KM Grus Resultater

For en festaften. Sagene bunader så langt øyet kunne se, glitrende i den flotteste kveldsol. At ingen av TV kanalene direktesendte er bare å undre seg over.

Og bare noen få minutter på overtid var de obligatoriske formaningene om å vise hensyn opplest, og TT kunne fyre av startskuddet. Med Formann KJ i spissen la de festkledde av sted. Planen var masterstart frem til Monsetangen.

Mellom her og neste gang tidtaker så deltakerne, regner vi med at det har skjedd litt av hvert, så her er det bare å fritt gjengi nedenfor. Punkteringer, kjedekilinger, feilkjøringer, og andre tekniske problemer er ihvertfall noen av ingrediensene.

Uansett, for de beste gikk runden relativt raskt unna, og TidTaker (TT!) ble tatt noe på senga da Dala og Fisker’n kom inn til spurt, mitt i riggingen av videokameraet. Med andre ord foreligger det altså ikke noe filmmateriale. Heldigvis trengtes ikke dette for å kåre vinneren, Dala tok også denne seieren hjem, og stakk vel med det også av med Stormester tittelen. Gratulerer! Ikke langt etter parkerte Pelzen Ol’School i kampen om tredje plassen. Noe som forøvrig ikke var noen skikkelig kamp da Ol’ stilte som klubbløs, og utenfor konkurranse. Kampen om fjerdeplassen ble også et spurtoppgjør, der Langpilsen knepent trakk det lengste strået foran Lille-Anders.

Etter dette rant det jevnt på med ryttere, noe som skapte lettere panikk i bua. Men etter kjapp konsultering på stedet, og noe sms aktivitet utover kvelden, har alle tidene blitt matchet med ryttere, og resultatlisten kan presenteres her;

Plass Navn Alias Tid Diff
1 Mattias Dala 55:56
2 Sten-Are Fisker’n 55:57 + 0:01
3 Morten Pelzen 56:29 + 0:33
Espen Ol’School 56:32 + 0:36
4 Brede Langpilsen 58:11 + 2:15
5 Anders Lille-Anders 58:13 + 2:17
6 Jonas JS 58:28 + 2:32
7 Bård BB 58:32 + 2:36
8 Simen Beretta 58:34 + 2:38
9 Karl Jacob KJT 58:37 + 2:41
10 Bjørn Tore BTF 58:39 + 2:43
11 Timothy Big-C 58:40 + 2:44
12 Stein Arne Vesle-Foss 58:41 + 2:45
13 Bjørn Hallingsokken 1:00:12 + 4:16
14 Henning GHL 1:00:50 + 4:54
15 Knut KG 1:01:30 + 5:34
16 Øystein ØL 1:01:39 + 5:43
17 Jørgen JWW 1:01:40 + 5:44
18 Aun M7 1:02:21 + 6:25
19 Magnus Magnito 1:05:14 + 9:18
20 Jan Sverre JSA 1:05:41 + 9:45
21 Rune RStoltz 1:07:08 + 11:12
Per Christian PCH DNF
Lasse LA DNF
Årstein TeddyF DNF

Etter rittet ble festen avsluttet i målområdet, med TT’s innkjøpte boller og brus, servert vinneren i champagneglass, og Formann KJ’s hjemmebakte sjokoladekake. En særdeles vellykket Sagene kveld altså.

Til slutt, ingen tvil om at det nærmer seg Birken igjen! Like sikkert som at det nå snart er like mange sekker som sykler ute på veiene, så trekker også Smitt og Smule ut i skogen igjen. Der de kom inn i målområdet fra sørvest trodde undertegnede først at det var et par av deltakerne som hadde syklet meget raskt, men dessverre også tatt feil av veien. Men så viste det seg altså at det bare var Storskive og Stein som har begynt årets oppkjøring.

11 Responses

 1. Teddy F sier:

  Epic Sagene KM.

  Vel fortjent seier til Dala, både hva gjelder grusbanking og Stormester- tittelen!

  Røk selv på punktering, sannsynligvis nedover bakken før Movatn. Lå da sammen med Langpilsen hvor vi prøvde å komme oss opp til gutta i front.
  Surt med punktering, men mest show med 24 startende Sageneryttere i et klubbmesterskap:-)

 2. Beretta sier:

  Fantastisk dag i skogen med Sagene!
  Rittreferat fra hendelsene mellom start og mål er som følger:

  Klarte for en gangs skyld å følge forhåndstaktikken i et ritt. Slapp feltet allerede i første bakken for å kjøre kontrollert i starten og ha litt smell igjen til andre halvdel. Ble liggende alene en stund før jeg fikk selskap av GHL i klatringen før den steinete utførkjøringen før Movann.

  Kjørte kontrollert inn i bakkene mot Tømte, fant en god rytme og kjørte inn en gruppe med BigC, SAF, Hallingsokken og BTF rett før toppen. Det gikk radig utfor med SAF i front store deler av veien og rett etter Gåslungen begynte vi å se ryggen på en ny gruppe foran oss. Med noen dype magadrag og kompiskjøring med BTF langs Skjærsjøen hentet vi KJT, JS og BB rett før dammen.

  I den andre bratte kneika på Ankerveien fikk Jonas en liten luke og for å tette den skulle jeg smette forbi BB på inner’n i den siste bratte kneika. Det gikk dårlig og jeg måtte av sykkelen og løp på meg krampe i begge leggene. Så der røk spurtoppgjøret mot BB, men alt i alt ganske fornøyd med dagen 🙂

 3. Langpilsen sier:

  Høstens vakreste eventyr!

