Ekte hat-trick til Dala

Dala tok også hjem klubbmesterskapet i klatring, tid 16:12. Sterkt. Tre av fire KM havner altså der. Selv om stormestertittelen i praksis var hans allerede før rittet, var det jo greit å få fjernet enhver tvil. Gratulerer igjen. Vel fortjent!

Bra oppmøte var det også, nesten alle forhåndpåmeldte stilte. I tillegg ble Ol’ hyret inn som hare, mens Håvard, Sagene prospekt for neste sesong, benyttet anledningen til å sjekke ut klubben. Begge utenfor konkurransen. Et par selverklærte bønder, Årstein og Elias, fikk en noe stressende oppvarming, da de klarte å kjørte seg bort på vei til start. Men hva gjør vel det, fellesstart i dette rittet sender uansett pulsen rett opp i maks før første sving. Tipper Bård også følte stresset, da eiken røk. Men viktigheten med å delta i KM ble understreket med ordene «så lenge man kommer seg opp er det jo greit». Et par minutter på overtid, trigget av klar-ferdig-biltut, gampet startfeltet avgårde.

TidTaker hastet deretter til toppen, hvor Morten, Rune og ukjent treningskompis i gult allerede hadde stilt seg opp for å heie deltakerne opp det aller siste stykket frem til målstreken. Sammen med den innleide delen av staben, Marius, som tok ansvaret for å etterfylle lagrene til de slitne rytterne, Marianne, vår fotograf, takk til de, samt resten av familien Dahlberg, ble det faktisk en aldri så liten størrelse på tilskuermassen.

Hva som i detalj skjedde mellom start og mål, får nesten deltakerne selv redegjøre for, men etter det man har kunnet plukke opp er det liten tvil om at haren gjorde jobben sin. Feltet fikk raskt opp farten. Etter de første par svingene var det 5 mann som hadde fått en luke ned til resten, de samme fem som senere skulle innta top fem listen i mål. Rett før Holmenkollen restaurant måtte Henning slippe gruppen, og heller konsentrere seg om å holde plasseringen helt inn. Rundt Frognerseteren hadde haren fått nok, og i bakkene ikke langt etter det måtte også Sten-Are sette ned tempoet. Timothy og Dala kom sammen opp mot mål, men Dala avgjorde det hele med å starte en spurt det ikke så ut til at Timothy hadde krefter til å besvare. Korrigeringer mottas med takk. Samme med litt mer fyll nedover listen.

Harde fakta;

Plass Navn Alias Tid Diff
1 Mattias Dala 16:12
2 Timothy Big-C 16:14 + 0:02
3 Sten-Are Fisker’n 16:34 + 0:22
Espen Ol’School 16:39 + 0:27
4 Henning GHL 18:07 + 1:55
5 Anders Lille-Anders 18:14 + 2:02
6 Årstein TeddyF 18:20 + 2:08
7 Simen Beretta 18:25 + 2:13
8 Karl Jacob KJT 18:37 + 2:25
9 Christian Capitano 18:41 + 2:29
10 Elias EB 18:50 + 2:38
11 Stein Arne Vesle-Foss 18:54 + 2:42
12 Bård BB 19:31 + 3:19
Håvard 20:39 + 4:27
13 Magnus Magnito 21:16 + 5:04

Flere bilder;

18 Responses

 1. Langpilsen sier:

  Jeg bøyer meg ærbødigst i støvet. 16:12 er jo sånn passe dritfort opp den bakken. Så på noen gamle resultater på http://www.klatringen.com/ og det er ganske mange gode ryttere som bruker lengre tid opp der.
  Du er FLINK til å sykle Mattias!

 2. Btf sier:

  Det er bare å gratulere. Tiden er suveren.

  Neste års mål for Dala må være å sykle ifra den langhårete gullkjede mannen uten hjelm i Grefsenkollen.

 3. BB sier:

  Strålende tid av Dala. Feltet ble delt alt før Ankerveien, og det gikk bra unna også bak i bussen, ledet av formsterke KJ. Det har ikke vært jevnere – høyt – nivå i klubben siden Ol’ sist var fast fartsholder til Tryvann. Hyggelig å ham tilbake!

 4. Aun sier:

  Den langhårede gullkjede mannen ble observert i marka forrige uke. Han syklet drittfort der også……
  Fin utfordring for Dala:)

 5. Capo sier:

  Ja gratulerer til alle mann! En nyttig vekker på at det fortsatt er forskjell motbakkeklatring på racer og Ultra Marathon på Mtb – jeg håper hverfall det før fredagens «padlesykling» over fjellet… Selv om det var vondt er dette definitivt noe vi burde fortsette med. Og hvis TT får opp tidene har vi noen tider å sloss mot på intervalldragene utover høsten..Den avsluttende tempoøkten etter målgang til Sandvika fra Tårnet og helt frem på 27 min. var nok likevel kveldens høydepunkt:-) Så ingen mann med gullkjede der ute på vestkanten, kun Cayenne og Panameraer men skuffende få S-works og DeRosa

 6. Teddy F sier:

  Jepp, tar av meg hatten for Dala – meget verdig stormester!

  Gir jo oss andre et spark bak til neste år i å gjøre Stormesterkonkurransen 2012 litt mer spennende for massene. Selv skal jeg KUN trene mot Sagene KM til neste år, glem alt av ubetydelige turritt…

 7. BB sier:

  Synes Aun hadde veldig bra forslag på annen tråd her: hva om Sagene tar grep om Tour d’Illegal neste år? Uhøytidelig moro og etterlengtet fartstrening. Årsmøtesak!

