Duggfrisk Langpils med bronse i NM

I helgen ble NM i rundbane arrangert i Horten med Morten Aa og Langpilsen som Sagenes representanter i klassene for godt voksne gutter og Kasper Aa som representant for gruppen med framtida foran seg. BB tok på seg oppgaven som fotograf og heiagjeng og løste begge oppgavene utmerket.

Det var et fyldig startfelt da alle veteranklassene startet samtidig. Det ble satt fart direkte fra start da traséen gikk fra 7 i bredden til 1 i løpet av de første 200 metrene. Langpilsen kom godt ut i starten mens Morten Aa måtte slite litt bakfra med mye folk i en veldig «trang» trasé. Etter at den lange klatringen i starten av runden var unnagjort med innbytterpuls for hele feltet satte det hele seg, og med unntak av passeringer av ryttere fra kvinneklassene var det hver mann sin sykkel i sitt eget tempo i ca 1 time og 15 minutter til mål i en løype som skilte veldig.

Langpilsen trillet i mål til bronsemedalje i M40-49 som han ikke visste noe om før det var premieutdeling da et par av konkurrentene hadde funnet det for godt å kjøre i filler utstyret sitt underveis. Morten Aa kjørte inn til 5. plass i M30-39 og Kasper Aa fullførte i fin stil i rekrutt 6-9 år så det var ingenting å si på laginnsatsen i årets rundbane NM.

I klassene for de virkelig gode vant Ole Christian Fagerli og Gunn Rita Dahle Flesjå kampen om NM trøyene. I herreklassen ble det satt et helt vanvittig tempo de to første rundene der Håkon Austad og Fagerli nærmest støtet på hverandre kontinuerlig med Ola Kjøren rolig på hjul. I den tredje runden roet det seg ned da Austad ikke klarte kjøret lengre og det i et par runder så ut til å bli en kamp mellom Fagerli og Kjøren. Fagerli gled sakte fra i de siste rundene og vant til slutt med 33 sekunder foran Kjøren med Austad drøye tre minutter bak.

Det var flott vær i Horten og god stemning på arenaen med broder BB som meget bra speaker. Når det gjelder traséen kunne den med fordel gitt større rom for forbikjøringer som i praksis var 100% umulig i en 2-3 minutter lang teknisk utforkjøring. Langpilsen fikk ufrivillig hvile i et par runder da han kom bak ryttere i partier der det ikke var mulig å passere uten å skitne til klubbens renomé som en gjeng høflige gutter som liker å sykle.

Resultatene ligger her.

2 Responses

  1. TT sier:

    Imponerende gutter, gratulerer!

  2. Runner sier:

    Gratulerer!

Legg igjen en kommentar