Resultater KM Grus 2012

I strålende sol og rikelig med varme, fant hele 25 deltagere veien til årets KM Grus. Én mer enn i fjor, og deltagerrekord!

Med sånne horder er det obligatorisk med masterstart, og med Formann KJ i front la feltet ut i et behagelig cruisetempo, bare få minutter forsinket. Inn på det som en gang var rundens eneste tekniske parti, men nå er oppkjørselen til en fiktiv villa, ble alle krefter sluppet løs, og det som senere skulle prege øverste del av resultatlisten tok av i rakettfart.

Herfra og ut får hver enkelt selv bidra med rittrefereringen, men det som er sikkert er at Bruddbjørn fikk fraktet seg selv til målområdet, lagt ut piknik duk med boller, bananer og cola, og klokket inn et svært jevnt pall oppgjør. Favør Langpilsen med 3 sekunder ned til Ol’. Uten pelz hadde Pelzen trolig vært enda tettere på enn de 17 sekundene han var bak der igjen. Gratulerer til alle, og stor takk til Bruddbjørn.

Langpilsen rykker med dette tilbake til toppen av den foreløpige Stormesterlisten. Vel fortjent. Mye tyder på at det er en plassering han må belage seg på å beholde.

Resultater (både KM Grus og Stormesterstillingen).

10 Responses

 1. Capo sier:

  Bare å bøye seg i støvet for Langpils ++, og få festet storskiva.. før lørdagen. Deltakelsen viser med tydelighet at tidspunktet for dette arrangementet bør bli en classic. Bukker og takker for edel kappestrid, boller og brus:-)

 2. Teddy F sier:

  Herlig dag på sykkel. Takker igjen teknisk apparat v/ TT og ikke minst Bruddbjørn for et mønsterbruk av et arrangement. 25 deltakere på klubbmesterskapet i Sagenes paradegren er helt i henhold, og nivået var i tillegg høyere i år enn i fjor. Perfekt ramme med stålende vær som tidligere gjengitt la alt til rette.

  Hadde ingen ambisjoner om å følge tetgruppa fra start, og dannet etterhvert en kvartett, med M7, mr?, og BTF. Vi fulgte hverandre fra steinrøysa til mål. Herlig fight opp partiet mot Sognsvann, som ble kronet med topp10 plassering. helt i tråd med årets middelhavsfareri.
  Ser nå frem mot KM Klatring – en ny episk battle mot likesinnede.

 3. Flott arrangement, bra gjeng!
  Var ikke helt våken i starten og lå som nr. 13 etter første bakken. Der lå jeg imidlertid fint på hjulet til Capo helt til han fikk teknisk trøbbel opp mot Tømte. Elias kom bakfra og Vesle Foss ble tatt igjen. Vi tre kjørte sammen til vi tok igjen Prinsen slik at vi ble en kvartett ned mot ørfiske. Brukte 11 sekund mer enn i fjor og en plassering ned. ( BB håper at jeg slår deg i birken:) )

 4. Pelzen sier:

  Supert gjennomført arrangement!
  Såvidt jeg vet fikk vi ikke noe kjeft av turgåere heller. Sagenetoget vekker virkelig oppsikt! Neste år tenker jeg at vi kan skremme ut en mellomtidspost på Tømte. Dersom alle roper startnummeret sitt ved passering får vi i det minste tidsdifferansene til analysen etterpå 🙂
  Selv må jeg takke Brede for jevn fin fart over toppen. Og selv om det bare var blankskurte legger foran meg tror jeg dessverre ikke det var det som gjorde utslaget i kampen om seieren..

 5. Formann KJ sier:

  Takker alle for en artig bunadskledd festkveld. Kjørte med det jeg hadde. Ga litt ekstra på masterstarten, i håp om å strekke feltet. Hadde opp mot makspuls. Taktikken var å gi flatt jern fra Movann og over Tømte. Finne noen å kjøre tempo med inn for så å vinne spurten! Men måtte svikte Teddy F og meg selv på den taktikken som vi hadde satt opp. Ingen ble plukket opp oppover! Atleten seilte sakte i fra tros klager over sitt løse styre, så kom Studenten lekende lett forbi i kjent stil. Tømtebakken gikk bare sykt tungt, jeg var på felgen bokstaveligtalt. Måtte fyre av en gasspatron på toppen av Tømte, det viste seg at jeg hadde fått en sive punktering!
  Stor takk til Bruddbjørn for servering og TT for bra artikkel og resultatservice. Sjokket over hvor mange som var kommet i mål før meg, sykt bra nivå i Sagene om dagen!
  Gleder meg til startskuddet for klatringen opp Tryvann, min taktikk her vil bli hemmelig!
  PS. Teddy F alltid mest sjarmerende på lagbildet!

