Enebakk Rundt 2013

Gutta!

Årets landeveissatsing nærmer seg og vi blir en rekordsterk gjeng i 2013!
Litt praktiske forhold slik at alle er informert og forberedt på det som skal skje 1.Mai.

Deltakere: Det ser ut til at vi blir i overkant av 20 svart-hvitt kledde karer.

Starttid: kl. 10:30:00. Sagene har fått oppsatt pulje sammen med Kløfta IL. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke opp de som hjelperyttere ut mot Ytre Enebakk og jeg har forsøkt å få til et samarbeid, men de ble noe skremt når jeg nevnte vårt mål om 2:00, så vi kan ikke forvente så mye hjelp. Jeg foreslår at vi tar kommandoen fra start og stiller oss foran i pulja.

NB! Det er fortsatt mange som ikke er blitt flyttet til Sagene-pulja, i startlistene selv etter purring, men ikke stress. Rittsjefen sa det bare var å stelle seg i den pulja man ville sykle i.

Startnummer/chip: Alle må selv sørge for å hente startnummer på Oslo Sportslager, man-tirs kl. 11-18.

Mål
: ca. 2:00 h, dvs. ca. 40 km/t i snitt.

Det betyr at vi må kjøre hardt, men betyr ikke at alle må kjøre hardt hele tiden. Spennet er stort og her er det lov å være ærlig med seg selv og legge seg i ”sekken” når man er sliten og når man skal innta næring. Vi skal ikke vinne og vi ønsker å få så mange som mulig samlet til mål, men har du problemer av noen slag blir du forlatt til ulvene som jakter bak. Man up og sørg for å ha utstyret i orden!

Transport og oppmøte: Det blir ingen fellestransport til Skullerud og startområdet, men legg gjerne igjen en kommentar hvis det er noen som skal sykle utover og vil ha selskap. Alternativer er t-bane og bil (det kryr ikke av parkeringsplasser der).

Starttempoet i Enebakk Rundt er høyt, så her lønner det seg å varme opp skal man klare å holde følge. Jeg vet ikke hvor hensiktsmessig det er med felles oppvarming, da det er mye småveier og sikkert trangt om plassen i området. Jeg foreslår individuell oppvarming (f.eks sykle ut). Oppmøte ved startbås senest kl. 10:25:00.

 

Løypa:

Det er endringer på løypa ved Furuset, samt at avslutningen er endret. Sjekk hjemmesiden til IK Hero for mer info.

Rittstrategi og temporulle:

Det er foreslått å etablere en master-rulle på 8-10 rutinerte mann som loser gjengen ut mot Lillestrøm, med den hensikt at vi ikke blir for mange kokker når puljen skal gjennom alle svinger og rundkjøringer ut av byen og at vi oppnår en jevn og høy fart i starten. Dette gir også en mulighet for de mindre rutinerte til å få ”gratis” oppvarming, slik at de har friske og sterke bein når farten virkelig skrus opp mot Flateby.

Jeg skal ikke sette sammen noen gruppe her, så den får vi etablere på startstreken. Jeg har noenlunde oversikt over styrken i laget, så hvis ingen melder seg frivillig tar jeg en sjefsavgjørelse.

De fleste er fullt inneforstått med hvordan er temporulle fungerer, men vi kan jo likevel nevne noen tips og triks, slik at også sikkerheten er mest mulig ivaretatt.

Én ting er navn bak på hjelmen, en fint hjelpemiddel i stedet for å rope ”sist”.

Fint om alle kan fikse dette selv på forhånd. Svart sprittusj og store bokstaver på sportsteip er et hett tips.
Generelt sett er det som alle vet viktig å ikke rykke i rulla. Oppstår det luker tettes disse JEVNT. Kommer du i front holder du samme hastighet ved å legge noen ekstra watt i pedalene og sklir inn rett foran sidemannen så fort du får anledning og avlaster pedalene med noen watt. Dette har fungert veldig bra på de siste treningene, bra jobba folkens!
Vindretning avgjør om fartsrekken er på høyre eller venstre side. Fartsrekken skal ligge i le av vinden, hvis det er sidevind.

