungerende rulle. Skal det være noe poeng bør vi helst være minst 7-8 mann, helst fler. Hvem har et hemmelig ønske om å være med?

  Grunnen til at vi ikke klarer å henge med «ekspressen» er åpenbart at vi ikke er gode nok, vi klarer ikke henge med på den halsbrekkende farten i starten, dessuten mangler vi kjørestyrke til holde koken og blir hengende etter. Ettersom det styrke i å være så mange som mulig, må vi holde oss mest mulig samlet. Det betyr at vi må starte rolig(ere) og avpasse farten til flertallet. Hvis rulla blir for tynn og/eller for mange hopper over på andre tog, så blir det fiasko.

  Vi får starte rulletreningen så snart vi kan. I fjor var det (til dels) fine forhold fom 1. april. Vi får håpe på det samme i år.

  Vi bør kjøre et par langturer sammen, gjerne en befaring av Enebakk-runden, der vi terper på basic-tingene, slik som å få god flyt i rulla, unngå rykk og napp, låse rulla i oppover- og nedoverbakkene, ikke få unødig stor strekk i feltet over bakketopper, god kommunikasjon osv. I tillegg bør vi kjøre drag i Maridalen på tirsdager og/eller torsdager, der vi øver på de samme tingene, men da med realistisk høy fart.

 6. Teddy F sier:

  Enig med Hulken på punktene han presiserer. Rulla må sitte, uansett målsetting.
  Blir ikke lagmedlem på ER, men stiller gjerne på forberedende treninger- i Sagenedrakta…

 7. KJ sier:

  Jeg er 85 % sikker på å være med på dette annet laget 🙂 Spilte mye andrelags håndball i gutteåra.
  Og helt seriøst, tror dette er måten å reise Enebakk rundt på. En sammenkjørt halvtrimmet gjeng burde fint klare seg rundt Enebakk med 40 km/t i snitt hastighet! Blir vi 10 mann er dette crusing og under 2.05 innen rekkevidde, hvis vi lar de sterkeste av oss stikke de siste 2 mila.
  PS. Teddy F, dropper team Torshov, Sagene er tross alt navnet på bydelen nå, bor selv i parken, og DU kjør med oss 😉

 8. Hulken sier:

  Da har vi følgende veldig tentative liste over laget:
  Jan Sverre
  Teddy F
  KJ
  Elias
  Carl jacob
  Ilya
  Hulken

  KJ: du får forsette med å overtale Teddy F til å droppe Torshov og heller være med oss.

  Elias, Carl Jacob og Ilya ar jeg satt opp fordi de har vist antydning til interesse.

  Vi som er på listen får prate med andre og oppfordre fler til å være med.

 9. TT sier:

  Som nevnt i første artikkeloppdatering, er det sannsynlig at de vi deler startpulje og samarbeider med, dvs Stovnerkameratene, også har ryttere som finner det mer hensiktsmessig å stille på dette nye «rett bak» laget. Administrasjonen der vil informere sine medlemmer om initiativet i nær fremtid, så regn med noe hjelp derfra også.

 10. EB sier:

  Er enig i det som blir sagt her. For min del blir det å kjøre som bare rakkern til kreftene tar slutt! Så jeg vil gjerne være med i den første gruppen. Har lagt meg på en treningsmengde som burde tilsi at jeg skal kunne holde følge med dem.
  Elias over og ut

 11. Beretta sier:

  Jeg er i utgangspunktet påmeldt med sykkelteamet på jobben, men de sikter seg inn på 2.30 og jeg kunne godt tenkt meg å kjøre endel fortere enn det… Tror jeg sier at jeg er 99 % sikker på i kjøre med Sagene i år.

 12. KJ sier:

  Hei EB, og går raketten tom for krutt, går det alltids et tog, les vi i pulje nr 2 plukker deg opp 😛

 13. TT sier:

  Enebakk Rundt nærmer seg, og tilbakemelding fra Stovnerkameratene tyder på at de også vil stille med ryttere i gruppe 2, uten at det vites noe om spesifikt antall ennå.

  Stovnerkameratene har allerede begynt rulletreningen, hvor også vi er invitert til å delta.

  Vet ikke om tilsvarende planer er konkretisert hos oss?!

 14. Karl Jacob sier:

  For de som skal sykle Enebakkrundt 1.mai, fint om dere stiller på fellestrening Brekkekrysset torsdag 14. april kl 1830, rulletrening.

Legg igjen en kommentar