Ritt Resultater

Kalde fakta, med mange hederlige resultater, inklusive BB og Langpilsens førsteplasser!

23. mai UB Cup #3 – Gullhaug
Brede Arntzen Langpilsen M40 3 0:42:56
Knut Glad KG M40 24 0:50:25
26. mai Landegrensen
Tord Christensen TC M40 41 4:38:47
26. mai Setesdal Tour
Elias Basmadjian EB M20 8 5:38:33
26. mai Randsfjorden Rundt
Fredrik Aaserud Ulven M25 4 3:37:03
Jonas Strømberg JS M25 7 3:37:04
Sten-Are Harjo Fisker’n M35 9 3:37:04
Lasse Andersen LA M35 107 4:32:57
26. mai Terrengsykkelrittet
Timothy James Clarsen Big-C M40, 2r 16 3:49:43
Simen Boretti Weiglin Beretta M30 19 1:50:46
Per Christian Helme PCH M30 25 1:52:36
Mikael Strandenæs Strandis M30 75 2:12:00
Fredrik Hovind Juell Freddy M30 92 2:16:04
Bjørn Tscherning Hjulstad Hallingsokken M40 29 2:00:49
27. mai Vestfold Rundt
Bård Idås BB M40 1 2:34:56
27. mai Nordhordland Rundt
Magnus Johan Fjeldsbø Jordahl Magnito M25 7 2:20:40
27. mai Einarittet
Carl Fredrik Hagen Runner 2 1:27:31
27. mai Sund-Runden
Atle Rømo Atleten M30 7 1:25.14
2. juni Bergen-Voss
Magnus Johan Fjeldsbø Jordahl Magnito M30 189 5:02:09
2. juni Vestmarkrittet
Carl Fredrik Hagen Runner Elite 6 2:59:00
Mikael Strandenæs Strandis M30 43 2:20:57
Morten Alexander Aasebø Pelzen M35 7 1:53:49
Simen Boretti Weiglin Beretta M35 21 2:01:35
Tord Christensen TC M40 62 2:15:09
Brede Arntzen Langpilsen M45 1 1:51:22
Christian Stabell Eriksen Capitano M45 6 1:56:20
Knut Glad KG M45 14 2:02:57
2. juni Finnskogkureren
Rune Stoltz RStoltz M30 43 2:27:54
Karl Jacob Tholfsen KJT M40 13 2:00:15
2. juni Nordmarksrittet
Thor Wiig TWiig M50 2 1:43:27
3. juni Landeveisbirken
Atle Rømo Atleten 186 5:07:54
Jan Sverre Asmyr JSA 496 5:38:50
Henning Levanger Studenten 529 5:43:02

5 Responses

 1. Beretta sier:

  Kommentar til Terrengsykkelrittet som er som følger:
  Særdeles usikker på formen stilte jeg opp litt bak i feltet for å kjøre kontrollert i starten. Sammenliknet med fjoråreta syntes det å gå billig og kontrollert innover mot Mariholtet, ikke engang 5 s….s, h….s, f….e s……r som lå på hjul hele veien og heiv seg forbi 50 meter før første terrengparti for så å kløne det til etter 2 meter og 24 cm stisykling kunne ødelegge dagen foreløpig…

  Fortsatte å ta det kontrollert oppover Gardfangåsen, lot sågar PCH forsvinne for å ikke stresse opp tempoet for mye. Knota fælt ned fra åsen og kom ut på grusen uten noen rygger å gå etter. Kjørte jevnt videre og begynte å plukke opp endel «kokte» kvikkstartere fram mot terrengpartiet over Slettfjell. Fikk bra flyt der og fikk kontakt med PCH igjen i utforkjøringen ned mot Øgården.

  Følte jeg hadde grei flyt, men at toppgiret manglet, så det ble jevn kjøring opp Fjellstadbakken og over Skullerudåsen. Følte jeg hadde endel å gå på mot slutten og tross et rundkast i grøfta ved Skullerud kjørte jeg meg opp mange plasser i de siste klatringene og terrengpartiene.

