Grenserittet – del deres erfaringer!

Historisk har Grenserittet vært svært populært blant Sagenes ryttere. Så også i år, vi har klart å telle oss frem til ikke mindre enn 18 deltagere. Vi spandere derfor på oss en egen tråd for å dele gode og dårlige minner.

Gratulerer med vel gjennomført alle mann!

Resultater;

M20 Carl Fredrik Hagen Runner DNF  
         
M25 Christopher Einarsrud Chris 226 4:26:33
         
M30 Geir Henning Lund Prinsen 53 2:54:28
  Frode Fagerhaug Kolvik FroKol 73 2:59:43
  Olav Magnus Moen Nordboer 99 3:06:11
  Magnus Wien Klæboe Wien DNF  
         
M35 Mattias Dahlberg Dala 27 2:46:19
  Atle Rømo Atleten 29 2:47:04
  Torgeir Dypdalen Toddy2 537 3:43:22
  Anders Røynås Lille-Anders DNF  
         
M40 Geir Inge Hansen GIH 29 2:45:47
  Bård Idås BB 44 2:48:28
  Stein-Arne Foss Vesle-Foss 74 2:51:42
  Bjørn Tore Foss BTF 124 2:57:35
  Tom Richard Lund TT 145 2:59:43
  Rune Stoltz RStoltz 490 3:24:09
         
M45 Brede Arntzen Langpilsen 6 2:39:49
  Pål Tokerud Toben 794 4:01:49
         
 M55 Roar Viken Raorv 259 4:09:26

11 Responses

 1. Lille-Anders sier:

  Atleten, gratulerer med kjempeinnsats i Grenserittet. I år har du virkelig tatt en stort steg!

 2. BB sier:

  Jevnt bra levert av Sagene! Mye gode tider. Kudos til Brede, som tok over Toms togførerjobb lørdag og kjørte opptrekk i spurten 😉 For egen del grei innsats, håper på litt mer form.
  PS! Surt med punktering, Lille-Anders. Hadde vondt av deg der, og kunne dessverre ikke bistå siden jeg ikke hadde slange. Kjører du ikke med guffe?

 3. Lille-Anders sier:

  Hadde guffe i fjor og på birken var det ikke helt tett. Bestemte meg derfor for å gjøre det enkelt å kjøre med slanger i år. Tar en ny vurdering på det nå… På lørdag fikk jeg en real rift i hjulbanen på dekket ( Rocket Ron ) usikker på om guffe hadde berget den… La i ny slange men dekket fylte seg med småstein og fikk kort tid etter punktering igjen. Hadde TT også utstyrsproblem ?
  Bra kjørt BB! Spent på KM landevei. Sender du ut litt info om løype, distanse, gjennomføring nå ?

 4. Wien sier:

  Det går rykter på Strava om at TT fikk oppgaven med å ta med seg noen hvitevarer etter 39km i år.

  For min del kan jeg skilte med DNF etter at girøret og bakgiret knakk etter 4 km. Hvordan det skjedde må gudene vite, mulig en kar kjørte inn i meg i det vi forserte den første bakken på grusen.
  Lå fint til i midten av pulje 1 og formen var bra, så utrolig kjipt å måtte gå tilbake til Strømstad.

  Satser på at god karma slår ut på KM Grus i stedet!

 5. TT sier:

  Jeg fulgte min på forhånd annonserte strategi slavisk. Gikk ut med alt jeg hadde, og prøvde å bli med i en gruppe så langt foran som mulig. Hang med noenlunde greit i de første motene, og følte etter hvert at jeg fikk tilbake kontrollen på bena. Satt i samme gruppe som Dala, og utvekslet noen ord om at nå skulle det kjøres billig en mil eller to.

  Men ikke lenge etter var dette glemt. Først ved at jeg så at det med litt ekstra innsats var mulighet til å kjøre inn gruppen foran på en flate, gunnet på fra midten av feltet, og et minutt senere var det i boks, to grupper var blitt én. Deretter med det som nok var mest ødeleggende, etter at jeg utilsiktet hadde fått en ganske god luke i et terrengparti, og feilaktig vurderte det til at jeg like gjerne kunne prøve å sykle meg opp til gruppen foran, som å slippe meg bakover igjen. Det ble med et alt for langt forsøk.