Og for all del, å ligge foran i rulla innebærer stort ansvar. Da tenker jeg både på varsling bakover i feltet og å styre rulla med god avstand til hindringer, i god tid.

Spising, drikking og snyting/spytting foregår bakerst i rulla, spesielt hvis det ligger uønskede lag i sekken 😉

Har du noen spørsmål eller meninger, kom med de. Det er mye kunnskap hos medlemmene.

Lykke til alle sammen, dette blir helt mega, i tillegg er værgudene med oss i år også!

Mvh,

Wien (”roadcaptain” Enebakk Rundt)

40 Responses

 1. Wien sier:

  Jeg ser nå at alle lagpuljer skal stille med egen ledebil. Tar vi en spansk en eller har vi noen kandidater?

 2. Beretta sier:

  Kroppen har talt og budskapet var ikke til å misforstå: Det blir ikke noe sykling på meg på denne siden av sommeren ihvertfall. Men ettersom 1. mai uansett var avsatt til sykling kan jeg påta meg lederbiloppdrag (eller annet, feks. langing, om det er større bruk for denslags)

 3. TT sier:

  Er ikke Sagene den best organiserte outsideren i år vet ikke jeg. Meget bra Wien!

  Vil dog ytre en mening; jeg tror dere bør gi fullstendig f. i vindretning, og kjøre fartsrekka innerst, altså til høyre, uansett.

  Det er det det har blitt trent på, og det er også det som gir mest rom når man skal legge seg over etter føring. Uten et rutinert lag kan det være vanskelig å bedømme avstanden til den bak seg, og da er godt med rom gull verdt. Motsatt så blir det fort trangt, og unødvendige farer kan oppstå.

  Dette laget vil nok også måtte foreta en rekke forbikjøringer, med den starttiden det har. Da er det også greit med nevnte romslighet.

 4. ConteNegro sier:

  Meget bra innlegg Wien! Hvis det skulle skje noe uforventa på onsdag så kan vi i hvert fall ikke skylde på manglende instrukser fra vår roadcaptain! Nå er det bare å yte maks for Sagene toget!

 5. Langpilsen sier:

  Jeg skal ikke sykle på onsdag da det er ganske mange år siden landevei fristet.
  Men det var før Wien inntok kapteinsrollen! Hans faste hånd om Enebakk rundt i år inspirerer til å revurdere landeveisnekten til neste år.

  Lykke til på turen gutter!!

 6. BB sier:

  Meget bra instruksjoner fra Wien. Og så er det meldt godt vær. Alt lykkes for dette laget! Flott om Beretta kan ta med noen reservehjul i bilen – de som har, tar med til start.

  PS! Et ekstra rulletips: spar på kreftene også når du ligger i front – ned i bukken

 7. Wien sier:

  Beretta, det hadde vært flott om du kunne stille med bil på onsdag! Merking til bil kan hentes i sekretariatet før start.
  Det står at ledebilen skal ligge foran puljen. Om du hadde klart å få tatt et par bilder av rulla underveis, hadde det vært strålende!

  Takk folkens, liker entusiasmen!

  Og ja, vi legger fartsrekka til høyre og ligger i bukken foran. Bra innspill.

 8. TT sier:

  Godt vær er en ting, men legg merke til hvordan vinden endrer seg gjennom rittet. Slik varselet ser ut akkurat nå unngår man motvind så og si hele runden! Tro det den som vil.

 9. Beretta sier:

  Jepp, skal prøve å få hanket inn en on-board fotograf, hvis ikke får jeg stoppe på noen busslommer i partier hvor det er lett å komme seg foran igjen for å knipse noen bilder

 10. Jørn sier:

  Dette ser jeg veldig frem til. Tror en solid åpning er smart, så får adrenalinet og redselen for gruppene bak holde oss gående de siste milene.
  Hva er kutyme når vi nærmer oss slutten? Siste knekkeren, ruller vi samlet over linja?

