Bling bling – fatbike

Ol'School med siste fatbike prototypeHip-hop’er? Rapper? Har du en gangsta i deg? Nei?! Kvinne er du ikke, for det finnes jo ikke blant våre medlemmer.

Men fortvil ikke. For fetere og mer legitim bling finner du neppe. Ut fra Maridalen støtte vi i helgen på Ol’, valsene på sin siste prototype. En sub-eleven fatbike. En logisk brist i seg selv, hvordan kan noe på 10.7 kg få tilnavnet ‘fat’?!

Med eller uten bling. Mer eller mindre ‘fat’. Disse skal vi nok bli vant til å se fremover. Er nesten 1000 av de på vei til Norge. Flere på fatty? Kanskje det er duket for faste treninger gjennom vinteren også!

11 Responses

 1. Toddy2 sier:

  Fantastisk!
  Vurderte dette for 3 år siden, men ble aldri noe av. Nå våknet lysten igjen! Noe feitere enn dette skal man lete lenge etter. Jeg vil ha!!

 2. Langpilsen sier:

  Jeg er av de heldiggrisene som har kusket rundt på en sånn en stund. Det mest magiske var vel å sykle rundt Bitihorn (et fjell ved Beitostølen) i et enkelt scoterspor en tidlig morgen i påsken. Ellers bruker jeg den som jobbsykkel – passe laid back for tansport 🙂

 3. HappyFeet sier:

  Prøvde en på Utflukt på Trysil i sommer, utrolig gøy og den veide nok opp mot 15kg. Når man kommer ned mot 10kg så begynner det virkelig og bli interessant 🙂 Hva snakker man av pris på en sånn?

 4. Ol'School sier:

  10.6kg prototypen bruker en del komponenter som ikke egner seg for masseproduksjon, men vi kommer med en 11.8kg versjon som vil koste under 20K.
  Når det er sagt så er vekten relativt lite viktig ved snøsyking, pga motstand i snøen og lite akselerasjon, men som allroundsykkel er det selvsagt gunstig med lav vekt, både for handling på sti, og også lange turer. Kjøre en 7.5 timer /150km runde på den på lørdag (da jeg møtte TT på vei ut Maridalen). Artig å rulle fatbike og smoke folk som råtrener til Birken.

 5. Hulken sier:

  Hvordan akesererer og ruller hjulene i fart? Det kanskje ikke så mye poeng i cxray eiker på en slik, he-he …

  Det må vel ligge en del vekt i felger og dekk på en slik, men så slipper man jo fordyrende og vektig demperkomponenter?

 6. BB sier:

  Når kommer den for salg, Espen?

 7. Ol'School sier:


  Hulken:

  Hvordan akesererer og ruller hjulene i fart? Det kanskje ikke så mye poeng i cxray eiker på en slik, he-he …
  Det må vel ligge en del vekt i felger og dekk på en slik, men så slipper man jo fordyrende og vektig demperkomponenter?

  Litt av grunnen til at fatbike har ligget på 16kg er at siden dekk/felg er relativt tunge så har folk gått i den klassiske fellen med å gå ut fra at da er det bortkastet å spare vekt andre steder, samme grunnen til at 29erne veide 12-13kg i en årrekke.
  Dekkene på min veier 1360g per stykk, felgene ca 890g per stykk. Hjulene veier totalt (med skiver, kassett, stikkakser, osv) ca 5.9kg, mens resten av sykkelen ca 4.6kg for ca 10.5kg totalt. Bruker ståleiker som faktisk veier 20% mindre enn CX-Ray. Med lite trykk er det lite behov for annen fjæring, men ved aggressiv sykling på steinete sti er dempegaffel gunstig, og dette kommer.

 8. Ol'School sier:


  BB:

  Når kommer den for salg, Espen?

  Denne er bygget med en del komponenter som ikke egner seg for masseproduksjon, men en noe mer folkelig utgave kommer neste sommer. Vekt ca 11.8kg.
  Vår vanlige modell kommer i butikken om 3-4 uker.

 9. Ol'School sier:


  Hulken:

  Hvordan akesererer og ruller hjulene i fart? ?

  Tok en rulletest med en 29er på 2» dekk ned mot Sørkedalen (grus) og rullet rett ifra, men ved høy hastighet tok han meg igjen pga luftmotstanden.
  Den veier 5kg mer enn 5.7kg raketten min, og under akselerasjon oppfører den seg som en 9kg tyngre sykkel pga treghetsmomentet i hjulene, så den akser ikke som noen rakett, selv om den er ultralett til å være fatbike, men når man får fart går den som en kule.

 10. Hulken sier:

  Fett… Skal ikke se bort i fra at det må bli en slik en gang.

  Fatbike må jo passe utmerket med Rohloff-gir, har du vurdert det? Det er klart at hverken vekten eller prisen går ned med et Rohloff-system, men med tanke på fremkommeligheten i snø, myr og søle, så vil det være en bra match.

 11. Ol'School sier:


  Hulken:

  Fett… Skal ikke se bort i fra at det må bli en slik en gang.
  Fatbike må jo passe utmerket med Rohloff-gir, har du vurdert det? Det er klart at hverken vekten eller prisen går ned med et Rohloff-system, men med tanke på fremkommeligheten i snø, myr og søle, så vil det være en bra match.

  Er en del som bygger med det, men Rohloff er dyrt, tungt og tåler begrenset med moment. 1 x 11 er nok heller retningen man vil se utvikle seg på fat.

Legg igjen en kommentar