  Utrolig kult å starte i et felt med 25 klubbkompiser i Sagenebunad. Selve rittopplevelsen ble en kort periode en nedtur med pungteringen til Årstein. Jeg hadde sett frem til å surfe bak den enorme ryggtavlen hans fra vending og inn, men Anders kom en temposvak Langpils til unnsetning selv om vi nesten ble spist av 7-manns toget som tutet ned hornet på Skjærsjødammen.
  Hyggelig å se Ol’School back in business også.

 4. Herligt startfelt og mer spenning en VM/OL/Birken ditt eller datt. Også baktroppen fikk opp dampen da ryktene gikk om kake, boller og cola i mål.
  Magnito la opp til mye melkesyre opp til toppen. Det var bare å henge på! Følte det gikk greit, ville rykke, men pulsklokka varslet død og pine så jeg holdt plassen bak ryggen.
  Tok føring fra ca Rottungen til Skjærsjødammen der det taktiske spillet begynte for å klare nest-nest-sisteplassen. Magnito valgte langt bedre taktikk i siste kneika på Ankerveien (han valgte høy fart, jeg valgt lav fart!) og tok derfor i havn en sikker 19. plass.
  Jeg tok ett steg opp fra tempoens sisteplass, jiha
  Takk til Toms boller og brus og formanns kake som sikret fortsatt høy fettprosent inn mot birken.

 5. Formann KJ sier:

  Massemønstring i Sagene bunad. Her var det duket for fest kveld og ikke blodslit! Likte spesielt godt at M7 og RStoltz stilte i festdrakt fra 1900 tallet.

  Jeg ble nesten rørt og følte meg alderi så lite stolt før det hvitsvarte toget fikk slippe løs kreftene etter masteren på Monsetangen var gjennomført. Måtte kun rope løype en gang for en Kjelsås IL gjeng som sperret hele veien i sin iver etter å finne vinterformen.

  Var selv fornøyd med løpsopplegget, rolig start (relativt), økte farten langs Movann i bra samarbeid med Hallingsokken. Begynte å plukke kammerater i starten av Tømtestigningen, og rakk akkurat å få heng på Jonas og BB ned fra Tømte.

  Følte samarbeidet med disse to var bra, men vi safet kanskje litt mye, for jammen kom ikke Foss brothers med flere opp igjen på Skjærsjødammen. Bra kjørt gutter.

  Slutten ble som ønsket spennende, mange herlige dueller. Fornøyd med å knippe tre plasser her, hadde det vært fri bane, uten bikkjer og folk i alle retninger, skulle jeg kjempet om to plasser til, hadde gode ben på slutten 😉

  Utrolig fin stemning, gøy å treffe så mange veteraner og nye fjes fra Sagene.

  Stor takk til Tidtaker Tom som lovet å kjøre alle KM neste sesong.

 6. TT sier:

  Stormesterlisten er oppdatert. Kun et FEMTE KM som KAN frata Dala seieren nå!

 7. RStoltz sier:

  Flott arrangement, bare så alt for lange motbakker. Tror jeg heretter bare skal bedrive konkurransesykling i Danmark 🙂

 8. Teddy F sier:

  5. KM Landevei Rundbane – Maridalen 🙂

 9. Minus Sju sier:

  Som Sagene Sykkel’s eldste rytter og veteran medlem er det ikke unaturlig at jeg er i besittelse av 1’ste generasjons drakt i klubbens moderne historie. Desverre bikker jeg litt bakover i feltet fra år til år men lover å spise mere grøt og komme sterkere tilbake. Fantastisk gøy kveld i går, grattis til Dala for bra kjøring, og til tom for å legge til rette. Kanskje Sagene skulle vurdere å ta over Tour de illegal nå som Sportsidiotene tynnes ut, eller lage sin egen undercover rittserie neste år som kunne telle som KM samtidig åpen for andre ryttere?

 10. Magnito sier:

  Jeg trodde jeg skulle angre da jeg meldte meg, men dette var fantastisk moro! Fikk en litt stressa start og ble hengende etter, trodde ved et par anledninger tilogmed jeg kjørte feil (2. gangs gjennomkjøring av løypa) som sinka meg littegrann. La igjen mye hat i bakkene oppover mot Tømte, og må innrømme det var en uvant rolle for meg å ligge foran og taue noen oppover en bakke. Takk for kjempeopplegg, og gratulerer til Dala! Gleder meg til Tirsdag 🙂

 11. Hiver meg på i listen over fornøyde Sagene-ryttere, dette var rett og slett storveis, feiende flott og fabelaktig på en gang. Som eldste Sagene-medlem målt etter innmeldingsdato på startstreken var det flott å se at den yngre generasjon osv. (Her kunne jeg brukt begrepet nestor, men valgte å droppe det).

  Nok visvas, rent rittmessig var dette også en opptur, ny pers på TGP og nærkontakt med den øvre del av resultatlisten var stas for en tung Hallingsokk. Kjørte inn Foss-brothers sammen med KJ, som deretter forsvant. Ned fra Tømte i tog med Foss-gutane, Tim og Beretta. Og så gjør Hallingsokken en taktisk blunder ved å gå i front og dra i bunnen av bakken ved Gåslungen gård. Blir kjørt av lasset i bakken over broen og mister kontakten med firkløveret. Ender opp med å kjøre alene inn til mål, men happy med å ikke miste mer enn drøye 1,5 minutt. Takk til alle for deltakelse, TT for tidtakning og KJ for digg kake.

Legg igjen en kommentar