  Tar også med fruen onsdag, hun stiller til start i en åpen og ganske rolig pulje rundt 20 min etter oss. Det er vel ingen damer i Sagene Sykkel såvidt jeg har sett?

 11. Magnito sier:

  Kjenner ritt-kriblingen begynner å bre seg, og sommerfuglene i ferd med å klekkes, dette blir bra!

  Tenker kanskje at det er lurt å heller møtes senest 10:15 for gjennomgang av taktikkeri og strategi for de som ikke har anledning til å stille på tirsdagstreningen hvor dette blir gjennomgått. Taktikkgjennomgang og -endring på startstreken i fjor slo heller dårlig ut…

 12. Beretta sier:

  De som vil ha reservehjul i følgebilen kan komme innom med det i kveld, holder meg hjemme fra fem tiden og utover.
  Adressen er Per Kvibergsgate 18, og jeg nås på telefon 41 68 44 25

 13. Taktikken min er å finne en bra plass i sekken. Tar rollen som hjelperytter og passer på peletonen når Sagene-toget går. Åpningen og taktikk-katastrofen fra i fjor skal ikke gjenta seg (98% av maks i 5 minutter og 100% sprekk ved Tveita). Jeg er våken i hovedfeltet og henger på evt utbrudd mot ledergruppa til Sagene

 14. Teddy F sier:

  Jørn; nei, men din kone er hjertelig velkommen til å bli pioneeren som igjen får kvinner med i klubben.

  Ellers; lykke til karer! Tegner til å bli en nydelig dag i bunaden for toget med de råeste draktene.

  Wien; cudos for glitrende forarbeid som road captain. Nå er det bare å sette kronet på verket med å lose laget ditt trygt gjennom. Det fikser du – sjefen:-)

  Noen tips;
  – bli enige i felleskap om gameplan og hold dere til den. Bør kun være RC som gir instrukser utover gp.
  – Ha noe is i magen – ikke gønn på max ut av byen. Kjør samlet og kontrollert, og spa på når veien åpner seg.
  – VIKTIGST- ikke vær sure eller sinte i feltet og kjeft på lagkompisen din eller andre – er KUN turritt. Det forplikter å sykle for Sagene; vi er positive karer:-)

 15. Goliat sier:

  Dette blir det 1.mai-toget jeg helhjertet gleder meg til!

  Den siste knekkeren er slik jeg husker det et populært sted for fotografer, og et bilde med 20 bunader som danser oppover mener jeg er god stil.

 16. ConteNegro sier:

  Skal vi sykle sammen til start? Noen som har lyst til å møtes i Muselunden kl. 9.15? Burde holde det, ikke sant?

 17. POOC sier:

  Ser og høres helt gull ut dette gutta! Neste år vil jeg være med. Lykke til:)

  Tipper tiden til 1.54.52 med det sykt sterke sort/hvitt-toget.

 18. Dokken sier:

  Jeg sykler gjerne i kortesje fra Muselunden, 0915 om det er tidlig nok.

 19. Siggen sier:

  Stiller i Sagene toget i morgen. Møter rett på Skullerud.

 20. Wien sier:

  Jeg blir med fra Muselunden 09:15. Det tar vel rundt 30 min å sykle til Skullerud, så da burde det være tilstrekkelig tid til forberedelser og nervøse blærer.

  Husk navn bak på hjelmen og å feste startnummer/chip i kveld eller i morgen tidlig!