  Etter dette ble det en del svinsing bak i den opprinnelige gruppen, før krampa sto helt fra begge tærne til skrittet etter å ha blitt tvunget av sykkelen i gruskneika etter gården med låveportalen. Det siste jeg hørte var Dala si «det var godt med litt hvile» der han løp opp bakken.

  Derfra og inn ble det søndagstur, ikke én gruppe klarte jeg å henge meg på. Så både BB og Vesle-Foss fare forbi. Helt på slutten gikk det nok litt på motivasjonen også, men er sannelig ikke sikker på om jeg hadde klart å henge da heller. Og da Atleten kom og tilbød skyss, prioriterte jeg heller å ta meg et ekstra glass Cola der jeg sto. Prinsen tok meg igjen på målstreken. Begge de to siste startet en pulje bak!

  Unødvendig å si, så gikk jeg nok en smule overmodig ut. Men slik var nå strategien.

  Uansett, gledelig med så mange gode tider, både blant terrengspesialistene og landeveisgutta. Gratulerer!

 6. Langpilsen sier:

  Først og fremst takk for hyggelig reisefølge til Bård fra Oslo og Bjørn Tore og Mattias fra Halden. Jeg har holdt meg borte fra Grenserittet i 10 år mye på grunn av logistikken, men Bårds opplegg var både hyggelig og effektivt.
  Når det gjelder selve rittet fikk jeg meg en seriøs realitetsvekker når jeg først forlot stiene og våget meg ut på grusen i rittsammenheng. Kortversjonen er at jeg etter dette ikke vil la meg imponere av gode tider i forhold til teten i turritt lengre. Det er noen får som jobber mens de aller fleste ikke gjør en dritt bortsett fra de få gangene arbeidshestene ikke innretter seg skikkelig så det blir luker der foran – DA er det kjørevilje. Rittet ga uansett enorm motivasjon til Birken. Jeg venta på toppen av grusbakken etter gården – jeg kommer ikke til å vente på toppen av rosinbakken.

 7. RStoltz sier:

  Jeg fulgte omtrent samme taktikk som Tom, men det var ikke iht. planen. Det er hektisk i starten av GR, men siden bakkene er ikke så lange så jeg ble fristet til å klore meg fast på halen av feltet jeg kjørte i. Det skulle jeg ikke gjort, fikk hammeren etter ca. 3 mil. Det ble 5 meget vonde mil til mål, et lyspunkt var at jeg klarte å kjøre opp terrengpartiet før grenseovergangen, selv om det kostet meg årsbeste notering på 190 i puls. Takk til Pelzen som stilte som sjåfør og flaskelanger. Topp forhold i løypa i år, kan ikke huske å ha hatt så tørre stier på tidligere deltagelser.

 8. Atleten sier:


  Lille-Anders:

  Atleten, gratulerer med kjempeinnsats i Grenserittet. I år har du virkelig tatt en stort steg!

  Takk takk Anders.

  Hadde en superdag på sykkelen. Trodde et sekund jeg så deg så deg stå ved grusen rett før gården, men han jeg så hadde jo ikke bunad på. 😉 I ettertid fortalte Stein Arne at det nok var deg. Kjipt med teknisk trøbbel, du får komme GRUSomt tilbake på KM-Landevei neste uke. 🙂

 9. Atleten sier:


  TT:

  Og da Atleten kom og tilbød skyss, prioriterte jeg heller å ta meg et ekstra glass Cola der jeg sto. Prinsen tok meg igjen på målstreken. Begge de to siste startet en pulje bak!
  Unødvendig å si, så gikk jeg nok en smule overmodig ut. Men slik var nå strategien.
  Uansett, gledelig med så mange gode tider, både blant terrengspesialistene og landeveisgutta. Gratulerer!

  Var nok like mye et desperat forsøk på å få en å kjøre med. 😉

  Digger innstillingen din med å gi skikkelig gass fra start å satse alt på at det holder helt inn.

