Ultrabirken, Fredagsbirken & Birkebeinerrittet – Tippekonkurranse

Ja da nærmer vi oss igjen. Alle grusritts mor, samt hennes søstre, har begynt bollebaksten! Og i år ser det jammen ut til at Sagene IF Sykkel setter deltaker rekord. Teller vi alle arrangementene ser det ut til at vi kommer opp i hele 37 påmeldte, inkludert Atletens dobbel.

Slikt krever en tråd for utveksling av sladder. Det er lenge siden det hotteste temaet var demper/ikke demper, og 29″ vs 26″ er litt døende, selv om 27.5″ kan blåse liv i den debatten igjen. Heldigvis har det kommet regler for innhold i sekk, så der er det ihvertfall noe å diskutere. Og om ikke annet går ritt taktikk aldri av moten. Så bare å fyre løs!

Som i fjor legger vi ut en konkurranse som en del av oppkjøringen til rittet; tipp din egen sluttid (resonnéring er tillatt). Den som tipper nærmest faktisk tid (eventuelt motsatt!) får en vinflaske utdelt på julebordet. Og ikke nok med det, som en del av den generelle rittreferat konkurransen vi allerede har gående, deler vi også ut en vinflaske til den som i etterkant bortforklarer avviket best. Men dette siste er altså i konkurranse med referat fra alle årets ritt. Deltagelse i referatkonkurransen krever ikke at man på forhånd har tippet sluttid.

Bidrag til sluttid konkurransen, være seg Ultrabirken, Fredagsbirken eller Birkebeinerrittet, samt referat til de samme arrangementene, kan legges igjen som kommentarer til denne artikkelen.

30 Responses

 1. Atleten sier:

  8:35:50 i Ultra´n og 3:35:40 i Restitusjonsbirken. 😛

 2. POOC sier:

  4.18 i fjor. Perset da med 42 minutter. La meg tippe 4.04.44 (fra Pulje 43)

 3. Chris sier:

  4:29:33, gitt at været blir bra og sykkelen holder.

 4. Wien sier:

  Jeg har hoppet opp en pulje som i snitt brukte tre minutter mindre enn snittet i puljen min fra i fjor, så da håper jeg at det blir tilfellet for meg også og at jeg spurter inn på 3:08:14 med høye skuldre og syre ut av øra.

 5. Jan Sverre sier:

  4:38:00, får et bra bakhjul i år 🙂

 6. RStoltz sier:

  8 år siden forrige tur over fjellet. Forfall + lengre løype betyr vel et drøyt kvarter dårligere tid: 4.15. (Hvis dårlig vær DNS)

 7. Lille-Anders sier:

  Vanskelig, mye kan skje men et sted mellom 3 og 3,5 timer er mest sannsynlig. 3:08,13 så slår jeg Wien:)
  Er det forresten noen som har et logistikk opplegg med plass til en enslig svale som starter 7.05 … ( Mobil 99 70 79 82 )

 8. POOC sier:

  Kan forøvrig melde fra min lokale spion (3-blank-mann) fra Lillehammer som syklet t/r Lillehammer – Skramstad i går, at det er helt perfekte forhold i løypa. Eneste problem er støv…. Ellers er værmeldingen så en må klype seg selv med knipetang i armene evt. slå seg ubehagelig hardt i øynene for å tro det. Det lukter rekordføre laaang vei her:)

 9. Toddy2 sier:

  Tipper 8:43:52 og 3:47:41. Kjører selvfølgelig både fredag og lørdag når jeg først har fått fri. Ja så nært kroppen virker, og uhell holder seg unna da……

 10. FroKol sier:

  Sikter meg inn på 3:20.

  Syklet for øvrig gjennom løypa for tre uker siden. Det var tørt og fint allerede da, og det har ikke vært mye fuktig vær siden den gang. Ballettbakken så ut som Grand Canyon, men ryktene skal ha det til at den skal rettes og poleres før helgen.

  Hvilket dekkvalg gjør folket? Jeg har vært tro mot Rocket Ron, men det viser seg at de er vanskelige å få tak i på kort varsel til min smått antikvariske 26″. Pr nå ser det ut til at det blir RaceKing SuperSonic. Synspunkter og erfaringer?

 11. TT sier:

  Debuterte og avsluttet mitt forhold til RaceKing i TransAlp 2008, etter å ha flerret opp sideveggen på fordekk satt opp med guffe ned en steinrøys. Unødvendig å si så mistet jeg kjapt kontrollen, og sammen med det en del hud.

  Stiller jeg (væravhengig, ser bra ut for øyeblikket) blir det Maxxis Ikon 2.2 (29″). Tre enkle grunner; det er det som sitter på, Runner kjører det på samme sykkel (vi er omtrent samme vekt – NOT), det kaster noe jævlig med stein på tjuvraddene som sniker seg med toget.

 12. RStoltz sier:

  hvis jeg kjører så blir det Ikon 2.2 som står på sykkelen, dog i 26» utgave. Rocket Ron er vel overkill for birken? Racing Ralph er vel relativt lik som Ikon.

 13. FroKol sier:

  @TT: Hvordan er terrenget der ift Birken? Ser for meg det er lavere punkteringsfare her?

