Resultater KM rundbane 2012

I dag ble jakten på trofeet som Stormester av Sagenes Sykkel offisielt åpnet med KM i rundbane på Langsetløkka. Arrangementskomiteen var 3-doblet fra i fjor da funksjonene løypemerking og tidtaking ble delegert til hhv Formann KJ og BTF. Nå ble det på forhånd lovet ros i det offentlige rom for de som bidro til å heve arrangementet. Det skal de begge få, selv om Formann KJ må ta det fulle ansvaret for at starten gikk en hyggelig felles oppvarming senere enn annonsert.

KG var av de som var svært fornøyd med utsettelsen da det åpnet for at han kunne sykle seg ned etter syredraget fra jobben i et forsøk på å rekke starten. Samme mann var for øvrig i depoet 2 ganger det siste minuttet før start i fjor så «siste liten» er vel et ikke ukjent begrep der i gården.

Med løypa halveis merket og resten gjennomkjørt i trivelig fellesskap gjorde tidtaker og starter BTF seg klar til å sende feltet av gårde mens Beretta (fjorårest bronsemedaljør) lå i buskene ute i skogen tungt bevæpnet med fotoutstyr.

Det ble satt fart umiddelbart fra start og noe overraskende var det TT som tok teten og bruste med fjærene så lenge feltet holdt seg på grusen. I den første tekniske klatringen tok Langpilsen, Dala og Pelzen over kommandoen. I den styggeste utforkjøringen på hele runden gikk Dala over styret i steinura. Heldigvis holdt Pelzen avstand nok til ikke å kjøre over lagkompisen og enda heldigere gikk det så bra med den regjernede Stormesteren at han slapp unna med å være forslått og noen skrubbsår som må stelles.

Ved første runding var det ganske godt med vann mellom båtene med unntak av en tett fight om tredje plassen mellom TT, KG og BB som alle tre passerte innenfor 13 sekunder.

I mål ble Langpilsen klubbmester med Pelzen som runner-up. KG vant siste trinn på pallen med dagens jevneste kjøring da det kun skilte 1 sekund på første og andre runde. TT ble dermed henvist til fjerde plass, men det var et hyggelig gjensyn med den gamle kjempen som sikkert kommer til å stramme opp ungdommen på den kommende KM i tempo.

Med Dalas fall og svake poengfangst så det en periode ut som om det kunne bli kamp om Stormestertittelen i år, og det kan det fortsatt, men det hadde blitt enda mer spennende om ikke Teddy F fortsatt sverger til sykkelslanger og gikk på sin andre rake pungtering i KM som foregår utenfor asfalterte områder.

Plass AKA Sånn vanlig Runde 1 Runde 2 Mål Bak
1 Langpilsen Brede Arntzen 16:35 17:16 33:51
2 Pelzen Morten Aasebø 18:27 18:35 37:02 03:11
3 KG Knut Glad 18:54 18:53 37:47 03:56
4 TT Tom Lund 18:48 19:12 38:00 04:09
5 BB Bård Idås 19:01 19:59 39:00 05:09
6 Formann KJ Karl Jacob Tholfsen 19:24 20:43 40:07 06:16
7 GHL Geir Henning Lund 19:57 21:00 40:57 07:06
8 Atleten Atle Rømo 20:17 20:49 41:06 07:15
9 Hallingsokken Bjørn Tcherning Hjulstad 20:00 21:36 41:36 07:45
10 Dala Mattias Dahlberg 23:00 20:32 43:32 09:41
11 Magnito Magnus Johan Fjeldsbø Jordal 24:51 25:19 50:10 16:19
12 Teddy F Årstein Skjæveland 19:49 DNF

9 Responses

 1. Teddy F sier:

  Helt i egen klasse – både hva gjelder sportslig og teknisk arrangering, Langpilsen m/entourage! Cudos, props & you name it – går til dere. Eneste savn var en seierspall – vi må tørre hedre oss selv såpass:-)

  Fornøyd med å ligge trygt plassert som middelhavsfarer over halvveis ut i rittet, og hadde en herlig fight med GHL underveis. Ble igjen rammet av akutt punge-sjukdom, og dermed nok en DNF for moi. Erkjenner at berettiget kritikk av dekk/slange-valg tas til etterretning til neste gang.

  Morro lell!

 2. TT sier:

  Maktdemonstrasjon av Langpilsen, over 3 minutt ned til andre mann på knappe 10 km synes rimelig overbevisende. Gratulerer!

