Nordmarka Rundt 2013

Oppdatert: Vi er flere som planlegger å sykle Nordmarka Rundt 19. mai. Sagene har pulje kl 8:15, sammen med Follo og Asker.

Heng på!

148 km, 1600 høydemeter, gjennom fire fylker. Nordmarka Rundt byr på varierte omgivelser og terreng. Rittet går på riks- og fylkesveier som omkranser Nordmarka.

Om rittet
Første del av løypa går på Oslos mest trafikkerte vei, Ring 3. Her får du politieskorte til Storo og fortsetter gjennom tre tunneler før du svinger av på Bærumsveien. 28 km ut i rittet starter den første av i alt fem tunge stigninger – Sollihøgda. Omgitt av flott natur passerer du Tyrifjorden til Sundvollen og svinger inn på Åsaveien. Traséen fortsetter på Hadelandsveien til Jevnaker, Roa og Grua. Etter fire lange stigninger får du nå spinne deg gjennom hele Nittedal til Gjelleråsen. Deretter på Trondheimsveien strake veien til mål. Les mer om Nordmarka Rundt

Matstasjoner
Som alltid på et Rye-ritt får du god servering. Vi har to matstasjoner i traséen. Ved Norderhov (Heslebergkrysset) etter 63 km og Grua etter 98 km. Her får du servert Squeezy energidrikke, Vestlandslefse, brød og bananer. Siste matstasjon er ved målgang på Årvoll skole. Her serveres det baguetter, cola, kaffe og vafler.

Påmelding
Ordinær påmelding fram til torsdag 16. mai her. Etteranmelding kan gjøres på Spinn Majorstua under startnummerutdelingen torsdag 16. mai kl. 14-18 og lørdag kl. 12-17, og i sekreteriatet på Årvoll skole søndag kl. 7-8:30.

Utdeling av startnummer
Startnummer kan hentes på Spinn Majorstua torsdag kl. 14-19 og lørdag kl. 12-17. Og i sekreteriatet på Årvoll skole fra kl. 7.00 søndag morgen.

23 Responses

 1. Hulken sier:

  Au, det var tidlig… På den annen side, follo er en bra gjeng!

 2. Wien sier:

  Tøft ritt så tidlig på sesongen ja (1600 høydemetre), men vi kjører oss i form på Follorittet, eller hva Hulken? 🙂
  Jeg er veldig gira, det er et kult ritt!

 3. Wien sier:

  Ser nå at det er dagen før Terrengsykkelrittet. Hmm, da må jeg prioritere..

 4. Siggen sier:

  Jeg er påmeldt..

 5. Jørn sier:

  Er dette lagtempo eller fellesstart? Frister!

 6. Wien sier:

  Lagtempo for de største og ivrigste klubbene. Åpne ekspresspuljer etter det. Litt á la Enebakk. Sagene har fått egen pulje med Follo og starter tidlig. Foreløpig er det ikke mange fra Follo eller Sagene som er påmeldt, men det kan jo snu. Jeg skal sykle, men har ikke meldt meg på enda. På mandag øker kontigenten med en Collett. Bli’ me a, Jørn. Vi trenger en råtass som deg!

 7. Nordboer sier:

  Fint med start/mål på Årvoll, kortere hjem enn etter ER.

 8. ConteNegro sier:

  Da var jeg påmeldt, jeg også! Blir en fin gjeng det!

 9. BB sier:

  Jeg stiller. Ryktes at BTF er med og

 10. Engøy sier:

  Jeg stiller

 11. SAF sier:

  Jeg stiller rask og klar 0815 på søndag.

 12. Hulken sier:

  Hulken er påmeldt

 13. Wien sier:

  Wien er klar 0815!

 14. Nordboer sier:

  Dette lover godt! Road capt’n har formodentlig planen klar?

 15. Wien sier:

  Tja, det blir vel å åpne i Rye Ekspress-tempo frem til Sundvollen og så tar vi det derfra?;)

 16. Hulken sier:

  Vi bør diskutere et par taktiske disposisjoner underveis:
  -for det første bør vi avklare om vi skal stoppe på matstasjonene eller ikke. Erfaringsmessig kan det bli usikkerhet og oppbrudd dersom dette ikke er avklart. Det som er klart er at vi må spise og drikke underveis, ellers kommer det til å gå ekstremt trått på slutten,
  -hva skal vi gjøre hvis (eller når) vi blitt tatt igjen av et større og raskere lag: skal vi henge oss på eller la det gå? Skal vi holde sammen til f.eks. Jevnaker og så la det stå til osv.?

 17. BB sier:

  Gode spørsmål, Hulk. La oss møtes 20 min før start for å avklare taktikk. Vi ser senest opp Sollihøga hvor raskt vårt eget lag henger sammen. Jeg kjenner ikke kjørestyrke til Follo og Asker, MEN vi skal ta det for gitt at vi kjøres inn. BOC starter 5 min etter oss, Atea 15. De kjører for rekord. Om mat: Jeg kjører ekstra flaske på rygg pga risiko med stopp – om vi ikke fikser langehjelp…?

 18. BB sier:

  Noen som har forresten tips til noen som kan rette kast i hjul idag lørdag…?

 19. BB sier:

  Fikk det ordnet på Torshov Sport. Super service!


  BB:

  Noen som har forresten tips til noen som kan rette kast i hjul idag lørdag…?

 20. Jørn sier:

  Hei folkens,
  Jeg slenger meg meg og gleder meg til i morgen.

  Med etternølere som meg så blir det alltid krøll. Noen som har erfaring med hvor god tid man bør beregne for etteranmelding og startnummer på rittdagen? Online påmelding stengte 16. mai ser jeg.

 21. ConteNegro sier:

  Jeg henta startnummer på Spinn i stad, og det var mildt sagt et skikkelig kaos der… Anbefaler deg, Jørn å være tidlig ute i morgen. For alle andre: skal vi møtes kl. 7.45 i Muselunden?

 22. TT sier:

  Med jeg også, forutsatt at jeg får til å lime pariser i kveld. Debuterer der! Og at bena kommer seg noe etter en i overkant optimistisk langtur i går.

  Re løpsopplegg støtter jeg BB i at man lesser opp på ryggen det man ønsker å spise/drikke. Powerade med suttetutt fra benzer’n funker bra til formålet. Stopp på matstasjoner foregår på eget ansvar. Annet næringsopplegg er heller ikke forenlig med Wien’s foreslåtte løpsopplegg 😉

 23. Wien sier:

  Kult at du er med, Jørn! Håper du også kommer Tom, da blir vi foreløpig 10 mann fra Sagene i morgen 🙂

  Husk at du skal sykle i fire timer i morgen, i stekende sol! Det betyr to liter drikke og godt med næring.
  Jeg synes å huske at matstasjonene ligger i slak stigning, og enden av en stigning, så da er det mulig å legge inn en liten fartsøkning litt før for de som ønsker å ta ti sek på matsjonene.

  Jeg pakker opp med null stans i bakhodet, tilfellet vi får til en rulle med Asker/Follo og de ikke stopper.

  Jeg er med på transport fra Muselunden 0745.

  Husk å varme opp godt, Sollihøgda kommer fort!

Legg igjen en kommentar