 14. TT sier:

  @FroKol: Ikke i nærheten av sammenlignbart. Er sikker på at RaceKing funker utmerket i Birken. Sideveggsproblemet jeg beskrev gjelder vel strengt tatt alle lette dekk. I kombinasjon med bulldoser teknikk i terrenget.

 15. FroKol sier:

  Tester RaceKing i kveld og ser hvordan de føles…

 16. Wien sier:

  Hvis det blir tørt er Supersonic helt glimrende. Selv sverger jeg til Ikon 2.2, da sklir jeg ikke så lett i rullegrusen ned til Djuposet. RoRo er overkill. Skal du rulle sykt fort, men ha hjertet i halsen for hver sving anbefaler jeg Bontrager 29-0 Team. Kjørte med de i fjor 🙂

 17. PCH sier:

  Hadde et løselig mål om å komme inn på 7:30:00 på ultraen i fjor. Fasit ble 07:50:34. Trolig litt overkill å tro at jeg skal klare å persen med 20 minutter, så jeg tipper sluttiden i år blir 07:35:23. Sånn cirka…

 18. FroKol sier:


  Wien:

  Hvis det blir tørt er Supersonic helt glimrende. Selv sverger jeg til Ikon 2.2, da sklir jeg ikke så lett i rullegrusen ned til Djuposet. RoRo er overkill. Skal du rulle sykt fort, men ha hjertet i halsen for hver sving anbefaler jeg Bontrager 29-0 Team. Kjørte med de i fjor

  Belsutning tatt-kjører med SuperSonic på lørdag.Testet på KM i kveld og det var en overraskende positivt erfaring. De satt bedre enn forventet og føltes jevnt over stabile med bedre fartsfølelse.

 19. Studenten sier:

  Etter gårsdagens KM er forventningene til forbedring av persen skyhøy, noe tregere enn 3:30:00 er per nå uakseptabelt hvis kroppen er på samme høyde på fredag som den var på tirsdag.

  Racing Ralph foran og bak. Har sverget til dem i mange år nå.

  Skal vi dra igang en debatt om lufttrykk også?

 20. Thorst sier:

  Ultrabirkenløpa er finlest og kart studert. I løpet av 122 km og 2480 høydemeter skal vi passere ikke mindre enn 7 plasser med fjell i navnet, 5 plasser med ås i navnet, 2 plasser med høgda, 1 voll og 1 haug. Vi skal også gjennom eller rett forbi minst 8 forskjellige sætre, og på veien til Lillehammer skal også passere både Blautmyra, Myggbukta, to forskjellige Svartåser og selveste Høgfjell. Detta blir gøy!

  I fjor hadde jeg som mål å komme under 8 timer, men fasiten sa 8.30. Ryktene sier at stiandelen er større, noe som taler for lengre konkurransetid. Samtidig går løypa i år på grus de første 5 milene før vi drar ut på sti, sykler rett forbi de kjipe myrene hvor det var mye køgåing i fjor, og føret er nok raskere. Derfor satser jeg optimistisk nok på 7.59 også i år.

 21. TT sier:

  Følg med i spenning; Birkenværet.

 22. Lille-Anders sier:

  Savner innlegg på denne tråd fra topp 5 på grustråkken. Hvordan legger våre beste ryttere opp løpet og hva blir din slutt tid ? Blottlegg deres beste triks og drømmescenario for løpsopplegg…

 23. Magnito sier:

  Hvis du lurer på tips fra vinneren av tirsdagens KM kan du ta turen til nærmeste Narvesen og tjuvlese litt i Sykkelmagasinet 😉

 24. Runner sier:

  Må vel gi gass fra start og prøve å holde følge så lenge som mulig. Er beina bra, så må jeg utnytte de 😉 Vanskelig å tippe sluttid, kommer veldig an på været. Men blir det relativt tørt og beina er gode; 2.45.26.

 25. Prinsen sier:

  I sommer ble jeg av hotellpersonalet utenfor Nice beskyldt for å være optimist når jeg gikk og la meg ved bassenget i lyn og torden med påstanden om at solskinnet var på vei. Verre kan jeg ikke være her så satser på ny pers med 3 min og tipper (noe optimistisk skal jeg innrømme) meg inn på 3:09:23!
  (For ordens skyld skal det nevnes at det ble sol)

 26. Langpilsen sier:

  Etter 17 «hederlige» plasseringer i Birken riskikerer jeg i år å få tidenes dårligste resultat for målet er å være med teten og få et trinn på pallen og det kan fort ende i en kjempesprekk 🙂 Tiden bryr jeg meg ikke om.

 27. TT sier:

  DNS. Startnummer gis bort gratis hvis noen føler for å omregistrere på rittkontoret før 23 i kveld!

 28. KJT sier:

  Tenker som Prinsen, optimistisk på været, men kler meg for passe surt vær og regn. Men medvind gjør vel at pers er innen rekke vidde. Så piper forsiktig 3.16.44.
  Neste. År. Går jeg for en Atlethen spesial. Vi 3 barnsfedre får tross alt holde moralen oppe. Sykkel skal jo være gøy og ikke være preget av dette tidsjaget, høø. Lykke til

 29. Lille-Anders sier:

  55 sekunder raskere syklet enn tippet. Noen nærmere ?

Legg igjen en kommentar