Roc d’Azur

Capitano og KG har nok en gang denne høsten tatt turen utenlands for å sykle MTB ritt – nå til sol og sommer i Frankrike og  Roc d’Azur.

Roc d’Azur er mer å regne som en sykkelfestival enn et enkelt ritt. Festivalen foregår på en nedlagt flyplass i Fréjus, en times biltur sydvest for Nice. Alt som kan krype og gå av utstillere/leverandører av sykkelutstyr er til stede. Det arrangeres også Dirt og BMX ritt/oppvisninger på området. I løpet av de 4 dagene festivalen varer deltar 17 000 på de forkjellige rittene, og det er 150 000 tilskuere. Festivalen avluttes med hovedrittet Roc d’Azur søndagen.

Løypa er på 56 kilometer og går opp og ned (ca 2000 høydemeter) på steinete grusstier eller singletracks i fjellene bak Fréjus. Noen ganger kan man vel knapt kalle det sti – men heller stupbratt steinrøys. Ikke akkurat Birken… 3415 ryttere kom til mål i årets Roc d’Azur. Fellesstart skjer på et gigantisk jorde, med verdenseliten i front og seedet rekkefølge ift fjorårets resultat.

Debutanten KG som ikke var påmeldt fikk overta startnummeret til Ole Hem – og startet derfor i en pulje langt fremme sammen med klubbkamerat Capitano. Capitano og KG kom seg gjennom uten de større uhellene – en salto eller to må man regne med – og endte på hhv 3.12 og 3.25 – hvilket holdt til hhv 210 og 315 plass totalt – og nr 17 og 48 i aldersklassen.

Videoklipp fra Roc d’Azur 2010 HER

KG tracket løypa HER

Resultater (Course=Roc d’Azur)

2 Responses

  1. Formann KJ sier:

    Herlig å se bunaden i internasjonalt farvann. Virker som en tøff men morsom løype. Hadde vært noe for en større Sagene kontigent neste år! Hint, Sokken jubilerer og rykker opp i M40 nestesesong 😀

Legg igjen en kommentar