  Hvorfor i huleste jeg la meg foran ut grusen lurer jeg selv også på, elendig treningsgrunnlag, toppet med en god dose snørr, men tror forklaringen er å finne i adrenalin oppbyggingen jeg følte fra 16:00 og utover. Første ritt på nesten to år fikk helt riktig beskrevet fjærene til å bruse! Men virkeligheten hentet meg raskt nok inn, stivnet allerede i stigningen inn til første terrengparti. Med Langpilsen, Dala og Pelzen forbi handlet det kun om å holde resten bak så lenge som mulig. Ble stresset av de stadige lydene bak der, mer og mer hørbare for hvert eneste tekniske parti, helt til KG i andre runden gikk opp i plan over bekken, og på noe jeg antar er helt korrekt rundbane sjargong, annonserte at han ville forbi. Valgte fra da samme spor som han, men på mystisk hvis fikk han bare større og større luke. Psyket meg opp til å tråkke han inn igjen etter helomvending i andre sløyfen, og klarte det nesten, men alt krutt forsvant da jeg kom på at det var igjen et siste teknisk parti mellom der og mål.

  Veldig synd med Dalas akrobatikk, han lå jo helt klart an til pallplassering før det. Håper han raskt er 100% igjen. Synd med TeddyF også, men kjørte selv med slange, etter et par treningsrunder fant jeg ut at det er viktig å styre unna de største steinene for å unngå snakebite.

  Må til slutt få takke hele staben for et utmerket arrangement.

  For øvrig er oversikt med Stormester poeng lagt ut her.

 3. KG sier:

  Sjokkåpningen medførte sure bein etter 10 sekunder og 10 mann foran meg på toppen av første grusbakke. Heldigvis var det andre som hadde strikkmotor i år (ref fjorårets mobbereferat), og jeg fikk gleden av plukke plasseringer i hele første runde inntil ryggen på TT dukket opp på vei ut på 2 runde. Stolte på Epicen og NCFs lisensforsikring ned mot bekken og fikk stor selvtillit og andrenalinkick av å kunne rope «kommer høyre» og skyte forbi TT i bakken opp fra bekken. Så stort kick at jeg med ett trodde jeg kunne holde Langpilsen-fart i skogspartiet sydover. Fikk god luke til TT, men selvsagt makspuls og syretunge bein etter tre minutter. TT lukket ubønnhørlig luken på grusen og i bakkene opp til Langsetløkka. Heldigvis var det nok en nedoverbakke hvor svulmende TT-lår måtte gi tapt for kjølige bremseskiver. Fikk stor nok luke ved runding til å holde TT bak frem til mål.

  Hiver meg på cudos til Langpilsen for innkalling, arrangering, beste sykling og flott referering! Og for at hverken han eller Pelzen bruker Strava, slik at jeg kan nyte COM-status inntil UB-cup kjøres førstkommende onsdag. http://app.strava.com/segments/1227823

 4. Beretta sier:

  Gikk for High-Tech varianten med nyopprettet Flickr-konto, bilder fra begivenheten finnes her
  http://www.flickr.com/photos/simenboretti/

 5. Dala sier:

  Hatten av för Langpilsen! Även utan krasch hade jag varit långt bak. Här må det tränas… Sårrens på legevakten men inte värre än att jag tog cykeln till jobb idag. Snart tillbaks i terrengen.

 6. Formann KJ sier:

  Takk for i går, storveis av alle deltagere og hjelpere.
  Pers med høy gj.snitt puls over tid på runde 1, ikke langt unna på runde to heller.
  Rett taktikk i forhold til egne tekniske evner er nok lønnsomt fremfor hard åpning på denne type teknisk ritt. Erfarte å sykle over evne og bommet på et sporvalg, mistet rytme og måtte la en herlig kamp med BB og KG svinne etter 2/3 av 1.runde.
  Gleder meg til neste KM og doblet deltaker antall 😉

 7. Belgisk sier:

  Imponerende kjørt, Brede. Du var på en egen planet onsdag. Forøvrig flott arrangement. Satt spesielt stor pris på kola-langing fra Alfredo Vesle-Foss i løypas verste parti. Trodde selv jeg hadde litt form, men det var en misforståelse som ble oppklart etter 4 minutter. Knalle bilder, Simen!

 8. Atleten sier:

  Mitt første KM og hvilket ritt: De kuleste startnr ever(Brede), konge forhold i løypa, dramatiken som heldigvis gikk bra(Dala), herlige fighter underveis(GHL/Hallingsokken), utklasingen(Brede), en fotograf som var over alt(Beretta) og servicen i målomerådet(Brede og BTF med hjelpere).
  #ektesykkelglede

  Når jeg ser på resultatlista skal jeg være forsiktig med å komme med tips, men dagens tips blir: kjør litt saktere(sånn som meg) så blir det ennå flere fine bilder av dere. 😉

 9. TT sier:

  Re fotografen ja.. skulle ha vært morsomt og sett GPS sporet hans, noen av strekningene må ligge høyt oppe på Strava!

Legg igjen en kommentar