Enebakk Rundt

1. mai nærmer seg, og noe av oss som ikke har syklet Enebakk Rundt med Sagene før lurer om det er noen konkrete planer for gjennomføringen av rittet for Sagene sin del. Det har siden i vinter blant annet vært snakk om et A- og et B-lag, og om noen vet noe mer om dette og hvordan dette organiseres tror jeg flere har interesse av å vite det.

Jeg er påmeldt, men kommer ikke til å stille pga sykdom, dårlig form og massivt master-stress. Hvis noen ønsker plassen (hvis det er mulig å bytte) får de rope ut.

Oppdatert 25. april, legg merke til kommentar og invitasjon til rulletrening lørdag 28. april fra Stovnerkameratenes Ola Thomas Berntsen. For dere nye har Stovnerkameratene gjennom flere år vært vår samarbeidspartner i Enebakk Rundt. Med mange gode tider som resultat. TT.

14 Responses

 1. Atleten sier:

  Kjøper gjerne startnummeret ditt.

 2. EB sier:

  Det er ikke noe A, eller B-lag i den forstand, men det organiseres litt forskjellig. Enten kan man i samarbeid med Stovnerkam, eller så organiserer man seg i en baktropp som kjører med fokus på en rulle bestående av sageneryttere, evt innslag av andre. Forskjellen ligger i startfarten, da den er vesentlig forskjellig mellom disse. Anbefaller alle som ikke har syklet ritt før å kjøre i Sagene 2 gruppa, her er antakeligvis Hulken roadcaptain, så det blir mye bra og jevn kjøring. Det skiller vel omtrent 10-15 min på tidene, men for de som ikke har den mest eksplosive starten er det antakeligvis best å kjøre jevnt fra start, da kreftene blir jevnere proporsjonert og opplevelsen av gjennomføringen bedre.

 3. Hulken sier:

  Dessverre kan jeg ikke stille i år på grunn av en uheldig vekselvirkning mellom allergi, mye pollen og mye uvettig trening under veldig vekslende temperaturer, noe som har resultert i en kraftig bihule- og lungebetennelse.

  Mitt start nummer er derfor også til slags (Formannen har førsteretten til den).

  Når det gjelder selve gjennomføringen, så sammenfatter EB denne meget godt ovenfor. De som ikke VET at de klarer å henge med de raskeste i puljen, bør heller være med B-gjengen. Jeg kan love at det kommer til å gå raskt nok etterhvert. Når det gjelder taktikken, så har man, slik jeg ser det, to valg:

  a) kjøre som en samlet gruppe fra start til mål. Dette er rent sykkelmessig det mest høyverdige alternativet. Dette forutsetter at de sterkeste rytterne holder noe igjen og at den eller de svakeste rytterne ser sine begrensninger og lar gruppen gå. Dette alternativet vil gi best gjennomsnittstid, men de sterkeste rytterne vil nok få noe svakere tid.

  b) man kjører rolig og kontrollert fra start og venter på at Frøy-puljen som kommer 5 min bak, tar oss igjen. Når dette skjer, så gjelder det å være på alerten: Frøy-puljen er stor og den er kontinuerlig i oppløsning fra Flateby og inn til mål. Det gjelder derfor å ikke henge seg på sist i puljen/feltet, men å jobbe seg lengst mulig frem, slik at man ikke havner i bakevja. Dette alternativet vil gi en bedre tid for de fleste, men GIR INGEN ÆRE (bare så det er klart…). Æren ligger i å gjøre jobben selv som et lag.

  Uansett hva man velger så bør taktikken være klar på forhånd.

  Lykke til!

 4. SAF sier:

  Hulken: jeg er interessert i å kjøpe ditt startnummer om Formann ikke benytter seg av førsteretten!

 5. Hei Sagene.

  Stovnerkameraten kommer til å ha en gjennomkjøring av ER lørdag 28 april. Møtes ved Fjellhamar skole. Turen starter kl 0900. Deler inn løypen i 4 x 20 min. rulledrag. Fin anledning til å bli litt samkjørte.
  Dere er hjertlig velkomne til å være med.

  Mvh
  Stovnerkameratene
  Ola T Berntsen

 6. Hulken sier:

  Dette burde flest mulig være med på! Dette er viktigere enn vår egen trening dagen etterpå (men begge deler er jo best… 🙂

 7. Studenten sier:

  Atleten: Det kan du gjerne. Jeg vet ikke om det trengs noen formel prosess rundt dette, men antar det. Har prøvd å kontakte personen som er kontaktperson for ER, men har ennå ikke fått svar.

 8. Atleten sier:

  Studenten: Ser ikke ut som du trenger å gjøre noe. ref denne linken.

  Så kan du velge om du ønsker cash i hånden på morgendagens trening eller om du sender over beløp og kontonr til atleten@getmail.no så overfører jeg «elektroniske penger» 😉

 9. Formann KJ sier:

  Hei gutta.
  Mange bra innspill. Stepper inn på Hulkens plass i kjeden. Støtter opp om å jobbe for at så mangen fra B- gjengen til Stovner kam og Sagene IF gjør jobben rundt hele veien. ER altså også imot og klistre seg på et raskere lag som kommer bakifra. Særlig hvis vår egen rulle sitter. Men alt er lov hvis vi enes om det.
  Hvis vi enes om å henge på raskere lag må vi nesten avtale dette før det skjer, fordi når de kommer har man ikke mange sekundene å tenke seg om, det går fort når de kommer.

 10. Magnito sier:

  Satser på å stille til gjennomkjøring med Stovnerkameratene i morgen tidlig. Blir bra 🙂

 11. Magnito sier:

  Loka litt med navigering og mista dessverre Stovnertoget, men kan melde om fine forhold rundt, dog litt kjip motvind fra Ytre Enebakk og inn.

 12. KJ sier:

  Knebukse og løsearmer vær i morgen!
  Foreslår at vi møtes 30 minutter før altså 0835 for å diskuter igjennom taktikk og bli igjenkjent. Ved Narvesen kiosken til Skullerudbanen.

  Simen og jeg har en plan om å sykle hjemmen i fra til start fra Torsovparken, Per Kvibergs gt 10 kl 0800.

 13. Wien sier:

  Jeg har dratt på meg kraftig forkjølelse ila. helgen, så jeg kan dessverre ikke stille til start i morgen. Utrolig kjipt, men jeg får heller bidra med såre heiarop ved målgang.

  Lykke til!

 14. Jan Sverre sier:

  Blir med toget fra Per Kvibergs gt kl åtte

Legg igjen en kommentar