Resultater KM Tempo 2012

Hele 15 mann fant veien til årets klubbmesterskap i tempo, lagt til Hvervenbukta for femte året på rad. Arrangementet ble som alltid en ren og skjær suksess. Knallvær, akkurat slik det skal være når man tar frem det beste man har av sykkelutstyr, nerver i høyspenn, og ikke minst en funksjonærstab som sørget for at vi selv kunne tilegne all vår energi til tråkket.

Underveis ble det utspilt en rekke feider, være seg det evige jaget etter personlig beste, banke en kollega, holde unna for de bak – kanskje ta igjen noen foran, eller rett og slett bare plukke med seg dyrbare poeng til Stormester kampen. I tillegg hadde vi selve klubbmester kampen selvfølgelig. Foreslår at alle redegjør for sine feider i kommentarfeltet.

Vel i mål var det bevertning, noe som vel må sies å ha blitt en tradisjon for KM’ene nå. Kullsyreholdig drikke, Formannens non-stop og peanøtt dekorerte sjokoladekake, samt boller fra Atletens svigermor. Den karen må ha gjort mye riktig!

Takk til alle involverte!

Resultatene finner dere nedenfor.

Tid Diff Km/t
1 Tom Richard Lund TT 28:29 43.9
2 Carl Fredrik Hagen Runner 29:29 1:00 42.4
3 Atle Rømo Atleten 30:44 2:15 40.7
4 Årstein Skjæveland TeddyF 30:51 2:22 40.6
5 Håvard Engøy Engøy 31:27 2:58 39.8
6 Magnus Johan Fjeldsbø Jordahl Magnito 31:39 3:10 39.5
7 Geir Henning Lund GHL 31:50 3:21 39.3
8 Stein Arne Foss Vesle-Foss 32:04 3:35 39.0
9 Bård Idås BB 32:22 3:53 38.7
10 Mattias Peter Dahlberg Dala 32:35 4:06 38.4
11 Magnus Wien Klæboe Wien 33:07 4:38 37.8
12 Karl Jacob Tholfsen KJT 34:37 6:08 36.1
13 Henning Levanger Studenten 34:47 6:18 36.0
14 Rune Georg Stoltz Rstoltz 35:25 7:06 35.3
15 Brede Arntzen Langpilsen 47:45 19:16 26.2

Se også Stormesterstillingen slik den ser ut etter to øvelser.

Forhåpentligvis får vi oppdatert artikkelen med litt flere bilder etterhvert.

8 Responses

 1. Teddy F sier:

  Takker karer for nok et glimrende klubbmesterskap – en trivelig klubb dette gitt!

  Takker og teknisk arrangør TT m/stab – eksemplarisk levert, et mønsterbruk i praksis. Ellers herlig med søtsaker og leskende etter målgang – viktig å samle troppene for felles gjennomgang og mineralvann-slabberas.

  Om resultatene er det lite mer å si om seierherren – vel fortjent og svært forventet. Ser vel allerede skapelsen av årets stormester…
  Fornøyd med å komme inn på 4.pl utifra pers forutsetninger, SELV med temporigg – er man i lei form så er man det, og ser man komparativt på fjorårets res., har nivået blitt bedre i klubben:-)

  Til sist; ekstra kudos, props og heder & ære sendes til Brede/Langpilsen, som tok en tur ut av sykesenga, ens ærend for å plukke stormestertittelpoeng! Vakkert, og et eksempel til etterfølgelse

 2. Wien sier:

  Tusen takk for flott arrangement og trampeklapp til alle for herlig innsats, både utøvere og stab!
  Fantastisk gjeng, jeg har definitivt valgt riktig klubb både i forhold til det sosiale og muligheten for å bli pushet og inspirert. Dere er noen syke j¤%/#er på to hjul.

  Grattis til pallen, sterkt kjørt!

  Ble tatt igjen av Atle kriminelt tidlig, men det var helt greit når jeg hørte han fikk tredjeplass. Etter en altfor «hard» åpning og stive bein etter 1km, samt lyden av platehjul som nærmet seg et par km etter det igjen, måtte jeg jobbe med det mentale. Etter det følte jeg selv jeg hadde god flyt og ålreit posjonering av krefter, og troen kom tilbake etter å ha passert et par ryttere. Obligatoriske kramper de siste fem-seks, uten at jeg tapte noe på det.
  Veldig gøy!

 3. Studenten sier:

  Fantastisk morsomt arrangement, selv om å bli satt opp som første rytter ikke var like kult. Heldigvis var jeg nesten ved Tusenfryd før førstemann passerte, og det var igjen heldigvis en tempogamp. Slikt virket inspirerende. Var vel tre til som kom seg forbi før mål, og med et helhjertet men mislykket forsøk på å ta igjen den siste av disse økte snittfarten betydelig. 13 plass av 15 er helt greit, når man ser beina og utstyret til mange av dere andre som stilte. Håper på bedre suksess i klatringen.