 6. TT sier:

  Med midlertidig plassering på toppen i Stormesterkampen følte jeg meg forpliktet til både å delta, og ikke minst henge med teten så lenge jeg orket. Kjente helt klart svakhetstegn allerede ved steinrøysa, og var egentlig rimelig fornøyd med å punktere ned der. Fyrte urutinert av en patron før dekket var helt på, og da jeg var klar for andre forsøk oppdaget jeg at jeg drasset rundt på en tom backup patron. Pekern kom kjapt til unnsetning, takk, men jeg glemte i farten at sett i forhold til en fotpumpe trenger man minst dobbelt så mange pump med en sånn ha-med-seg-på-tur pumpe. Fikk med andre ord litt følelsen av å ha tatt sjøveien inn til mål.
  Ellers er det bare å gratulere Langpilsen med overbevisende kjøring, og fortjent ledelse i Stormesterkampen!

 7. Langpilsen sier:

  Helt enig med Capo at deltagelsen i går bør gravlegge enhver diskusjon om å har grusbankingen en annen dag enn tirsdagen i Birken uken.
  Må først berømme Ol’ for å stikke opp mot Tømte og prøve å vinne solo. Det var heller ikke mye om å gjøre at han klarte å holde unna for Pelzen og jeg som kjørte tempo sammen hele veien fra toppen til vi akkurat klarte å ta han igjen på de siste to kilometerne før det var boller og brus. Skylder vel Pelzen en takk for samarbeidet også, uten han hadde nok Ol’ vunnet.
  Og ikke minst takk til Bruddbjørn for arrangementet – vi stod uten arrangør for 6 dager siden så det var konge at ikke alle så på hverandre og ingenting skjedde men at Bruddbjørn tok ansvar 🙂

 8. «Det ville se’ikkji», som de sier i hjemtraktene mine. Nok et teknisk havari skyldes dessverre neppe startnummeret (nr 13), men slett oppfølging av problemfylte deler. Rakk ikke engang avslutte masteren før pedalen skrudde seg ut. La oss bare slå fast en gang for alle at Crank Brothers er noe dritt.

  Etter å ha skrudd inn pedalen og innsett at jeg måtte sykle solo mannet jeg meg opp til å ihvertfall gi det jeg hadde. Fikk opp pulsen og tråkket på mot Sandemosen., ikke lenge etter passerte jeg TT, Tim og en kar til (?) som hadde punga. Tok igjen LA og JSA på vei opp Tømte og tauet sistnevte over toppen. TT tok oss igjen rett før Gåslungen gård, så da var det bare å legge seg på hjul mot mål. Måtte slippe i en av de siste kneikene, men fikk parkert JSA og rullet inn på 1:05:30 på egen klokke.

  Takk til TT, Bruddbjørn og KJ for bra gjennomføring, det er ingen tvil om at Tømte Grand Prix er av årets viktigste ritt. Undertegnede tar med dette initiativ til en diskusjon i styret om navneendring fra «KM – Grusbanking» til Tømte Grand Prix. Siden Tour de Illegal ikke lenger arrangeres er det viktig å ivareta tradisjoner, og at TGP videreføres som KM Grus er ren logikk. (Andre mer obskure ritt som Skjennungen Invitational er det viktigere å huske med smil i skjegget enn at gjennomføres på nytt. )

 9. BB sier:

  En klassiker er født. Grattis til Langpilsen, som dro også denne i land! Ol´ imponerte med totrinns rakettrykk over Snippen og Tømte – mestertakter! Blir det Birk nå, Espen?

 10. Super kvalitetsøkt før birken. For meg i de bakre rekker ble det noe stusselig å bli frakjørt allerede under master-starten 🙂 Da ble fokuset kamp mot egen tid. Rundt Movann var løypa bekranset av sagene-ryttere med tekniske problemer. Håpet da å komme over Tømte før jeg ble tatt igjen så jeg kunne få heng på flatene. Midt i bakken kom Hallingsokken, alt for tidlig! Men tenkte at det sitter i hue og la meg på hjul. Kunne nesten ikke tro det, men hang på over toppen. TT kom forbi, ny fartsøkning! Men jaggu gikk det også 🙂 Kunne ikke blitt mer fornøyd om jeg hadde blitt olympisk mester! Måtte tøffe meg på slutten med noen sekunder i tet, men da «lot» jeg gutta få dra i fra og var vel fornøyd med å unngå sisteplass.

Legg igjen en kommentar