  Følte jeg hadde klart å ta det rolig i starten og gi på mot slutten og var godt fornøyd med løpsopplegget helt til jeg fikk sammenliknet dataene med fjoråret.
  De viste «innbytterpuls» og forsprang på fjorårsresultatet fram til midtveis, hvoretter jeg tapte mye tid.
  Det viste ihvertfall at det var riktig å være usikker på formen…

 2. Beretta sier:

  Og Vestmarkrittet:
  Litt mer offensiv på egne vegne enn forrige helg, men fortsatt innstilt på en kontrollert åpning, stilte jeg opp blant de 20 fremste i pulja sammen med KG.

  Noe av poenget med masterbil-start forsvinner når legger avgårde i 50 og strekker feltet, men pyttsann. Var forberedt på at klatrestarten med 250 høydemeter på de første 8 km opp til Jerpeåsen og videre til Solli gård kom til å bli tøff, så jeg startet langt foran i feltet og slapp meg litt bakover i første halvdel. Fortsatte i jevnt tempo og begynte å plukke ryttere igjen i siste del av bakken, hentet inn KG rett før toppen og fikk heng på en dravillig kar i NTG-drakt innover lett-terrenget på toppen.

  Kjørte inn et felt på 5-6 mann ned mot Sandungen og da den dravillige fra NTG la seg i front plasserte jeg meg midt i feltet og ble med på lasset. La meg foran for å kjøre eget tempo da klatringen mot Engersetra begynte, ble forbikjørt av en ACK-rytter, men han fortsatte bare i «mitt» tempo så det var greit å ligge bak han inntil videre.

  Med fulldemper lastet med 80kg+ var det i terrenget det skulle gjøres, så jeg løp forbi ACK-mannen i den første steinete kneika i terrengpartiet og ga gass videre. Hentet 8-10 plasser i terrenget og fikk heng på en bra gruppa nedover grusen. Lot feltet gå en kilometer før neste terrengparti da det gikk akkurat litt for fort for «skjemaet», men kjørte dem inn etter noen hundre meter på stien mot Mikkelsbånn. Så ble det køkjøring med mye kløning i front uten at det var mulig å komme forbi uten å svi veldig mye krutt og plutselig hadde jeg selskap av KG igjen 🙂

  Vi kjørte jevnt og kontrollert på grusen mot og forbi Vestmarksetra før KG dro i gang en morderisk fart gjennom terrenget mot Gupu, heldigvis var det noen harde kneiker der som bremset ham nok til at jeg klarte å holde hjulet hans.

  Ned mot Semsvann kjørte KG som om han hadde stjålet sykkelen til Satan og nå hadde eieren i hælene…
  Ble kjørende sammen med en ACK og en Milton rytter inn mot Asker og hentet stadig nye ryttere inn mot siste terrengparti gjennom borgenskogen. Det gikk på stålet i de siste kneikene gjennom skogen, men jeg hentet ryttere også her.

  Kom i mål uten teknsike problemer av noe slag etter å ha fulgt slagplanen og kjørt taktisk bra underveis. I etterpåklokskapens navn kunne nok ha gitt litt mer gass i noen partier, men alt i alt godt fornøyd.

 3. EB sier:

  Hiver meg med på referatgalskapen:

  Setesdalen tour, eller Kristiansand-Hovden er et ritt på drøye 210km, hvorav flere kraftsugende bakker skal forseres før man omsider får gleden av å suse forbi et naturlandskap som gir assosiasjoner til «brudeferd i Hardanger møter Johan Fredrik Eckersberg illustrasjoner for eventyrene til Asbjørnsen og Moe. Billedlig talt, paradis. Vi starta i 0800draget, da var det fremdeles kjølig og overskyet, og etter omtrent 4 timer sto sola midt på himmelen og stekte, rundt 30grader er det blitt målt. Så oppsummert fra løypa var det bratt, varmt og generelt en krevende løype. Opplevelsesmessig var det en innertier, et ritt jeg anbefaler alle å ta turen til dersom dere har anledning! Vi kjørte i en særpulje, men det er også mulig å starte i en tilnærmet «fellesstart» kalt Superspeed, her har store navn som Dag Otto, Hushovd og vår egen sjef, TT kjørt inn på sterke tider!

