Bursdagssykling lørdag 14/9

Atleten under Jernbane-VM i Tjekkia 2012I jakten på PR i små og store klatringer rundt om i vår kjære hovedstad, tenkte jeg å gjøre et siste forsøk for sesongen på GK førskommende lørdag. (Kan jo ikke love at jeg ikke prøver igjen om jeg våkner til medvind og fantastiske bein en dag neste uke.) Den 37. bursdagen til Sagene IF sin meget ettertraktede Atleten, er ikke før søndag, men da skal han spise uhøflige mengder kake med familien etter nattevakten sin, og kan derfor ikke bli med på søndagsturen til Drøbak. Så er det noen som har lyst til å blåse av litt overskudd dagen før, så kan vi jo varme opp med 1 runde i KM-Landevei-løypa før vi setter nesen mot GK. Hvem åpner en evt spurt opp til Låkeberget? Eller klarer rytterne å holde seg til planen med å spare kruttet til GK?

Kanskje kan publikum (turgåerne) få de bunadskledde til å pine enda litt mer ut av beina og nye rekorder settes. Oppmøte Brekkekrysset kl. 12. og avslutning med skolebrød/kanelbolle på Grefsenkollen eller Trollvann etter endt rekordforsøk. Det fortjener vi!

Om noen setter på plass tiden til Dala/TT på 4:50 så spanderer jeg både kaffe og bakevarer på vedkommende. De som «bare» setter PR premieres litt enklere 🙂

Oppdatert med refereat og bilder!

I fin temperatur stilte ikke mindre enn 10 mann klare på Brekke 5 over 12. En meget rolig runde i Maridalen ble unnagjort før gjengen satte kursen mot GK. Noen små oppvarmingstøt ble tatt i knekkern fra Akebakkeskogen før løse armer, vester og hodeplagg ble skrellet av i krysset Lachmannsvei/Grefsenkollveien. To mann valgte å starte rolig på turen opp mens resten psyket seg opp til rekordforsøk. Etter en kjapp opptelling ble det bestemt at bursdagsbarnet skulle være hare. Sånn er det å ha bursdag i voksen alder ble det sagt.

Grefsenkollen 14.09.2013 - Sagenesykkel på taket over OsloSå med noen sekunder forsprang sprengte Atleten seg selv allerede før første sving. Vell inne i 180 gradern kom hurtigtoget dundrende med Dala som fører og Nordboer, TT, BB og Follos FN-sykkel som vogner. I det toget forsvant ut av synsfeltet (allerede sterkt redusert) så det ut som at BB hadde sluppet, men at resten dundret på.

Like etter kom ConteNegro sigende forbi tett fulgt av Prinsen og FroKol. Så med ingen flere i løypa måtte haren bite tenna i styretapen og bli med denne gjengen mot toppen. I det «flate» partiet (var det 4-5% det var Bård) langs parkeringsplassen satte FroKol fart inn i bakken, mens Prinsen og Atleten hadde konkurranse i lengst tunge i den siste knekker’n opp til resturanten. Vel opp var det bare å finne bord og vente på premien. Alle mann utenom Dala (som hadde satt en umenneskelig tid dagen før!) satte pers. Boller og kaffe ble fortært i hyggelig høstvær og mens småbarnsforeldre startet å tenke på hjemturen lovet Prinsen plutselig fint vær herfra til Drøbak og tilbake. Med denne lovnaden kastet ConteNegro, FroKol, Nordboer og TT seg på.
Grefsenkollen 14.09.2013 - Bursdagsfest

Ønsker å takke alle som var med for en flott feiring og velkommen tilbake neste år for mer kaffe, boller og rekorder.

Under ligger et utklipp med de raskeste opp GK den 14.09.2013.
Grefsenkollen 14.09.2013 - Sagene IF Sykkel

12 Responses

 1. Teddy F sier:

  Et vakkert initiativ Atleten. Dessverre bortreist i helgen, kjører min egen syrefest med deltakelse i Helteløpet på Rjukan lørdag. Kjør hardt kjør stil!

 2. Nordboer sier:

  Et meget overkommelig oppmøtetidspunkt. Lover ikke 4:50, men persforsøk skal du få. Såpass er en 37-årsdag verdt 🙂

 3. FroKol sier:

  Det er dette som er bursdagsfeiring. Jeg er med.

 4. Innfløttern sier:

  Jepp, da var lørdag spikra. PR i bursdaggave.

 5. Innfløttern sier:

  Såfremt det er tørt selvsagt. Jeg veit det er pysete men det kan jeg leve med.

 6. Dala sier:

  På. Rekognoseringstur i dag, Løypen er snabb ;).

 7. BB sier:

  Stiller. Må man ha med gave?

 8. Atleten sier:

  Yr lover oss brukbart vær: http://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Grefsenkollen/time_for_time.html så får vi se om vi kan levere resten.

 9. Atleten sier:


  BB:

  Stiller. Må man ha med gave?

  Gaven er jo at dere er med. 🙂

 10. TT sier:

  Sært kanskje – jeg stiller på bursdag hvis opphold 😀

 11. ConteNegro sier:

  Jeg stiller gjerne!

 12. TT sier:

  Så rittreferat oppdateringen først nå!

  Dette var et glimrende tiltak Atleten, tusen takk! Må ha svidd litt i lommeboka også, gjengen der oppe vet vel å ta seg betalt, selv for noe så enkelt som boller og svart kaffe. Til neste år må vi se på å få satt dette i system, slik at vi har en unnskyldning for å gjøre dette oftere. Tror jeg har alle med meg når jeg sier at både det sportslige og det sosiale var en suksess.

  Re rekordforsøket så må jeg få rette et takk til Dala for optimalt pes. De sekundene jeg tok på han kom på de første 500 metrene, da jeg startet et stykke bak og tok inn 5 sekunder der. Lå fint i toget helt til Nordboer hektet av. Selv om avkoblingen ble gjort både kjapt og smidig, så fant jeg rett og slett ikke krefter til å tette den lille luken som oppstod, og måtte gi tilbake 2 sekunder inn.

Legg igjen en kommentar