Resultater KM Rundbane 2011

I dag gikk tidenes første klubbmesterskap i Rundbane i Sagene av stabelen på Langsetløkka. Etter testkjøring gjennom løypa sist lørdag var arrangøren svakt bekymret for sine Sagene venners ve og vel og ba til Thor om mindre hammersvinging et par dager. Å si at vi ble bønnhørt er vel å dra det litt langt, men etter en juni måned der alt annet en storflom er å anse som godvær må vi vel si at delvis opphold og gløtt av sol er godkjent og traseen var da også i en helt annen forfatning i dag enn for bare et par dager siden.

Det var på forhånd meldt interesse fra 13 ryttere og med noen no-show og Morten Aa som etteranmeldt Dark Horse i Runners frafær var det til slutt 10 på startstreken. Arrangøren forsøkte etter fattig evne å gi noen enkle instruksjoner om merkingen og traseens beskaffenhet da feltet var samlet før start. Det er ukjent hvor mye som ble oppfattet da et par av gutta tok siste nervepissingen på startstreken og KG gjennomførte to panikkfyllinger av luft de siste 54 sekundene før start. Startskuddet gikk 19:00:23 og arrangøren tar selvkritikk på at vi overskred det opprinnelige tidsskjema med start 19:00:00.

Halveis ut i første runde hadde Dala fått en luke ned til Morten Aa på 25 sekunder. Ytterlige 25 sekunder etter ledet KG an en femtett med Beretta, BB, PCH og Vesle-Foss før det ble større luker ned til KJT, Lille-Anders og Hallingsokken som hadde gått på en pungtering etter snaue 5 minutters kjøring.

Ved runding første runde hadde Morten Aa utlignet farten til Dala og passerte 24 sekunder bak. KG måtte betale for strikkmotorstarten og mistet over havlminuttet til Beretta og PCH som passerte på delt tredjeplass med BB 9 sekunder bak. Vesle-Foss måtte i depoet for å få festet setet som hadde fått en smell og tapte nok 3 minutter på det.

Mattias fortsatte kontrollert på andre runden og gikk i mål som Sagenes første klubbmester 27 sekunder foran Morten Aa. Beretta la beslag på det siste trinnet på pallen snaue 20 sekunder før BB så det var kamp om pallplasseringene helt inn.

Av rundetidene kan vi estimere at Hallingsokken bruker ca 6 minutter på å skifte slange ved pungtering. Her er det forbedringspotensiale!

Dagens fjær i hatten går til Lille-Anders som til tross for forhåndsløfter om å bryte halveis fullførte rittet i fin stil.

Etter målgang var det kaffe, kaker og brus til deltagere, presse (RStolz) og fanskare (familien til Dala). Langpilsen takker Fru Langpilsen for hjelp med bakst, tidtaking og logistikk.

Det var noe diskusjon om tidene fra Nissan Cup i traseen og det var utvilsom tunge forhold i dag. Sist gang det ble arrangert vanlig Rundbane var i 2009 i strålende solskinn med knusktørr løype og da kjørte den raskeste 14 åringen en runde på 16:23 og alle sportsklassene ble vunnet på under 36 miutter på 2 runder som faktisk var et par hunder meter lengre enn klubbmesterskapet.

Plass AKA Sånn vanlig Runde 1 Runde 2 Mål Bak
1 Dala Mattias Dahlberg 00:20:54 00:21:38 00:42:32 00:00:00
2 Pelzen Morten Aasebø 00:21:20 00:21:39 00:42:59 00:00:27
3 Beretta Simen Boretti 00:22:50 00:23:26 00:46:16 00:03:44
4 BB Bård Idås 00:22:59 00:23:36 00:46:35 00:04:03
5 PCH Per Christian Helme 00:22:50 00:24:38 00:47:28 00:04:56
6 KG Knut Glad 00:23:24 00:25:01 00:48:25 00:05:53
7 Vesle-Foss Stein Arne Foss 00:23:00 00:26:40 00:49:40 00:07:08
8 KJT Karl Jacob Tholfsen 00:25:07 00:25:56 00:51:03 00:08:31
9 Lille-Anders Anders Røynås 00:27:10 00:28:33 00:55:43 00:13:11
10 Hallingsokken Bjørn Tcherning Hjulstad 00:35:22 00:28:44 01:04:06 00:21:34

Se også Stormesterstillingen.