 4. Sikkert interesse å høre om Landeveisbirken også?
  Siden jeg mener at man alltid må prøve noe nytt, så meldte jeg meg på dette i fjor ved lansering

  Men for meg som er godværssyklist ble det en hard kamp å komme seg til start. Troen på at det ville bli bedre utover dagen samt en hjerne som ikke fungerer kl 05 om morgenen gjorde at jeg kjørte til Rena i plaskende regn og + 4 grader.
  Satt 45 minutter i bilen ved start med passiv oppvarming fra setevarme i bilen. Og da stoppet regnet 🙂
  Varmt ble det ikke. Men vinterhansker, buff og nytt Sagene-antrekk (lang bukse+»høstjakke») holdt i massevis
  Selve rittet er 170km. Flatt fra Rena til ca halvveis. Småkupert til Nes-halvøya der det er et par gode bakker. Flatt fra Moelven til Brøttumsbakkene, så trille inn til Lillehammer.
  For oss i en såpass liten klubb er det godt med noen ritt med felles-start og ikke bare klubb-puljer. Gruppene var små og seedet etter tidligere Birken-resultater. Startet i pulje 9 sammen med Atleten og Studenten 3 minutter bak. Taktikken min var å henge på pulja til Neslandet. Der ville jeg måtte finne mitt eget tempo i bakkene og gruppere meg etterhvert i de grupper som måtte oppstå. Måtte også ha påfyll av drikke/energi underveis, så fronten i pulje 9 måtte jeg uansett en eller annen gang slippe.
  Lå fint i sekken på en dravillig pulje. Mange i rulla så det ble satt god fart fra start. Medvind til Elverum 4-5 mil og så 6 km grusvei. Her ble det litt splittelse og første følelse av å ikke henge helt med. Etter grusveien ble det hedigvis samling igjen.
  Atleten gjorde Sagenes jobb i rulla, mens jeg nøt å ligge bak. Noen leie «stigninger» etter 7-8 mil gjorde at det ble en luke. Noe jeg ikke maste med å tette da jeg heller fant min egen fart. Det ble et par mil alene frem til Brummundal, der rittet virkelig «starter». Fikk påfyll av energi og fant meg en gruppe igjen som jeg holdt til mål. Ganske jevnsterk, så tok min del av føringer i motvinden. «Fjelldelen» på Neslandet gikk greit, men smått. Syklet forbi en ulykkesplass der en syklist fikk hjertemassage. Da får ting nytt perspektiv og man slutter fort å kjenne egne plager. Man har det faktisk helt glimrende! Ser ut som det heldigvis gikk bra denne gangen.
  Siste delen er alltid en anstrengelse. Motvind og lite futt i folk, opp Brøttumsbakkene og så i mål samtidig som sola kom frem. juhuu. 18 minutter under merke-tiden, sikkert mange årsaker til det (bruker å være 5-15 minutter bak merket på Birkebeinerrittet)

  Et helt OK ritt som nok vil bli en suksess for «mosjonist-racere» (som meg). Veldig trivelig stemning underveis (noe som ikke alltid er vanlig på landeveisritt!!). Masse funksjonærer og god sikkerhet. Om jeg sykler igjen? Nja, men det skyldes nok at det er andre ritt jeg vil prøve (vil heller prøve noe nytt). Vättern, Vestfold rundt, Jotunheimen rundt, Bergen-Voss + drømmer om disse rittene nede i Europa i forbindelse med TdF + andre lignende greier.

  Så er det sikkert ikke lenge til rulleski-Birken, kappgang-Birken, svømme-Birken, duathlon-Birken, triathlon-Birken…

Legg igjen en kommentar