Oppsummering Enebakk Rundt 2013

Enebakk Rundt 2013 - © Sverre VegganVi får neppe Wien til å skryte av egen jobb, så da tar redaksjonen ansvar og konkluderer med at prosjekt Eget Sagene IF Sykkel tog i Enebakk Rundt 2013 ble svært vellykket. Muliggjort av særdeles grundig forarbeid, inkludert plan for hvordan vi mest effektivt skulle komme oss ut av byen, og hvordan rulla deretter skulle oppføre seg. Men vel så viktig var gjennomføringen av kapteinrollen i selve rittet, inkludert det å få overgangen mellom rulla og sekken til å fungere optimalt. Når han selv ikke lå i rulla da. Krevende og slitsomt begge deler! Stor takk til Wien.

Enebakk Rundt 2013 - © Sverre VegganMålet var å krysse målstreken med et snitt på 40 km/t, med noe som fortsatt lignet et tog. Når da ca 2/3 av rundt 25 startende kom inn på 39.8 km/t eller tett oppunder, ja da er det bare å klappe hverandre på skuldrene. Særlig når vi vet at vinden tidvis var meget utfordrende. Mest negativt for sluttiden var dog at laget startet med fullstendig feil seeding! Det var ikke rent få ganger vi måtte bryte opp rulla, inn på en rekke, og foreta forbikjøringer av andre lag. Noen som telte antall ganger?! Sluttiden ble forøvrig rett over 2:05. Det tilsvarer 2 blank i den gamle, noe kortere traséen.

Artikkelen fortsetter (med flere bilder) nedenfor;

Til den 1/3 som ikke hang med hele veien inn, husk at det var summen av alles innsats som fikk laget inn til denne sluttiden. Alle kan ikke ha dagen samtidig, og etterhvert som laget bygger opp mer erfaring, så vil hver enkelt bedre kjenne når man skal inn i rulla og brenne krutt, og når man bør gå bak i sekken og samle energi. Vi ser frem til at minst like mange stiller på startstreken i vår egen pulje til neste år!

Vi lister opp hele gjengen her; Atle, Bård, Marcus, Mattias, Ketil, Håvard, Nils Gunnar, Fredrik M, David, Claus, Lars Martin, Joachim, Jan Sverre, Jørn H, Magnus J, Olav Magnus, Petter, Sigurd, Torgeir, Tom, Stein Arne, og Magnus K selvfølgelig. I tillegg til for anledningen ikledt sort/hvitt; Morten, gammel storhet i Sagene sammenheng, samt Jonatan. Ja og Anders R som droppet innom i treningsrunden sin da. Takk alle sammen! Håper ingen er glemt.

Og så, et kapittel for seg selv, Beretta, vår eminente fører av ledebilen, fotograf, servicemann, etc. Dette må han ha gjort før. Temmet lagene foran, og la til rette for at vi kunne kjøre forbi, holdt igjen svære trailere i kryss, fant tid til å stoppe både her og der for å ta bilder, etc, etc. Ser fortsatt for meg støvskyen bak bilen hans der han med stø hånd utviste myndighet! Så like stor takk til Beretta. Innsatsen betød mye for sluttiden. Blir vanskelig å fylle dine sko hvis du velger toget til neste år!

Ellers må det nevnes at Sagene IF Sykkel også var representert i andre startpuljer, ved Fredrik A, Jonas, Per Kristian, Christian M, Espen T og Rune. Noen av disse stilte i mer etablerte tog, men vi håper og tror at de fleste heller velger det lovende Sagene toget til neste år. Med forventning om at det da forlater perongen rundt timen tidligere, er det ingen grunn til at dette ikke vil være det åpenbare stedet å være med.

Enebakk Rundt 2013 - © Sverre Veggan Enebakk Rundt 2013 - © Sverre Veggan Enebakk Rundt 2013 - © Sverre Veggan

4 Responses

 1. Wien sier:

  Veldig bra skrevet, Tom. Takk for ros og takk til alle for en utrolig morsom dag på sykkelen, både ryttere og støtteapparat. For en sterk gjeng, for en trygg sjåfør og for et vakkert skue. Jeg er driiit stolt over resultatet vårt og det faktum at vi er en veldig hyggelig gjeng som har det kult på sykkelen!

  Gleder meg allerede til neste år når 30 sort-hvitt kledde karer (og kanskje et par damer?) med tidlig starttid cruiser inn på 1:59!

  For mange var dette årets landeveisritt, men det er ingen grunn til å gi seg på topp. Rett rundt hjørnet kommer Follorittet og Nordmarka Rundt, det ryktes om flere Sagene-ryttere blant de startende, så heng dere på.

 2. Jørn sier:

  Bra oppsummert!

 3. Wien sier:

  Lekte meg litt med Strava-aktivitene til Enebakk Rundt og kan bekrefte at vi kjørte grisehardt frem til Lillestrøm!
  I forhold til Frøy som kom inn på 1:56, lå vi to minutter foran ved Lillestrøm, og i forhold til Rye Ekspressen som også kom inn på 1:56 lå vi ca. likt ved Lillestrøm.

  Konklusjon: Neste år holder vi bare trykket oppe videre, så kommer vi på pallen 😉

 4. Hulken sier:

  Det var det jeg trodde… 🙂

  Det finnes en alternativ, ikke motstridende, konklusjon: Hvis vi tar det litt mer med ro i starten, er litt mer beviste inn og ut av bakker og rundkjøringer (slik at vi ikke kjører hverandre på dunken), så vil vi kjøre raskere neste år med samme kaloriforbruk.

  Altså: Kjører vi lurere, så vil det gå raskere uten at vi totalt sett bruker mer krefter. Dermed vil flere kunne bidra lenger, vi vil få med flere på gode tider, OG vi kommer på pallen 🙂


  Wien:

  Lekte meg litt med Strava-aktivitene til Enebakk Rundt og kan bekrefte at vi kjørte grisehardt frem til Lillestrøm!
  I forhold til Frøy som kom inn på 1:56, lå vi to minutter foran ved Lillestrøm, og i forhold til Rye Ekspressen som også kom inn på 1:56 lå vi ca. likt ved Lillestrøm.
  Konklusjon: Neste år holder vi bare trykket oppe videre, så kommer vi på pallen

Legg igjen en kommentar