Flere bilder;

13 Responses

 1. BB sier:

  Gratulerer til Dala, som tok styring fra start og kontrollerte til mål. Fantastisk teknisk tilrettelegging og kakebakst av Frau und de herren Pilsen – her tar vi ikke munnen for full når vi erklærer historiens beste klubbmesterskap i terreng!

 2. KG sier:

  Takk til herr og fru Langpilsen for glitrende arrangement. Stor opplevelse å sykle rundbaneritt uten å være lonesome rider i Sagene-bunaden. Gleder meg til bilder fra første runding før strikkmotoren tok slutt og jeg ufrivillig måtte smake på Lillomarka-mudder i nedkjøringen på slutten av runden. Trolig er det en årsakssammenheng mellom sviktende teknikk og tempo på konstant statistisk makspuls for M45 (link under). Må korrigere referatet litt; panikkfylling av luft pga lekk ventil en gang, henting av vannflaske andre gang (som forøvrig var helt full ved målgang). Startnummer med påtrykt navn og Sagenelogo er hengt opp i sykkelboden.
  KG

  http://www.sportstracklive.com/track/detail/knutg/Mountain-Biking/Langsetlokka/Klubbmesterskap/238489#/heartRate

 3. Karl Jacob sier:

  Jeg sier som unga på 2 og 3 år «GØY pappa!» etter tidenes mest harmoniske gjørmebad og velfungerende sykkelritt.
  To KM på under en uker, og 17 medlemmer til start totalt, ikke mindre en meget imponerende! Lover bra for startfeltett på KM grus i september?
  Stor takk til murer’n og frua.

 4. Ex-formann sier:

  Gratulerer til der klubmeister. Jeg klarte dessverre ikke å finne en demper i tide, men satser på å komme sterkere tilbake til KM i grusbanking. Tømte-runden bør vel kanskje være en aktuell trasé?

 5. Beretta sier:

  Strålende arrangement!
  Har ikke fått lagt inn økta på PC ennå, så pulsen er ukjent, men det er ingen tvil om at pallplassen kostet.
  Lårene nekter å gå trapper og det piper fortsatt i bronkiene for hvert innpust, men moro var det lell!

 6. Teddy F sier:

  Bra jobba gutar! Hørtes ut som et KM man burde vært med på.
  Dala innkasserte favorittseier og har meget godt hånd om vandrepokalen nå, fullt fortjent.
  Beretta på 3.pl – show! Synd Hallingsokken fikk tekniske problemer, kunne nok forbedret plasseringen sin uten det.

  KM Grusbanking og Landevei neste!

 7. KJT sier:


  Ex-formann:

  Gratulerer til der klubmeister. Jeg klarte dessverre ikke å finne en demper i tide, men satser på å komme sterkere tilbake til KM i grusbanking. Tømte-runden bør vel kanskje være en aktuell trasé?

  Bra innspill, viktig å bli enig om trasse, men enda viktigere er datoen. Foreslår andre uka i september tirsdag 13 kl. 1900!

 8. BB sier:

  I fare for å virke useriøs: bør vi ikke presse inn KM Grus FØR Birken – mens alle (kanskje) er i form?

 9. Kveita sier:

  Enig med BB. Jeg mener en times hardkjør tirsdagen før Birken er den perfekte opplading, forutsatt at den følges opp av hvile onsdag og en kort og rolig tur torsdag. Voilá, småprating og lette, fine bein opp til Skramstad mens de andre ser mannen med ljåen. NM landevei kan være en september-aktivitet. Men det er bare mine 50 cents. Kveita – tidligere kjent som formann og eksformann.

 10. Teddy F sier:

  Kveita/BB – kloke ord som jeg støtter fullt ut.

 11. Dala sier:

  Stämmer in i hyllningskören! KM på Langsetløkka måste bli en tradition.

  Min röst går till KM Grus veckan före birken. Vilar mig i form sista veckan :).

 12. TT sier:

  Har oppdatert artikkelen med en god bunke bilder.
  Og gratulerer Dala!

 13. Teddy F sier:

  Show med bilder!

Legg igjen en kommentar