Bilder og rittrapport Kråketråkken

Kråketråkken 2013 - POOC, Nordboer, Innfløttern & FroKol - © POOCBare for å ha sagt det med en gang, hvis du skal sykle ett landeveisritt neste år, kan Kråkerittet som går rett utenfor Moss, være rittet for deg. Perfekt lengde. Få høydemeter. Masse publikum. Nydelig vær. Fin trasé og ypperlig oppkjøring til Birken uken etter. Men landevei.

Rittet går altså i hyggelige og svært landelige omgivelser i Rygge/Larkollen. Innimellom minner landskap og terreng om Frankrike. Faktisk. Man sykler 3 runder á 24 km.

Kråketråkken 2013 - POOC - © POOCKråketråkken 2013 - Nordboer, FroKol & Innfløttern - © POOCVi var 4 Sagenegutter på startstreken, hvorav ungdommen (de under 40) startet 5 minutter før pensjonistene (vi over 40). I vårt felt var det full spiker fra start. Rett i spurt faktisk. Ikke visste jeg at så mange gamlisser hadde så mye sprut i bena. Tenkte det var ren bløff og hev meg på. Det viste seg ganske tidlig at flere av disse som gikk all in nok hadde både styrke og en rekke ting de skulle ha gjort etter målgang, for vi så ikke mye til dem etter 5 km. Jeg la meg sånn ca midt i feltet. Det var (enormt) mye nervøs kjøring med småbremsing og nestenulykker i første runde. Klarte for første gang i historien å finne/etablere en gruppe som passet meg. I begynnelsen var vi en 10-12 ryttere som etterhvert etablerte en tildels ganske velfungerende rulle, med den obligatoriske laaaaaange halen av rundt 25 vindsnyltere i sekken. Disse ønsket vi naturligvis ikke å gjøre jobben for, så 5 av oss stakk og kjørte vel mer eller mindre sammen hele rittet, dvs til Larkollen på sisterunden (10 km til mål). Den sterkeste mannen (fra sykleriet.no) og med nybarberte legger, registrerte jeg, satte inn en slags spurt i «bakken» ved Larkollen og jeg (caveman) klarte akkurat ikke å følge ham inn (sikkert fordi jeg var langhåra). Irriterende selvsagt, å ikke ta ham, men jeg kjørte i hvert fall fra de 3 andre.

Kult ritt. Fin gjenomkjøring og jaggu fikk jeg ikke en premie på loddtrekningen også.

Til slutt, ble intervjuet i selveste Moss Avis før start og det stod å lese følgende.

2 Responses

  1. Wien sier:

    Helt konge det, POOC! Bra kjørt!

  2. TT sier:

    Fantastisk POOC, ikke minst spalteplassen! Er ikke tilfeldig at de fallt for en i hvitt.

Legg igjen en kommentar