Kråketråkken 25. august – oppdatert med referat

Kråketråkken 2013 - Innfløttern & FroKol - © NordboerFellesstart er både veldig moro, og ganske skummelt på en gang. Innfløttern, FroKol, Nordboer og POOC representerte Sagene i et meget raskt felt. Før start hadde Innfløttern, FroKol og Nordboer spanet på konkurrentene, og OSI/Vestre Aker Velo-alliansen så meget skummel ut. RYE så ekstremt dyre ut. MCK hadde åpenbart planer om å markere seg på hjemmebane. Etter hvert dukket også POOC opp, klar til dyst til blant M40 og oppover.

Allerede under masterbil ble det åpenbart at feltet skulle bli det raskeste undertegnede hadde sittet i (med unntak av KM Landevei, selvsagt). Rittledelsen hadde sikkert gode grunner til å holde 50 km/t ut fra start – høy fart på master var kanskje eneste måten å holde feltet samlet. Første runde rundt Larkollen ble en artig affære med mange små bruddforsøk. Sagenes trio markerte på ett hver seg, og kontrollerte på et tidspunkt hele hovedfeltet fra front. Ved runding og passering av mål første gang valgte vi å roe ned noe, for å spare på kruttet.

Midtveis i runde to gikk den første større velten. Mye uryddig kjøring fra soloryttere hadde allerede skapt en viss uro i feltet. Rett verd 4-5 ryttere hektet, merkelig nok på et sted hvor det ikke var fult så trangt, men skadene virket primært å være carbon-relaterte. Men etter andre passering gikk det visstnok en større vel bak i feltet. En rytter skal ha blitt fraktet bort på båre, vi håper han klarte seg bra likevel.

Et brudd på fire ryttere hadde opparbeidet en god ledelse, med to-tre ryttere til en hver tid jagende på mellomdistanse.

På siste runde startet moroa. Nordboer fikk et par knuff på runden, og unngikk så vidt en hekt midt i Larkollen sentrum, og igjen i en siste 90-graders sving noen kilometer før mål. Ut på de aller siste kilometrene var kampen for tilværelsen svært opphetet. Både den ene og den andre mente seg raskere enn rytteren foran, og krevde å få kjøre forbi på både høyre og venstre side. FroKol ledet Nordboer ut på høyre side, og vant plasser i en yttersving. Inn mot siste kneik var de begge i front av feltet. FroKol gled noe tilbake, mens Nordboer takket for opptrekket og klemte seg forbi, noe som holdt til 5-6 rekke over mål.

Firemannsbruddet hadde holdt inn. Innfløttern dro 11. plass i M20-29, mens Nordboer endte på 20. og FroKol på 24 i M30-39. Etter målgang var alle svært enige om at det virkelig hadde vært en fin tur. Litt skummelt i massespurten inn over mål, hvor minst en rytter gikk i grøfta, men alt i alt et godt arrangert og gjennomført ritt. Innfløttern var sågar trukket ut som vinner av et lotteri, hvis premieutdeling var etter førstemann til mølla-prinsippet.

Åpenbart et ritt for gjentagelse.

Resultatlisten

*********************************

Sagene Landeveisrøveri m.fl. reiser på tokt i østerled, nærmere bestemt til Larkollen.

Søndag 25. august kl. 12 arrangeres Kråketråkken i regi av Moss CK.
Rittstart er Rygge Kirke/Bygdetunet (E6 ned til Rygge).

Moss CK har dette å si om rittet:
«3 runder av 24 km rundt Larkollen»
Nuff said, sier vi.

Bruk Min Idrett til påmeldingen. Slettes intet ran, kun den nette sum av kr 250,-.

Hjemmefavoritt Wien glimrer med sitt fravær, men Sagene skal selvsagt representeres. Så langt går det i hvert fall ei skute med to banditter (etter et tilfeldig møte ved Muselunden i ettermiddag blir det muligens tre). Det er plass til flere!

Ved større oppslutning enes vi om felles oppmøtested og tidspunkt eno.

11 Responses

 1. POOC sier:

  Jeg drar hjemmefra kl 09.55. Etteranmelding der nede FØR kl. 11.00.

 2. POOC sier:

  Takk for det LM. Ser at de sliter bare bare ørlitegrann med korrektur/orto i den avisen der nede i Moss Cellulose-land 🙂

 3. Bob Affe sier:

  Kan melde at Moss Avis sliter med mye rart, inkludert korrektur. Har observert en tendens til at når MA sine folk beveger seg ut av kommunen (kråketråkken går utelukkende i Rygge kommune) så stiger antall feil proposjonalt med avstanden til HQ…ufint, ref de joviale kara i Rygge.

 4. Innfløttern sier:

  Et flott og ikke minst treffende referat. Kan legge til at resultatlisten i dette rittet unektelig har en tett kobling til testikkelstørrelse. Det var råkjøring fra start til mål, og hovedfokuset skiftet fort fra å være foran i finalen til; «å fy faen, gud hjelpe oss alle». Men man må leve litt også!

 5. Wien sier:

  Bra jobba, gutta! Skulle gjerne vært med i år også, supert ritt. Neste år stiller vi mannssterke og kjører lagtempo i front 🙂

 6. ConteNegro sier:

  Kudos til alle dere! Topp resultater! Enige med Magnus om at vi stiller mannsterke til neste år – da får vi kontrollert rittet bedre! Og mindre farlig blir det kanskje også?!

 7. TT sier:

  Suverent representert gutter.

 8. FroKol sier:

  Tilslutter meg oppsummeringene til Nordboer og Innfløttern. Morsomt ritt, med høy fart – dog med til tider litt for mye nervøsitet i feltet, noe som ble spesielt markant på siste runde. Nordboer, Innfløttern og undertegnede var opptil flere ganger i fronten av feltet og viste frem fargene, spesielt på første runde med tre stk Sagene i første rekke må dette ha sett ekstremt tøft ut!

  Eneste jeg har utsette er at det ikke ble servert pølse i vaffel post-race, trodde dette var standard på den kanten.

  Se ellers oppdatering fra arrangør vedr velt: http://mossck.com/nyheter/2013/08/27/velt_under_kråketråkken

Legg igjen en kommentar