Treningsleir på Mallorca (?)

Undertegnede har vært på Mallorca i forrige uke, har fått seg både litt sol og varme i kroppen (+25 C) og vist frem Sagenes farger. Selvfølgelig ble det også noen kilometer i beina – 760 km til sammen.

Mallorca er helt enestående for sykling og det finnes turer som passer både for ryttere som er vant til å sykle mye og lenge og ryttere som heller ønsker å ta seg en litt kortere tur i fin natur. Det finnes også en del offroad-turer av varierende nivå. Undertegnede anbefaler særlig en landeveisetappe som går fra Andratx i sør til Alcudia ved vestkysten. Etappen kalles for «kystklassikeren» og går langs hele nordkysten på Mallorca. Det er til sammen 7 stigninger som skal overvinnes – den lengste stigningen er på 15 km med et gjennomsitt på 6 % opp til Puig Major. Hele etappen er på 140 km inkl. 2500 høydemetre. Se vedlagt høydeprofil.

Undertegnede brukte Bicycle Holidays Max Hürzeler under oppholdet på Mallorca og det fungerte helt utmerket. Max Hürzeler var tidligere sveitsisk banesyklist og kom til Mallorca på slutten av 1980-tallet. Han bygget opp et omfattende nettverk for sykkelturisme – til å begynne med på Mallorca – senere også i andre land. Service ved Bicycle Holidays Max Hürzeler var meget bra – man kunne velge mellom å ta med egen sykkel eller å leie en helt grei carbonsykkel av Max Hürzelers egen merke. Service på sykkel var inkludert – det eneste undertegnede måtte ta seg av selv var faktisk å sykle.

Også hotellet undertegnede bodde i (Iberostar Playa de Muro) var av beste karakter, og brukes faktisk av proffsyklister under Mallorca Challenge i februar måned. Det fantes veldig god mat til både frokost og middag (ikke minst pasta i alle varianter) og for de som ikke ville/kunne sykle om formiddagen fantes det også et rikholdig pastabuffé fra kl 13-17. En lang dag i sykkelsete kunne avrundes i hotellets eget svømmebasseng, der det fantes egne kaldtvannsbassenger for slitne bein.

Undertegnede tenkte at det kunne være gøy å få på plass et felles treningsleir for Sagene Sykkel enten i løpet av høsten eller neste vår. Hva mener dere? Siden Bicycle Holidays Max Hürzeler er en sveitisk/tysk sykkelferiearrangør og undertegnede tilfeldigvis er tysk kan han gjerne være behjelplig ved bookingen etc. dersom et felles treningsleir blir aktuelt.

Undertegnede tar noen dagers hvile nå, men stiller på trening fra neste uke av!

Vi sees på trening!

Hilsen,

Contenegro

5 Responses

 1. TT sier:

  Forlokkende bidrag og lesning Marcus. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være mulig å oppspore interesse for en felles treningsleir i vinterhalvåret, i den halvstore sykkelklubben vi nå har blitt!

  Dette minner meg på at jeg selv var på Mallorca i påsken, i samme ærend. Mitt opphold var dog ikke like godt tilrettelagt, men løsningen var ikke mindre enn fantastisk bra. Skal se om jeg får skrevet et stykke om det en gang de neste dagene!

 2. Helt konge 🙂
  Vårtur er blitt «tradisjon» her etter turer i mars/april de siste to årene. Absolutt noe å bruke tid og penger på. Så er det et opplegg som også passer mindre temposterke ryttere så er jeg gjerne med

 3. Wien sier:

  Flott innlegg, Contenegro! Keep ’em coming.
  Jeg er ikke fremmed for en treningsleir offseason.

 4. Jan Sverre sier:

  Treningsleir 2014 blir fiks ferdig arrangert pakke:
  http://www.expa.no/treningstur2014/
  Moro å teste det en gang også 🙂 Sagene-folk er alltid varmt velkomne overalt

 5. RStoltz sier:

  jeg er faktisk med på et av bildene på siden du la inn link til, men ikke så lett å se 😉

Legg igjen en kommentar