 10. GIH sier:

  Har ikke kjørt terrengritt siden 2007 bortsett fra Valdresrittet i år, hvor jeg klarte å få til 2 punkteringer og deretter måtte låne sykkel for å komme i mål. På bakgrunn av dette var det ikke annet valg enn å stille på speedseeding på fredag kveld. Det gikk rimelig bra og med 4 beste tid ble det 1. pulje på lørdagens GR.

  Syntes selv jeg var greit plassert når vi kom inn i terrenget, men kombinasjonen av litt tunge bein i starten, og stor frykt for rullegrus var ikke heldig, men en god motor og stadig bedre bein gjorde at jeg kloret meg fast i det som trolig var gruppe 2 i pulje 1.

  Dessverre var den kollektive lysten til å bidra til høy fart og dermed sørge for at man får en god tid begrenset til å kjøre fort gjennom terrengpartiene. Med andre ord må man betale prisen for ikke å klare å sitte helt i front i puljen.

  På den annen side – en løype jeg synes var veldig morsom til tross for manglende terrengsykkelevner.

  Alt i alt – godt fornøyd og imponert over Langpilsen!

 11. Nordboer sier:

  Forsøkte meg på speedseeding fredag. Det gikk både veldig bra, og veldig dårlig. Jeg havnet i pulje 5, men arbeidet så lenge ut til å være forgjeves: i siste kneika før mål knakk girøret. Godt råd fra XXL-service sendte meg til Sport 1 i Halden. Der jobbet den type reparatør man bare hører om; han som tar vare på gamle deler, slik at han en dag kan redde dagen/rittet for en som meg. Da han hørte hva betjeningen forsøkte hjelpe meg med, kunne han umiddelbart garantete at hans private dele-samling inneholdt det jeg søkte. Butikken stengte likegodt akkurat samtidig, dermed hoppet han på sykkelen, og jeg hang på som best jeg kunne. Og ganske riktig – i en eske med girører hadde han akkurat riktig girøre til min sykkel, og det til en svært så hyggelig penge. En stor takk går til Haldens mann!

  Mekket kjapt og anså pendlerdoningen som «ok», dog med en sprekk i karbonet på det ene seterøret.

  Lørdag startet ganske tidlig, avreise fra hytta Skjeberg i 7-tiden. De to som hadde fått meg med på dette, syklet i pulje 15 og 23. Straffen deres for å invitere meg (og tipse om speedseeding) ble å vente en god stund. FroKol syklet i samme pulje. Greit mer erfaren på grusen enn meg, men jeg hang på. Etter defileringstullet var jeg enda ikke helt varm, men vi lå i et greit sone 4-oppvarmningstempo ala Sagene, så jeg kjente forutsetningene.
  Mistet FroKol i hver nedoverbakke/teknisk parti, peste litt på for å ta han igjen på flate asfaltdrag. Men rett før en bakke med gåing hang kjedet seg fast i kranken. Kom kjapt opp i fart etter toppen, men måtte innse at jeg var ensom landeveisrytter blandt terrenggutta.

  Det ble derfor mer av det samme – grei avansering på flatene og i motbakkene, tatt igjen av en del nedover. Passerte Sagene-langing med godt driv, fikk beskjed om åla flere dra – men i bakkene gikk det for sakte…

  Tok igjen Toddy2 (?) på 50km. Rett etter sa det plutselig pang. I begge lår. Samtidig. Måtte stå av og tøye rett opp og ned på veien. Fikk noen oppmuntrende ord av Toddy2 som passerte. Karret meg opp på sykkelen og fikk etterhvert beina til å gå rundt. Med ett var beina greie igjen. Ny runde med avansement. Lå litt på ei rekke, rullekjøring kan man ikke kalle det, og fikk ikke opp farten før ute på siste 10-15km. Ny krampesmell opp Cola-bakken, men igjen lot beina kjøre det av seg. Klinte til opp kneika før mål, møtte køen under målseglet og fikk betalt i dobbelkrampe foran og bak i høyrefoten. Måtte få hjelp til å gå av sykkelen. Alt for familiefreden..!

Legg igjen en kommentar