 21. Wien sier:

  Apropos slutten.
  Vi ble på søndag enige om at alle som har bidratt i rulla og klart å henge på helt til bånn av bakken opp til Ljan/Nordstrand, fortjener å bli med helt inn til Skullerud.
  Det betyr at vi ikke kjører av noen i bakken opp til Nordstrand, med mindre noen stopper helt opp fordi de fikk beskjed om å ta med seg to vaskemaskiner på sykkelen, slik Beretta opplevde på Grenserittet i fjor 😉 (Beretta er forøvrig sportssjef i ER og kjører vår ledebil foran puljen, han har med andre ord bedre forberedt på å ta i mot vaskemaskiner i år…sånn, en liten intern avsporing der)

  I selve knekker’n opp til mål er jeg redd det blir vanskelig å holde puljen samlet og å temme testosteronfylte småbarnforeldre, så her kommer det til å renne Sagene-ryttere i mål én etter én er jeg redd. Bakken er smal, kort og bratt, og vi må sikker også ta hensyn til en gjeng andre ryttere vi har tatt igjen her.

 22. Nordboer sier:

  Er klar 9:15, hvis Siggen ikke ønsker enda tettere oppmøtetid. Rulle over Carl Berner og opp?

 23. Atleten sier:

  Bra forarbeid (Wien) og gode innspill(TT/BB/Teddy F).

  Dette virker bunnsolid !

  Kudos til Beretta som tar lederbil/sjåfør/mekaniker/fotograf/sportdirektørjobben.

  Stiller rett fra nattevakt, men satser alt på å bli med hele veien og ikke bare til Karihaugen. (håper og tror den haugen var større i fjor enn i år) 🙂

 24. KJT sier:

  God tur i morgen Sagene kammerater.
  Ikke blitt noe rulleringstrening på meg i år, men stiller i 2014. Sees på rundbane KM.
  God tur, skal sympatisykle 8 mil med dere på arbeiderdagen 🙂

 25. Fesz sier:

  Dette ser glimrende ut! Gleder meg til to timer med bånngass!

  Satser på å følge gjengen fra Muselunden 0915.

 26. Stiller ved/i/på Muselunden 0915

 27. Jørn sier:

  Flotte saker. Håvard og jeg møter direkte sammen med noen andre på Skullerud. Gleder meg!

 28. Prinsen sier:

  Lykke til gutter!!! Ser frem til fyldig referat om bjørner og hvitevarer og hva enn dere kommer over!

 29. BB sier:

  Bra kjørt i dag! Godt resultat tatt i betraktning sein start med masse energikrevende forbikjøringer og et forholdsvis ungt men entusiastisk lag. Alle bidro godt, og vi var en stor gruppe som kom sammen til mål. Ser at HCK, som var dobbelt så mange, bare slo oss med 2-3 minutter. Neste år får de rosa bank, da har vi bedre seeding og enda mer erfaring!

 30. Beretta sier:

  Vel blåst ! Alt i alt en innsats dere har all grunn til å være stolte av 🙂 Med bedre seeding neste år og mobilisering av alle kompetente hjemmesittere lukter det pallen av 2014 utgaven.

  Ble mye fokus på kjøring i dag, så det ble ikke allverdens av fotografering. Bildene finner dere her

  http://www.flickr.com/photos/simenboretti/sets/72157633379170741/

  Hvis noen ønsker noen av bildene med høyere oppløsning er det bare å ta kontakt, så kan jeg sende dem på e-post

 31. Hei Beretta, har du mulighet til å sende meg bilde 039 på l.martin.birkeland(at)gmail.com ? Skal selvsagt kreditere fotografen!

 32. og takk for turen! Stor kudos til dere som satt foran stort sett hele turen. Dette gikk unna! For egen del litt glad for å klare å henge på til mål.. Seig gjeng!

 33. Dokken sier:

  Høyt nivå både på sykling og sportsånd. Prima kapteinsjobb dessuten. Det blir ikke siste gang jeg suser hjem tvers gjennom Groruddalen 1. mai omgitt av vaiende flagg. Målet neste gang er å henge med mer enn de to første milene.

 34. Jørn sier:

  Takk for i går!