 4. Formann KJ sier:

  Takker for i går kveld alle bunadsklede eller ei. Til og med stabsbarna hadde Sagene supporterdrakt.
  Ikke lite misunnelig på tempodrakten til Magnito som stilte med vanelig sykkel, men m/ bøyle? Sagene IF viser seg som en sykkelforening med masse kjørestyrke, lurer på hvor fort denne stallen kunne ha kjørt Enebakkrundt på med en godt taktikk? 10 mann i mål under 1.55!
  Ut fra egne forventninger og dagsform er jeg bra fornøyd. Usikker på hvordan jeg kan sykle denne løypa 2 minutter raskere. Hadde gj.puls på 150 med maks 155 slag. (Tyder på ikke helt topp form, min maks er 179). Syklet 10 sek raskere hjem fra vending en ut  Må bli med tempobøyle og barberte armer og bein neste år. Er ellers fornøyd med å fått temaet barbering av legger opp på agendaen blant klubbens medlemmer, flere som kom ut av skapet! Blir nok mye barbering i 2013. Men BB, hvorfor barbere pondusen?
  Synnes det er hyggelig at mange stiller opp i KM uten å ha dagsform eller tempo som sin styrke, artig å møte sine foreningskammerater i konkurranse. God sommer, rekker to skogstreninger i neste uke før jeg tar ferie.
  PS. TT kunne det kommet med en note i resultatlisten med hvem som syklet med tempobøyle også, hilsen hårete Eddy Merckx Style.

 5. Magnito sier:

  Takk til hele bølingen for en spennende kappestrid, og spesiell takk til arrangementskomité og sekretariat for et aerodynamisk arrangement med lav friksjonskoeffisient!

  Debuterte i går som temporytter, og med mangel på erfaring og sammenligningsgrunnlag hadde jeg en målsetning om et snitt på minimum 38 km/t. Etter å ha glemt hjelm og loka litt i omkjøringshelvetet øst for operaen (også fersk bilist i Oslos gater) ankom jeg som vanlig i siste liten med dertilhørende innbytterpuls og lunkne ben. Gikk ut litt hardere enn hva som kan kalles kontrollert og negative tanker om å møte veggen kom streifende etter kun få kilometer. Ble motivert av at jeg ikke så ut til å ha tapt for mye til de bak ved vending og klarte å holde beina i gang til målgang. Svært fornøyd med resultatet, følte i etterkant jeg hadde syklet over evne, og må muligvis forsøke å teste makspuls på nytt da jeg kom inn med et snitt på 93% av maks.

  Må nok skuffe formann KJ når det gjelder tempobøylen min som var av det mer imaginære slaget. Placeboeffekten av den lynraske tempodrakten skal dog ikke undervurderes!

 6. Wien sier:

  Mulig jeg slenger meg med på ny test, Magnus. Jeg hadde 93 % i snitt og 99 % i maks opp til mål. Det skal dog sies at jeg føler pulsen representerer innsatsen 🙂

 7. TT sier:

  Takk for mye moro på tirsdag folkens! Bra kjøring, gledelig med bredden vi nå også ser i tempoøvelsen.

  Etter en trøblete vinter hadde jeg selv lave forventninger i forkant. Måtte kjøre gjennom løypa sist lørdag for å finne ut hvor på startlisten jeg hørte hjemme. Overrasket meg selv positivt med 29:28, uten å gå i kjelleren. Nevner dette da jeg ved hjelp av denne økten gjorde noe veldig motiverende da vi kom til selve konkurransen. Jeg kjørte rett og slett mot økten på GPS’en min, med mål om å aldri tape tid, men plukke tid der jeg klarte. For det første skulle dette få meg til å fokusere kun på egen innsats, ikke ryggene til de foran, og for det andre holde farten oppe der det gikk tungt. Funket så å si 100% etter planen.

  Når det er sagt så startet jeg nok i hardeste laget. Halvveis var 52 sekunder i boks, lå faktisk også 21 sekunder foran skjemaet for min bestenotering på 27:33 fra KM 2010! Merket da også umiddelbart etter vending at det gikk tyngre (var det motvind på veien tilbake?!). Derfra og inn var det altså kun å holde farten oppe som gjaldt. I mål hadde jeg kun plukket 7 sekunder til, og på en betydelig lettere halvdel brukt bortimot samme tid som på veien ut. Forspranget til bestenoteringen tapte jeg hele 4 ganger på dette strekket! Endte nesten minuttet bak denne.

  Så, hva koster egentlig dette siste minuttet?! Kjørte noen kjappe rapporter på Garmin treningsdagboken min. De siste to sesongene har jeg i snitt trent 141 timer, hvor mindre enn 20 av øktene totalt sett har vært intervalltrening, og da av den lettere arten. Sesongen 2010 trente jeg 452 timer, og hadde 96 intervalløkter, hvor jeg i hver av disse lå rundt terskel i 40-60 minutter. Dyrkjøpt minutt det der.

  Ellers må jeg også få hedre sportsånden til Langpilsen. Det skal koste å sanke poeng i Stormesterkampen.

 8. Runner sier:

  Takk for en hyggelig kveld og bra arrangement! Helt konge med kullsyreholdig væske og boller/kake etter målgang. Mange gode tider og bra innsats.

  Håper det passer å få vært med på de neste KM-ene, for dette gav mersmak 🙂

Legg igjen en kommentar