Vattenfall Cyclassics 2014

Vattenfall Cyclassics 2013 - © Vattenfall CyclassicsPå samlingen forrige fredag fant vi ut at det er en del av oss som har lyst til å sykle Vattenfall Cyclassics 2014 i Hamburg til sommeren. Turrittet sykles 24. august, dvs. samme dag som også proffene skal avgjøre hvem som blir etterfølgeren til John Degenkolb som vant i fjor. Vattenfall Cyclassics er samtidig det perfekte oppkjøringsrittet til Birken som går av stabelen uka etter. Det finnes 3 distanser å velge mellom – 55 – 100 – 155 km. Jeg syklet 155 km distansen i fjor og var svært begeistret over løypa og organisasjonen. For rittrapport se her. Løypa er paddeflat bortsett fra en kneik som kommer på kilometer 141,1 – altså rett før mål. Jeg startet forholdvis langt bak i fjor, men antar at vi får en bedre pulje dersom vi stiller et lag. Vattenfall Cyclassics er et meget etterspurt turritt i Tyskland som blir fulltegnet fort. I fjor startet 18.800 deltakere. Jeg foreslår derfor at de som har lyst til å bli med, melder seg på om ikke så lenge. Registreringen finnes forresten også på engelsk for de som sliter litt med tysken sin 😉

Er det Eddy the Boss som vinner Vattenfall Cyclassics i 2014? - © WikipediaFrem til 30.01.2014 ligger startkontingentet på ca. 600,- NOK for 155 km distansen som inneholder da adgang til en sykkelmesse, startpose med diverse produkter i, forpleiing før, under og etter rittet samt deltakerpremie. Via appen kan du som deltaker bli sporet i løypa mens du sykler. Noen av oss tenkte å kjøre ned til Hamburg, mens andre kanskje vil ta fly. Jeg antar at alle vil ta med egen sykkel, men det finnes også mulighet for å leie sykkel direkte i Hamburg. Da burde man imidlertid være veldig tidlige ute. Når det gjelder overnatting så nevnte Wien at man kan leie private leiligheter/appartments, dersom man ikke ønsker å bo på hotell. Hadde det vært noe med et eget Sagene sykkel appartment?! Jeg kan anbefale Vattenfall Cyclassics på det sterkeste og er sikker på at dere som blir med blir begeistret også! Slå dere løs i kommentarfeltene nedenfor…

14 Responses

 1. ConteNegro sier:

  Dette blir jeg med på! Meld dere på med ”Sagene IF Sykkel” for å havne i riktig (samme) gruppe. Laget vårt må bestå av minst 4 ryttere og kan inneholde maks 8 stykker. Dersom vi blir flere blir det to grupper. Det er mulig å tegne forsikring som avdekker DNS.

 2. FroKol sier:

  Jeg er med!

  Hva setter du som «estimated average speed» Contenegro?

 3. ConteNegro sier:

  Tok utgangspunkt i fjorårets snittfart, dvs. 37,9 km/h. Tipper vi blir raskere i år!

 4. Magnito sier:

  Veldig gira på å bli med på denne! Må dog bedrive litt lobbyvirksomhet hjemme før jeg kan melde meg på..

 5. Magnito sier:

  Har dere meldt dere på enda gutta? Blir vi evt nok til å stille lag?

 6. ConteNegro sier:

  @ Magnito: jeg er påmeldt, ja!

 7. Innfløttern sier:

  Jeg melder meg også på denne!

 8. FroKol sier:

  Påmeldt – dette blir stort! Sagene Road Trip 2014.

  Jeg foreslår vi tar en samling med initiell planlegging i slutten av februar.

 9. Magnito sier:

  Påmeldt!

  Initiativet til FroKol støttes! Men vi burde kanskje fremskynde litt for å sikre at vi får overnatting til en billigst mulig penge..?

 10. ConteNegro sier:

  Når det gjelder overnatting, så har vi to muligheter. Enten hotell eller apartment. Jeg har sjekket litt på nettet (tidsrom 22.-25.8.) og fant ut at hotellrom er minst like dyre i Hamburg som i Oslo. Vil derfor foreslå å bo på apartment. Min favoritt er følgende:

  http://www.9flats.com/places/100161-house

  Det dreier seg ved dette om halvparten av en tomannsbolig – er mao ganske usjenert og perfekt for en gjeng med syklister. Blir vi flere enn 4 stykk må vi vurdere ytterligere løsninger. Jeg har en oversikt over noen andre apartments. Det er bare å henvende seg til meg.

 11. FroKol sier:

  Planleggingsmøte i dag kl 19:30 på Grisen, Torshov om flere vil være med på tokt.

  Pr nå er ConteNegro, Magnito, Innfløttern og Frokol Sagenes representanter.

 12. FroKol sier:

  Dette nærmer seg med stormskritt. Contenegro og Frokol er booket inn på fly ned torsdag og retur mandag. Leilighet er booket midt i sentrum av Hamburg. Plass til flere om noen vil henge seg på!

 13. Magnito sier:

  Da er jeg også booket med! Blir bra!

  Tror TabuLars har en billett han ikke skal bruke som noen sikkert kan overta for en rimelig penge om de er keen på å være med.

 14. Magnito sier:

  Om noen har et par polstrede hjulposer å låne bort for en helg hadde det blitt satt stor pris på!

Legg igjen en kommentar