  Det var en morsom dag på sykkelen. Hyggelig at vi var flere som syklet samlet opp de siste bakkene til mål, var det noen med kamera som fanget øyeblikket mon tro?

  Neste år skal jeg ta fellestreninger mer på alvor, fikk første smak på rulla i gjennomkjøringen på søndag så jeg tar villig mot all kritikk på uvetting kjøring!

  PS – det er kult om vi samler opp alle bilder i sosiale medier med en felles tag. Hva blir riktig?
  #SageneSykkel?
  #SageneIFSykkel?

 35. Goliat sier:

  Det er et par blinkskudd av ryttere på vei opp Mur de Skullerud i denne folderen:
  https://plus.google.com/photos/107724493962292704742/albums/5873040298939586769?banner=pwa

 36. Nordboer sier:

  Det ble jo en flott dag, gutta! Innsatsen over all ble jo veldig bra.

  Etter en noe ivrig start i rulla ut fra Skullerud, endte jeg etter hvert opp som lantern rouge mot slutten av turen. Tre forsøk på å sitte med rulla ble alt for lite, men jeg legger all skyld på egne evner og ferdigheter, og sørger for å være bedre rustet til å tåle brå fartsøkninger i fartsrekka neste gang. Ut over i rittet ble det tungt å sitte i sekken, mye rykk og napp ut av svinger og rundkjøringer, brukte all energi på luketetting og hadde ikke mer å gi. De som satt i rulla hele runden: all ære til dere for sluttiden!

  Med flere på fellestreningene får vi sneket oss under 2′ blank til neste år. Snitt på 39,6 km/t (i Strava, beregnet ut at løypa var 83 km, ikke offisiell tid som forholder seg til løype på 80 km) er jaggu ikke langt unna, jeg tror vi var på 40,2 rett før bakken opp Ekebergveien.

  Meget imponert over Wien som road captain (sikker på at du ikke har en fortid som befal..?), jeg følte meg trygg gjennom hele rittet, og vi hadde vel ingen uhell så vidt jeg kunne se. Dog ble undertegnede tildelt en meget aggressiv dropp i styret etter møte med et hull på strekningen etter Enebakk, men grepet holdt.

  Noen bilder fra vendingen ved Enebakk:
  http://s1087.photobucket.com/user/Playmoon/library/Sykkel/Enebakk%20Rundt%202013

 37. Innfløttern sier:

  Hei Jørn!

  Jeg har kjørt #sagenesykkel og det ligger noen bilder der fra tidligere.. eventuelt kan jeg slenge på #sageneifsykkel (Instagram). Morsomt om vi får en stor bildebank etterhvert.

  Lars Martin

 38. TT sier:

  Bruk #sagenesykkel, nettsiden heter jo sagenesykkel.com. Dessuten har vi en twitterkonto som heter sagenesykkel. Så i det mediet kan man vel også vurdere mention av @sagenesykkel. Uten at denne karen har 100% kontroll på temaet.

 39. Jørn sier:

  Flott, jeg kjører på med #sagenesykkel. Det ser pent ut.
  Hvem styrer Twitter-kontoen? Den er jo super å aktivere nå fremover.

  Tror 1:59 er helt innenfor rekkevidde. Vi hadde 40,2 som snitt frem til starten på Ljabru-bakken, og hadde uten problemer hatt 41-42 dersom vi var heldigere med vind + bedre samkjørte fra Flateby mot Enebakk. Men hvis tanta mi hadde baller så hadde hun vært onkelen min, som Robbie McEwen sa det.
  Viktigste er at det var en bra dag på sykkelen OG at vi så proffe ut på bilder.

 40. Beretta sier:

  Røff opptelling viser at Sagene trolig var blant de 10 beste klubbene i årets ritt hvilket betyr en betydelig gunstigere startposisjon enn i år. Bare det å slippe å kjøre forbi 10-12 gigantfelt gir fort noen minutter fratrekk

Legg igjen en kommentar