  PS! Strålende rittadministrasjon til tross, var vel gårsdagens gledelige nyhet at TT varsler om comeback på sykkel neste år.

 8. Kveita sier:

  Den forrige formannen gleder seg stort over god og sterk deltagelse i de tallrikke klubbmesterskapene! Målet må være at en Sagene-rytter neste år sletter KTT-rekorden på 13.37 (Jonathan Dayus 2003, enkeltstart).

 9. Teddy F sier:

  All ære til TT for velsmurt KM-arrangement nok en gang. Ses neste år på temposykkelen!

  13.37 – det er vel i underkant av 5min å ta inn for min del, skal holde hardt…

 10. Beretta sier:

  Jeg bøyer meg ydmykt i støvet for en verdig Stormester af Sagene.

  Etter en noe taktisk avslutning på KM rekka med punktmarkering av hjulet til Anders opp mot Tryvann for å sikre 2. plassen i sammendraget (hipp, hipp…) kan jeg bare love å gjøre mitt for å tette gapet opp til førsteplassen til neste år.

 11. Magnito sier:

  Mine dypeste gratulasjoner til trippelmester og Stormester Dala.

  Det er med en viss forargelse jeg konstaterer at sisteplassen ble et faktum. Svært demotiverende å se feltet peise avgårde umiddelbart etter starten gikk. Kunne sikkert holdt tempoet i en kilometer eller så, men måtte satse på å finne en egen rytme for å komme opp. Hadde håpet å komme under 20, men den gang ei. Lyspunktet er at det likevel ble ny pers, og en tid som skal knuses til neste år! 😉

 12. Ol' School sier:

  Et prikkfritt arrangement i går aften, så all ære til TT & særdeles dyktig crew. Jeg får se å surre meg tilbake i rekkene så jeg blir offisiell deltager igjen. Gratulasjoner for fin-fin sykling av Dala, lett og fint tråkk. Sterk kjøring av Tim og. Jeg gikk i veggen i bakken opp til Øvresetertjern, så da raste det plutselig på nesten 30 sek, men lover å by på mer konkurranse neste år med god gammel klatreform tilbake, forhåpentligvis. Prosjekt 14.XX er nå offisielt igang 🙂

 13. TT sier:

  Artikkel er da oppdatert med resultater og bilder, så også Stormesterlisten.

  Når det gjelder snakket om å «ta over TdI», så foreslår jeg at vi prioriterer å få arrangert KM’ene. Ikke for å fremheve egen innsats, men jeg følte vel ikke akkurat at det var voldsomt mange som ønsket å være med i arrangement staben i noen av rittene.

  Hjelmløs mann med langt hår.. snakker vi da mørkt hår? Fenomenet ble i såfall trolig observert på vei opp grusen på baksiden av Tryvann forrige tirsdag. Var selv til beins, så vanskelig å bedømme farten, men det så ganske raskt ut!

 14. Ol' School sier:

  Hjelmløs mann med svart hår: regner med at dette er herren som jeg stadig observerer på hjemveien fra jobben (dvs. opp Grefsenkollen). Herremannen er vanligvis ikledd brun og gullfarget Fuji-Servetto drakt. Ser ut som han har italienske eller franske gener?

 15. Formann KJ sier:

  Grattis til Stormester Dala og alle som har fullført ett eller flere KM. Etter stemningen å bedømme her på fora, blir Sagene KM rittene viktigere delmål i 2012 en andre turritt ellers i landet. Så det beviser jo at Sagene har de stolteste og kuleste draktene i byen. Kassereren kan vente seg et rush av nyinnmeldinger når overgangsvinduet åpner på nyåret.

  Støtter TT på at egne KM er bra, men tror å ta ansvar for mange andre, uten en stab blir å ta seg vann over hode.

  Kjennes ut som tirsdagens økt opp til Tryvann var en bra bekreftelse av formen, ga meg økt motivasjon uansett hva Birken har å by på til lørdag.
  Benytter sjansen til å takke for mange fine treningsøkter og konkurranser hittil i sesongen. Ubetalelig 😉

  Gullkjede og Mapeidrakt er bestilt.

 16. Btf sier:

  Ol’school, da snakker vi om samme mann. Dala hadde en vanvittig showdown med den langhåra mannen i vår opp fra Lachmannsvei. Gullkjede mannen drog i land en knepen seier etter å ha støttet kontinuerlig oppover bakken. Forøvrig kjører han fryktløs nedover også. Vi snakker TdF fart.

 17. Dala sier:

  Takk, takk. Bra fart med alle opp bakken syns jeg, spesielt imponert av første gruppe! Kudos til alle som arrangert og alle som deltatt. 28 ryttere totalt, veldig bra! Ser allerede frem til neste år: forsvare stormestertittelen, ta hjul på Ol’ School på vei mot monstertid, knekke mr fuji-servetto i GK. Mini-dala har før øvrig observert denne ett flertall ganger på dagtid i intervallfart opp Linderudkollen. Proff eller fleksibel arbeidstid… 🙂

  Før øvrig håper jeg på riktig grisväder på lørdag. Da bruker det gå bra ;).

 18. Aun sier:

  Synes det er feil at tre fire synsere skal konkludere om KM, tdi osv. her på forumet. Synes forslaget til Bård var utmerket – årsmøtesak med synsing i plenum 🙂

  Ellers kunne kanskje Sagene prøve å rekruttere Gullkjede mannen for 2012?

Legg igjen en kommentar